Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Καθιστική εργασία και εγκυμοσύνη: πονάω!

Recommended Posts

Ναι, αυτό μου συμβαίνει... Κάθομαι πολλές ώρες και γράφω σε υπολογιστή, είμαι διπλωμένη και πιέζομαι πολύ. Τουμπανιάζει η κοιλιά μου, έτοιμη να σκάσει κι όταν σηκώνομαι πονάω πάρα πολύ και μου συμβαίνει μόνο τις ημέρες που δουλεύω. Ούτε να κοιμηθώ δεν μπορώ απ' το τουμπανιασμα που νιώθω και τον πόνο. Ο γιατρός μου λέει ξεκούραση και 2 ώρες το μεσημέρι ξάπλα. Αντε να τα κάνεις αυτά, αφού δουλεύω 9-5 στην καλύτερη + μισή ώρα οδήγηση πήγαινε & έλα.....

Υπαρχουν κοπέλες που εργάζονται σε γραφείο; συμβαίνει το ίδιο; υπάρχει κάτι που μπορεί να με κάνει να νιώσω καλύτερα;;

Διαφημίσεις

Η δική μου εργασία δεν είναι καθιστική (άλλο πρόβλημα αυτό!), αλλά κάθομαι πολλές ώρες στον υπολογιστή στο σπίτι. Αυτό που με βοηθάει είναι να κάθομαι πάνω στην καρέκλα του γραφείου σταυροπόδι. Νομίζω ότι δημιουργεί περισσότερο χώρο χαμηλά στην λεκάνη, και με βοηθάει να μην νοιώθω ότι συμπιέζομαι.. Επίσης, προσπαθώ να κρατάω την πλάτη μου σε ίσια στάση.

Ο ύπνος είναι μία άλλη πικραμένη ιστορία...Υπάρχουν ειδικά μασάζ για εγκύους πάντως, ίσως κάτι τέτοιο σε ανακούφιζε, έστω και λιγάκι.

xhHtp2.pngkSQIp3.png

δεν ξερω τι θα μπορουσε να σε ανακουφισει πραγματικα. ισως αν σηκωνεσαι ακι καθεσαι. να κανεις καποια 5λεπτα διαλειμματα απο την καθιστη θεση.

εγω ειχα προβλημα και δεν μπορουσα να καθισω πολλη ωρα σε καρεκλα, στο υπολογιστη κτλ. επρεπε να ξαπλωνω. αλλα αν καθομουν αμεσως πονουσα χαμηλα.

ισως να σε βοηθουσε να εισαι σε ημιξαπλωμενη σταση, δηλαδη να εισαι γερμενη ελαφρως στην καρεκλα προς τα πισω ωστε το σωμα σου να εινια σε πιο ευθεια θεση και να μην πιεζεται η κοιλια σου τοσο πολυ.

Κι΄εγώ θυμάμαι ότι σηκωνόμουνα έκανα μία βόλτα και ξανακαθόμουνα. Ειδικά προς το τέλος μέχρι και η οδήγηση με βάραινε. Κι' εγώ ωράριο 8-4 και μετά μισή ώρα τουλάχιστον για το σπίτι. Ειδικά στη τρίτη εγκυμοσύνη τράβαγα τις μέρες σαν τους φαντάρους.

Ακριβώς, με βοηθάει πάρα πολύ να είναι ημιξαπλωτή η καρέκλα, αλλά έλα μου ντε που δεν γίνεται... δεν φτάνω το πληκτρολόγιο και γράφω συνέχεια. Επειτα έχω και την κοιλιά που με απομακρύνει απ' το γραφείο σε ένα βαθμό και είμαι τόσο διπλωμένη και καμπουριαστή....

Ολο λέω να κάνω διαλείμματα αλλά δεν προλαβαίνω ούτε να φάω εδώ μέσα και ξέρετε πως είναι τα πράγματα πια.. έχουν σκληρύνει οι εργοδότες.

