Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Κάλυψη τοκετού στα Ιδιωτικά Μαιευτήρια από ΕΟΠΥΥ

Recommended Posts

Μίλησα πρόσφατα με ένα φίλο μου που δουλεύει σε ιδιωτική κλινική και έψαξα και στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ καθώς και στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει πλεον τα έξοδα του τοκετού σε ιδιωτικά μαιευτήρια. Κάτι που δεν αναφερθηκε στην τηλεόραση γιατί το μόνο που έλεγαν είναι ότι καταργήθηκε το επιδομα τοκετού, τα υπόλοιπα δεν τα ανέφεραν καθόλου. Δεν μπορώ να πιάσω γραμμή στον ΕΟΠΠΥ αλλά θα το προσπαθήσω καθώς γεννάω σε 3 το πολύ εβδομάδες στο ΙΑΣΩ. Όταν ρώτησα το μαιευτήριο (ΙΑΣΩ) με ειρωνεύτηκαν λίγο ("δηλαδή τσάμπα εννοείται θα γεννήσετε" και τέτοια) και στο τέλος μου είπαν ότι τα χρήματα που θα πληρώσω είναι η διαφορά θέσης. Μιλάμε για μια διαφορά στα 1750 ευρώ.....! Από τετράκλινο να πάω σε τρίκλινο οικονομικό (4 μέρες με καισαρική).

Η συμβαση που έκανε ο ΕΟΠΠΥ αφορά τετράκλινο (όπου κανένα μαιευτήριο δεν έχει) και περιλαμβάενει θεωρητικά τα πάντα (εκτός από αμοιβή γιατρού... φυσικά).

Γνωρίζει καποιος κάτι περισσότερο για αυτό το θέμα καθώς νομίζω ότι πολύς κόσμος θα ενδιαφερόταν να περιορίσει τα έξοδα γέννας εάν μπορούσε.

Διαφημίσεις