Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΕΣ...


Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΛΟΓΟ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ 5 ΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ

ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΛΕΙΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ? ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ- ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΓΙΑ 5 ΜΕΡΕΣ?

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ Η ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Οπωσδήποτε να μιλήσετε στο παιδί. Μια τέτοια δυσάρεστη έκπληξη μόνο ανασφάλεια, οργή και καχυποψία θα προκαλέσει.

 

Να του εξηγήσετε τον λόγο μετάβασης και των δυο σας στο εξωτερικό, καθώς και τον λόγο που το παιδί δεν μπορεί να σας συνοδεύσει ως οικογένεια.

Να απαντάτε με ειλικρίνεια και υπομονή στα ερωτήματά του. Δεν πρέπει να αισθανθεί το παιδί παραγκωνισμένο ή ότι το "ξεφορτώνεστε" αλλά να νιώσει ότι θα έχει κάτι σαν διακοπές.

Ισως βοηθήσει να σχεδιάσετε από τώρα μαζί του το πώς θα περάσει τις μέρες του με τον παππού και τη γιαγιά: αναλυτικά όλες τις δραστηριότητες (π.χ. Ξύπνημα ..., γάλα, σχολείο, φαγητό, ύπνος κλπ.) αλλά και πρόβλεψη κάποιας ξεχωριστής διασκέδασης (σινεμά, λούνα πάρκ ...).

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με την Aime, πρέπει να του το πείτε είναι σε ηλικία που θα καταλάβει. Πρέπει να είστε ειλικρινείς απέναντί του. Αν δεν του πείτε κάτι και παιρνούν οι μέρες χώρις να σας βλέπει το παιδί θα ανχωθεί πολύ περισσότερο. Θα καταλάβει οτι κάτι συμβαίνει. Και μπορεί μετά να ανχώνεται κάθε φορά που θα φεύγεται ότι θα είναι για πολύ. Σίγουρα πρέπει να του εξηγήσετε αναλυτικά τι θα γίνει και οτι είναι μονο για αυτη την φορα. Και μπορείτε να μιλάτε μέσω ίντερνετ για να σας βλέπει αν είναι εφικτό. Καλή επιτυχία.

VH6Dp2.png

ivf7p2.png

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΑΔΕΛΦΑΚΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

ΑΡΑ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΨΕΥΤΙΚΟ..(

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι είναι η πρώτη φορά για να σε προβληματίζει. Εννοείται να εξηγήσετε στο παδί που θα πάτε και πόσο θα λείψετε! Επίσης να του πείτε πως θα μιλάτε στο τηλέφωνο για να το ακούτε και να βλέπετε αν είναι καλά. Εμένα ο γιος μου βέβαια, δεν ήθελε να μας μιλάει στο τηλ. αλλά άσχετο το αν θα μιλήσει τελικά. Επίσης όταν γυρίσετε να του φέρετε κάποιο δώρο, που ήταν καλό παιδί στους παππούδες (εννοείται πως θα τους ρωτήσετε και εκείνος θα το ξέρει πως αν είναι καλό παιδί θα πάρει δώρο!) και πίστεψε με θα είναι..

y9qxp2.pngGgOLp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Σύνδεση/Εγγραφή

    Για να μπορέσετε να απαντήσετε σε ερωτήματα ή να ρωτήσετε τα μέλη κάποιο νέο ερώτημα είναι απαραίτητο να εγγραφείτε! Είναι εύκολο & δωρεάν: 

  • Δημοφιλή μέλη

×
×
  • Δημιουργία νέου...