administrator

Χριστοφοράκη Ροδάνθη - Καθηγήτρια Αγγλικών

  Recommended Posts

  Χριστοφοράκη Ροδάνθη

  Καθηγήτρια Αγγλικών με ειδίκευση σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας - καθώς και για εξειδικευμένη αγγλική νομική, εμπορική και ναυτιλιακή ορολογία για ενήλικες

   

  Tηλ. Επικοινωνίας: 6939 288570

   

  e-mail: xristoforaki_rodanthi(at)yahoo.gr

  Eκπαίδευση:

   

  Είμαι κάτοχος διπλώματος διπλώματος Cambridge για την διδασκαλία της αγγλικής γλώσσας με άδεια διδασκαλίας για φροντιστήρια και ιδιαίτερα μαθήματα και διπλώματος Τesol (αφορά την διδασκαλία της αγγλικής ως ξένη γλώσσα).

   

  Παράλληλα έχω πρόσφατα εγγραφεί και παρακολουθώ το πρόγραμμα σεμιναρίων "Professional Teachers of Cambridge" που διοργανώνει το πανεπιστήμιο του Cambridge με σκοπό την συνεχή ενημέρωση και εκπαίδευση για ότι καινούριο υπάρχει στο τομέα της μεθοδολογίας και διδασκαλίας των αγγλικών.

   

  Ειδικά σεμινάρια όπως εξειδίκευση στην προετοιμασία πτυχίων του Cambridge (First Certificate, IELTS, KET) είναι μερικά από αυτά που έχω διδαχθεί.

  Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια μεθοδολογίας της αγγλικής γλώσσας που οργανώθηκαν από την ελληνοαμερικανική ένωση για καθηγητές αγγλικής (συνολικής διάρκειας ενός έτους με παράλληλη πρακτική εξάσκηση σε αίθουσες διδασκαλίας).

   

  Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων έδωσα εξετάσεις και πέτυχα για το δίπλωμα CETT – έτος 2010 - (πιστοποίηση για την γνώση της επικοινωνιακής μεθόδου που εφαρμόζεται ως η πιο αποτελεσματική για την διδασκαλία της αγγλικής σήμερα), το οποίο αποτελείται από δύο μέρη:

   

  Εξέταση κατά την οποία ο υποψήφιος καθηγητής εξετάζεται για να διαπιστωθεί πόσο καλά γνωρίζει την δομή της αγγλικής γλώσσας (γραμματική, λεξιλόγιο, συντακτικό) και στην μεθοδολογία (τρόπος και μέσα που χρησιμοποιούνται ώστε ο μαθητής να μάθει την αγγλική γλώσσα μέσα από πραγματικές καταστάσεις, με συνεχή χρήση και πρακτική και όχι μόνο με γραμματικούς κανόνες και ξεπερασμένες θεωρίες).

   

  Παράλληλα αυτό τον καιρό σπουδάζω μετάφραση (από τα αγγλικά στα ελληνικά και το αντίστροφο) και παρακολουθώ τα μαθήματα μέσω e-learning που διοργανώνει το πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UniversityofLondon) και αφορά το αγγλικό νομικό δίκαιο (Εnglish Common Law) με σκοπό να μεταδώσω αυτές τις γνώσεις και στους Δικηγόρους-μαθητές μου, που προετοιμάζω για να εργασθούν στην Μεγάλη Βρετανία.

   

  Επαγγελματική Εμπειρία

   

  Διδάσκω αγγλικά για όλα τα επίπεδα τα τελευταία έξι χρόνια και τους περισσότερους μαθητές μου τους έχω γνωρίσει μέσα από συστάσεις που δίνουν οι ίδιοι οι γονείς.

  Η διδασκαλία για όλα τα επίπεδα γίνεται αποκλειστικά στην αγγλική γλώσσα ώστε ο μαθητής να μάθει να σκέπτεται αγγλικά.

  Σκοπός μου είναι το μάθημα να γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες και την ηλικία του κάθε μαθητή. Για το λόγο αυτό το προσαρμόζω ανάλογα και δεν στηρίζομαι αποκλειστικά στην χρήση βιβλίων. Το υλικό που χρησιμοποιώ το ψάχνω επιμελώς ώστε το μάθημα να γίνει ευχάριστο και ο μαθητής να δει γρήγορα αποτελέσματα.

   

  Παράλληλα φροντίζω να ενημερώνομαι για όλες τις εξελίξεις που γίνονται στο τομέα της διδακτικής της αγγλικής γλώσσας μέσα από διαρκή σεμινάρια.

