Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ο γιατρός μου επιμένει να κάνουμε ισχιακο τοκετό.

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα!!!!

Θα ήθελα τη γνώμη σας.....

Είμαι έγκυος στο δεύτερο μωρακι μου 36+5

Τον γιο μου τον γεννησα φυσιολογικά. Η μικρούλα μας τώρα έρχεται όμως με τον πωπο.

Είναι έτσι απο τον 6ο. Στην αρχή το είχα σίγουρο χωρίς να το εχω συζητήσει με τον γιατρο ότι αν παραμείνει θα πάμε για καισαρικη.

Κάποια στιγμή στον 8ο του λέω γιατρό αν δε γυρίσει πάμε για καισαρικη;;;;

Μου λέει ποιος μίλησε για καισαρικη; Είναι το δεύτερο σου και αν το επιτρέπουν οι συνθήκες θα πάμε φυσιολογικά!

Εγώ χάρηκα όταν μου το είπε!!! Με τον καιρό όμως που διάβαζα διάφορα στο διαδίκτυο άρχισα να αγχωμομαι.

Το σημαντικότερο; Ατομα που εχω στον περίγυρο μου μου λένε ότι είναι επικίνδυνο και να κάνω καισαρικη...

Είναι άτομα που είναι υπέρμαχοι του φυσικού τοκετού....μάλιστα μου λέγανε ότι με δουλεύει ο γιατρός και ότι σύντομα θα μου σκάσει παραμύθι κατα την 38η ότι κάτι δε παει καλα και θα με βάλει για καισαρικη.

Πάω λοιπόν προχθές στον γιατρο και μόνο αυτη την εντύπωση δε μου έδωσε...

Με καθυσηχασε μου είπε να ηρεμήσω, ότι είναι μικρό το μωρακι με μικρό κεφάλι και ότι όλα θα πανε καλα.

Υπάρχει βέβαια ένα ακόμη πολύ σημαντικό ζήτημα.

Μένουμε σε νησί. Δε θα γεννησω εδώ αλλά απέναντι. Είναι μια ώρα με το καραβι και αλλά 40 λεπτά μέχρι το μαιευτήριο.

Θέλει λέει να ξεκινήσει μόνος ο τοκετος(κατανοητό) και να φύγουμε για απέναντι.

Φοβάμαι μήπως δεν προλάβουμε.

Μου είπε ότι οι ισχιακοι τοκετοι πανε πολύ αργά.

Επίσης είχα διαβάσει ότι υπάρχει κίνδυνος προπτωσης λωρου αν σπάσουν τα νερά. Οταν τον ρωτησα για αυτό μου είπε ότι ναι πολύ σωστά ισχύει αλλά όχι στη περίπτωση μας γιατί η μικρούλα έχει εφαρμόσει το πωπουδακι της στον τραχηλο και δεν έχει αφήσει χώρο για να βγει ο λωρος.

Οπότε.....

Υπάρχει μανούλα εδώ που να έχει γεννήσει ισχιακα το μωρακι της;;;;:?:

Θα με ενδιαφερε πολύ να ακούσω τις εμπειρίες σας!!!!

Ομολογώ ότι φοβάμαι......:(

Να σας πω επίσης ότι η μικρούλα προχθές ήταν 2640γρ. Μου είπε ότι έχει μικρο κεφαλακι.

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα!!!!

Θα ήθελα τη γνώμη σας.....

Είμαι έγκυος στο δεύτερο μωρακι μου 36+5

Τον γιο μου τον γεννησα φυσιολογικά. Η μικρούλα μας τώρα έρχεται όμως με τον πωπο.

Είναι έτσι απο τον 6ο. Στην αρχή το είχα σίγουρο χωρίς να το εχω συζητήσει με τον γιατρο ότι αν παραμείνει θα πάμε για καισαρικη.

Κάποια στιγμή στον 8ο του λέω γιατρό αν δε γυρίσει πάμε για καισαρικη;;;;

Μου λέει ποιος μίλησε για καισαρικη; Είναι το δεύτερο σου και αν το επιτρέπουν οι συνθήκες θα πάμε φυσιολογικά!

