Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καισαρική στην 38η εβδομάδα;;;;;;; Πείτε μου τη γνώμη σας!

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα! Χρειάζομαι τη γνώμη σας! Εϊμαι έγκυος στην 37η εβδομάδα και το μωρό δεν έχει πάρει ακόμα θέση. Εϊναι μεγαλούτσικη (3500 κιλά περίπου) και ο γιατρός μου είπε πως αν μέχρι την 38η δεν έχει πάρει θέση πάμε για καισαρική. Τον ρώτησα γιατί να μην περιμένω να σπάσουν τα νερά μπας και γυρίσει τελευταία στιγμή και μου είπε πως είναι πολύ δύσκολο (προφανώς λόγω μεγέθους). Αν και πιστεύω πως δεν θα μου πάσαρε καισαρική ο συγκεκριμένος γιατρός, τώρα δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Η άποψή σας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Διαφημίσεις

Καλο ειναι ν ακουμε τον γιατρο μας, αλλα εγω θα επελεγα να περιμενω να σπασουν τα νερα.Μονο εαν υπαρχει κινδυνος για το μωρο στη θεση σου θα επελεγα την καισαρικη. Γεννησα με καισαρικη αφου εσπασαν τα νερα και λοροδεθηκε ο μικρος.Με το καλο οτι κι αν αποφασισεις, αλλα να κανεις αυτο που θες εσυ, αυτο που θα σε κανει ν αισθανεσαι καλα και σιγουρη.

Κορίτσια καλησπέρα! Χρειάζομαι τη γνώμη σας! Εϊμαι έγκυος στην 37η εβδομάδα και το μωρό δεν έχει πάρει ακόμα θέση. Εϊναι μεγαλούτσικη (3500 κιλά περίπου) και ο γιατρός μου είπε πως αν μέχρι την 38η δεν έχει πάρει θέση πάμε για καισαρική. Τον ρώτησα γιατί να μην περιμένω να σπάσουν τα νερά μπας και γυρίσει τελευταία στιγμή και μου είπε πως είναι πολύ δύσκολο (προφανώς λόγω μεγέθους). Αν και πιστεύω πως δεν θα μου πάσαρε καισαρική ο συγκεκριμένος γιατρός, τώρα δεν ξέρω τι να σκεφτώ. Η άποψή σας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Εγω ειμαι ακριβως το αντιθετο....πηγα με φυσιολογικο ενω ειχε παρει θεση...και επειδη ειχε 4πλη περιτυλιξη γλυτωσα κυριολεκτικα στο τσακ την καισαρικη λογω του οτι ειχα μακρυ ομφαλιο λωρο και το μωρο περιτυλιχθηκε με την ανεση της...ΑΛΛΑ μου εσπασε τα νερα στις 37+5 και ενω ειχαμε δει απο προηγουμενο υπερηχο οτι τυλιχθηκε σε επιπεδο οχι και τοσο βατο απλα ημουν τυχερη....

Οποτε καλυτερα να ακουσεις τον γιατρο σου για την αποφυγη επιπλοκων....αλλα εγω

Σου ευχομαι τα καλυτερα και να οαρει θεση το μωρακι να μην χρειαστει καισαρικη....

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

γεια σου και με το καλό το νινάκι!! σίγουρα τίθεται το θέμα κατα πόσο έχεις εμπιστοσύνη στον γιατρό σου και αν φημίζεται γενικά για καισαρικές. Στη θέση σου αυτό που θα του έλεγα είναι να περιμένετε τουλάχιστον μέχρι την 39η εκτός αν βλέπει τον τράχηλο κοντό και δε θέλει να ρισκάρει να σπάσουν τα νερά. Έχω ακούσει πολλές περιπτώσεις που το μωρό πήρε θέση τις τελευταίες μέρες. Αν δεν έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη στον γιατρό στη θέση σου θα πήγαινα σε έναν άλλο γιατρό να μου πει τη γνώμη του, το έκανα όταν μπήκα στον ένατο όχι γιατί δεν είχα εμπιστοσύνη στον γιατρό, απλά μένω επαρχία και ο γιατρός ήταν Αθήνα και χρειάστηκε να με δει εδώ γιατρός γιατί είχα λίγο αίμα. Αν εμπιστεύεσαι τον γιατρό τότε θα σου προτείνω να μην επηρεάζεσαι πολύ από εμάς (αν και φυσικά ξέρεις ότι είναι η προσωπική μας άποψη) και να κάνεις ό,τι σου λέει!

Οι άντρες της ζωής μου...

α! και κάτι άλλο!! αυτό με το μέγεθος του μωρού νομίζω δεν είναι λόγος για καισαρική γιατί πολύ απλά δεν είναι βέβαιο το πόσο μεγάλο είναι! Πρόσφατα γέννησε μια φίλη μου και ο γιατρός της έλεγε ότι το μωρό θα βγει πάνω από 4 κιλά και τελικά βγήκε λιγότερο από 3.500. Αντίστοιχα σε μια άλλη κοπέλα της είχε πει ο γιατρός ότι θα βγει γύρω στα 3 κιλά και τελικά βγηκε 4.100. Οπότε όλα είναι σχετικά και στη θέση σου θα έλεγα στον γιατρό να μη λάβετε υπόψιν το μέγεθος του μωρού για να αποφασίσετε για καισαρική, αλλά τη θέση μόνο.

Οι άντρες της ζωής μου...

Διαφημίσεις

Μπορείς να ρωτήσεις το Γιώργο Μιχαλόπουλο στην ενότητα των εθελοντών συνεργατών, ο οποίος γενικά δεν είναι της καισαρικής από όσο τον έχω παρακολουθήσει. Δεν έχεις να χάσεις τίποτε... Με το καλό το μωράκι σου.

Από όσο θυμάμαι στα ισχυακά περιμένουν μέχρι την 39η, αλλά δεν παίρνω και όρκο...

Μπες εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=121152 και ρώτα.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Εγώ πάλι...δεν είμαι και τόσο σίγουρη ότι μπορεί να γυρίσει το μωρό όταν είναι τόσο μεγάλο. Είναι ένα κανονικό ανθρωπάκι και ο χώρος που έχει για να κινηθεί είναι τόσο μικρός.. θυμαμαι ότι αισθανόμουν την κάθε μικρούλα κίνηση, για να μπορέσει να κάνει ολόκληρη στροφή...μου φαίνεται δύσκολο.

Οπότε τι εννοείς όταν λες ότι δεν έχει πάρει θέση; Γιατί της αδερφής μου ήταν με το κεφάλι στο στομάχι της και τα πόδια στο τράχηλο. Αυτό φαντάζομαι ότι θα ήταν αδύνατονα πάρει σωστή θέση για γέννα. Αν απλά είναι "λίγο πιο εκεί" από τη θέση που θα έπρεπε να είναι, εγώ θα περίμενα μέχρι τη γέννα, δηλαδή να σπάσουν τα νερά και βλέπουμε...

Πάρε ομοιοπαθητικό, στο συστήνω ανεπιφύλακτα, η pulsatilla κάνει γι'αυτό ακριβώς το θέμα. Το ίδιο το Αρεταίειο το προτείνει που είναι νοσοκομείο με κλασικούς ιατρούς (μπες στο site και θα το δεις)... βέβαια το φάρμακο θα σου το γράψει γιατρός αφού σου πάρει ιστορικό για να πάρεις την κατάλληλη δόση. Τα 3,500 κιλά δεν είναι υπερβολικά αλλά δεν έχουμε όλες την ίδια λεκάνη οπότε καλό είναι να μην καθυστερήσεις να ενημερωθείς, γιατί εγώ περίμενα και γέννησα στις 42 εβδομάδες παιδί 4,5 κιλών. Καλή επιτυχία κοπέλα μου.

• 2 weeks later...

Καλημέρα κι από μένα!!!

Δεν είμαι γιατρός και πραγματικά αν του έχεις εμπιστοσύνη να τον ακούσεις, αλλά έχω βαρεθεί να ακούω ότι στα 3500κιλά είναι μεγάλο το μωρό!!!

Είμαι 30 χρονών και γεννήθηκα 4060!!!! Ήμουν ανάποδα και είχαν πει και στην μητέρα μου ότι υπάρχει το ενδεχόμενο καισαρικής-εκείνω τω καιρώ!!!

Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο το γεγονός ότι ήταν 2οτοκος,αλλά την περίμενε ο γιατρός.Μια εβδομάδα νωρίτερα κάτι αισθάνθηκε και πήγε στο νοσοκομείο-δημόσιο εκείνη την εποχή!!! Της είπαν ότι μάλλον γύρισα και πήρα θέση και την κράτησαν για προληπτικούς λόγους.Γέννησε φυσιολογικά την επόμενη μέρα και ποτέ κανείς δεν με χαρακτήρισε τόσο μεγάλο μωρό πια ώστε να της κάνουν καισαρική.Και επαναλαμβάνω ότι βγήκα 4060 και 56εκ από μια μητέρα 1.62 ύψους και της αντίστοιχης σωματικής διάπλασης!!!

Δηλαδή, όταν εκείνες τις εποχές που δεν είχαν καν υπέρηχο, τολμούσαν τον φυσικο/φυσιολκογικό τοκετό, γιατί να τίθεται σήμερα τέτοιο θέμα που η επιστήμη και η τεχνολογία είναι σε πάρα πολύ καλύτερα επίπεδα???

Τα συμπεράσματα δικά σας....

ebyKp3.png?H3UgLDY0

dev272pr___.png

Διαφημίσεις

κι εμένα μου έβγαζε ο υπέρηχος την κόρη μου 3500 στην 38η εβδομάδα και ο γιατρός υπολόγιζε ότι θα γεννηθεί πάνω από 4 kg και θα δυσκολευτούμε. η μικρή τελικά γεννήθηκε στην 39η+2 στα 3200.

Καλημέρα!εγω είμαι 34 χρόνων και γεννήθηκα 4050γρ φυσιολογικά,χωρίς κάν επισκληριδιο,βέβαια μετά απο προσπάθεια 11ωρων απο τη μητέρα μου.Εγω πάλι κατέληξα σε καισαρικη μετά απο προσπάθεια 7 ωρών να γέννησω τον γιο μου ο οποίος ήταν 4600 γρ 60 εκ.,ο γιατρός ήξερε ότι ήταν μεγάλος αλλα ούτε κάν πρότεινε καισαρικη πιο νωρίς.Στις 39 και 6 που σπασανε τα νερά πήγαμε για φυσιολογικό απλώς δεν τα καταφέραμε,ο μικρός σφηνωσε στην πυελο μου..