Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Να καλέσω ΟΛΗ την τάξη?

Recommended Posts

Κορίτσια γειά σας. Θα ήθελα τη γνώμη σας στο εξής. Η μικρή μου κόρη τελειώνει την πρώτη δημοτικού και μετά το Πάσχα θέλω να της κάνω πάρτυ για τα γεννέθλιά της σε παιδότοπο. Επειδή πέφτουν κανονικά αρχές Ιουλίου και ποτέ δεν έχει κάνει πάρτυ (μόνο μεταξύ μας) είπα να το κάνω νωρίτερα ώστε να καλέσει τα παιδάκια της τάξης. Επειδή είναι και η πρώτη χρονιά στο δημοτικό και ξέρουμε ελάχιστα παιδάκια από την τάξη, το θεώρησα μια καλή ευκαιρία να γνωρίσω και εγώ τις άλλες μαμάδες. Θέλω λοιπόν την γνώμη σας στο αν θα καλέσω όλη την τάξη ή κάποιους επιλεκτικά πχ μόνο τα κορίτσια. Φέτος στην τάξη έγιναν 2-3 πάρτυ αλλά δεν μας κάλεσαν. Η μικρή στεναχωρήθηκε πολύ. Εγώ δεν θα ήθελα να κάνω το ίδιο σε άλλο παιδάκι. Για αυτό σκέφτηκα να τα καλέσω όλα. Είναι σύνολο 20. δεν θα έχω άλλους πχ συγγενείς κτλ (αυτοί θα έρθουν το καλοκαίρι στα κανονικά γεννέθλια). Από την άλλη σκέφτομαι πως με τόσα άτομα τελικά δεν θα καταφέρω να γνωριστώ ουσιαστικά με κανέναν... Περιμένω γνώμες κορίτσια!Ευχαριστώ!:-P

Διαφημίσεις

Εγω θα ελεγα πως αφου εχεις τη δυνατοτητα τοτε ναι καλεσε τα ολα.

Το πιθανοτερο ειναι πως δεν θα ερθουν και τα 20 αλλα και παλι ανοιγεις το δρομο για τα επομενα παρτυ του χρονου, να γνωριστειτε μεταξυ σας και να καλουν και την μικρη σου.

πλεον κανενας γονιος δεν καλει ολα τα παιδακια.ρωταει το παιδι του ποιοι ειναι οι φιλοι του κ καλει αυτους.ο γιος μου παει τριτη κ βλεπω οτι αυτο συνηθιζεται.ουτε θα στεναχωρηθει αν δεν τον καλεσει καποιος που δεν κανει παρεα.καλο θα ηταν να το δει η μικρη απ αυτη την οπτικη γωνια για να μη στεναχωριεται οταν δεν την καλουν.

NRNSp2.pngsMstp2.png

Η μικρή σου τι θέλει; Την έχεις ρωτήσει;

Μπορεί να μην θέλει να καλέσει κάποια παιδιά.

Για παράδειγμα, η δική μου στο νηπιαγωγείο, όταν κάναμε πάρτυ για τα γενέθλιά της είχε άποψη. Ήθελε συγκεκριμένα παιδιά να καλέσει από την τάξη της, δεν τα ήθελε όλα. Και επειδή το πάρτυ ήταν δικό της, σαφώς και την ρώτησα και έκανα αυτό που ήθελε (είχαμε και 3, 4 παιδιά εκτός σχολείου, από κοινούς μας φίλους).

Τώρα, αν ήμουν στη θέση σου και το παιδί μου δεν είχε διαφορετική άποψη, και αν βέβαια μπορούσα να αντεπεξέλθω στο κόστος θα τα καλούσα όλα.

Βέβαια, δεν ξέρω πώς θα χειριστείς το θέμα με τα αδέλφια που κάποια παιδιά μπορεί να έχουν, που μπορεί να είναι σε κοντινή ηλικία και θα θέλουν να έλθουν και αυτά...

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τις γνώμες. Όσα είπατε τα έχω και εγώ αναλογιστεί. Το οικονομικό είναι ένα θέμα, όμως είναι φίλοι μου τα παιδιά που έχουν τον παιδότοπο και θα μου κάνουν καλή τιμή γιαυτό και τολμώ να σκέφτομαι πολλά παιδιά. Η αλήθεια είναι ότι η μικρή όταν τη ρωτάω δεν τους θέλει όλους. Και όπως είπατε και εσείς και τα άλλα παιδάκια που το είχαν κάνει σπίτι δεν τους είχαν καλέσει όλους. Απλά να ρε παιδί μου, μου φαίνεται λίγο σκληρό για τα άλλα παιδάκια την ώρα που μοιράζονται οι προσκλήσεις να μην παίρνουν. Βέβαια τώρα που μου θυμίσατε και τα αδελφάκια αρχίζω να το ξανασκέφτομαι...Από την άλλη δεν θα έρθουν σίγουρα και όλα. Όπως καταλάβατε έχω καταμπερδευτεί...Πάντως και πάλι σας ευχαριστώ για τις ιδέες σας:!:

Διαφημίσεις

Εγω λοιπον μετα το πρωτο σοκ προσαρμοστικα στην "ευρωπαικη ταξη" πραγματων και παω μονο τον καλεσμενο - φευγω και επιστεφω να τον παρω. Να τονισω οτι τα παιδια μου ειναι στον ιδιο χωρο και εχουν κοινες γνωριμιες. Δηλαδη οι φιλοι του μεγαλου αγκαλαιζουν και τον μικρο οταν τον βλεπουν. Παντως μου εκανε εντυπωση το Σαββατο που πηγαμε σε γενεθλια οτι ηταν πολυ λιγα παιδακια. Ειχα δει τις προσκλησεις την ημερα που τις μοιραζαν και ηταν πολλες! Και τελικα ηταν μονο 4 παιδακια! Εχω την εντυπωση οτι δεν πανε ολοι πια. Καποιοι θα εχουν αλλες υποχρεωσεις καποιοι θα σκεφτουν και το οικονομικο και την "ταλαιπωρια" (αυτο το 2μιση με 3μιση που ξεκινανε εδω πραγματικα με σκοτωνει).

Σχετικα με το φυλο εμας μεχρι στιγμης μονο κοριτσακια μας εχουν καλεσει,,,

το θεωρω απαραδεκτο να πηγαινουν τα μικροτερα αδελφια σε παρτυ των μεγαλυτερων .αφηνεις το παιδι σου κ φευγεις αν δεν μπορεις να κατσεις.πρεπει ο καθενας να υπολογιζει ποσα αδερφια εχει ο καθε καλεσμενος??εχω συνολικα τρια παιδια.ειναι υποχρεωμενος ο αλλος να ξοδευει κ για τα τρια μου??δεν νομιζω.

οσο για τις προσκλησεις μπορεις να της δωσεις διακριτικα στα παιδακια η επειδη ειναι μικρα στις μητερες τους χωρις να καταλαβουν οι υπολοιποι.

NRNSp2.pngsMstp2.png

το θεωρω απαραδεκτο να πηγαινουν τα μικροτερα αδελφια σε παρτυ των μεγαλυτερων .αφηνεις το παιδι σου κ φευγεις αν δεν μπορεις να κατσεις.πρεπει ο καθενας να υπολογιζει ποσα αδερφια εχει ο καθε καλεσμενος??εχω συνολικα τρια παιδια.ειναι υποχρεωμενος ο αλλος να ξοδευει κ για τα τρια μου??δεν νομιζω.

οσο για τις προσκλησεις μπορεις να της δωσεις διακριτικα στα παιδακια η επειδη ειναι μικρα στις μητερες τους χωρις να καταλαβουν οι υπολοιποι.

Συμφωνώ απόλυτα...!!!

1DqRp3.png

EFmCp3.png

Matilnta οταν εχουν μικρη διαφορα ηλικιας δεν ειναι τοσο ευκολο να τα χωρησεις. Αν ηταν διδυμα σε διαφορετικο τμημα? Η αν ηταν στο ιδιο τμημα με διαφορετικη παρεα? Αν ππεπει να πατε ολοι μαζι και να αφησεις το ενα?

Matilnta οταν εχουν μικρη διαφορα ηλικιας δεν ειναι τοσο ευκολο να τα χωρησεις. Αν ηταν διδυμα σε διαφορετικο τμημα? Η αν ηταν στο ιδιο τμημα με διαφορετικη παρεα? Αν ππεπει να πατε ολοι μαζι και να αφησεις το ενα?

δεν νομιζω οτι ειναι τοσο δυσκολο.τους εξηγεις οτι ο καθενας εχει τους φιλους του.εχω περιπτωση διδυμων στο σχολειο του γιου μου.πανε σε διαφορετικο τμημα κ στο παρτυ τους γραφουνε στη προσκληση μονο το ονομα του ενος παιδιου.ετσι ο καθενας καλει τους φιλους του απο το τμημα του.οταν πρεπει να αφησεις το ενα πισω μενεις εσυ μαζι του κ το αλλο το αφηνεις στο παρτυ.πλεον μετραμε κ το ευρω για να κανουμε ενα παρτυ στα παιδια μας κ κει που περιμενεις 12-15 παιδακια θα σου ερθουν τα διπλασια??πρεπει να μπαινουμε λιγο κ στην θεση αυτων που κανουν το παρτυ.

NRNSp2.pngsMstp2.png

Διαφημίσεις

Εμενα τα δικα μου ειναι μωρα ακομα...δεν εχουμε παρτυ...ωστοσο προσωπικα θεωρω απαραδεκτο ο γονιος να αφηνει το παιδι και να φευγει.δλδ συγγνωμη αλλα ποιος υποτιθεται θα το προσεχει το παιδι σου η θα το μαζεψει ςν αρχησει να παρεκτρεπεται?Γιατι υπαρχουν και τετοια παιδακια που θελουν επιβλεψη.

Παντως φιλη μου που εκανε το λαθος να καλεσει ολα τς παιδακια στο παρτυ που εκανε για το γιο της το μετανιωσε οικτρα...εγινε οτρελλος χαμος με τοσα παιδια.για μενα καλο ειναι να ακουμε και τα παιδακια μας.αυτα ξερουν τους συμμαθητες τους...αν καποια παιδια δε τα θελουν στο παρτυ τους καποιο λογο θα εχουν.

Εμενα τα δικα μου ειναι μωρα ακομα...δεν εχουμε παρτυ...ωστοσο προσωπικα θεωρω απαραδεκτο ο γονιος να αφηνει το παιδι και να φευγει.δλδ συγγνωμη αλλα ποιος υποτιθεται θα το προσεχει το παιδι σου η θα το μαζεψει ςν αρχησει να παρεκτρεπεται?Γιατι υπαρχουν και τετοια παιδακια που θελουν επιβλεψη.

Παντως φιλη μου που εκανε το λαθος να καλεσει ολα τς παιδακια στο παρτυ που εκανε για το γιο της το μετανιωσε οικτρα...εγινε οτρελλος χαμος με τοσα παιδια.για μενα καλο ειναι να ακουμε και τα παιδακια μας.αυτα ξερουν τους συμμαθητες τους...αν καποια παιδια δε τα θελουν στο παρτυ τους καποιο λογο θα εχουν.

Εγω ρωτησα οχι αν πρεπει να μεινω αλλα αν μπορω και μου ειπαν οχι δεν χρειαζεται. Βασικα το οικονομικο και το θεμα χωρου οπως ισχυει για τα αδελφακια ισχυει και για τους γονεις.

Και εγω δεν θα το διανουμουν να προσχεχω περισσοτερα απο τα δικα μου, Ισως γιαυτο μας εχουν καλεσει κοριτσακια? Επειδη ειναι πιο ησυχα (?) και οι γονεις θεωρουν οτι ολα θα ειναι ησυχα?

Εγω ρωτησα οχι αν πρεπει να μεινω αλλα αν μπορω και μου ειπαν οχι δεν χρειαζεται.

Αλλο αυτο...που εμενα να σου πω την αληθεια κατι τετοιο θα με ενοχλουσε.Αυτο με τα αδερφακια το καταλαβαινω....αλλα να καλεις παιδια 6 ετων και να εχεις την απαιτηση να ειναι μονα τους γιατι ετσι βολευεσαι με ενοχλει.Χιλιες φορες να καλεσεις λιγοτερα παιδακια.

εχω συνολικα τρια παιδια.ειναι υποχρεωμενος ο αλλος να ξοδευει κ για τα τρια μου??δεν νομιζω.

φυσικά και όχι δεν είναι σωστό, αν και μπορείς να φροντίσεις το οικονομικό κομμάτι μέσω του δώρου σου, φέτος μας κάλεσαν σε γενέθλια σε παιδότοπο, πήρα τηλ. τη μαμά του παιδιού και ρώτησα αν γίνεται να φέρω και τον πιτσιρικά μαζί μου (δηλαδή πήρα 2 από τα 3 παιδιά μου) καθώς δύσκολο να μου τον κράταγε η μαμά μου, εκείνη μου είπε ναι.

Ψώνισα μια φόρμα καλής ποιότητας και ξοδεύοντας ένα ποσό αρκετά μεγαλύτερο από το κόστος του επιπλέον παιδιού μου στον παιδότοπο

όταν πήγαινε η μεγάλη μου προνήπιο μας είχαν καλέσει σε γενέθλια δυο φορές, στα οποία είχαν καλεστεί όλα τα παιδιά εκτός από δυο, του ενός και οι δυο γονείς ξένοι και του άλλου μόνο η μαμά του ξένη!!!

....φυσικά οι προσκλήσεις δε δώθηκαν διακριτικά και η μητέρα του παιδιού που είναι παντρεμένη με Έλληνα έκλαιγε....

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

φυσικά και όχι δεν είναι σωστό, αν και μπορείς να φροντίσεις το οικονομικό κομμάτι μέσω του δώρου σου, φέτος μας κάλεσαν σε γενέθλια σε παιδότοπο, πήρα τηλ. τη μαμά του παιδιού και ρώτησα αν γίνεται να φέρω και τον πιτσιρικά μαζί μου (δηλαδή πήρα 2 από τα 3 παιδιά μου) καθώς δύσκολο να μου τον κράταγε η μαμά μου, εκείνη μου είπε ναι.

Ψώνισα μια φόρμα καλής ποιότητας και ξοδεύοντας ένα ποσό αρκετά μεγαλύτερο από το κόστος του επιπλέον παιδιού μου στον παιδότοπο

όταν πήγαινε η μεγάλη μου προνήπιο μας είχαν καλέσει σε γενέθλια δυο φορές, στα οποία είχαν καλεστεί όλα τα παιδιά εκτός από δυο, του ενός και οι δυο γονείς ξένοι και του άλλου μόνο η μαμά του ξένη!!!

....φυσικά οι προσκλήσεις δε δώθηκαν διακριτικά και η μητέρα του παιδιού που είναι παντρεμένη με Έλληνα έκλαιγε....

σ αυτο ευθυνεται η μητερα του παιδιου που εκανε το παρτυ.στο δημοτικο αλλαζει η κατασταση.δεν κανουν ολα τα παιδια παρεα μεταξυ τους.ο δικος μου εχει 3 κολλητους κ αλλα 3 κοριτσια που κανουν πολυ παρεα.στο παρτυ του ομως καλεσε κ καποια αλλα που παιζουν μεν μαζι αλλα οχι συνεχεια.συνολο 12 -13 παιδακια απο τα 25 που εχει η ταξη.οσο για το οικονομικο που λες,παλι δεν καλυπτεται με ενα πιο ακριβο δωρο.

NRNSp2.pngsMstp2.png

Διαφημίσεις

Πονεμένο θέμα...Ένας λόγος που δεν κάνω πάρτι...Ο γιος μου πάει στην Τρίτη. Φέτος έκανε πάρτι ένα παιδάκι σε παιδότοπο και κάλεσε επιλεκτικά. Δημιουργήθηκε θέμα μεγάλο σε δύο παιδάκια που δεν καλέστηκαν, ήταν καταστενοχωρημένα όλη την εβδομάδα, έπεσε και η επίδοσή τους στα μαθήματα, μέχρι που το έκανε συζήτηση και η δασκάλα...Όπως καταλαβαίνετε και τα παιδιά που πήγαν στο πάρτι δεν ήταν καθόλου διακριτικά. Συζητούσαν όλη τη βδομάδα για αυτό, αντάλλασσαν φωτό κ.λπ. Καταστενοχωρήθηκα, αλλά κατανοώ και τους γονείς του παιδιού που έκανε το πάρτι...

Επίσης, πήγαμε σε πάρτι που ήταν καλεσμένη όλη η τάξη και γινόταν χαμός. Οι περισσότεροι γονείς τα είχαν αφήσει και η οικοδέσποινα τα έπαιξε...Πλακωνόντουσαν, ουρλιάζανε, εκεί που χόρευαν ένα έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του στο καλοριφέρ κ.λπ.

Οπότε και εγώ είμαι πολύ μπερδεμένη...

Αφού το πάρτι είναι σε παιδότοπο και όχι στο σπίτι και δεν υπάρχει περιορισμός χώρου, καλό θα ήταν να καλέσεις όλα τα παιδάκια της τάξης, γιατί είναι άσχημο όταν μοιράσει τις προσκλήσεις να μην δώσει σε όλα τα παιδιά. Επιλογή μπορείς να κάνεις τις επόμενες χρονιές που θα έχετε γνωριστεί με κάποιους γονείς και θα μπορέσεις να καλέσεις προσωπικά ή με τηλέφωνο αυτά τα παιδάκια που θέλει. Αλλά αφού είναι η πρώτη χρονιά και οι φιλίες δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα, καλό θα είναι να κρατήσει μια καλή σχέση με όλα τα παιδιά. Εξάλλου με αυτά τα παιδάκια που δεν κάνει παρέα, ούτε αυτά θα θέλουν να έρθουν τελικά... Τώρα αν θες να ξέρεις τι θα γίνει με αδερφάκια και συνοδούς, μπορείς στο τέλος της πρόσκλησης να γράφεις κάτι σαν : Περιμένω επιβεβαίωση για τη συμμετοχή σου στο τηλ..... Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σου τηλ. όλοι, αλλά τουλάχιστον θα έχεις μια εικόνα.

Η γνώμη μου είναι ότι αποφασίσεις να το κάνεις με την καρδιά σου για να το ευχαριστηθείς και εσύ και το παιδί και να μην έχεις μετά αμφιβολίες. ? 50 πάνω-κατω δεν θα κάνουν τη διαφορά.

Μετά θα δεις ότι θα την καλούν σε όλα τα πάρτι.

Ετσι την πάθαμε και εμείς πέρυσι που πήγαινε ο γιός μου πρώτη. Δεν κάναμε εμείς πάρτι γιατί τα γενέθλιά του είναι τέλος Ιουλίου, στις διακοπές, και σε πάρτι τον κάλεσαν μόνο οι πιο κολλητοί του. Και αυτός στεναχωριόταν που έβλεπε να γίνονται πάρτι και δεν τον καλούσαν όλοι. Οπότε φέτος είπα να κάνουμε πάρτι στη γιορτή του και όχι στα γενέθλια, μόνο και μόνο για να κάνει πάρτι και να καλέσει όλα τα παιδάκια, ώστε να γνωριστούμε και με τους γονείς και να τον καλούν και εκείνον. Και έτσι έγινε... ο νέος ανέλαβε τα παιδάκια και όσα αδερφάκια ήρθαν, ο μπαμπάς ανέλαβε τους μπαμπάδες, εγώ τις μαμάδες και γνωριστήκαμε με τους περισσότερους και μέχρι σήμερα τον έχουν καλέσει σχεδόν σε όλα τα πάρτι!!

Εγώ είμαι υπέρ της επιλογής.

Καλείς τα παιδάκια με τα οποία κάνει παρέα ή θέλει να κάνει παρέα το παιδί σου ή θέλει να τα γνωρίσει καλύτερα και καλείς όλη την οικογένειά τους (γονείς+ αδέρφια). Όχι απαραίτητα μόνο από την τάξη.

Αλλιώς το θεωρώ πολύ απρόσωπο και ανώφελο.

ΥΓ Δεν νομίζω ότι θα παρεξηγηθούν τα υπολοιπα παιδάκια. Κάτι τέτοιο θα γινόταν αν καλούσες από τα 20 τα 18 και άφηνες έξω 2.

Αν από τα 20 καλέσεις τα μισά ή και λιγότερα δεν νομίζω ότι θα το πάρει κανείς βαρέως...

Καλησπέρα. Αυτό επειδή έχει τύχει & με το δικό μου παιδί που στενοχωρέθηκε που δεν τον καλέσανε, καλύτερα να τα καλέσεις όλα, αφού θα το κάνεις σε παιδότοπο,τουλάχιστον να είναι μπόλικα παιδάκια. Μιά άλλη ιδέα είναι να το κάνεις στην τάξη ,εφόσον το επιτρέπει το σχολείο σας. Στην Αθήνα τουλάχιστον επιτρέπεται, τα παιδιά περνούν καλύτερα σε γνώριμο περιβάλλον, στείλε & μία τουρτα, χυμούς ή ότι άλλο & θα είναι μιά χαρά...