Εγώ χάρηκα όταν μου το είπε!!! Με τον καιρό όμως που διάβαζα διάφορα στο διαδίκτυο άρχισα να αγχωμομαι.

Το σημαντικότερο; Ατομα που εχω στον περίγυρο μου μου λένε ότι είναι επικίνδυνο και να κάνω καισαρικη...

Είναι άτομα που είναι υπέρμαχοι του φυσικού τοκετού....μάλιστα μου λέγανε ότι με δουλεύει ο γιατρός και ότι σύντομα θα μου σκάσει παραμύθι κατα την 38η ότι κάτι δε παει καλα και θα με βάλει για καισαρικη.

Πάω λοιπόν προχθές στον γιατρο και μόνο αυτη την εντύπωση δε μου έδωσε...

Με καθυσηχασε μου είπε να ηρεμήσω, ότι είναι μικρό το μωρακι με μικρό κεφάλι και ότι όλα θα πανε καλα.

Υπάρχει βέβαια ένα ακόμη πολύ σημαντικό ζήτημα.

Μένουμε σε νησί. Δε θα γεννησω εδώ αλλά απέναντι. Είναι μια ώρα με το καραβι και αλλά 40 λεπτά μέχρι το μαιευτήριο.

Θέλει λέει να ξεκινήσει μόνος ο τοκετος(κατανοητό) και να φύγουμε για απέναντι.

Φοβάμαι μήπως δεν προλάβουμε.

Μου είπε ότι οι ισχιακοι τοκετοι πανε πολύ αργά.

Επίσης είχα διαβάσει ότι υπάρχει κίνδυνος προπτωσης λωρου αν σπάσουν τα νερά. Οταν τον ρωτησα για αυτό μου είπε ότι ναι πολύ σωστά ισχύει αλλά όχι στη περίπτωση μας γιατί η μικρούλα έχει εφαρμόσει το πωπουδακι της στον τραχηλο και δεν έχει αφήσει χώρο για να βγει ο λωρος.

Οπότε.....

Υπάρχει μανούλα εδώ που να έχει γεννήσει ισχιακα το μωρακι της;;;;:?:

Θα με ενδιαφερε πολύ να ακούσω τις εμπειρίες σας!!!!

Ομολογώ ότι φοβάμαι......:(

Να σας πω επίσης ότι η μικρούλα προχθές ήταν 2640γρ. Μου είπε ότι έχει μικρο κεφαλακι.

εγω ειχα ισχιακο μπεμπη αλλα δεν καταφερα φυσιολογηκα και τεληκα μετα απο 16 ωρες το πηρε με καισαρικη:( ηταν το 1 μου και ηταν 3.700.....να ακουσεις το γιατρο σου και μην φοβασαι και μην ακους και επιρεαζεσαι απο αλους...οπος φενεται ο γιατρος εχει μεγαλη εμπηρεια ,

Ο μικρός μου ήταν έτσι, αλλά γύρισε τελευταία στιγμή (και πάλι κάναμε επείγουσα καισαρικη στο τέλος) αλλά είχα ρωτήσει τον γιατρο μου το ίδιο πράγμα και μου είπε πρώτον δεν θα επειχειρουσε φυσιολογικό τοκετο γιατί είναι επικίνδυνο και δεύτερο δεν θα επειχειρουσε να το γυρίσει μόνος του που κάνουν πολύ άλλοι

Υπάρχουν τρόποι να γυρίσει το παιδί φυσικα. Ψάξε στο Ίντερνετ για 'how to turn breech baby'

Φίλη μου στη ίδια κατάσταση πήγε σε chiropractor, και της το γύρισε φυσικά (της έπιασε ένα σημείο στο χέρι και το μωρο γύρισε μόνο του, αλλά μάλλον δύσκολο να βρεις τέτοιον στο νησί!

Πρώσοπικη μου γνώμη αν τα έχεις δοκιμάσει όλα και δεν γυρνάει, ζητά καισαρικη

Ολα να σου πανε καλα

Ρώτα τον κο Μιχαλόπουλο στο νήμα των Εθελοντών επιστημονικών συνεργατών. Είναι γενικά υπέρ του φυσιολογικού τοκετού, κάνει φυσιολογικό μετά από μία και από δύο καισαρικές, ζήτα τη γνώμη του.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=121152&page=19

Σε αυτό το θέμα να ρωτήσεις, εννοεί η μιρικι. Στο στέλνω επειδή είσαι νέο μέλος κ ίσως δυσκολευτείς να το βρεις. Ο γιατρός αυτός έχει βοηθήσει σημαντικά πάρα πολύ κόσμο στο φόρουμ...

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Κορίτσια σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση σας!

Ηδη μπήκα και έγραψα και στον γιατρο.

Ο γιατρός μου με παρακολουθεί 10 χρόνια. Με ξεγεννησε στο πρώτο. Γενικά τον θεωρώ καλό γιατρο. Αλλά τώρα εχω αγχωθει....

Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ χαλαρος.

Επειδή είμαι δευτεροτοκος, είναι μικρο το μωρο, εχω μεγάλη λεκάνη και καμία περιτυλιξη προς το παρον γενικά θεωρεί ότι όλα θα πανε καλα.

Εγω τα εχω παίξει όπως καταλαβαίνετε.... Είναι και η απόσταση στη μέση!!!!

Αναρωτιέμαι.. Υπάρχει κάποια μαμά εδώ που να έχει γεννήσει ισχιακο μωρακι;;;;

Καλημέρα!

Και εμένα με τα ποδαράκια κατέβαινε ο γιόκας μου.. δεν τέθικε ποτέ το θέμα να πάμε φυσιολογικα... Γεννησα με προγραμματισμένη καισαρικη και ένιωθα και εγώ πιο σίγουρη καθώς και εμένα ο γιατρός μου είναι σε άλλο νομό και χρειάζομαι μια ώρα να φτάσω στην κλινικη!

Η καισάρικη γιατί σου είπε οτι ειναι επικίνδυνη??? Απο ποιά άποψη??

foxfoxsvi20130319_2_My+child+is.png

Ο γιατρός μου με παρακολουθεί 10 χρόνια. Με ξεγεννησε στο πρώτο. Γενικά τον θεωρώ καλό γιατρο. Αλλά τώρα εχω αγχωθει....

Επειδή είμαι δευτεροτοκος, είναι μικρο το μωρο, εχω μεγάλη λεκάνη και καμία περιτυλιξη προς το παρον γενικά θεωρεί ότι όλα θα πανε καλα.

Το ότι δεν υπάρχει κάποια κοπέλα εδώ που δεν έχει γεννησει μωράκι με ισχιακή προβολή δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν γενικά.

Έχω γνωστή που το έκανε και μοιάζει με την δική σου περίπτωση, δηλ το πρώτο γεννήθηκε φυσιολογικά και το 2ο κατέβαινε με τον πωπό και μέχρι τελευταία μέρα δεν γύρισε. Τελικά γέννησε φυσιολογικά χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα. Μάλιστα την ώρα του τοκετού μαζεύτηκε όλο το προσωπικό στην αίθουσα να παρακολουθήσει μια και δεν συνηθίζονται τέτοιες γέννες.

Σημαντικό ρόλο κατά τη γνώμη μου παίζει ο γιατρός, και αφού ο δικός σου σε έχει καθησυχάσει με κάθε τρόπο και αναλαμβάνει να σε ξεγεννήσει φυσιολογικά τότε ηρέμησε και απόλαυσε τις τελευταίες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σου.

Πες του ξανά τους φόβους σου και κυρίως συζητηστε το θέμα της απόστασης.

Θα ρωτησω την γνωστή μου αν μπορώ να σου δώσω το κινητό της να μιλήσετε. Αν είναι ζήτα και εσύ από το γιατρό σου να σου πει για άλλες κοπέλες που γεννησαν με τον ίδιο τρόπο για να σου περιγράψουν την εμπειρία τους.

kGUSp3.png aMgOp3.png

δεν εχω εμπειρια απο ισχυακο τοκετο,εχω γεννησει φυσιολογικα 2 μωρα,

αν ημουν στη θεση σου σιγουρα θα ειχα τις ανησυχιες μου ομως ο γιατρος σου που τον γνωριζεις τοσο καλα εχει την αυτοπεποιθηση και σε παροτρυνει να πατε για φυσιολογικο,αρα ειναι σιγουρος οτι ο ιδιος μπορει να βγαλει εις περας μια τετοια περιπτωση γεννας.εσυ γιατι φοβασαι?δεν τον εμπιστευεσαι μηπως?

θα σου πω και το αλλο,τα δευτεροτοκα εμπεδωνονται στον τοκετο ,αρα υπαρχει πιθανοτητα με τις συσπασεις και την διαδικασια του τοκετου να γυρισει.η να γυρισει και λιγο πριν τον τοκετο.επισης συμφωνω οτι τα μωρα πρεπει να βγαινουν μονα τους οταν ειναι ετοιμα.αλλα ακομη και να μη γυρισει ο ανθρωπος σου ειπε οτι ολα οκ.στο εξωτερικο παντως η ισχυακη προβολη σε καμια περιπτωση δεν αποτελει ενδειξη καισαρικης.η καισαρικη γινεται περισσοτερο προληπτικα...συζητησε το πολυ αναλυτικοτερα το θεμα με το γιατρο σου και οσον αφορα την αποσταση δες μηπως μπορεις να μεινεις το τελευταιο διαστημα απεναντι για να εισαι πιο ηρεμη αφου εχεις αγχχωθει τοσο.καλη λευτερια και με ενα πονο!ευχομαι ολα να πανε τελεια.

Διαφημίσεις

Ninemonths με το καλο το μωρακι σου!! Δεν εχω τετοια εμπειρια απλα οπως διαβαζω την ιστορια σου ο γιατρος σου μου εμπνεει πολυ εμπιστοσυνη. Συνηθως οι γιατροι πετανε τη σκουφια τους για καισαρικη!! Στη θεση σου θα τον εμπιστευομουν παντως. Οπως γνωριζω τον δικο μου γιατρο και εκεινος θα εκανε ισχιακο τοκετο και αν μου το προτεινε θα ελεγα ναι!!! Ευχομαι ολα να πανε καλα και να ερθει ενα υγιες νινι βασικα! Στην τελικη κανε αυτο που σε κανει να νιωθεις πιο ασφαλης!!

Οι άντρες της ζωής μου...

εχω παρακολουθησει ισχιακους τοκετους και οντως πηγαινουν πολυ πιο αργα. Αν καταλαβα καλα θα ταξιδεψεις μαζι με το γιατρο; Η ισχιακη προβολη απο μονη της δεν ειναι λογος για καισαρικη, και στο καραβι που λεει ο λογος μπορει να σε ξεγεννησει, ειναι πιο επωδυνος ο τοκετος για τη μητερα αλλα χωρις να φερει καποιον κινδυνο για το μωρο ή για την ιδια. Αν δεν κανεις επισκληριδιο συζητα με το γιατρο σου στασεις τοκετου, στην ισχιακη προβολη θα βοηθησει πολυ αν καθισεις κατω με λυγισμενα τα γονατα στις εξωθησεις.

Ολα θα πανε καλα, μην αγχωνεσαι :-)

Καλησπέρα σας!!!!:)

Μαργαριτα δεν μου έχει πει ο γιατρός ότι είναι επικίνδυνη η καισαρικη. Αλλά στη περίπτωση μου λέει ότι είναι καλα να προσπαθήσουμε για φυσιολογικο. Επειδή είναι το 2ο μωρακι μου.

Ηταν το πρώτο σου το αγοράκι σου; Γιατί όντως στα πρώτα μωρακια είναι δύσκολο και σπάνιο. Δεν αναλαμβάνουν οι γιατροί να φέρουν εις πέρας εναν τέτοιο τοκετό σε πρωτοτοκο. Εκτός και αν πέσεις σε περίπτωση...

