Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Βοήθεια.. Πληγή στη θηλή που μεγαλώνει και έχει υγρό

Recommended Posts

Γειά σας. Δημιουργηθηκε πληγή στη θηλή, δεν ξέρω πως, δάγκωμα ίσως, και τώρα δεν κλείνει, αντίθετα μεγαλώνει και κάνει ένα κίτρινο υγρό. Έβαλα σπαθόλαδο, νερόξυδο, γάλα και το άφησα να αεριστεί αλλά κάθε φορά που θηλάζει το μωρό ξανανοίγει.. τι μπορώ να κάνω; ευχαριστώ

Διαφημίσεις

γιατρό δεν ρώτησα γιατί όταν άρχισα να θηλάζω με αποπροσανατολίσανε πάρα πολύ σε σημείο που δημιουργήσαν επιπλέον προβλήματα. Θα ακολουθήσω τις οδηγίες και ελπίζω να κλείσει σύντομα

ευχαριστώ πολύ!!!!

Πηγαινε σε μαστολόγο, δε χρειαζεται να τον ρωτήσεις πώς να θηλάζεις, απλά να δει την πληγή. Κάποια στιγμή που ειχα παθει μαστίτιδα ειχα παει σ εναν μαστολόγο στο Ρεα (δε θυμαμαι το όνομά του αυτή τη στιγμή), δε μου ειχε πει κάτι αντιθετο στο θηλασμό, καλός ήταν.

Περαστικά!

• Like 1
EXXQp3.pngAIzKp2.png

Διαφημίσεις

Kάνε πλυσεις με ζεστό νερό με αλάτι 4/5 φορές την μέρα

Στην αρχή είχα πληγές συνέχεια μέχρι να συνηθίσει ο μικρός και το αλάτι βοηθησε

Στο παρελθόν είχα πάθει μεγάλη ζημιά στο στήθος, πολύ μεγάλη όμως. Είχα πάει σε πάρα πολλούς γιατρούς. Έχω δοκιμάσει την κάθε κρέμα ή αλοιφή κυκλοφορεί και το κάθε γιατροσόφι. Δεν μου έκαναν τίποτα. Αυτό που με βοήθησε πραγματικά (και το είχα αμφισβητήσει στην αρχή γιατί δεν είδα άμεσα αποτελέσματα), είναι η κρέμα που μου έγραψε η Πατσούρου (τη δίνουν και άλλοι σύμβουλοι θηλασμού), πρόκειται για μία αλοιφή που περιέχει 3 κρεμούλες, σου τη φτιάχνει ο φαρμακοποιός και αν θυμάμαι καλά κοστίζει περίπου 10 ευρώ.

Καλό θα ήταν να σε δει κάποιος σύμβουλος θηλασμού, αν και η κρεμούλα αυτή συστήνεται από όλους. Είναι συμβατή με το θηλασμό. Πλέον και μένα το στήθος μου έχει μία κίτρινη κρούστα στη θηλή, γιατί είχε γίνει ολόκληρη τρύπα. Αλλά έχει κλείσει με την κρούστα αυτή και καθόλου δεν ενοχλεί. Απλά πονάει ελάχιστα (έχουν περάσει και κάποιοι μήνες) σε σχέση με το άλλο στήθος που δεν έπαθε ποτέ τίποτα.

Δοκίμασε τις απλές λύσεις (σπαθόλαδο, λανολίνη, γαλατάκι κλπ) και αν δε δεις διαφορά, μπορείς να μιλήσεις σε κάποιο σύμβουλο θηλασμού.

sLvDp3.png

Θα συμφωνησω με tsarli! Ειχα κ εγω το ιδιο προβλημα κ καλεσα συμβουλο θηλασμου. Αξιζε τα λεφτα της με το παραπανω!! Κ εγω εβαζα αυτη τη τριπλη κρεμα. Το μυστικο ειναι η κρεμα αυτη κ η σωστη τοποθετηση του μωρου στο στηθος. Αν ο τροπος που θηλαζει ειναι λαθος οτι κ αν κανεις δεν θα κλεισει...δυστυχως. Δεν το λεω για να σε απογοητευσω αλλα πιστεψε με επειδη κ εμενα μεχρι κ αιμα εβγαζε, μολις εμαθα την σωστη θεση του μπεμπακου σωθηκα!! Θηλαζα ακομα κ απο το πληγωμενο στηθος ανετα. Θα τα καταφερεις!

Γειά σας. Δημιουργηθηκε πληγή στη θηλή, δεν ξέρω πως, δάγκωμα ίσως, και τώρα δεν κλείνει, αντίθετα μεγαλώνει και κάνει ένα κίτρινο υγρό. Έβαλα σπαθόλαδο, νερόξυδο, γάλα και το άφησα να αεριστεί αλλά κάθε φορά που θηλάζει το μωρό ξανανοίγει.. τι μπορώ να κάνω; ευχαριστώ

Ειναι σαν άσπρο-κίτρινη φουσκαλα πάνω ακριβώς στη θηλή;

Το μωρο πόσο ειναι;

Έχεις αδιαθετησει καθόλου μετα τον τοκετό;

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

• 2 weeks later...

Κορίτσια και εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω και από το ένα στήθος σταμάτησα τον θηλασμό εξαιτίας του. Ποια συστατικά είναι αυτά να τα δώσω στον φαρμακοποιό μου και εγώ.

Θα συμφωνησω με tsarli! Ειχα κ εγω το ιδιο προβλημα κ καλεσα συμβουλο θηλασμου. Αξιζε τα λεφτα της με το παραπανω!! Κ εγω εβαζα αυτη τη τριπλη κρεμα. Το μυστικο ειναι η κρεμα αυτη κ η σωστη τοποθετηση του μωρου στο στηθος. Αν ο τροπος που θηλαζει ειναι λαθος οτι κ αν κανεις δεν θα κλεισει...δυστυχως. Δεν το λεω για να σε απογοητευσω αλλα πιστεψε με επειδη κ εμενα μεχρι κ αιμα εβγαζε, μολις εμαθα την σωστη θεση του μπεμπακου σωθηκα!! Θηλαζα ακομα κ απο το πληγωμενο στηθος ανετα. Θα τα καταφερεις!

Διαφημίσεις

• 4 years later...
On 28/6/2013 at 12:13 ΠΜ, Nina-Nana είπε:

Ειναι σαν άσπρο-κίτρινη φουσκαλα πάνω ακριβώς στη θηλή;

Το μωρο πόσο ειναι;

Έχεις αδιαθετησει καθόλου μετα τον τοκετό;

Αντιμετωπίζω το πρόβλημα αυτό, δηλαδή μια άσπρο-κίτρινη φουσκάλα πάνω ακριβως στη θηλή με ενα μωράκι 6,5 μηνων και μου εχει έρθει περίοδος από τον 4ο μήνα  (τωρα ηταν πάλι ημέρες περιόδου που εμφανίστηκε η φουσκάλα), θα μπορούσατε να μου πείτε τι ρολο παιζει η περίοδος;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

On 22/6/2013 at 10:39 ΠΜ, magnoli είπε:

Κιτρινο υγρο εννοεις πυον?... Βρε κοριτσι ειναι ασοβαρο να ζητας απο εμας βοηθεια. Δεν εχουμε καν εικονα, ποσο μαλλον τις γνωσεις.  Πρεπει να το δει γιατρος. Τι λεμε τωρα.. Μαστολογος που ειπε και η ζουζουνελ και να σου δωσει σωστες οδηγιες και αν χρειαστει καποια αγωγξ συμβατη με το θηλασμο φυσικα. Περαστικα

• Like 1

πρίν από 2 λεπτά , gorilaz είπε:

Κιτρινο υγρο εννοεις πυον?... Βρε κοριτσι ειναι ασοβαρο να ζητας απο εμας βοηθεια. Δεν εχουμε καν εικονα, ποσο μαλλον τις γνωσεις.  Πρεπει να το δει γιατρος. Τι λεμε τωρα.. Μαστολογος που ειπε και η ζουζουνελ. 

Συμφωνώ απόλυτα,πρέπει άμεσα να σε δει ο γυναικολόγος σου ή κάποιος γυναικολόγος με ειδίκευση μαστού.Αν είναι πύον πράγμα που απευχομαι επηρεάζει και το μωρό σου αν θηλάζεις.Μια επίσκεψη η έστω μια περιγραφή από τηλέφωνο στον γιατρό σου σημερα κιόλας θα σου λύσει την απορία για το πώς θα κινηθείς.

• Like 1

1 hour ago, gorilaz είπε:

Κιτρινο υγρο εννοεις πυον?... Βρε κοριτσι ειναι ασοβαρο να ζητας απο εμας βοηθεια. Δεν εχουμε καν εικονα, ποσο μαλλον τις γνωσεις.  Πρεπει να το δει γιατρος. Τι λεμε τωρα.. Μαστολογος που ειπε και η ζουζουνελ και να σου δωσει σωστες οδηγιες και αν χρειαστει καποια αγωγξ συμβατη με το θηλασμο φυσικα. Περαστικα

πρίν από 54 λεπτά , Dust pink είπε:

Συμφωνώ απόλυτα,πρέπει άμεσα να σε δει ο γυναικολόγος σου ή κάποιος γυναικολόγος με ειδίκευση μαστού.Αν είναι πύον πράγμα που απευχομαι επηρεάζει και το μωρό σου αν θηλάζεις.Μια επίσκεψη η έστω μια περιγραφή από τηλέφωνο στον γιατρό σου σημερα κιόλας θα σου λύσει την απορία για το πώς θα κινηθείς.

Τα μνμ κορίτσια είναι από το 2013 οπότε δεν θα απαντήσει λογικά η κοπέλα.. Ή @PanKor το έχει τώρα το πρόβλημα

• Haha 1

πρίν από 18 λεπτά , mama16 είπε:

Τα μνμ κορίτσια είναι από το 2013 οπότε δεν θα απαντήσει λογικά η κοπέλα.. Ή @PanKor το έχει τώρα το πρόβλημα

Για την @Pankor ηταν η απαντηση ,που έθεσε το ερώτημα σήμερα!

• Like 1

Διαφημίσεις

Έχετε απόλυτο δίκιο, αλλά επειδη κάθε φορά που μου έρχεται περίοδος η μικρή δυσκολεύεται με το θηλασμό, πχ. τραβάει με δυναμη το στήθος, το δαγκώνει, δεν την ακούω να κανει τον χαρακτηριστικό ήχο της γουλιας και κάνει λιγότερα τσισα απο τις υπόλοιπες μέρες, διαβάζοντας την παραπανω συζήτηση σκέφτηκα μηπως η περιοδος σχετίζεται με τη συμπεριφορά της και άρα και η φουσκαλα εχει προκληθεί από το μωρό...:confused:Ελπιζω να καταλάβατε.. Ευχαριστώ όσες κοπέλες μπήκαν στον κόπο να απαντήσουν!!

Χαχα!! Εγω παλι ουτε που το προσεξα!! Το ειδα στις νεες δημοσιευσεις και δεν το προσεξα καν οτι η αρχικη αναρτηση ηταν παλια! Φαντασου ποσο σοκαριστικα με αυτα που διαβαζα! Προς την pankor λοιπον, απο το σημειο που βλεπεις το ασπρακι δεν τρεχει πλεον γαλα, ε? (ουτε πυον φυσικα...). Αν καταλαβα σωστα για τι πραγμα μιλας ειχα παθει κατι αντιστοιχο και ειχε φραξει λιγο ο πορος εκει, ειχε πραγματι μια καπως κιτρινοπη αποχρωση λογω του οτι λιμναζε εκει σταγονουλα γαλακτος αφου δεν ετρεχε απο εκει. Ανοιξε μονο του τελικα κατα το θηλασμο (εχω ακουσει περιπτωση που το ανοιξαν με βελονιτσα αλλα δεν θα στο προτεινα μην παθεις καμια μολυνση). Φροντισε να αδειαζει σωστα το στηθος το παιδι  και αν νιωσεις πονο επισκεψου το γιατρο σου. Για  συσχετιση με την περιοδο δεν εχω ιδεα. 

• Like 1

πρίν από 55 λεπτά , gorilaz είπε:

Χαχα!! Εγω παλι ουτε που το προσεξα!! Το ειδα στις νεες δημοσιευσεις και δεν το προσεξα καν οτι η αρχικη αναρτηση ηταν παλια! Φαντασου ποσο σοκαριστικα με αυτα που διαβαζα! Προς την pankor λοιπον, απο το σημειο που βλεπεις το ασπρακι δεν τρεχει πλεον γαλα, ε? (ουτε πυον φυσικα...). Αν καταλαβα σωστα για τι πραγμα μιλας ειχα παθει κατι αντιστοιχο και ειχε φραξει λιγο ο πορος εκει, ειχε πραγματι μια καπως κιτρινοπη αποχρωση λογω του οτι λιμναζε εκει σταγονουλα γαλακτος αφου δεν ετρεχε απο εκει. Ανοιξε μονο του τελικα κατα το θηλασμο (εχω ακουσει περιπτωση που το ανοιξαν με βελονιτσα αλλα δεν θα στο προτεινα μην παθεις καμια μολυνση). Φροντισε να αδειαζει σωστα το στηθος το παιδι  και αν νιωσεις πονο επισκεψου το γιατρο σου. Για  συσχετιση με την περιοδο δεν εχω ιδεα. 

Ναι, καλά κατάλαβες και σ' ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση. Η πρόθεση της δημοσίευσής μου δεν ήταν για να ζητήσω βοήθεια ή οδηγίες αντιμετώπισης σε καμία περίπτωση και λυπάμαι που παρεξηγηθηκα. 

Καλή συνέχεια σε όλες :)

Κοριτσι καλημερα.  ξαναλεω η απαντηση μου και η φρικη μου δεν αφορουσε εσενα, αλλα την αρχικη θεματοθετρια, που ειχε πληγη που μεγαλωνε, ετρεχε "κιτρινο υγρο"  και δεν ηθελε να παει σε γιατρο. Καθολου δεν παρεξηγησα τα γραφομενα τα δικα σου απλα δεν γνωριζω για οποιαδηποτε συσχετιση αυτου που αναφερεις με την περιοδο, που ηταν κ αυτο που ρωτουσες, γι αυτο και δεν σου απαντησα εσενα. Αν ξερει καποια κοπελα θα σου απαντησει. Εγω παντως οταν το ειχα παθει (και αν λεμε το ιδιο) δεν ειχα ακομα περιοδο. Και το ειχα αποδωσει (σιγουρη δε θα ειμαι ποτε..) στο οτι μαλλον ο μικρος ακουμπαγε καπου εκει τη γλωσσιτσα του με αποτελεσμα να "στομωνει"  τον εκει πορο που εκανε πετσουλα πανω και εγινε σαν σπυρακι. Εκανα πριν ζεστο μπανακι, αλλαξα θεση στον μικρο και ανοιξε. Παντως εμενα δεν ηταν απο πληγωμα. Ουτε απο δαγκωμα. Ποτε δεν με δαγκωνε. Καλη συνεχεια

• Like 1

On 24/2/2018 at 9:31 ΠΜ, PanKor είπε:

Αντιμετωπίζω το πρόβλημα αυτό, δηλαδή μια άσπρο-κίτρινη φουσκάλα πάνω ακριβως στη θηλή με ενα μωράκι 6,5 μηνων και μου εχει έρθει περίοδος από τον 4ο μήνα  (τωρα ηταν πάλι ημέρες περιόδου που εμφανίστηκε η φουσκάλα), θα μπορούσατε να μου πείτε τι ρολο παιζει η περίοδος;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Εμένα με θορύβησε η ασπρο-κιτρινη φουσκάλα.Προτεινω ένα τηλεφώνημα στον γιατρό σου.Ισως να μην είναι τπτ ίσως όμως χρειάζεται φροντίδα για παν ενδεχόμενο. Στις θηλάζουσες η περιοχή  του στήθους  και  της θηλης  είναι αρκετά ευαίσθητη και ευάλωτη σε ελαφριές μολύνσεις.

• Like 1