Συγνώμη που είμαι τόσο απόλυτη, αλλά είμαι 100% της άποψης ότι εφόσον μπορείς οικονομικά να ανταπεξέλθεις, να καλέσεις όλα τα παιδιά στο πάρτι. Εάν ήταν στο σπίτι σου, δε θα το συζητούσα, γιατί όντως με πολλά παιδάκια θα γινόταν ο χαμός. Σε παιδότοπο όμως, νομίζω δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Και σίγουρα δε θα υπάρχουν κακές καρδιές, να νιώθει κάποιο παιδάκι ότι δεν προσκλήθηκε. Το πάθαμε με το γιο μου σε δύο πάρτι, ο δόλιος έκλαιγε και έλεγε συνέχεια μα τι τους έκανα και δεν με κάλεσαν?

Αντίθετα, με ένα κοριτσάκι που μάλιστα δεν τα πήγαιναν και καλά, τον κάλεσε στο πάρτι της, (στο σπίτι της μάλιστα) και οι σχέσεις τους έφτιαξαν κι όλας.

Κι εγώ όταν έκανα πάρτι σε παιδότοπο όλα τα πιτσιρίκια τα κάλεσα, πέρασαν μια χαρά, αρκεί να είναι και λίγο οργανωμένος ο παιδότοπος.

Οπως και να έχει καλή επιτυχία και να χαίρεσαι τη μικρή σου!!

Κορίτσια ευχαριστώ και πάλι όλες για τις γνώμες και τις ευχές σας. Τι να πω. Δυο κόσμοι παλεύουν μέσα μου... Η αλήθεια είναι ότι αν ήταν δική μου η απόφαση θα τους καλούσα όλους. Όμως η μικρή δεν θέλει (ένα το κρατούμενο) και σκέφτηκα πως αν έρθουν όλοι δεν θα μπορέσω ουσιαστικά να γνωριστώ καλύτερα με κανέναν. Λέω να το κάνω λίγο πιο "οικογενειακό" και να καλέσω τα κοριτσάκια (έχω ένα πρόβλημα που η μικρή δεν θέλει ένα κοριτσάκι αλλά αυτό δεν θα το έκανα ποτέ να καλέσω δηλ. όλα τα κορίτσια εκτός ενός). Έτσι τα αγοράκια νομίζω δεν θα παρεξηγηθούν και από τα δέκα κοριτσάκια (που προφανώς δεν θα έρθουν και όλα) νομίζω θα καταφέρουμε να τα πούμε άνετα οι μαμάδες. Μου περνάει και η ιδέα του σπιτιού αλλά αμέσως την ξεπερνώ γιατί πρώτον θυμάμαι που το έκανα στις μεγάλες και ήταν πολύ κούραση, δεύτερον θέλω να ενισχύσω τους φίλους που ανοίγουν τον παιδότοπο, τρίτον θέλω να έχω χρόνο να μιλήσω με τις μαμάδες και να μην τρέχω πανικόβλητη να φτιάχνω καφέδες ή να εξυπηρετώ τα παιδάκια. Βέβαια κακά τα ψέμματα άλλη χάρη έχει το σπίτι, άλλη ζεστασιά. Αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε και όλα! Λέω να το κάνω αμέσως μόλις γυρίσουμε από τις διακοπές του Πάσχα οπότε και θα σας ενημερώσω με τα νεότερα!

Ωραια ιδεα να καλεσεις μονο τα κοριτσακια.

Ετσι δεν θα παρεξηγηθεις απο γονεις, ουτε θα στενοχωρηθει κανενα αγορακι ..

Φτιαξε και την προσκληση πολυ κοριτσιστικη, ωστε τα αγορακια να μην τη θελουν καθολου και να ειναι πολυ ξεκαθαρο αυτο στην ταξη, οτι προκειται για κοριτσιστικο παρτυ.

Ομως νομιζω , επειδη ο κυριοτερος λογος που το κανεις ειναι για να γνωριστειτε, ο παιδοτοπος δεν ειναι και τοσο καταλληλος. Ειναι απροσωπος.

Στο σπιτι ερχεσαι πιο κοντα με τον καλεσμενο και σε γνωριζει καλυτερα, γνωριζει το χωρο σου. Υπαρχει ζεστασια.

Εγω συνηθως οταν κανω γιορτη στο σπιτι για να τα προλαβω και να μην τρεχω πανικοβλητη, καλω την κοπελα για τον καθαρισμο του σπιτιου , την ιδια ημερα ομως, και εγω ασχολουμαι με ολα τα υπολοιπα.

Επισης μην δινεις εμφαση στο φαγητο. Φτιαξε ευκολα φαγητα η σνακ και προτιμησε τα κρυα πιατα , ωστε να εχεις ετοιμο τον μπουφε απο πριν και να εχεις χρονο. Με τον μπουφε δεν χρειαζεται να σερβιρεις.

Παρε και πλαστικα ποτηρια και πιατα για να αποφυγεις το πλυσιμο .

Αν τα κανεις αυτα δεν θα εχεις πολυ δουλεια και θα το απολαυσεις και εσυ και οι καλεσμενοι σου περισσοτερο.

Ασε που τα κοριτσακια ειναι γενικα ησυχα, και δεν θα εχεις πολλη φασαρια στο σπιτι .

Εγω σκεφτομαι το καλοκαιρι να κανω τα γενεθλια του μικρου μου στην ταρατσα , αλλα σκεφτομαι να καλεσω μονο τους φιλους μας με τα παιδακια τους , και δεν θα καλεσω κανενα παιδακι του παιδικου.

Να καλεσω επιλεκτικα καποια, δεν μου πηγαινει. Νομιζω οτι θα στενοχωρηθουν η θα ζηλεψουν καποια παιδακια και δεν ειναι ωραιο.

Edited by FEHKO
ε

Αν παρατηρήσουμε τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες δε μπορούν να παίξουν με 20 άτομα (ίδιας ηλικίας) ταυτόχρονα. Αναγκαστικά σπάνε οι παρέες.

Επίσης μέσα σε 20 παιδιά, σίγουρα θα έχει και κάποια που την ενοχλούν ή τα αντιπαθεί ή δεν την πολυ-ενδιαφέρουν. Δε θα της "χαλάσουν" την παρέα; Ή μήπως θα τα αγνοήσει εκείνη τη μέρα και θα τα αφήσει να παίξουν με άλλα παιδιά αλλά όχι μαζί της;

Στα δικά μου παιδάκια το κάνω ως εξής:

Ρωτάω κατά καιρούς με ποια παιδιά παίζουν. Να καταλάβω ποιοι είναι οι "κολλητοί". Και αυτά καλώ.

Δε χρησιμοποιώ προσκλήσεις, αλλά αρκούμαι σε ένα τηλεφώνημα προς το γονιό και στην άμεση επικοινωνία. Αν κάποιος δε μπορεί, το λέει άμεσα. (Αν είχα έγγραφες προσκλήσεις, θα αναγκαζόταν να πάρει μόνος του και να δηλώσει την αποχή του. Αυτό θεωρώ πως φέρνει σε πιο δύσκολη θέση έναν γονιό. Μια έγγραφη πρόσκληση κάνει τα πράγματα πιο ... επίσημα).

Αν και όταν με καλούν πηγαίνω στα πάρτυ μόνο το παιδί που κάλεσαν και όχι και τα αδέρφια του... Δοκίμασα τελευταία να καλέσω 5-6 παιδιά αλλά με τα αδέρφια τους (όλα είχαν από 2-3). Μαζί με εμάς ήταν τελικά καμιά 15αριά παιδιά και επειδή ταίριαξαν οι ηλικίες των αδερφιών (είτε γνωρίζονταν από την αυλή του σχολείου ή ήταν συμμαθητές αλλά σε μεγαλύτερες τάξεις), έπαιξαν όλα... με τις παρέες τους! Τα δικά μου με αυτά τα 5-6 και τα άλλα λίγο πολύ με τους φίλους τους. Εγώ κατάφερα να γνωριστώ με τους γονείς τους. Και πραγματικά περάσαμε υπέροχα.

Υ.Γ. Μόνο κορίτσια; Γιατί ο φυλετικός διαχωρισμός; Εμένα όταν μου ζήταγαν παρέες ανέφεραν και αγόρια και κορίτσια. Μάλλον θα τους κακοφαινόταν αυτός ο διαχωρισμός (στα δικά μου παιδάκια).

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.