Και για την οδήγηση... τι να πω... σταματάω εδώ κι έναν μήνα αρκετές φορές στην άκρη του δρόμου, ξαπλώνω το κάθισμα και τραβάω το εσώρουχο μου ή το παντελόνι μου απ' την κοιλιά μου γιατί πονάω τόσο που δεν θέλω να με αγγίζει τίποτα.

Κι εγώ μετράω τις ημέρες σαν τον φαντάρο.. Νιώθω κάθε μέρα πως θα γεννήσω.

Alexele & Kourkoumbini, γεννήσατε κανονικά; φοβάμαι πάρα πολύ για προωρότητα πάλι.

Διαφημίσεις

Κορίτσια κι εγώ μία από τα ίδια... Κάθομαι 8 ώρες σε μια καρέκλα και πονάει η κοιλιά μου χαμηλά αριστερά συν ότι αν φοράω καλσόν δεινοπαθώ... Το μόνο με ανακουφίζει είναι να σηκώνομαι όποτε μπορώ και να ξαπλώνω λίγο πίσω...υπομονή μέχρι να βγούμε σε άδεια. Εγώ βγαίνω κανονικά τον Αύγουστο αλλά σκέφτομαι να πάρω κι ένα μήνα αναρρωτική ή την κανονική μου τον Ιούλιο και να χαιρετίσω.:lol:

Γέννησα 37 εβδομάδων επειδή είχα κάνει διαβήτη και έπρεπε! Μη αγχώνεσαι και να ξεκουράζεσε όσο σου το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις σου. Να ξέρεις ότι κάθε επόμενη εγκυμοσύνη βαραίνει πιο νωρίς από τη προηγούμενη. Στη πρώτη μου σταμάτησα τη δουλειά 20 ημέρες πριν γεννήσω, στη δεύτερη περίπου ένα μήνα πριν ενώ στη τρίτη μόλις βγήκα σε άδεια σταμάτησα, αλλά είχα πάρει και πολλές αναρρωτικές!

Καλή συνέχεια!

Ποσο σε καταλαβαινω!!!.....στην εγκυμοσυνη μου ποναγα παααρα πολυ απο το καθισιο τους τελευταιους μηνες. Δουλευα 9-5.30 και ηθελα μια ωρα πηγαινελα.....οταν οδηγουσα γυριζοντας εκλαιγα απο τον πονο! Μου ειχε πει ο γυναικολογος καθε μια ωρα διαλειμμα για 10-15 λεπτα. Αλλα επειδη λογο δουλειας δεν μπορουσα να σηκωνομαι συνεχεια, σηκωνόμουν οταν ο πονος ειχε φτασει στο απροχώρητο οποτε δεν με ανακουφιζε τιποτα.

Σε συμβουλευω να γραψεις λιγο τη δουλεια και να δωσεις προτεραιότητα σε σενα κ το μωρακι σου και να σηκώνεσαι να περπατας.

Εγω το εχω μετανιωσει που δεν το εκανα διοτι δεν προκειται να το εκτιμησει κανεις, απλα εσυ ταλαιπωρησε.

Εγω οταν ξαναμεινω εγκυοςοοολα αυτα θα ερθουν τουλαχιστον σε δευτερη μοιρα!

Με ενα πονο κοριτσια....υπομονη θα βγει που θα παει;;;;;!!!!

Εχω κι εγω το ιδιο προβλημα. Δουλευω σε τηλεφωνικο κεντρο κ ειμαι ολο το 8ωρο μπροστα στον υπολογιστη. Για υπνος το μεσημερι ουτε λογος μιας κ εχω αλλα 2 νινακια σπιτι. Το μονο που με βοηθησε λιγο ειναι η αλλαγη καρεκλας... αν εχεις καρεκλα με ροδακια πασαρε την σε αλλο γραφειο και βαλε στο δικο σου καποια σταθερη. θα στηριζεται καλητερα το σωμα σου κα θα ξαλαφρωσεις ετσι και την κοιλια και την μεση σου. Δεν ειναι πολλα αλλα ειναι κατι... εμενα προς το παρον με βοηθαει

