mpimpi Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 loipon koritsia eimai xalia!!ekana x8es test egkimosinis k bgike 8etiko! 8a mou peite polles kala giauto eisai xalia?auto einai eutixia k xara k oti 8a prepe na xairome!! signomi an fano skliri alla den xairome. exo ena paidaki 14 minon kai den eixa skopo nakano deutero toso sintoma. den mporo den eimai etoimi....ekana kaisariki to proto k fobame! mipos einai noris gia deutero meta tin proti kaisariki? epipleon tora exo trexamata me tin mitera mou. ti na protokano?to diko mou spiti na do?tis miteras mou?trexo oli mera se dio spitia. na eimai k egguos?ax den ksero!! exo axgo8ei gia ola...ti na kano?? o sizigos mou apo tin alli den 8elei na akousei gia ektrosi!! leei 8a ta kataferoume!!! ores ores nomizo oti zei ston diko tou kosmo!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olg@ Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 Καταρχήν ηρέμησε .... είναι η πρώτη αντίδραση σου αυτή στο απρόσμενο της είδησης για αυτό σου φαίνονται όλα μαύρα και δύσκολα. Σίγουρα δεν λέω ότι είναι ευκολο να μεγαλώνει κανείς ταυτόχρονα δυο μωρά παιδιά, πόσο αν συντρέχουν ταυτόχρονα και άλλοι λόγοι οικονομικοί, αρρώστια συγγενικού προσώπου κλπ. Όμως προσπάθησε να δεις και το θετικό της όλης κατάστασης ... ένα καινούργιο μωράκι θα έρθει, ένα καινούριο χαμογελάκι θα προστεθεί στο σπιτικό σας, το πρώτο σου παιδάκι θα αποκτήσει ένα αδερφάκι - τι καλύτερο δώρο από αυτό!!! Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου, συζήτα τον και με τον καλό σου και θα δεις που σε λίγο θα "πιάσεις" τον εαυτό σου να ονειρεύεται και να ανυπομονεί να κρατήσει το νέο ζουζουνάκι αγκαλιά !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elepet Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 Η γνώμη μου είναι ότι τίποτα δεν γίνεται τυχαία.Έμεινες έγκυος και αυτο δεν αλλάζει.Καταλαβαίνω τους δισταγμούς σου και είναι αλήθεια ότι το παιδάκι σου είναι ακόμα μικρούλι και εγω στη θεση σου που η δικη μου ειναι 2 ετών τα ίδια λέω και δεν θέλω να μείνω έγκυος.Όμως τι να πω..δεν είναι αμαρτία να μην το κρατήσεις?? Δεν το λέω καθόλου για θρησκευτικούς λόγους..όμως η έκτρωση δεν είναι κάτι απλό και το πιο πιθανόν είνια ότι θα το μετανιώσεις . Θα σου έλεγα να το κρατήσεις και όπως λέει και ο άντρας σου θα τα καταφέρετε Κι εγω στη θέση σου αν παρότι δεν το θέλω μου συνέβαινε απο λάθος..θα το κράταγα και ας είναι ακόμα μικρούλα η κόρη μου. Ότι και να κάνεις πάρε την απόφαση που θα σου κοστίσει στο μέλλον όσο το δυνατόν λιγότερο.Σκέψου πέρα απο όλα τα προβήματα και τα τρεχάματα που έχεις και τη θετική πλευρά του πράγματος..ένα παιδί..όποτε και με όποιο τρόπο κι αν έρθει..έχει απαιτήσεις και αναγκες και δυσκολίες..αλλά η ανταμοιβή είναι η ευτυχία που θα σου χαρίσει.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngeo23 Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 αχ κούκλα, καταρχήν ηρέμησε και μην ανησυχεις. Καταλαβαίνω οτι είσαι κουρασμένη και φοβάσαι για την καισαρική. Αρχικά όσο αφορά την καισαρική δεν θα σου κρύψω οτι η δεύτερη πονάει περισσότερο αλλά για λίγο καιρό θα είναι, θα περάσει και ούτε που θα το καταλάβεις. είσαι σίγουρη οτι θα κάνεις καισαρική;υπάρχει κάποια πιθανότητα για κανονικό τοκετό;εγώ έκανα καισαρική στο πρώτο γιατί στα μισά έπεφταν οι παλμοί και είχε πάρει τον ομφάλιο λώρο αλλά ο γιατρός μου είπε οτι αφού είχα διαστολή και εφόσον το δεύτερο είναι σχετικά μικρό στα κιλά (το πρωτο 2600 στην 9η μέρα του 9ου!) μπορώ να γεννήσω κανονικά. Οπότε δές το αυτό αρχικά. Επίσης, η καισαρική είναι ακίνδυνη (όσο μπορεί να είναι μια εγχείρηση) μετά το πέρας 6 μηνών και ανάλογα με τη δουλειά που έκανε ο γιατρός.Οπότε πάλι αυτός θα σου πεί ¨οσον αφορά τώρα το τρέξιμο εκεί θα πρέπει να εξηγήσεις τον άντρα σου οτι δεν γίνεται να τα προλαβεις όλα μόνη σου γιατί ουσιαστικά εσύ ταλαιπωρείσαι και όχι αυτός. Ξέρω οτι αυτοί τα βλέπουν όλα απλά και εύκολα αλλά δεν είναι έτσι. Εγώ τα χω παίξει και η μικρή μου (περίπου 7 μηνών ) είναι και ήσυχη σχετικά!φαντάσου εσύ που έχεις και τη μαμά σου. Είναι λογικό να αγχώνεσαι, μη είσαι σκληρή με τον εαυτό σου. Κουράγιο και υπομονή. Ελπίζω να είσαι καλύτερα Quote Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
SofiaDav Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 kalh mou , sumfono me auta pou sou eipan ta koritsia. Kata thn gnomi mou einai polu kalo auto pou sou sunaibei...se 2-3 xronakia tha exeis ksemperdepsei apo mpempakia kai tha deis ti oraia tha einai! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yogini Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 Οτι γίνεται γινεται για κάποιο σκοπό! Δεν ειναι νωρίς για 2η εγκυμοσύνη ακόμα και μετά την καισαρική. Δώσε προτεραιότητα στο μωράκι σου και άσε τα άλλα σε δεύτερη μοίρα. Εφόσον έχεις ήδη ενα παιδάκι φαντάζομαι ξέρεις πόσο δύσκολο ειναι να κάνεις έκτρωση! ... Είμαστε απο τη φύση μας δυνατές να καταφέρουμε τα πάντα απλά φροντισε να δώσεις και σ'αυτό το μωράκι την αγάπη που έδωσες και στο πρώτο και μην αφήσεις τα προβλήματα να σας καταβάλουν. Οτι δουλειές και να εχεις τώρα ήρθε μια ψυχούλα μέσα σου και πρέπει να της δώσεις την καλύτερη ευκαιρία. Ολα θα πάνε καλά! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olg@ Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 ... όσο αφορά την καισαρική δεν θα σου κρύψω οτι η δεύτερη πονάει περισσότερο αλλά για λίγο καιρό θα είναι, θα περάσει και ούτε που θα το καταλάβεις. είσαι σίγουρη οτι θα κάνεις καισαρική;υπάρχει κάποια πιθανότητα για κανονικό τοκετό; Ναι ε;;; Ωχχχ ... Σόρρυ που βγαίνω λίγο εκτος θέματος αλλα θέλω να ρωτήσω τη ngeo23, μετά από πόσο καιρό γέννησες το δεύτερο παιδάκι σου; Είχα ακούσει ότι υπάρχει η εναλλακτική του φυσιολογικού τοκετού μετά από καισαρική, αλλά δεν είχα γνωρίσει καμιά κοπέλα που να το έχει κάνει. Αν και στη δικιά μου περίπτωση δεν παίζει καθόλου ο φ.τ, πάω για καραμπινάτη καισαρική με τον επιπωματικό πλακούντα .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ssttaa Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 Συμφωνώ μέ όσα είπανε τα κορίτσια και επισης θέλω να προσθέσω ότι για τα αδέρφια όσο μικρότερη είναι η διαφορά ηλικίας τόσο το καλύτερο! Σκέψου το ψύχραιμα και ρεαλιστικά. Πιστεύω θα σε βοηθήσει και ο σύζηγος. Quote ssttaa Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotinip Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 Για καισαρική δεν είναι νωρίς..Η κουμπάρα μου όταν ο γιος της που γέννησε με καισαρική, ήταν 8 μηνών ξαναέμεινε εγκυος και έτσι σε 1 1/2 χρόνο έκανε 2 καισαρικές, χωρίς κανένα πρόβλημα.. Συμφωνώ ότι οι άνθρωποι κρύβουμε μεγάλη δύναμη μέσα μας! Μέσα σου μεγαλώνει μια ζωή!!! Ένα θαύμα!!! Ένα δώρο Θεού!!! Μην το πετάξεις Είμαι σίγουρη ότι θα βρεις τη δύναμη να τα καταφέρεις... Εύχομαι να πάρεις τη σωστή απόφαση!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ngeo23 Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 Olg@ ξέχασα να πω οτι μια γνωστή μου είπε οτι πονάει η 2η καισαρική, εγώ δεν ξέρω, ακόμα δεν έκανα τη 2η...αλλά ο γιατρός μου είπε οτι μπορώ το δευτερο να το κάνω κανονικά. Ρίξε μια ματιά και ψάξε στο google για άλλες πληροφορίες. Συγγνώμη αν σε μπέρδεψα πριν Quote Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olg@ Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 ngeo23 είπε: Olg@ ξέχασα να πω οτι μια γνωστή μου είπε οτι πονάει η 2η καισαρική, εγώ δεν ξέρω, ακόμα δεν έκανα τη 2η...αλλά ο γιατρός μου είπε οτι μπορώ το δευτερο να το κάνω κανονικά. Ρίξε μια ματιά και ψάξε στο google για άλλες πληροφορίες. Συγγνώμη αν σε μπέρδεψα πριν Με το καλό λοιπόν και εσύ ... μακάρι να τα καταφέρεις να γεννήσεις φυσιολογικά ... Πάντως από ότι έχω ακούσει μεχρι τώρα από φίλες μου, η δεύτερη καισαρική είναι πιο "ευκολη" ... αλλά μάλλον αυτό θα ήθελα να ακούσω ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κικη Δ. Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 Εγω παντως που γεννησα την πρωτη φορα τα διδυμα με καισαρικη ,γεννησα φυσιολογικα τη δευτερη φορα.Κι εμεινα εγκυος εναμιση χρονο μετα τον πρωτο τοκετο.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sugarmama Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 Λοιπόν κοριτσάκι μου, να σου πω και γω την γνώμη μου?? Γεννησα την κόρη μου με καισσαρική (ήταν ισχυακή). Όταν η μικρή μου ήταν 14 μηνών σαν την δική σου καλή ώρα, με "φρίκη", δεν σου κρύβω, ανακάλυψα ότι ήμουν έγκυος.. Εκει να δεις πανικός. Δεν ήταν κάτι που το σχεδιάζαμε, δεν ήταν προγραμματισμένο, ούτε καν πήραμε είδηση πως ήρθε λέμε τώρα.. Τα οικονομικά άθλια, γιατί εγώ δεν δούλευα ήδη 2 χρόνια, με νοίκια με το μωρό κλπ, βοήθεια μηδέν από κανέναν, ολομόναχη. Στην αρχή με έπιασε απελπισία και έκλαιγα συνέχεια. Δεν σου κρύβω ότι αρκετές φορές είπα στον άντρα μου μήπως είναι καλύτερα να μην το κρατήσουμε (το λέω και σκίζεται η ψυχή μου τώρα πλέον). Ο άντρας μου δόξα τον θεό ούτε στιγμή δεν το σκέφτηκε και πάντα μου έλεγε ότι δεν υπάρχει περίπτωση, θα τα καταφέρουμε και θα την βρούμε την άκρη. Με τρομερό άγχος για την γέννα μια και ήξερα πλέον τι σημαίνει καισσαρική, με τρομερό άγχος για το μετά, παρόλα αυτά το κρατήσαμε. Γέννησα πάλι με καισσαρική. Δεν ξέρω για την γνωστή της ngeo23, αλλά εγώ προσωπικά πόνεσα πολύυυ λιγότερο στην δεύτερη καισσαρική, σηκώθηκα απ το κρεββάτι πολύ νωρίτερα και είχα πιο γρήγορη ανάρρωση. Δεν σου κρύβω ότι τα πράγματα ήταν και είναι πολύ δύσκολα, τουλάχιστον για μένα και από οικονομικής πλευράς και από το ότι δεν υπάρχει βοήθεια γιαγιάς στο σπίτι, άλλα δεν μπορείς να φανταστείς πόσο δεμένα είναι τα μωρά με την τόσο μικρή διαφορά ηλικίας. Δεν φαντάζεσαι πόσο πολύτιμο είναι και για τα δύο το ότι μεγαλώνουν με αδερφάκι. Και μια και λίγο ή πολύ είσαι στην ίδια κατάσταση λοιπόν που ήμουν εγώ (εκτός από την άρρωστη μητέρα) ρίξε μια ματιά στο δεύτερο ticker μου, σκέψου το και πες μου αν άξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gavrias Posted October 5, 2008 Share Posted October 5, 2008 Δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου, συζήτα τον και με τον καλό σου και θα δεις που σε λίγο θα "πιάσεις" τον εαυτό σου να ονειρεύεται και να ανυπομονεί να κρατήσει το νέο ζουζουνάκι αγκαλιά !!! Quote ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANF Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Γέννησα με καισαρική και όταν ο μικρός μου ήταν 14,5 μηνών ήμουν ήδη έγκυος μισό μήνα, δηλαδή ακριβως όπως και εσύ Η καισαρική δεν με φόβισε καθόλου, ουτε τον γιατρό μου Ολα πήγαν υπέροχα, παντα ήθελα να τα κανω κοντα το ενα στο αλλο, τωρα εχω δυο αγορακια με 22 μήνες διαφορά και δεν το αλλάζω με τίποτα!!! Είναι το πρώτο σοκ , δώσε λιγο χρονο στον εαυτό σου και θα δεις οτι θα το δεις με αλλο μάτι μολις μεγαλώνει η κοιλιτσα σου Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANF Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 ...δεν θα σου κρύψω οτι η δεύτερη πονάει περισσότερο αλλά για λίγο καιρό θα είναι, θα περάσει και ούτε που θα το καταλάβεις. Με συγχωρείς αλλα δεν θα συμφωνήσε μαζί σου. Αλλαξα γιατρό και στην δεύτερη καισαρική το απόγευμα ήμουν ορθια!!! ενώ στην πρώτη σηκώθηκα μετά την δευτερη ημερα! Εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία το "χέρι'" του γιατρού....! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANF Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Δεν ξέρω για την γνωστή της ngeo23, αλλά εγώ προσωπικά πόνεσα πολύυυ λιγότερο στην δεύτερη καισσαρική, σηκώθηκα απ το κρεββάτι πολύ νωρίτερα και είχα πιο γρήγορη ανάρρωση. / Ακριβώς το ίδιο! αυτο εννοώ και εγω! καλύτερα ας λεμε προσωπικές μας εμπειρίες και οχι απο γνωστές μας Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iro Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 mpimpi μου Θα συμφωνήσω με όλα τα παραπάνω: με τα συγχαρητήρια και τις ευχές για το μωράκι, με το γεγονός οτι η 2η καισαρική πονάει πολύ λιγότερο από την πρώτη (ανήκω και εγώ στο club), με το οτι η μικρή διαφορά ηλικίας θα είναι μια υπόθεση κούρασης τον πρώτο καιρό αλλά στην κυριολεξία θα σου λύσει τα χέρια μετά, με το οτι τα παιδάκια θα συνυπάρξουν και θα μεγαλώσουν μαζί, με το οτι τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία... Ένα μόνο θα προσθέσω: είμαι διαισθητικά σίγουρη οτι αυτό το μωρό έρχεται σαν φύλακας άγγελος για τη μαμά σου που υποφέρει. Να δεις που θα είναι το γούρι της.. Όσα χρόνια ζω δεν είδα ποτέ να έρχεται ένα μωρό χωρίς να φέρνει και τύχη σε κάποιον γύρω του. Είσαι πολύ καλή μαμά (και κόρη) Εσύ γνωρίζεις ποια θα είναι η απόφαση που θα σας κάνει όλους να νιώθετε καλύτερα. Φιλικά, Ηρώ Quote «Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..» Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ekabn Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Συγχαρητήρια για το μωράκι σου, κι εγώ θα συμφωνήσω με τις άλλες και πιστεύω ότι και θα το κρατήσεις και θα τα καταφέρεις όπως τόσοι άλλοι που αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα. Θέλω να σταθώ στο θέμα της μαμάς σου. Δεν ξέρω τί έχει και πόσο άσχημα είναι τα πράγματα αλλά είμαι σίγουρη ότι η εγκυμοσύνη σου θα της δώσει μεγάλη χαρά και αυτό είναι πολύ σημαντικό σε δύσκολες περιόδους. Κι εμένα οι γονείς μου έχουν διάφορα προβλήματα υγείας. Ο μπαμπάς μου αυτές τις μέρες εγχειρίζεται, είναι στενοχωρημένος γιατί επανεμφανίστηκε ο όγκος του. Όμως, όταν είναι με το μωρό μου, είναι άλλος άνθρωπος, είναι μέσα στην τρελή χαρά. και όταν του είπα ότι είμαι πάλι έγκυος σαν τρελός έκανε. Όταν με ρωτάει τί κάνει το μωρό και του λέω κανα δυο περιστατικά σκάει στα γέλια. Δε μπορώ να φανταστώ καλύτερες συνθήκες για έναν άνθρωπο να αντιμετωπίζει θέματα υγείας: έχοντας το εγγονάκι του και περιμένοντας κι άλλο εγγονάκι. Βέβαια, θα κουραστείς, αλλά σκέψου τη χαρά της μαμάς σου... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GEORGIA.CY Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Διάβασα την απάντηση σου sugarmama και προς στιγμή νόμιζα ότι το έγραψα εγώ. Ακριβώς η ίδια περίπτωση, ίδια χρονολογικά, ίδια συναισθηματικά, ίδια οικονομικά και ίδια η στάση από το σύζυγο. Ευτυχώς όμως όλα πέρασαν και είμαι πολύ χαρούμενη και ευτυχισμένη. Και η δική μου γνώμη είναι να ηρεμήσει και να σκέφτεται θετικά. Η τύχη λένε βοηθάει τους τολμηρούς. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sugarmama Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpimpi Posted October 6, 2008 Author Share Posted October 6, 2008 koritsia euxaristo oles sas gia tis simboules pou mou dinete!! autin tin stigmi tis xreiazome oso tipota. den exo se pion na miliso k mou dinetepoli kouragio. sas exo nea. simera piga stin giatro mou k den eide egkimosini. nai men to test bgike 8etiko nai men i mitra mou eipe oti einai pio paxia apo to kanoniko alla den eide embrio. mou eipe oti i ormoniko problima 8a einai i egkimosini me problima. piga ekana xoriaki to apogeuma 8a bgoun ta apotelesmata kai 8a sas enimeroso!!sas euxaristo oles pou me stirizete!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sugarmama Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 mpimpi μου μακάρι να πάνε όλα καλά. Γιατί στο ξέκοψε έτσι? Δηλαδή σωνει και καλά υπάρχει πρόβλημα? Δεν υπάρχει δηλ. περίπτωση απλά να είναι νωρίς και να μην φαίνεται έμβρυο?? Αντε να βγούν τα αποτελέσματα της χοριακής να δούμε.. Ολα πάντως από καρδιάς σου εύχομαι να πάνε καλά.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mpimpi Posted October 6, 2008 Author Share Posted October 6, 2008 den ksero apla to ksekopse. tis eipa oti i teleutaia periodos mou itane stis 23/8 kai apo kei ebgale mallon ola ta simperasmata. 8a trela8o mexri na bgoun ta apotelesmata. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sugarmama Posted October 6, 2008 Share Posted October 6, 2008 Τι ώρα θα πάρεις τα αποτελέσματα της χοριακής?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts