Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Έχει κάνει τη νύχτα μέρα και τα νεύρα μας τσατάλια!

alex-paula

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Έχω ένα κοριτσάκι 2 μηνών και μεγάλο πρόβλημα με τον ύπνο. Έχω γίνει κουρέλι και ακόμη δεν έχουμε ξεκινήσει!

Καταρχάς να πω ότι θηλάζω αποκλειστικά. Κοιμάται όλη μέρα, ξυπνάει μόνο για να φάει και τη νύχτα αρνείται να κοιμηθεί! Αφού καμιά φορά την παρακολουθώ και βλέπω ότι παρ'όλο που νυστάζει και κλείνουν τα μάτια της, ξαφνικά πετάγεται και αρχίζει και τσιρίζει! Μέχρι ένα σημείο κοιμόταν κατά τις 12. Απλώς κάναμε υπομονή και περιμέναμε να έρθει η ώρα. Μετά όμως το 12 έγινε 1, το 1 έγινε 2 και εχθές κοιμήθηκε στις 5 το πρωί!!!

Να διευκρινήσω επίσης ότι δεν έχει κολικούς. Κάποια στιγμή που είχε φαινόταν ότι πονούσε. Τώρα είναι καθαρή γκρίνια και καπρίτσια. Και αυπνία μάλλον!

Προσπαθώ να την κρατήσω ξύπνια την ημέρα αλλά δεν βγαίνει άκρη. Αφενός έιναι δύσκολο και αφετέρου γκρινιάζει τόσο πολύ γιατί θέλει να κοιμηθεί που πάνω από μία ώρα δεν αντέχεται!

Αφήστε που δεν θέλει καθόλου την κούνια της. Τη μέρα που κοιμάται βαθειά την αφήνω και δεν καταλαβαίνει τίποτα. Τη νύχτα όμως δεν θέλει με τίποτα να κάτσει.

Τα έχω δοκιμάσει όλα. Κουνήματα, βόλτες, να την βάζω να κοιμάται δίπλα μου, να την αφήνω να κλαίει στο κρεβάτι της. Αρνείται να κοιμηθεί! Εχθές την άφησα να κλαίει στο κρεβάτι της από τις 02:30 έως τις 05:00. Πήγαινα φυσικά κάθε λίγο και την καθησύχαζα. Τόση επιμονή...

Αν της δώσω ένα μπιμπερό με μητρικό γάλα το βράδυ για να χορτάσει καλά, μήπως θα κοιμηθεί?

Τί να κάνω??? Δεν αντέχουμε άλλο!

Σίγουρα έχει συμβεί και σε άλλες μαμάδες. Πότε και πώς το ξεπεράσατε?

Διαφημίσεις

Οτι ειχα στο μυαλο μου το εχεις δοκιμασει.

Καταρχας κοιμησου κι εσυ την ημερα για να παρεις δυναμεις.

Κρατα την ξυπνια οσο μπορεις την ημερα. Το βραδυ αν εχεις κλιματισμο(μη σκασει το παιδι), προτιμοτερο ειναι να την φασκιωνεις για να αισθανεται σιγουρια. Αν η κουνια της ειναι μεγαλη θα νιωθει ανασφαλεια, δοκιμασε κατι πιο κλειστο οπως καλαθουνα η την αγκαλια σου. Αποφασισε πως θες να την νανουριζεις και επεμεινε σταθερα σε αυτον τον τροπο, μη δοκιμαζεις διαφορες μεθοδους γιατι την εκνευριζεις. Οτι κανεις καντο με σιγουρια και αυτοπεποιθηση, αν νιωσεις εσυ σιγουρη θα αισθανθει κι αυτο. Χωρις νευρικοτητα και αγχος, τα μωρα συναισθανονται στο πολλαπλασιο τι νιωθουμε.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Υπομονη μονο μπορεις να κανεις....!!!!!!!