Despoina 27/5/2010

Dimitris 12/6/2011

Marilou 9/8/2013

Ναι, αυτό μου συμβαίνει... Κάθομαι πολλές ώρες και γράφω σε υπολογιστή, είμαι διπλωμένη και πιέζομαι πολύ. Τουμπανιάζει η κοιλιά μου, έτοιμη να σκάσει κι όταν σηκώνομαι πονάω πάρα πολύ και μου συμβαίνει μόνο τις ημέρες που δουλεύω. Ούτε να κοιμηθώ δεν μπορώ απ' το τουμπανιασμα που νιώθω και τον πόνο. Ο γιατρός μου λέει ξεκούραση και 2 ώρες το μεσημέρι ξάπλα. Αντε να τα κάνεις αυτά, αφού δουλεύω 9-5 στην καλύτερη + μισή ώρα οδήγηση πήγαινε & έλα.....

Υπαρχουν κοπέλες που εργάζονται σε γραφείο; συμβαίνει το ίδιο; υπάρχει κάτι που μπορεί να με κάνει να νιώσω καλύτερα;;

xena να σου πω την αληθεια δεν εχω νιωσει κανεναν πονο μεχρι στιγμης,αλλα επειδη κανω διαφορες ασκησεις αυτο που θα μπορουσε να σε ανακουφησει ειναι καθε μια ωρα το πολυ να κανεις διαλειμα 5 λεπτα και να κανεις 2 ασκησουλες...1)σηκω ορθια ανοιξε λιγο τα ποδια και στηρηξου στη πλατη της καρεκλας.μετα σιγα σιγα κατεβασε τον κορμο σου προς τα κατω μεχρι να τεντωσει η πλατη(εννοειται οτι τα ποδια απομακρυνονται απο τη καρεκλα...)κανεις δηλαδη ενα Γ το σωμα σου και καθεσαι ετσι για λιγη ωρα και 2)κατσε κουκου...οπως θα εκανες τσισα στην εξοχη(χαχα)θα εκπλαγεις με το ποσο ανακουφιζει...περαστικα και υπομονη...

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ όλες πολύ για τις συμβουλές σας αλλά και τη συμπαράστασή σας. Είχα πολύ έντονους πόνους περιόδου μέχρι το μεσημεράκι όπου σηκώθηκα και περπάτησα αν και είχαν κοπέι τα πόδια μου. Ξαφνικά σταμάτησαν και επειδή τρόμαξα πάρα πολύ και σίγουρα καταλαβαίνετε γιατί, τώρα ότι και να λένε σηκώνομαι κάθε τρεις και λίγο, κάνω μία βόλτα γυρω γύρω για 1 λεπτό και ξανακάθομαι.

Μακάρι να πάνε όλα καλά...

Νομίζω αν είχες πόνους περιόδου πρέπει να επικοινωνήσεις πάλι με το γιατρό σου και να του τα πεις. Μπορεί να είναι κάτι, μπορει να μην ειναι και τίποτα.

Στο μεταξύ, αν σε βολεύει, ξάπλωσε στο αριστερό πλευρό μέχρι να ηρεμήσεις τελείως από πόνους και μην πιάνεις την κοιλιά σου γιατί μπορει να δημιουργούνται συσπάσεις.

Πάντως μου έκανε πολλή εντύπωση που γράφεις ότι πονάς καθιστή. Πέρασα εγκυμοσύνη με μακρύ κατάλογο με επιπλοκές και η καθιστή ήταν η στάση που με βόλευε περισσότερο. Στο σπίτι, στο ιντερνετ, όσο οι φίλες και ο σύζυγος ήταν στη δουλειά, πέρασε η εγκυμοσύνη και το καθιστό ήταν το πιο άνετο σχετικά.