Alexdan θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα αν θα μπορούσα να μιλήσω με τη γνωστή σου!!!! Σε ευχαριστω πολύ!!!!!!!!

Stella τον εμπιστεύομαι αλλά η αλήθεια είναι ότι η εμπιστοσύνη που του εχω δεν είναι τυφλή. Φοβάμαι.... Ισως φταίει όλη αυτη η τρομοκρατία εδώ στην Ελλάδα μόλις ακούσουν για ισχιακη προβολή.... Δε ξέρω... Μάλλον εχω επηρεαστεί....:(

Πάντως αυτό της τελευταίας στιγμής μου το έχουν πει πολλές...

Αγορομανουλα :P σε ευχαριστω για τις ευχές!!!!!!

Mumster όταν λες έχεις παρακολουθήσει εννοείς ως επαγγελματίας; Η έτυχε να παρακολουθήσεις;

Με τον γιατρο θα ταξιδεψω.

Εχουμε συζητήσει για στάσεις κλπ.

Για επισκληριδιο έχουμε πει όχι. Αλλά αν δε μπορώ και πελαγωσω του εχω πει να κάνουμε έστω μικρή δόση για να μη κάνω κακό στο μωρο.

Γιατί στον ισχιακο δε πρέπει να σπρώχνω καθόλου όταν θα βγαίνει το κορμακι για να δώσω χρόνο στον τραχηλο να ανοίξει για να περασει άνετα το κεφαλακι του μετά.

στη σχολη μαιευτικης, τωρα δεν εργαζομαι σε νοσοκομειο αλλα στο πανεπιστημιο, επειδη ομως εκανα μια ερευνα η οποια περιειχε και ισχιακη προβολη με φωναζαν οποτε υπηρχε τετοια περιπτωση για να παρακολουθησω/βοηθησω κλπ. Αν θυμαμαι καλα τα νουμερα λιγοτερο απο 5% κατεληγαν σε καισαρικη. Να πω ομως οτι δεν ειμαι στην Ελλαδα κι επειδη εδω οι καισαρικες ειναι πολυ πιο σπανιες, οι γιατροι στην πλειοψηφια τους εχουν μεγαλυτερη εμπειρια σε φυσιολογικους τοκετους με διαφορες αναποδιες. Αφου ο γιατρος αισθανεται σιγουρος δεν υπαρχει λογος να φοβασαι κατα τη γνωμη μου. Και αφου θα ταξιδεψεις με το γιατρο ακομα καλυτερα.

Καλησπέρα σας!!!!:)

Μαργαριτα δεν μου έχει πει ο γιατρός ότι είναι επικίνδυνη η καισαρικη. Αλλά στη περίπτωση μου λέει ότι είναι καλα να προσπαθήσουμε για φυσιολογικο. Επειδή είναι το 2ο μωρακι μου.

Ηταν το πρώτο σου το αγοράκι σου; Γιατί όντως στα πρώτα μωρακια είναι δύσκολο και σπάνιο. Δεν αναλαμβάνουν οι γιατροί να φέρουν εις πέρας εναν τέτοιο τοκετό σε πρωτοτοκο. Εκτός και αν πέσεις σε περίπτωση...

Καλημέρα κοπέλα μου!

Εμένα ειναι το πρώτο μου μωράκι και γι αυτό και δεν μπήκα καν στη διαδικασία να ρισκάρω οτιδήποτε... Ενώ ηταν με το κεφαλακι κάτω μέχρι τον έκτο.. μετά αποφάσισε να γυρίσει!! Μου έλεγε ο γιτρός μου οτι μόνο το 5% μένουν έτσι ανάποδα! Ηταν και αυτός αισιόδοξος οτι μπορει να έπαιρνε θέση μέχρι τον 9ο αλλά δεν κουνήθηκε καθόλου ο μπόμπιρας..