  Έχω εργασθεί στην ελληνοαμερικανική ένωση (τμήμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας κατά την διάρκεια των σπουδών μου για την απόκτηση του διπλώματος Τesol)

   

  Οι μαθητές μου αυτή την στιγμή είναι από τεσσάρων ετών έως και ενήλικες.

  Στις ηλικίες 4-7 η διδασκαλία αφορά γνωριμία με την γλώσσα μέσα από δημιουργική απασχόληση, παιχνίδι, προβολή video και χρήση εκπαιδευτικών ιστοσελίδων. Η μέθοδος που εφαρμόζω είναι η επικοινωνιακή (communicative teaching English). Το παιδί αρχικά μαθαίνει να ακούει αγγλικά από την δασκάλα του και σταδιακά να τα καταλαβαίνει. Με αυτό τον τρόπο είναι σε θέση να κάνει μία σειρά από δραστηριότητες, των οποίων οι εντολές για να γίνουν έχουν δοθεί στην αγγλική γλώσσα.

  Σκοπός είναι να γνωρίσει τα αγγλικά ως μέσο για να επικοινωνήσει και να κάνει μία σειρά από δραστηριότητες και όχι ως μάθημα.

   

  Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διδάσκω αγγλικά (για παιδιά προσχολικής ηλικίας) για το Δήμο Ιλίου ενώ παράλληλα έχω μαθητές για όλα τα επίπεδα έως και Proficiency. Στις πρόσφατες εξετάσεις Proficiency που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο του Michigan (Νοέμβριος 2012) oι μαθητές που προετοίμαζα πέτυχαν και μάλιστα με καλή βαθμολογία.

   

  Στους μαθητές μου περιλαμβάνονται και επαγγελματίες όπως Δικηγόροι που προετοιμάζονται να εργασθούν στο εξωτερικό και επιθυμούν να γνωρίσουν εκ των προτέρων το Αγγλοσαξονικό Δίκαιο και εξειδικευμένη αγγλική νομική ορολογία.

   

  Διδάσκω επίσης Αγγλική Εμπορική και Ναυτιλιακή Ορολογία.

   

  Το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιώ περιλαμβάνει βιβλία τελευταίων εκδόσεων, διαδραστικές ασκήσεις στον υπολογιστή και δραστηριότητες που βοηθούν στην εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας μέσα από βιωματικές καταστάσεις.

   

  Πληροφορίες για την τιμή ιδιαίτερου ανά ώρα : Σε τιμές εναρμονισμένες με τις σημερινές συνθήκες.

  Περιοχές στις οποίες μπορώ να κάνω μάθημα: νομός Αττικής

   

  Γενικά θεωρώ ότι κάθε παιδί ή ενήλικας μπορούν να αγαπήσουν τα αγγλικά και να μάθουν γρήγορα και διασκεδαστικά, γεγονός που μπορεί να επιτευχθεί με τη σωστή συνεργασία δασκάλου-μαθητή αλλά και γονιών.

  Δεν χρειάζονται πολλά χρόνια για να μάθει κάποιος αγγλικά ξοδεύοντας απίστευτες ώρες και χρήματα γι αυτό το σκοπό.

   

  Information in english:

  I teach English to students of all levels including adults. Amongst my students there are kids aged 4 years old up to adults aged 35 years old.

  Apart from general English lessons I also teach English Commercial and Law Terminology. Some of my students are Lawyers who want to gain special knowledge in English Law Terminology with the purpose of travelling and working in England.

  We analyze English contracts of various interest as well as English Court decisions that concern real law cases.

  There are many revisions and by the end of each unit every student takes a test.

  During the Lesson we speak only in English in such a way that the students fully understand everything spoken.

  J'enseignel'anglais a des etudiants de tous les niveaux, y comprisadultes.

  Parmimesetudiantsil y a des enfantsages de 4 ans aux adultesages de 35 ans.

  En dehors de leconsd'anglaisgeneral, J'enseigneegalementd'anglaiseterminologie de la commerce et dudroit.

  Certains de meselevessont des avocats qui souhaitentacquerir des connaissancesparticulieres en anglaiseterminologie du droitdans le but de voyager ettravailler en Angleterre.

  Nous analysonsAnglaiscontrats de diversinteretsainsique des decisions de la Couranglaise qui concernent des affaires de droitreels.

  Il y a beaucoup de revisions et a la fin de chaqueunitechaqueetudiantpasse un test.

  Au cours de la leconon ne parlequel'anglais en sorteque les etudiantspleinementtout comprendreparlee.

   

   

  keywords/λέξεις κλειδιά: Idiaitera, idietera, mathimata agglikon, kathigites, oikonomikes times-mathimata agglikon, agglika, aglika,mathimata, kathigites ksenon glosson.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις