Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τριχόπτωση μετά απο εξωσωματική

Recommended Posts

Ένα μήνα μετά την εξωσωματική μου εμφανίστηκε έντονη τριχόπτωση και αραίωση των μαλλιών μου.Δύο δερματολόγοι που επισκέφθηκα μου είπαν ότι για την τριχόπτωση μου ευθύνεται η εξωσωματική και η αντιπηκτικές ενέσεις που έκανα κατά την διάρκεια της.Μου έδωσαν διάφορες θεραπείες και τώρα είμαι στην αναμονή των αποτελεσμάτων τους, οι οποίες όμως όπως μου ανέφεραν θέλουν υπομονή την οποία εγώ δεν έχω!!Ήθελα να ρωτήσω αν το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και άλλη κοπέλα και πως το ξεπέρασε και αν το ξεπέρασε!!Έχω μεγάλη στεναχώρια και για την αποτυχία της εξωσωματικής αλλά και απο το γεγονός ότι μου πέφτουν τα μαλλιά μου!!Και μάνα δεν κατάφερα να γίνω και θα μείνω και καραφλή:cry::cry::cry:

Διαφημίσεις

Πολύ λυπάμαι για την αποτυχία της εξωσωματικής αλλά και για το νέο πρόβλημα που ανέκυψε... Δεν είμαι βέβαια ίδια περίπτωση αλλά πριν 3 χρόνια είχα και γω διάχυτη αλωπεκία, περίπου 2 μήνες μετά από μια παλλίνδρομη, οπότε καταλαβαίνω τι περνάς!!

Αν σε παρηγορεί λιγάκι, εγώ κατάφερα να ελέγξω την κατάσταση, χωρίς βέβαια να επανέλθω στην αρχική. Όμως επειδή είχα πολλα μαλλιά, δεν το καταλαβαίνει και κανείς διότι η αραίωση είναι διάχυτη και όχι εντοπισμένη. Θα συνιστούσα υπομονή, διότι οι θεραπείες των δερματολόγων θέλουν χρόνο (εγώ μετά από 3 μήνες είδα κάποια πρώτα αποτελέσματα, για ένα χρονικό διάστημα σταθεροποίηση και μετά πάλι η ίδια τριχόπτωση και πάλι θεραπεία), όχι άγχος και στεναχώρια, όχι styling, όχι σεσουάρ. Επίσης εγώ απέφυγα τις βαφές, παρόλο που οι δερματολόγοι δεν ήταν αρνητικοί σε αυτές. Υπάρχουν βέβαια και ΚΟΡΡΕΣ ή Apivita ή ενδεχομένως και άλλες που είναι πιο ελαφρές.

Σου εύχομαι τα καλύτερα!!! και πολλή υπομονή και επιμονή!!

Αν επιτρέπεται τι φάρμακα εξωσωματικής πήρες? Ετοιμάζομαι την άλλη εβδομάδα για την πρώτη μου προσπάθεια και είδα και το μήνυμά σου και φρίκαρα!!

Αχ αυτή την επιμονή και επιμονή που την πουλάνε να πάω να αγοράσω μπόλικη να έχω????Γιατί προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα!!Λοιπόν όσον αφορά τα φάρμακα εξωσωματικής για την καταστολή χρησιμοποίησα gonapeptyl, για την πρόκληση gonal και για την ωρίμανση ovitrelle!!όλα αυτά είναι τα εύκολα, μετά την εμβρυομεταφορά όμως είναι ένα τσουβάλι ορμόνες που πρέπει να πάρεις, να σου πω μερικές να είσαι προετοιμασμένη.....cyclacur, utrogestan, prezolon, αντιβίωση, salospir, και εγώ έκανε και innohep αντιπηκτικές ενέσεις!!

NikolS να ευχηθώ να το ξεπερασεις γρηγορα.

Εχω ακούσει και για άλλη περιπτωση που συνεβη το ίδιο. Μήπως ειναι και από το στρες; Παντως έχεις δίκαιο για τα φαρμακα. Και μενα με πιανει πανικός με όλα αυτά.

τωρα που το λετε μετα απο το περας της διαδικασιας( μακρύ πρωτοκολο) και ναι ενα μηνα μετα!επιανα τα μαλλια μου και βγαιναν αρκετες τριχες!! το ειχα αποδοσει στην αλλαγη της εποχης αλλα τωρα που το ξανασκεφτομαι παιζει να ειναι απο τα φαρμακα και τις αντιπηκτικες!!! ωραια και αλλο προβλημα μεσα σε ολα! αντε να δουμε τι αλλο θα γινει! μανουλες να γινουμε και χαλαλι ολα :-D

Διαφημίσεις

τωρα που το λετε μετα απο το περας της διαδικασιας( μακρύ πρωτοκολο) και ναι ενα μηνα μετα!επιανα τα μαλλια μου και βγαιναν αρκετες τριχες!! το ειχα αποδοσει στην αλλαγη της εποχης αλλα τωρα που το ξανασκεφτομαι παιζει να ειναι απο τα φαρμακα και τις αντιπηκτικες!!! ωραια και αλλο προβλημα μεσα σε ολα! αντε να δουμε τι αλλο θα γινει! μανουλες να γινουμε και χαλαλι ολα :-D

Τίποτα......όσο και να μας λένε πως τα φάρμακα είναι αθώα και δεν επηρεάζουν τα γεγονότα αυτό δείχνουν "τίποτα δεν είναι αθώο"!!Τουλάχιστον εσένα απο ότι καταλαβαίνω το πρόβλημα ήταν μικρό και παροδικό!!Εύχομαι καλή επιτυχία αν κάνεις καινούργια προσπάθεια εξωσωματικής!!

nicols και γω ψάχνω πωλητή υπομονής ....

το cyclacur και το prezolon τι είναι? σου έδωσαν οι δερματολόγοι και χάπια ή μόνο λοσιόν και σαμπουάν?

nicols και γω ψάχνω πωλητή υπομονής ....

το cyclacur και το prezolon τι είναι? σου έδωσαν οι δερματολόγοι και χάπια ή μόνο λοσιόν και σαμπουάν?

To prezolon είναι κορτιζόνη, to cyclacur είναι οιστρογόνα και τα δύο χάπια που παίρνεις μετά την εμβρυομεταφορά!!Όσον αφορά τους δερματολόγους μου έδωσαν βιταμίνες, λοσιόν, σαμπουάν και ένα σπρέυ που υποτίθεται ότι ενεργοποιεί την τριχοφυΐα.Πάντως μετά απο μια μικρή έρευνα που έκανα, οι δερματολόγοι τελικά είναι οι πιο ακατάλληλοι για την τριχόπτωση, σου δίνουν μια λοσιόν και ένα σαμπουάν χωρίς πολλά-πολλά και έξω απο την πόρτα!!Και εσύ συνεχίζεις να χάνεις τα μαλλιά σου και να λες μα μέχρι να τελειώσει η θεραπεία εγώ δεν θα έχω μαλλιά για να την συνεχίσω:cry::cry:

Εγώ πάντως θα επισκεφτώ και τον ενδοκρινολόγο και μάλιστα σύντομα γιατί το θέμα μου είναι μάλλον ορμονικό,πιθανολογώ για αύξηση των ανδρογόνων και γι΄ αυτό και έχω έντονη τριχόπτωση!!Και μάλλον απο εκεί έπρεπε να ξεκινήσω και όχι απο τον δερματολόγο!!

σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!! είναι πολύ καλή σκέψη να δεις ενδοκρινολόγο, είχες ελέγξει το θυρεοειδή πριν την εξωσωματική? Πάντως στη δική μου τριχόπτωση ο θυρεοειδής ήταν ΟΚ!

σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!! είναι πολύ καλή σκέψη να δεις ενδοκρινολόγο, είχες ελέγξει το θυρεοειδή πριν την εξωσωματική? Πάντως στη δική μου τριχόπτωση ο θυρεοειδής ήταν ΟΚ!

Ναι είχα ελέγξει θυρεοειδή και ορμόνες και ήταν όλα ΟΚ πριν την εξωσωματική!!Βέβαια μετά από τόσα φάρμακα εύκολα όλα απορρυθμίζονται!!Για να δούμε τι θα μας πει και ο ενδοκρινολόγος!

Διαφημίσεις