Ειναι καλό να σου εμπνέει εμπιστοσύνη ο γιατρός σου αλλά πιο πολύ να έχεις εμπιστοσύνη στη κρίση και στη διαίσθηση σου..!

Με το καλό να το πάρεις αγκαλίτσα! Έτσι κ αλλιώς στο τέλος αυτό ειναι που θα αποφασίσει πώς θα βγεί οτι και να λέμε εμεις!!!!! Σκεψου οτι ίσως οταν σε πιάσουν οι πόνοι αποφασίσει να κάνει την τούμπίτσα του!:P

foxfoxsvi20130319_2_My+child+is.png

Διαφημίσεις

εγω οταν μπηκα να γεννησω ηταν μια κοπελα που ειχε μπει να γεννησει αφου της εσπασαν τα νερα ποδαλικα,,,απο την ωρα που της εσπασαν τα νερα γεννησε μεσα σε 1 ωρα! και ηταν και το πρωτο της,,,,την ειχαν προγραμματισει με καισαρικη γιατι η πιτσιρικα ηταν με το κεφαλι επανω,,,,,φυσικα η καισαρικη δεν εγινε γιατι η μπεμπα ειχε αλλα σχεδια,,,γεννηθηκε με τα ποδια πολυ γρηγορα στην εφημερια με τις μαιες της εφημεριας,,,αλλα συτο σε ενα μεγαλο νοσοκομειο του εξωτερικου στην εφημερια, κι εκει τα εχουν δει και αντιμετωπισει ολα γιατι οι γυναικες γεννανε στις εφημεριες κυριως φυσιολογικα και με οποιο ιατρικο team τους λαχει ,,,

εγω δεν θα εμπιστευομουν να γεννησω με ποδαλικο τοκετο σε καποιον γιατρο η σε νοσοκομειο με υποδομες ελαχιστες και με προσσωπικο περιορισμενης εμπειριας ειδικα στην ελλαδα οπου η μονη εμπειρια που εχουν ειναι κυριως μια καισαρικη, θα εκανα καισαρικη και ουτε που θα το συζητουσα

οσο για τον-την γιατρο σου πολυ κουλ τον-την βρισκω

Συμφωνω οτι το ιατρικο συστημα στην Ελλαδα νοσει σε μεγαλο βαθμο αλλα υπαρχουν και πολλες εξαιρεσεις σε καποια νοσοκομεια και αριστοι γιατροι. Νομιζω πως ειναι λιγο λαθος να θεωρουμε οτι στο εξωτερικο γινονται ολα καλα. Αλλωστε αν γνωριζετε η Ελλαδα θεωρειται ιατρικως η ασφαλεστερη χωρα να γεννησει μια γυναικα (κι ομως ναι). Απλα επειδη οι ελληνες σε ολα ειμαστε ή του υψους ή του βαθους!! Μας σπρωχνουν για καισαρικη "ειναι καισαρικακιας". Τολμα να κανει κατι διαφορετικο (για τα δεδομενα της Ελλαδας "διαφορετικο" αλλα για τα παγκοσμιως ιατρικα δεδομενα απολυτα φυσιολογικο) λεμε οτι δεν παει καλα! Αν το πακετο γιατρος-νοσοκομειο ειναι καλα νομιζω οτι ολα πανε μια χαρα. Οπως ειπε και η jackrussel ομως λειπουν υποδομες στην πλειοψηφια... Κι εγω στο δημοσιο νοσοκομειο της περιοχης μου δε θα ρισκαρα οχι ισχιακο τοκετο, ουτε για τεστ ΠΑΠ δεν παω!!!

Καταρχήν περίμενε, μπορεί να γυρίσει το παιδάκι, εμένα τελευταία στιγμή γύρισε.

Ο δικός μου ο γιατρός ξεγέννησε ισχιακά με ΦΤ διδυμάκια. Ολα είναι θέμα εμπειρίας του γιατρού και κατά πόσο τον εμπιστεύεσαι. Μην αγχώνεσαι, όλα θα πάνε καλά.

Βρε κορίτσια μου δίνετε πολύ θάρρος!!! Αλήθεια!!!!