Το μυαλό μου πηγαίνει ότι κάτι συμβαίνει στο γραφείο που είναι διαφορετικό σε σχεση με το σπίτι. Μήπως φοράς στενά ρούχα/παπούτσια/κάλτσες/εσώρουχα και εμποδίζεται η κυκλοφορία;

Με συντηρητικούς υπολογισμούς, προς στο τέλος της δικής μου εγκυμοσύνης με τα δίδυμα είχα το τετραπλάσιο βάρος στη μήτρα σε σχέση με αυτό που έχεις τώρα και καθιστή δεν με πείραζε καθόλου. Βέβαια κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και το σώμα σου κάτι σου λέει που καλό είναι να μην αγνοήσεις.

Πάντως έτσι και αλλιώς σε λίγες μέρες φτάνεις στις μέρες που κανονικά πρέπει να ξεκινήσει η άδειά σου, έτσι δεν είναι;

Για την οδήγηση, τι να πω; Αν αισθάνεσαι ότι σε επιβαρύνει τόσο πολύ γιατί δεν παίρνεις ταξί ή δεν κανονίζεις με κάποιο συνάδελφο; Για λίγες μέρες είναι ακόμα. Μπορεί να κοστίζει το ταξί κάτι παραπάνω, αλλά είναι ώρα ανάγκης και εφόσον έρχεται παιδάκι καλό είναι να υπάρχει ένα ποσό για ώρα ανάγκης.

ισως να σε βοηθουσε να εισαι σε ημιξαπλωμενη σταση, δηλαδη να εισαι γερμενη ελαφρως στην καρεκλα προς τα πισω ωστε το σωμα σου να εινια σε πιο ευθεια θεση και να μην πιεζεται η κοιλια σου τοσο πολυ.

Ετσι καθόμουν εγώ στη δουλειά

Ρούχα εγκυμοσύνης φοράω σίγουρα είναι ανάλογα την εγκυμοσύνη, την πρώτη φορά δεν ήμουν έτσι. Τώρα ΠΟΝΑΩ πονάω κι όταν ξαπλώνω στο πλάι για λιγη ώρα, σαν να έχει κράμπα η κοιλιά και μετά συνέρχομαι σιγά σιγά. Ο γιατρός λέει ξεκούραση/ξάπλα συχνά και θα περάσει. Δεν είναι συσπάσεις.

Την Πέμπτη μετά τη δουλειά ήμουν χάλια κι έκλαιγα. Την Παρασκευή που δεν ήρθα στη δουλειά πολύ καλύτερα. Το Σάββατο και την Κυριακή πέταγα. Ετσι συμβαίνει συνέχεια.

Ταξί δεν παίζει, δεν μένω Αθήνα, και το κοντινότερο σημείο πολιτισμού απέχει απ' το σπίτι μου 3 τέταρτα ποδαρόδρομο. Το ταξί θα μου πάρει όσα βγάζω την ημέρα. Κάνω υπομονή αφού μετά το Πάσχα σταματάω, μεσολαβούν πολλές αργίες κι έτσι θα τα καταφέρω. Αλλιώς θα είχα πάρει άδεια.

Το θυμάμαι σαν τώρα το συναίσθημα. Πιανόμουν απίστευτα (πόναγε ο πωπός) και φυσικά τουμπανο η κοιλιά... Σηκωνόμουν και έκανα βόλτες γύρω γύρω, δεν είναι εύκολο... Μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει χειρότερο από την καθιστική δουλειά γενικά, και ειδικά στην εγκυμοσύνη. Ευτυχώς πήρα την άδεια εγκυμοσύνης ακριβώς στον 7ο που είχε μεγαλώσει η κοιλιτσα αρκετά. Και άρχισα τις βόλτες και το περπάτημα. Ήταν πολύ καλύτερα. Κουραζόμουν βέβαια, αλλά σαν τη δουλειά όχι...

Υπομονή κοπέλα μου

jTosp2.png

Διαφημίσεις

Πω πω το θεμα με τους πονους λογω καθιστικης δουλειας εχει αρχισει και γινεται τεραστιο... οπως κ να κατσω ποναω... εχω ξεκινησει κ συσπασεις κ τρεμει η ψυχη μου οτι θα γεννησω παλι πριν την ωρα μου και αυτη την φορα δεν παιζει να ειμαι παλι τυχερη... θα φερω μαξιλαρακι για την καρεκλα στην δουλεια αλλιως θα ζητησω αδεια απο τον γιατρο... δεν την παλευω με τπτ

Despoina 27/5/2010

Dimitris 12/6/2011

Marilou 9/8/2013

Πω πω το θεμα με τους πονους λογω καθιστικης δουλειας εχει αρχισει και γινεται τεραστιο... οπως κ να κατσω ποναω... εχω ξεκινησει κ συσπασεις κ τρεμει η ψυχη μου οτι θα γεννησω παλι πριν την ωρα μου και αυτη την φορα δεν παιζει να ειμαι παλι τυχερη... θα φερω μαξιλαρακι για την καρεκλα στην δουλεια αλλιως θα ζητησω αδεια απο τον γιατρο... δεν την παλευω με τπτ

παρε αδεια....η δουλεια μπορει να μπει για λιγο σε δευτερη μοιρα...η υγεια σου και το μωρο σου οχι!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Καλά σου λέει κι η κανίνα, έχεις νομίζω κι εσύ ιστορικό πρόωρου; αν θυμάμαι καλά η κορούλα σου στον 6ο ή 7ο;;; θυμάμαι πως το διάβαζα κάπου κι έβλεπα και τη φωτο της κουκλίτσας κι έλεγα.. "δεν είναι δυνατόν!!"

Εχθές ήμουν στον γιατρό και μου έλεγε πως σταματάει η κυκλοφορία όταν κάθεσαι πολύ ώρα, θέλει λίγο τα πόδια ψηλά και η πλάτη σε ανάκλιση για να μην πιέζουμε το μωρό. Κι οτι πραγματικά μπορεί να έχει πολλές αρνητικές επιπτώσεις.

Και την Δευτέρα με πίεσαν πολύ στη δουλειά μου και ήθελαν να καθίσω ως αργά το βράδι (πονούσα, τέλη 7ου!!! και με μωρό στο σπίτι...) αλλά μου είπε ο άντρας μου "όταν θα τρέχουμε στο μαιευτήριο και θα ξαναπεράσουμε τα της προωρότητας και ό,τι άλλο συνεπάγεται αυτοί όλοι δεν θα θυμούνται καν ότι έκανες τη θυσία να καθίσεις λίγο παραπάνω επιβαρύνοντας την υγεία σου"

Κι είχε απόλυτο δίκιο. Ηρθα σήμερα κι έχω σκοπό να είμαι λίγο χαλαρή και γαϊδούρι. Δεν γίνεται αλλιώς.

24+6 γεννηθηκε η κορη μου [δοξα το θεο ολα καλα -ειμαστε τυχεροι το ξερω-] το θεμα ειναι οτι ο αντρας μου ειναι ανεργος κ αν βγω σε αδεια θα κανω δεκα χρονια να βγαλω ακρη με το ικα για να πληρωθω... στις 24 εβδομαδες που θα ξαναδω τον γιατρο θα το συζητησουμε... βλεποντας κ κανοντας...

Despoina 27/5/2010

Dimitris 12/6/2011

Marilou 9/8/2013

Οπότε καλά το θυμόμουν!! Θαυματάκι το μωρούλι μου!! Να τα χαίρεστε τα παιδάκια σας και με το καλό να έρθει στην ώρα του και υγιές και το τρίτο.

Σε καταλαβαίνω α-πο-λυ-τα γιατί έχουμε το ίδιο πρόβλημα, κι εμένα άνεργος και γιαυτό αναγκαστικά δεν βγήκα σε άδεια για να μην μπλέξω με το ΙΚΑ που δίνει και ψίχουλα ΟΤΑΝ δώσει.

Λίγο γαϊδουριά τότε, με άνετα ρούχα και σήκω κάθε λίγο και λιγάκι να περπατάς, κάθε μισή ώρα για 2 λεπτά. Βοηθάει τρομερά.

• 1 month later...

Καλημέρα κορίτσια!

Κι εγω μια απο τα ιδια με την δουλεια μου! κάθομαι σε γραφειο με υπολογιστή, μπορώ βέβεια να σηκώνομαι αλλά πιάνομαι κ εγω απιστευτα! Ωστόσο έχω τρομερούς πόνους στην πλάτη μου οι οποίοι με χτυπάνε μπροστά στα πλευρά σε σημείο μνα νιώθω οτι δεν μπορώ να ανασάνω!

Είμαι στον 7ο και έχω πάρει 4-5 κιλά μόνο, δεν είναι δλδ θέμα βάρους!

Τι να πώ? Το παλεύω αλλά ειδικά το βράδυ ζορίζομαι απίστευτα!!! είναι πέτρα η κοιλια μου όλη μέρα και όταν ξαπλώνω ούτε να τεντώσω δεν μπορώ!!

• 2 months later...

Ο πόνος αυτός ειναι τρομερός!

Δυστυχώς κάθομαι 4-5 ωρες της ημέρας σε σκληρή ξύλινη καρέκλα και δεν ανέχεται ο πόνος!

Χτες μολις σηκώθηκα δεν μπορούσα να περπατήσω καν.

Προνοησα χαμηλα , δεξιά και αριστερά εκεί σχεδόν που ενώνει το πόδι με τη λεκάνη.

Οσο περνούσαν οι ωρες το βράδυ που ξάπλωσα , γινομουν καλύτερα αλλα σημερα με τόπου έκατσα μια ωρα πάλι τα ίδια...

Αύριο θα πάω στο γιατρο!

CAzNp2.png

Κι εγώ κορίτσια μου καθιστική δουλειά και 8ωρο είμαι... Αυτό που με βοηθάει τελευταία είναι ένα υποπόδιο (έτσι το λένε?) και ένα μαξιλάρι στη μέση. Τα πόδια μου είναι ψηλότερα από το πάτωμα και η μέση μου στηρίζεται στο μαξιλάρι. Σε συνδυασμό με σήκωμα κάθε ώρα (δε χρειάζομαι καν δικαιολογία με καλεί η τουαλέτα χα χα!!) νιώθω πολύ καλύτερα. Δοκιμάστε μήπως και βοηθηθείτε λίγο και υπομονή μέχρι τις άδειές μας!!!!!!!!!!!!!

• 2 months later...

γεια σας κοριτσια.εγω δουλευω σε γραφειο σπαστο ωραριο 8:30 -13:00 και 17:00-21:00.το μεσημερι δεν προλαβαινω να ξεκουραστω.ο πονος στη μεση ειναι ανυποφορος και με χτυπαει στα νευρα στο αριστερο ποδι.κουτσαινω τοσο που σημερα ο γιατρος μου ειπε να αρχισω να χρησιμοποιω αν με βολευει η μαγκουριτσα η μια πατεριτσα.:-(:sad: ειμαι στην 35 εβδομαδα και η μικρη ειναι ηδη 2800.δεν θελω να φυγω πολυ νωρις αποτ η δουλεια γιατι ο ανθρωπος με πηρε οντας 7 μηνων εγκυο και με προγραμμα για δυο χρονια.τεραστια βοηθεια για τα οικονομικα μας.....προσπαθω να το καταπολεμησω με το να σηκωνομαι καθε μιση ωρα και να περπαταω τοιχο τοιχο...το εχει παθει καμια αλλη αυτο τοσο εντονα??????

κουκλες μου κ τι δεν θα εδινα να ημουν κ εγω στην δουλεια μου..τουλαχιστον θα εκανα κατι θα ξεχνιομουν κ θα περνουσε ο καιρος μεχρι να μπω στον.μηνα μου..τωρα λογω ακινησιας διοτι εχω συσπασεισ ειμαι ολη μερα σε ενα κρεβατι κ φερνω σβουρες .κ τι δεν θα δινα πραγματικα να δουλευα κ εγω..