Ειστε σε τετοια ηλικια που τα περισσοτερα αν οχι ολα βρεφη κανουν τη μερα νυχτα. Και εγω αυτο το προβλημα αντιμετωπισα αλλα σταδιακα εμαθε να ξεχωριζει τη μερα απο τη νυχτα και ολα εφτιαξαν αλλα μετα ηρθαν αλλα προβληματα που μας κανουν ακομα να ξενυχταμε....!!!!!!!

Εφτυσα κυριολεκτικα αιμα για να την κραταω ξυπνια την ημερα καινα κοιμαται τη νυχτα, που για καποιους λογους το δικο μου μωρο δεν κοιμοταν και δεννκοιμαται ουτε τη νυχτα και ειμαστε 11 μηνων.

Λοιπον την ημερα την κοιμηζεισ με ανοιχτα παντζουρια και θορυβο, ενω το βραδυ με κλειστα φωτα και απολυτη ησυχια για να μαθει να ξεχωριζει τη μερα απο τη νυχτα. Θα ζοριστεις πολυ αλλα πρεπει να την κρατς ξυπνια οσο περισσοτερες και λογικοτερες ωρες γινεται.

Ειναι δυσκολα, σε καταλαβαινω αλλα θα φτιαξει απο μονο του, πρεπει ομως να βοηθησεις και εσυ λιγο.

Κανε υπομονη, μεγαλωνωντας ολα αυτα θα ειναι παρελθον, μετα ομως θα ερθουν αλλα......οποτε οπλισου με υπομονη.......!!!!!!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

φιλη μου ο μικρος μου ειναι 3 μηνων τωρα και εχει προγραμμα...χαρη στον 2χρονο αδερφο του...

την πρωτη μερα που γυρισα απο την κλινικη το μωρο εκανε τη νυχτα μερα ,ομως αυτο δεν κρατησε γιατι εχουμε τοοοοοση πολυ φασαρια μεσα στο σπιτι κατα τη διαρκεια της ημερας ,αφου ο μεγαλος τσιριζει ,κοπαναει παιχνιδια ,χτυπαει πορτες και παραθυρα κλπ, το καημενο πασχιζε να κοιμηθει αλλα καθε τρεις και λιγο ξυπνουσε,ετσι αυτη τη στιγμη εχει στρωσει προγραμμα σχεδον ιδιο με του αδερφου του και κοιμαται το βραδι που εχει ησυχια....:lol:

σημειωτεον ο πρωτος μας κοιμηθηκε 11 μηνων και γενικοτερα μας παιδεψε στον υπνο αφου ειχαμε απολυτη ησυχια και με το τσικ ξυπνουσε.καλομαθημενος βλεπεις :rolleyes::-P.

δοκιμασε το ,κανε φασαρια!!!ευχομαι να πιασει και να κοιμηθειτε επιτελους!

Είχα το ίδιο πρόβλημα και βρήκα λύση αλλά δεν ξέρω αν είναι η σωστή...

Τα νεύρα μου είχαν γίνει τσατάλια αφού ο μικρός είχε κάνει τη νύχτα μέρα και το πρωί που κοιμόταν δεν μπορούσα να κοιμηθώ γιατί είχα και τη μεγάλη κόρη και έπρεπε να ασχοληθώ μαζί της...

Τι έκανα; Τον πήρα στο κρεββάτι μαζί μας και ήμουν όλη τη νύχτα με το στήθος έξω για να θηλάζει και έτσι να ηρεμεί και να κοιμάται...ξέρεις όπως τα σκυλιά που ξαπλώνουν και είναι 5-6 κουταβάκια γύρω τους και τις αρμέγουν!

Το αποτέλεσμα;Απο την πρώτη νύχτα μπόρεσα να κοιμηθώ αλλά......δεν μπορούσα με τίποτα να τον ξεκολλήσω απο το στήθος μέχρι πριν απο λίγες μέρες όπου επειδή αναγκαστικά έπρεπε να πάρω Voltaren χάπια τα οποία δεν είναι συμβατά με τον θηλασμό.

Είναι ζόρι γιατί όλον αυτόν τον χρόνο δεν κοιμόμουν ούτε εγώ καλά ούτε και το παιδί αφού ήταν κολλημένος πάνω μου.

Πάντως θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς τώρα που έχεις ανάγκη αλλά με το που θα περάσουν λίγες μέρες και δεις ότι άρχισε να κοιμάται τη νύχτα και να μένει ξύπνιο την ημέρα κόψτο για να μην έχεις τα ντράβαλα που είχα εγώ...

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...

Διαφημίσεις

Κατ'αρχάς να ξέρεις ότι το να πέφτει για ύπνο κατα τις 12 ή 1 το βράδυ δεν είναι τόσο παράλογο για τόσο μικρό μωρό. Εμάς σε αυτή την ηλικία κοιμόταν κατά τη 1 και ξύπναγε τελικά κατά τις 11.30 το πρώι (μετά απο ένα σωρό ξυπνήματα μες στο βράδυ για να θηλάσει φυσικά). Μέχρι 5 μηνών αυτό έκανε και είχα ανησυχήσει τρελά ότι δεν ξεκουράζεται. Ο παιδίατρος όμως είπε να τον αφήσουμε να κάνει το πρόγραμμά του τόσο μικρός που ήταν.

Οπότε θα σου έλεγα να μην έχεις τρελές προσδοκίες ότι θα έπρεπε να κοιμάται κατά τις 8.30-9 όπως άλλα μωρά, για να μην στρεσάρεσαι. Εγώ όταν αποδέχτηκα ότι θα τον έχουμε ξύπνιο μέχρι τις 12 το βράδυ, ήμουν πολύ καλύτερα. Τώρα το 5 το πρωί που έγινε μια φορά μου φαίνεται οτί έγινε επειδή την άφησες να κλαίει κι έτσι ξαγρύπνησε από την ένταση. Να βάλεις έναν απλό στόχο αρχικά, να μην κοιμάται όλο και αργότερα, π.χ. να προσπαθείς μέχρι τη 1 να έχει κοιμηθεί. Όταν σταθεροποιηθεί αυτό, βλέπεις αν γίνεται να το πας ένα τέταρτο νωρίτερα κτλ.

Εννοείται να κάνεις και αυτά που λένε τα κορίτσια πιο κάτω, να κοίμαται την ημέρα με φως, να γίνεται φασαρία κτλ. Επίσης με είχε βοηθήσει και αυτό που λέει η karita, να θηλάζω ξάπλα την νύχτα ώστε να ψιλοκοιμάμαι. Πάντα όμως όταν το έκανα αυτό και αντιλαμβανόμουν ότι κοιμήθηκε, τον έβαζα στην κούνια του μετά, για να μην συνηθίσει να κοιμάται στο κρεβάτι μας

45 ημερών το δικό μου κι έχουμε τα ίδια προβλήματα. Τη μέρα νύχτα και ακριβώς όπως τα περιγράφεις! Όχι ότι και τη μέρα δεν΄εχουμε δίωρα γκρίνιας... έχουμε. Επίσης ο δικός μου έχει και κολικούς, βαρυστομαχιές, δυσκοιλιότητα κι όλα αυτά επιβαρύνουν τη διάθεσή του. Μια βόλτα δεν έχω καταφέρει να τον βγάλω, μόλις κάτσουμε κάπου σηκώνει τον κόσμο!

Έχω αρχίσει και καταρρέω, οι ρυθμοί στο σπίτι δεν έχουν βρεθεί, με τον καλό μου έρχονται στιγμές που κοιταζόμαστε στραβά, πόσο κρατάει άραγε αυτό το μοτίβο?

it's never too late to start all over again