Την νιώθω τη σκατουλα κάνει κάποιες κινήσεις λες και κάνει κωλοτουμπες! Χαχα

Και κει που λέω βρε λες να έκανε το μεγάλη βουτιά; Πάλι στα ίδια τη βρίσκω...

Η αλήθεια είναι ότι πέρα απο τη δική μου τη περίπτωση, συμφωνώ με την

ΑγοροMummy.

Μου έλεγε μια φιλη Αγγλιδα την εμπειρία της τωρα που είναι έγκυος.

Το πρώτο της το γέννησε εδώ και μάλιστα στο νησί.

Τωρα μένει Αγγλία και θα γεννήσει εκεί σε πισίνα σπίτι της!!!! :)

Είναι 7 μηνών έχει κάνει μόνο 2 υπερηχους. Της μένει ένας ακόμη. Της κακό φαίνεται γιατί έμαθε με το δικό μας σύστημα που έβλεπε το μωρο και ήταν πιο ήσυχη.

Εκαναν λάθος οι μαιες και της έβγαλαν 3 ΠΗΤ...

Τελικά επειδή δεν ήταν στη σωστή εβδομάδα δεν έγινε σωστά η αυχενικη.

Μου λέει μη νομίζεις... Δεν είναι όλα τέλεια και εδώ.....!!!!!!!!

Θέλω να πω ότι δεν είναι απόλυτα τα πράγματα.

Θα γεννησω στο ολυμπιον. Δίπλα είναι το ριο. Γι ΄ αυτό φεύγω απο εδώ. Για καλύτερα. Εκεί γεννησα και τον γιο μου. Ολα ειχαν παει καλα. Αλλη κατάσταση βέβαια....

Απλά θέλοντας να κάνω το καλύτερο φοβάμαι λίγο μη τα κάνω χειρότερα λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει η κατάσταση μου.

Ο γιατρός μου κάνει και VBAC.

Προσπαθεί.... Γενικά είναι καλος γιατρός. Παρόλα αυτά και αυτόν καισαρικακια τον έχουν βγάλει.... Επαρχία! Τι να πεις!

Χθες και σήμερα εχω κάτι πονακια... Και νιώθω και κοψιματακια...

Ster τωρα το είδα!!!! Διδυμακια ισχιακα;;; Μπράβο του!!!! Που στην Αθήνα;

Ο μπαμπάς μου γεννήθηκε ισχιακος και μάλιστα ήταν το πρώτο της γιαγιάς μου!!!!!

Με μια μαια γέννησε στο πατρικό της. Είχε παει επίσκεψη στη μητέρα της και τελικά την έπιασαν οι πόνοι εκεί.

Ζοριστηκε βέβαια πολύ έκανε και κακά του,μας έλεγε η γιαγιά μου, και τον αεροβαπτισαν όταν με το καλό βγήκε!

Κρατιοταν λέει απο τα κάγκελα του κραβατιου όρθια...

Αυτό είναι φυσικός τοκετος!!!!!!!

Φοβερό!!!!!!

Αριστα επιχειρηματα αυτα που σου παραθεσε ο γιατρος σου και εφοσον ΕΣΥ τον εμπιστευεσαι δεν εχεις παρα να τον ακουσεις, ολα ειναι θεμα εμπειριας και σωστων χειρισμων.

Εμεις δεν εχουμε παρα να σου ευχηθουμε να εχεις εναν υπεροχο τοκετο κατα τα αλλα και φυσικα ενα υγιεστατο μωρακι.

Θα περιμενουμε νεα σου...!!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

οποτε η εγγονη πηρε απο τον παππου, ειδες που η φυση κατι ξερει?? μπορει να της βγηκαν τα ματια "οξω" της γιαγιας αλλα τον εβγαλε, χαχαχα!! Δε θα τα καταφερεις εσυ και μαλιστα σε νοσοκομειο μεσα, με γιατρο, με τη βοηθεια υπερηχων κλπ?? Και ο δικος μου γιατρος κανει vbac και γενικα μου θυμιζει πολυ τον δικο σου στα επιχειρηματα του κλπ. Στην εγκυμοσυνη μου ανετρεψε πολλα δεδομενα που ειχα σαν στερεοτυπα λογω της ελληνικης κουλτουρας στα θεματα εγκυμοσυνης και τοκετου και ολες οι γνωστες μου γουρλωναν τα ματια με πολλα πραγματα που τους ελεγα! Ξερω ομως οτι πηγαινα στη μικροβιολογο για εξετασεις και μου ελεγε οτι μπορει να μην ξερω το γιατρο σου αλλα ειναι σιγουρα πολυ καλος γιατι αυτα που σου ζηταει δε τα ζηταει κανεις γιατρος στον τυπικο ελεγχο ενω κανονικα επρεπε. (αυτα στα αναφερω ετσι για την ιστορια που λενε...η δικη σου περιπτωση ειναι ιδιαιτερη) Αντε πλησιαζει ο καιρος!!! Αααα και ετυχε να ακουσω προσφατα πολυ καλα λογια για το Ολυμπιον απο μια γνωστη μου που εμενε Πυργο και πηγε εκει για γεννα!

Γεια σας κορίτσια!!!!!! :)

Πήγα στον γιατρο σήμερα. Ακόμη με τον πωπο κάτω είναι το ζουζουνι. Εχει εμπεδωθει για τα καλα και είχα αυτές τις μέρες όλο πονακια και ο τραχηλος μειώθηκε για τα καλα. Μου είπε ότι πλησιάζει η ώρα.... Και γω το καταλαβαίνω.

Ετσι αποφασίσαμε να πάμε Πάτρα σε σπίτι φίλων που θα λείπουν και μας το παραχωρούν!!!!!!!! Φοιτητακια τα καλα μου!!!!! Είμαστε οικογενειακοί φίλοι με τους γονείς τους και αμέσως οι άνθρωποι μας εξυπηρέτησαν.

Ετσι τη Πέμπτη λέμε να φύγουμε και να είμαστε σε αναμονή. Να περπατησω, να πάω βολτιτσες.... Θα ειμαι δίπλα στο μαιευτήριο. Ο γιατρός θα είναι είναι στην Πάτρα τη Παρασκευή και όλο το σουκου. Με λίγη καλή τύχη μήπως συγχρονιστουμε... Λέω εγω τωρα...

Αλλιώς αν τύχει κάτι νωρίτερα πάω στη κλινική και τον ειδοποιουμε. Ελπίζω να προλάβει.

Επιμένει για ισχιακο στο μεταξύ.

2990 σήμερα το μωρο.

Ευχηθειτε μου καλή τύχη!!!!! Ελπίζω να πανε όλα καλα!!!!!!!

Πολυ καλα τα νεα σου οσον αφορα το γεγονος οτι θα εισαι κοντα στο γιατρο σου και μπραβο στους ανθρωπους που σας παραχωρησαν το σπιτι.

Τώτα εσυ δεν εχεις πατα να ηρεμησεις, να ξεκουραστεις οσο προλαβαινεις εφοσον δεν θα εχεις το αγχος της αποστασης και μολις με το καλο ξεκινησει ο τοκετος τοτε πραγματικα σου ευχομαι..............ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ....!!!!!!!!!!!!!

Να εχεις εναν υπεροχο τοκετο εστω και ισχιακο και φυσικα ενα ΓΕΡΟ ΜΩΡΟ....!!!!!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Πολύ καλά νέα! Μπράβο!

Η μαμά μου γέννησε εμένα με αυτόν τον τρόπο(ισχιακά) κ ήταν και πρωτότοκη. Μου περιέγραφε πάντα με τα καλύτερα λόγια τον τοκετό της (εύκολος κ γρήγορος) κ αυτό μου έδωσε πολύ δύναμη κ για τον δικό μου όταν ήρθε η ώρα. Και εγώ ήμουν μικρό μωράκι ακριβώς στα κιλά που είναι το δικό σου....:wink:

Με το καλό! :D

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius