Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Μοιράιδα

Recommended Posts

Ξεκιναω να γραφω αυτη την ιστορια και ηδη τρεμω απο τα νευρα και την απογοητευση γνωριζοντας απο πρωτο χερι οτι υπαρχουν ανθρωποι στον κοσμο που μονο ανθρωποι δεν αξιζει να λεγονται... Εργαζομαι σε ενα χωρο εδω και εξι χρονια,ηθελα να πιστευω οτι η σχεση μου με την εργοδοτρια μου δεν ειταν πλεον τυπικη αλλα και φιλικη αφου και τα κρασακια μας πειναμε και πεντε κουβεντες παραπανω λεγαμε.Οταν εμεινε εγκυος ημουν απο τις πρωτες που το ειπε και η χαρα μου ηταν απεριγραπτη και το ηξερε οτι ετσι θα αντιδρουσα αφου τετοιος ανθρωπος ειμαι,παντα χαιρομαι με τη χαρα των αλλων.Μερικους μηνες μετα εμαθα οτι ειμαι κι εγω εγκυος,δεν εβλεπα την ωρα να της το πω.Το εμαθα την ωρα της δουλειας και ηταν εκει ο αντρας της με τον οποιο εχω επισης φιλικες σχεσεις,αμεσως του το ειπα και εδειξε οτι χαρηκε.Ημουν σιγουρη οτι θα της το ελγε οταν θα πηγαινε στο σπιτι οπως και εγινε κι εγω την επομενη μερα χαρωπη χαρωπη την περιμενα στη δουλεια να μου δωσει τις ευχες της και να χαρει με τη χαρα μου.Κουνια που με κουναγε...αντι αυτου ερχεται με ενα απιστευτο μειδιασμα στο προσωπο και η πρωτη της κουβεντα ηταν με απιστευτο τονο"πηγαινε να μου παρεις τσιγαρα"επεσα απο τα συννεφα!!!!δεν ειπα τιποτα.Την υπολοιπη ημερα δεν ελεγε τιποτα για το θεμα αντιθετα εβρισκε κατι στραβω σε οτι εκανα ενω στη δουλεια δεν ειχαμε ποτε προβλημα.περνουσαν οι μερες χωρις να πει λεξη για την εγκυμοσυνη μου.Λιγες μερες μετα ειδα αιμα οσο ημουν στη δουλεια πηρα το γιατρο μου τηλ.ο οποιος μου ειπε να ξαπλωσω καπου και να ερθει καποιος να με παρει να με παει στο ιατριο του.Ξαπλωσα λοιπον σε ενα κρεβατι που εχουμε στο μαγαζι και ειπα σε μια κοπελα να της πει τι συμβαινει.εκεινη της ειπε να σηκωθω και να δουλεψω κανονικα με νευρα.δεν πιστευα τη γαιδουρια της.δε σηκωθηκα βεβαια και περιμενα να ερθει ο αντρας μου να με παρει,ηρθε ενε τεταρτο πριν τελειωσει το ωραριο μου,και μου λεει εκεινη"πηρες αδεια απο κανενα να φυγεις νωριτερα?"Τα εχασα και το μονο που της ειπα οτι τωρα προσπαθω να σωσω το παιδι μου και δε μπορω να ασχοληθω ν"ασχοληθω μαζι της.πηγα στο γιατρο ,μου εδωσε χαπια και μου ειπε να μεινω στο κρεβατι.Δυστυχως το μωρακι δεν καταφερα να το σωσω,οσες μερες ελειπα απ"το μαγαζι δεν πηρε ουτε ενα τηλ.να δει τι γινεται.Οταν γυρισα ταλαιπωριμενη αυτο που ειπε ηταν"αν δε σ'αρεσει εδω μπορεις να φυγεις"κι εγω βεβαια ειπα οτι αν δε σου αρεσει εσενα απελυσε με δωσε μου την αποζημιωση μου και θα φυγω,πραγμα που δεν εγινε.εν χρονο μετα δουλευω ακομα στον ιδιο χωρο,κανω απλος τη δουλεια μου και δεν εχω πολλα πολλα μαζι της,βεβαια οταν γεννησε εκεινη και δωρο της πηρα και τηλ.να δω τι κανει εκεινη και το μωρο.αυτη ηταν η ιστορια...τουλαχιστον τωρα ξερω τι να περιμενω και με τι ανθρωπο θα εχω να κανω οταν θα ξαναμεινω με το καλο εγκυος.ΣΥΓΓΝΩΜΗ αν σας κουρασα...Αυτο που στεναχωρει ειναι οτι τετοιοι ανθρωποι μεγαλωνουν παιδια. :evil::evil::evil:

οτι και να"ναι στεναχωρησου λιγοτερο!!!!!!!

Διαφημίσεις

Εσυ την εβλεπες σαν φιλη κι αυτη σε εβλεπε σαν υπαλληλο.......οσο δουλευες χωρις προβληματα ησουν καλη, απο τη στιγμη που γκαστρωθηκες εγινες προβλημα για την επιχειρηση.......

Γενικως δυσκολα φτουρανε σχεσεις με εργοδοτες......

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Για μια ακομα φορα θα πω "μην γινεστε θυσια για την δουλεια και μην την βαζετε πανω απ ολα. Οταν δεν μπορειται πια να ειστε το θυμα θα σας πουλησει".

Δυστυχως ειμαι παθουσα και μαθουσα με παρομοια κατασταση μονο που ευτυχως Παναγια μου ειχε αισιο τελος και εχω ενα γερο παιδι. Εννοειται πως με το που γεννησα αλλαξα και δουλεια .

Απορω πως μενεις εκει μεσα. Ντροπη της και ειναι και μανα :evil:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Kala θα ηταν......ξερετε ομως οτι εργασιακα η γονιμη γυναικα αντιμετωπιζεται σαν επιδοξος κηφηνας.....

Εδω ζητανε να υπογραφεις συμβολαιο οτι δεν θα τεκνοποιησεις τα επομενα χρονια η υπογραφεις προκαταβολικα παραιτηση.........μην ερθει μια μερα που θα μας ζητανε πιστοποιητικο στειρωσης για να μας προσλαβουν.......

Γνωμη μου ειναι οτι δεν εξυπηρετει να χεις πολλα πολλα με τους εργοδοτες αν δεν θες να απογοητευτεις.......δεν υπαρχει ισοτιμη σχεση απο τη στιγμη που εξαρτασαι οικονομικα απο καποιον....

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

πω πω ρε παιδια κ μενα με απασχολει πολυ αυτο το θεμα!!!!!!!!

όλο σκεφτομαι πως θα του πω αν μεινω εγκυος

ειναι πολυ καλος άνθρωπος κ εχουμε απλα καλές σχεσεις

πρωτη φορα πηρε άτομο κ με πηρε φρεσκοπαντρεμενη

δεν εχουμε συζητησει ποτε το θέμα ούτε μου έχει αναφερει τίποτα

αλλά το ότι με πήρε νιόπαντρη κατι σημαίνει έτσι δεν είναι, θα το υπολόγισε κ αυτό??????

ελπίζω να μην αντιμετωπισω πρόβλημα, τουλαχιστον αν λείψω θα κάνει ότι εκάνε και πριν ακριβως

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

ξερετε ομως οτι εργασιακα η γονιμη γυναικα αντιμετωπιζεται σαν επιδοξος κηφηνας......

Αυτό ακριβώς... ο εργοδότης μου αν κι έδειξε ότι χάρηκε όταν του είπα ότι περιμένω μωράκι, κάποια μέρα μου πέταξε "ε, θα λείπεις και τέσσερις μήνες το πολύ μετά τη γέννα ε;" :evil:

Όπως καταλαβαίνετε, ούτε που περνά απ' το μυαλό του πως ΙΣΩΣ να θέλω να πάρω ένα μήνα επιπλέον άδεια (την κανονική μου)!!! Θέλω να δω τη φάτσα του όταν του ανακοινώσω ότι θα κάνω χρήση του μειωμένου ωραρίου!

Και το καλύτερο ήταν το προχθεσινό "είμαι καταδικασμένος να δουλεύω ανάμεσα σε γυναίκες, και δε μ' αρέσει καθόλου αυτό γιατί λείπουν λόγω παιδιών". Τον πνίγεις ή όχι;

θα ηθελα και τη ειλικρινη γνωμη απο τυχον εργοδοτριες που υπαρχουν στο forum!!!!Πως αντιμετωπισαν τις εργαζομενες ή ποιες ειναι απλως οι σκεψεις τους καλες ή κακες σε τυχον εγκυμοσυνη υπαληλου...προσπαθω να κατανοησω τετοιου ειδους συμπεριφορες και ειλικρινα να βρω δικαιολογια...

Μοιράιδα και εγώ αντιμετώπισα παρόμοια περίπτωση με την δική σου....βέβαια τώρα έχω ένα γερό παιδί και μπορώ να σου πω ότι τότε με πείραξε η συμπεριφορά τους αλλά τους παράτησα και έφυγα.

Τώρα πια δουλεύω με τον σύζυγο που έχει επιχείρηση και μία συνάδελφος (υπάλληλος του συζύγου 7 χρόνια) προσπαθεί να μείνει έγκυος, σε πληροφορώ ότι την στηρίζω 100 %.

Ξέρω ότι θα λείψει μεγάλο διάστημα και ότι η δουλειά της θα "πέσει" επάνω μου αλλά πιστεύω ότι όλες οι γυναίκες έχουν δικαίωμα στην μητρότητα.

Αν μπορείς (οικονομικά) να τους γυρίσεις την πλάτη και να φύγεις κάντο χωρίς δεύτερη σκέψη, φθείρεσαι ψυχολογικά και δεν σε βοηθάει σε τίποτα.

Λυπάμαι γιαυτήν δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την άθλια συμπεριφορά της !!!!

a40Vp3.pngGchMp2.png

δε θελω να φυγω μονο και μονο απο μουλαρωμα,ειλικρινα,δε θελω να της χαρησω ουτε την αποζημιωση μου ουτε αυτα που δικαιουμε σε περιπτωση εγκυμοσυνης μετα απο τοσα χρονια.Ευτυχως θωρακισα τον εαυτο μου με απιστευτη υπομονη για να συνεχισω να τη βλεπω και ξεροντας οτι εχω ανθρωπους γυρω μου που πραγματικα μ΄΄αγαπανε και μια τεραστια αγκαλια α πο το συντροφο μου οταν γυριζω σπιτι μπορω να αντεξω τα παντα!!!!!!!!!Εξ αλλου οταν με τον καιρο γινω μανουλα θα αλλαξουν τα πραγματα!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Εμένα αγαπητές μου η διευθύντριά μου είναι μια γυνάικα στα σαράντα κάτι χωρίς παιδιά και πολύ σκύλί! Αντιμετωπίζει κάθε εγκυμοσύνη στο κατάστημα σαν κολλητική ασθένεια και φυσικά θεωρεί κάθε έγκυο υπάλληλο ...άχρηστη να το πω... δεν μπορώ να το περιγράψω.

Αναγκάστηκα να ζητήσω άδεια άνευ αποδοχών στην οποία μου δήλωσε ξεκάθαρα ότι "δεν θα με στηρίξει" προκειμένου να μην πάω το 2 1/2 μηνών τότε μωρό μου στον παιδικό σταθμό. Γενικώς όταν θα γυρίσω στη δουλειά μόνο στην σκέψη ότι θα την βλέπω κάθε μέρα ξενερώνω. Και φυσικά δεν ξέρω τι θα αντιμετωπίσω καθώς όσες έχουν μειωμένο ωράριο γίνονται ξαφνικά άχρηστες στη δουλειά τους (κι ας βγάζω δουλειά που άλλοι βγάζουν στο 8ωρο) και όλοι οι υπόλοιποι είναι οι χαμάληδες , όπως χαρακτηριστικά μου είπε μια φορά!!!!

.png.png

Εμένα αγαπητές μου η διευθύντριά μου είναι μια γυνάικα στα σαράντα κάτι χωρίς παιδιά και πολύ σκύλί! Αντιμετωπίζει κάθε εγκυμοσύνη στο κατάστημα σαν κολλητική ασθένεια και φυσικά θεωρεί κάθε έγκυο υπάλληλο ...άχρηστη να το πω... δεν μπορώ να το περιγράψω.

Αναγκάστηκα να ζητήσω άδεια άνευ αποδοχών στην οποία μου δήλωσε ξεκάθαρα ότι "δεν θα με στηρίξει" προκειμένου να μην πάω το 2 1/2 μηνών τότε μωρό μου στον παιδικό σταθμό. Γενικώς όταν θα γυρίσω στη δουλειά μόνο στην σκέψη ότι θα την βλέπω κάθε μέρα ξενερώνω. Και φυσικά δεν ξέρω τι θα αντιμετωπίσω καθώς όσες έχουν μειωμένο ωράριο γίνονται ξαφνικά άχρηστες στη δουλειά τους (κι ας βγάζω δουλειά που άλλοι βγάζουν στο 8ωρο) και όλοι οι υπόλοιποι είναι οι χαμάληδες , όπως χαρακτηριστικά μου είπε μια φορά!!!!

τα παιρνουν απο τοσο μικρα????

ρωταω έτσι για να ξερω γιατι και το δικο μου μωρακι μαλλον για παιδικο κατευθειαν το βλεπω

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

Τελικά όλοι οι εργοδότες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων είναι ίδιοι!!

Δουλεύω 11 χρόνια στην ίδια επιχείρηση και ο εργοδότης μου έχει πολλή εμπιστοσύνη. Είμαι πολύ ευσυνείδητη κι εκτός των αρμοδιοτήτων μου ασχολούμαι και με περισσότερα πράγματα για να γίνεται η δουλειά όσο το δυνατόν καλύτερα! Όταν έμεινα έγκυος με είχε συγχαρεί και μου έδωσε πολλές ευχές. Έμεινα στη δουλειά μέχρι 2 εβδομάδες πριν τον τοκετό, για να τακτοποιήσω όλες τις εκκρεμμότητες. Αφού γέννησα με το καλό ρωτούσε συνέχεια έναν καλό μου συνάδελφο πότε θα γυρίσω και πότε τελειώνει επιτέλους η άδειά μου. Ούτε νύξη φυσικά δεν έκανα για το εξάμηνο καθώς ξέρω ότι θα του δημιουργούσε πρόβλημα η απουσία μου και ξέρω εκ των προτέρων ότι θα αντιδρούσε σ'αυτο. Το μόνο που του ζήτησα ήταν να μην έρχομαι στη δουλειά μια μέρα την εβδομάδα, αντί για το μειωμένο καθημερινό 2ωρο που δικαιούμαι. Συμφώνησε στην αρχή άλλά τώρα μόλις 2 μήνες αφότου ξεκίνησε αυτό άρχισε η γκρίνια: "και μέχρι πότε θα γίνεται αυτό και μέχρι πότε το δικαιούται και δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτο". Ώσπου πριν μια βδομάδα με φώναξε στο γραφείο του και μου είπε με ύφος λες και μου κάνει και χάρη "Δεν γίνεται να λείπεις. Κι αν κάνεις και 2ο παιδί τι θα γίνει; Πάλι άδεια; Κάντο κανένα μήνα ακόμη και μετά βλέπουμε! (σημειώνω ότι δικαιούμαι το μειωμένο έως Ιανουάριο του 2010!!!

Περιττό να πώ ότι ξενέρωσα τελείως και δεν ξέρω τι να κάνω. Μου έρχεται ώρες ώρες να τα βροντήξω και να φύγω. Μας συμπεριφέρονται λες και κάνουμε κάτι κακό ρε παιδιά κι αυτό είναι που με εκνευρίζει!! Τι θα κάνατε στη θέση μου;;

μην κανεις το λαθος να βαλεις τη δουλεια πανω απο το μικρουλι σου,το εξαμινο που δοθηκε τωρα ειναι θειο δωρο,αν βεβαια μπορεις να ανταπεξελθεις οικονομικα,αλλα μηπως αξιζει περισοτερο να ζοριστεις λιγο οικονομικα και να κερδισεις τη χαρα να βλεπεις το μπεμπακι σου να ξεπεταγετε?????ποτε θα σου ξαναδωθει η ευκαιρια??????εξ αλλου ουτε να σε απολυσει μπορει ουτε τιποτα,και αν θελεις απλος κανε του τη χαρη και πηγαινε δυο ωρες τη μερα για 'εξυπηρετηση'!!!!!!!εγω αυτο θα κανω παντως οταν με το καλο...

Αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι οι εργοδοτες πληρωνουν εναν υπάλληλο ο οποιος δεν τους προσφερει σε κατι, κατα τη γνωμη τους, δεν μπορουν να τον απολυσουν, εκτος αν του σκασουν 2 χρονια τους μισθους και την αντιστοιχη αποζημιωση, και δεν μπορουν να προσλαβουν και καποιον αλλον γιατι δεν αντεχουν να πληρωνουν το ικα του.

Νοιωθουν εγκλωβισμενοι και φυσικα αντιμετωπιζουν τις γυναικες με πολυ ασχημο τροπο. Ειχα σε τυχει σε κουβεντα με το δικο μου αφεντικο (δεν εχει πιο χυμα ανθρωπο) και τον λογιστη του να σχολιαζουν πως θα χειριστουν το θεμα της Ειρηνης που ειναι εγκυος.

Ο λογιστης να επιμενει οτι η επιχειρηση δεν επρεπε να προσλαβει γυναικες γιατι ειανι φυρα και εδειξε και εμενα και του ειπε "οταν μεινει και αυτη εγκυος τοτε τι θα κανεις;"

και φυσικα δεν αντεξα και του απαντησα "οταν ψαχνει για δουλεια η κορη σου και δεν την παιρνει κανεις γιατι θα μεινει εγκυος τοτε να δω τι θα κανει;"

Το καλο ειναι οτι το αφεντικο δεν πηρε θεση και δεν αποφασισε τιποτα. Τελικα η κοπελα εφυγε απο μονη της γιατι δεν μπορουσε να ανταπαξελθει με την δουλεια και με 2 παιδια στο σπιτι...

Διαφημίσεις

Αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι οι εργοδοτες πληρωνουν εναν υπάλληλο ο οποιος δεν τους προσφερει σε κατι, κατα τη γνωμη τους, δεν μπορουν να τον απολυσουν, εκτος αν του σκασουν 2 χρονια τους μισθους και την αντιστοιχη αποζημιωση, και δεν μπορουν να προσλαβουν και καποιον αλλον γιατι δεν αντεχουν να πληρωνουν το ικα του.

Νοιωθουν εγκλωβισμενοι και φυσικα αντιμετωπιζουν τις γυναικες με πολυ ασχημο τροπο. Ειχα σε τυχει σε κουβεντα με το δικο μου αφεντικο (δεν εχει πιο χυμα ανθρωπο) και τον λογιστη του να σχολιαζουν πως θα χειριστουν το θεμα της Ειρηνης που ειναι εγκυος.

Ο λογιστης να επιμενει οτι η επιχειρηση δεν επρεπε να προσλαβει γυναικες γιατι ειανι φυρα και εδειξε και εμενα και του ειπε "οταν μεινει και αυτη εγκυος τοτε τι θα κανεις;"

και φυσικα δεν αντεξα και του απαντησα "οταν ψαχνει για δουλεια η κορη σου και δεν την παιρνει κανεις γιατι θα μεινει εγκυος τοτε να δω τι θα κανει;"

Το καλο ειναι οτι το αφεντικο δεν πηρε θεση και δεν αποφασισε τιποτα. Τελικα η κοπελα εφυγε απο μονη της γιατι δεν μπορουσε να ανταπαξελθει με την δουλεια και με 2 παιδια στο σπιτι...

Αχ αυτοί οι εργοδότες...

Εγώ έχω 3 αφεντικά..

Στην πρώτη μου εγκυμοσύνη χάρηκαν με στήριξαν..και όταν γύρισα πίσω στους 2 μήνες..με καλοδέχτηκαν και μου αναγνώρισαν και το δικαίωμα του μειωμένου ωραρίου..

Στην δεύτερη (άτυχη ως προς την έκβαση) μόλις τους το ανακοίνωσα...ο ένας κατέβασε τα μούτρα..

10 μέρες στο σπίτι..δεν με πήραν καν ένα τηλέφωνο να δουν πως είμαι και τι γίνεται..

Την αποβολή δε την έμαθαν από συνάδελφο που με έπαιρνε κάθε μέρα και αυτός που είχε κατεβάσει τα μούτρα είπε "Αχ και τώρα τι να της πεις"και καλά στενοχωρημένα..

Οταν γύρισα..δεν μου είπαν τίποτα..λες και δεν είχε συμβεί ποτέ....η εγκυμοσύνη μου και η αποβολή.. :evil:

VxpTp3.png

lewJp3.png

Καλημέρα και από εμένα

Δουλεύω 10 χρόνια, 4 χρόνια ως ανύπαντρη σε εταιρεία με πολλήηη τρελά ωράρια και εδώ και 6 χρόνια στην εταιρεία που είμαι τώρα σε αρκετά σημαντική και υπεύθυνη θέση.Όταν με προσλάβανε σε αυτή την εταιρεία άτυπα μου είπανε ότι περιμένουν ότι τουλάχιστον για τα 2 επόμενα χρόνια δεν θα έκανα παιδί.Τυχαία μόνο αυτό όντως συνέβη...Όταν γέννησα γύρισα στην δουλειά μετά από 3 μήνες (2 μήνες το νόμιμο και 1 μήνα η άδεια).Όταν γύρισα μου είπαν μεταξύ αστείου και σοβαρού "άντε τώρα γέννησες ένα, φτάνει τώρα".Ήθελαν να φύγω στο εξωτερικό για 1 μήνα χωρίς να τους νοιάξει καθόλου ότι το μωρό ήταν 4 μηνών!!!Έκανα χρήση φυσικά του μειωμένου, γιατί ημέρα δεν έδιναν αλλά και γιατί δεν με βόλευε.

Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι είχα και θα έχω μια τυπική ουδέτερη σχέση με την εργοδοσία και θα διεκδικώ πάντα τα δικαιώματα μου.

Μπορούσαν να μην μου δώσουν ημέρα αντί για μειωμένο (είναι με την σύμφωνη γνώμη του εργοδότη) αλλά μειωμένο δεν μπορουσαν να αρνηθούν.Μπορούσαν να με στείλουν εξωτερικό αλλά ευτυχώς κατάφερα και έβγαλα την δουλειά από την Αθήνα, κάνοντας υπερωρίες τις οποίες ζήτησα και πληρώθηκα.

Κανείς δεν μου έχει χαριστεί αλλά και εγώ φυσικά δεν θα χαριστώ σε κανέναν..Χάρες δεν κάνω, κοινωνικές σχέσεις μέσα στην δουλειά δεν έχω και δεν επεδίωξα ποτέ να κάνω γιατί πιστεύω ότι δεν θα είναι ειλικρινείς.

Κάνω την δουλειά μου και φεύγω για την οικογένεια μου.

Ούτε εγώ δεν θα παραιτούμουν στην θέση της Μοραίδας, θα διεκδικούσα φυσικά την νόμιμη αποζημίωση.

Προσπαθήστε να αποδεσμεύεστε από συναισθηματισμούς με την δουλειά..Εγώ τουλάχιστον αυτό έχω μάθει μέχρι τώρα.

Από την άλλη πλευρά μπορώ να καταλάβω (αλλά δεν μπορώ φυσικά να διακαιολογήσω) αυτό που λένε ότι η έγκυος ή η μικρομάνα είναι μείον σε μια ομάδα εργασίας. Αυτό αντικειμενικά είναι αλήθεια αλλά το να χρησιμοπποιείται σαν επιχείρημα για μια απόλυση ή μη πρόσληψη δείχνει το ήθος των αφεντικών μας και τον πολιτισμό μας εν γένει ως έθνος.

SABRINA είναι μερικοί σταθμοί που τα παίρνουν , αλλά πρέπει να έχουν ειδική άδεια για βρεφονηπιακό σταθμό.Είναι κρίμα όμως να αναγκαζόμαστε να τα πηγαίνουμε τόσο μικρά!! Τον μεγάλο τον πήγα 18 μηνών και δεινοπάθησα όλο τον χειμώνα με τις αρρώστιες και παρά το ότι είχε κάνει σχεδόν όλα τα εμβόλια.

.png.png

• 1 month later...

Κατι παρομοιο μα τη Μοιραιδα επαθα κι εγω.Ειμαι στο συγκεκριμενο καταστημα 6 χρονια.Ειμαστε δυο κοπελες και εναν χρονο πριν η συναδελφος μου εμεινε εγκυος.Ολα καλα με τον εργοδοτη,τη προσεχε σαν τα ματια του,οχι μονο εκεινος αλλα ολοι στην οικογενεια του.Κι εγω χαρηκα φυσικα,κι εγω τη προσεχα.Ειχα αναλαβει πολλες απο τις υποχρεωσεις τις και σχεδον ολη η δουλεια περνουσε απο τα χερια μου.Εφυγε το καλοκαιρι,τελος Ιουλιου γιατι γεννουσε το σεπτεμβριο.Περιττο να σας πω οτι δεν με εβλεπε το σπιτι μου καθολου και απο την αλλη 1η σεπτεμβριου παντρευομουν.Στο γαμο μου πηρα αδεια τρεις βδομαδες,για να ξεκουραστω γιατι μεχρι τελος νοεμβριου θα ημουν μονη στο κατασημα και ας ερχοντουσαν Χριστουγεννα.Ειχα πολλες και ατελειωτες παραλαβες,κοσμο να εξυπηρετω,αποθηκες να φτιαχνω,με αποτελεσμα μετα τα χριστουγεννα αφου ειχε γυρησει και η αλλη να με πιασει η μεση μου και να μη μπορω να περπατησω ουτε να συκωθω απο το κρεβατι μου.Εμεινα στο κρεβατι δυο μερες γιατι την επομενη με πηρε η γυναικα του εργοδοτη μου να παω στο μαγαζι γιατι η αλλη κοπελα ηθελε να παει εκδρομη.

Αρχες απριλιου εμαθα οτι ημουν εκγυος,το ανακοινωσα αμεσως στην συναδελφο μου και την επομενη στον εργοδοτη μου ο οποιος αφου μου ευχηθηκε κατεβασε μια μουρη μεχρι το πατωμα.Περιμενα να εχω την ιδια αντιμετωπηση με την αλλη κοπελα αλλα οχι.Μου εδινε περισωτερη δουλεια να κανω,οταν η αλλη ειχε ρεπο εβγαζα ολη τη δουλεια μονη μου χωρις να με βοηθαει κανεις.αυτο γινοταν εως οτου γυρησα απο την καλοκαιρινη μου αδεια.Μετα τα πραγματα χειροτερεψαν,η αλλη παντρευοταν και με εβαζαν να δουλευω μονη εως αργα.Αυτο ειχε ως αποτελεσμα να με πιασουν πονοι στη δουλεια να μη μπορω να σταθω ορθια καθολου.Εκλεγα απο τους πονους και ο γιατρος μου ειπε να συκωθω να φυγω και να παω να με δει.Καθως εφευγα λοιπον απο τη δουλεια ο εργοδοτης μου με γελεια μου ειπε"πως κανεις ετσι δεν ειναι τιποτα".Το ιδιο απογευμα με εβαλε στο νοσοκομειο να μου σταματησει τις προωρες συσπασεις γιατι ημουν ετοιμη να χασω το μωρο.Δεν με πηραν καθολου τηλ,παρα εβαζαν τη κοπελα να παιρνει και να με ρωταει αν θα επισρεψω στη δουλεια.Ωσπου η βομβα εσκασε.Τον πηρα ην ημερα που εβγενα και το συκωσε η γυναικα του,τοτε τις λεω οτι δεν θα ξαναρθω στη δουλεια γιατι μου το απαγορευει ο γιατρος μου.Αυτη η πονηρη ειπε στον αντρα της οτι παρετουμαι και οταν τους εστειλα με τον αντρα μου το χαρτι του γιατρου εγινε πανικος.Οταν ακουσα οτι θελει να παρετειθω πηρα τηλ τη λογιστρια του και της το εξηγησα οτι δεν μπορει να γινει αυτο εφοσον εχω αδεια γιατρουκαι οτι απο το ικα με παρακαλουσν να του κανω καταγκελια οπως και οτι μπορουσα να απευθυνθω στην επιθεωρηση εργασιας.Απο τοτε αλλα μου τα χαρτια γινονται κανονικα.