Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΣΥΝΑΧΙ-ΙΩΣΟΥΛΑ ΣΕ 4 1/2 ΜΗΝΩΝ

Recommended Posts

Καλημερα σε όλους,

Εδώ και 5-6 μέρες η κορούλα μου 4 ½ μηνών έχει συνάχι και βήχα. Η πρώτη παιδίατρος που έχω απ όταν γεννήθηκε η μικρή την εξέτασε και δεν βρήκε ακροαστικά μόνο την καταρροή και απ ότι μου είπε ο βήχας οφείλεται στις μύξες που την πνίγουν όπως κατεβαίνουν.

Μου είπε ορό και otrisalin και μου έδωσε και otrivin για παιδιά. Στις οδηγίες διάβασα ότι είναι για παιδιά άνω των 6 ετών! Και επίσης επειδή δεν κατέληξε αν είναι ίωση ή αλλεργία μου έγραψε και atarrax για το βήχα- προ ύπνου!

Aλλαξα παιδιατρο η οποια μου ειπε ότι απαγορευονται αυτά σε τοσο μικρο μωρο! Τρελαθηκα! Ευτυχώς που το εψαξα…

Τελικα εσείς τι κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις;

lk6Zp2.png

Διαφημίσεις

Καλημερα σε όλους,

Εδώ και 5-6 μέρες η κορούλα μου 4 ½ μηνών έχει συνάχι και βήχα. Η πρώτη παιδίατρος που έχω απ όταν γεννήθηκε η μικρή την εξέτασε και δεν βρήκε ακροαστικά μόνο την καταρροή και απ ότι μου είπε ο βήχας οφείλεται στις μύξες που την πνίγουν όπως κατεβαίνουν.

Μου είπε ορό και otrisalin και μου έδωσε και otrivin για παιδιά. Στις οδηγίες διάβασα ότι είναι για παιδιά άνω των 6 ετών! Και επίσης επειδή δεν κατέληξε αν είναι ίωση ή αλλεργία μου έγραψε και atarrax για το βήχα- προ ύπνου!

Aλλαξα παιδιατρο η οποια μου ειπε ότι απαγορευονται αυτά σε τοσο μικρο μωρο! Τρελαθηκα! Ευτυχώς που το εψαξα…

Τελικα εσείς τι κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις;

καλημερα σου!otrisalin με τον φυσιολογικο ορο κανονικοτατα και εμενα η δικια μου παιδιατρος μου ειχε δωσει ενα φυτικο σιροπακι(ειναι λιγο ακριβο αν θυμαμαι καλα περιπου 15 ευρο) αλλα εκανε θαυματα και εννοειτε οτι ειναι και φυτικο απο την στιγμη που ειναι μια απλη ιωσουλα μαλλον!ελεος δηλαδη.... το σιροπακι λεγετε sootha....(ετσι εγραφε η ετικετα απεξω) ρωτα και την καινουργια σου παιδιατρο γιαυτο το σιροπακι και θα σου πει...περαστικα σας!

Τι κάνω;;; Υπομονή κυρίως, πολύ συχνά πλύσεις με φυσιολογικό ορό και την κράταγα σε πιο όρθια θέση ή αγκαλιά και της χτύπαγα την πλατούλα για να κατεβαίνουν τα φλέματα ή στο ρηλάξ για τους ημερήσιους ύπνους ή στον καναπέ με μαξιλαράκι (πάντα με επίβλεψη!!!)!!!

Τα φάρμακα που σου έδωσε ο πρώτος γιατρός εμάς μας τα έδωσε πολύ αργότερα, κοντά στον χρόνο! Όσο για το φυτικό σιροπάκι που γράφει η άλλη μανούλα έκανα google και γράφει ότι είναι για μετά τους 12 μήνες και απ'ότι είδα περιέχει μέλι άρα απαγορεύεται λογικά πιο πριν!

Περαστικά σας...:-)

lulop3.pngWyeQp2.png

Ευχαριστω κοριτσια! Καπου διαβασα για τον ορο οτι υπαρζει περίπτωση αν δεν μπει σωστά να δημιουργήσει πρόβλημα στα αυτάκια του.Ισχυει κατι τέτοιο; Παντα στη θεωρία για την χρήση του ορού εάναι όλα πιο ευκολα , στη πράξη ομως το μωρο φυσικά δεν κάθεται άγαλμα με αποτέλεσμα να μην μπαίνει πάντα ο ορός σωστά ωστε να βγαίνει μαζι με τις μυξούλες απο το άλλο ρουθούνι...:confused:

lk6Zp2.png