Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

χοληστερινη τι εξετασεις και σε τι ειδικοτητα πρεπει να κανω?

Recommended Posts

καλημερα

ειμαι μια νεα μαμα με κορη 2 ετων και 7 μηνων

ειμαι 53 κιλα,γενικα προσεχω διατροφη,δεν τρωω κρεατα συχνα και βγαζει στον ετησιο ελεγχο που κανω

χοληστερολη 210

LDL 121

τριγλυκεριδια 71

αιματοκριτης 40.5

αιμοσφαιρινη 13.8

στις 21/9/2011 ειχα

χοληστερολη 275

LDL 185

τριγλυκεριδια 44

στη μικρη χοληστερολη 254

τριγλυκεριδια 70

ο παιδιατρος ειπε δε γινεται διαιτα στη μικρη σε αυτη την ηλικα αλλα θελω ελεγχο εγω

και οταν ξαναεκανα οταν η μικρη ηταν ενος ετους παλι ειχε

χοληστερολη 286

LDL 212

εν τω μεταξυ θηλασα 19 μηνες χωρις ξενο γαλα

το μητρικο δε βοηθαει?

πως δειχνει υψηλη τιμη στη μικρη?

και τι πρεπει νακανω και που να απευθυνθω?

Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε

κατώτεροι χωρίς την άδεια μας Eleanor Roosevelt

Πες μου κάτι, θα το ξεχάσω,δείξε μου κάτι, μπορεί να μην το θυμηθώ,Βάλε με να κάνω κάτι, θα το καταλάβω Ρητό, ιθαγενών της Αμερικής

Διαφημίσεις

Θα σου πω τι έκανε η νονά του μικρού μου που η κόρης της 2,5χρ είχε 300 χοληστερίνη σε κάτι εξετάσεις.Πήγε σε παιδοενδοκρινολόγο στο Παίδων -μπορώ να ρωτήσω αν θέλεις σε ποια- και της είπε ότι κάτω των 3 δεν αξιολογείται ακόμη. Όμως της είπε να κάνει επαναληπτικές εξετάσεις ανά 3μηνο για να το παρακολουθεί γιατί λογικά θα πρέπει να πέφτει σιγά σιγά.Επομένως νομίζω ο πιο ειδικός είναι ένας παιδοενδοκρινολόγος αν και νομίζω πως δεν πρέπει να αγχώνεσαι από τώρα.Και εκείνης η παιδ της είχε πει να προσέξει την διατροφή της μικρής της ένα μήνα και μετά επαναληπτικές αλλά δεν έγινε τίποτα και ε΄τσι την έστειλε σε παιδοενδοκρ που την καθησύχασε για την ώρα.

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

ειναι οπως τα λεει το ονειρακι...σε αυτες τις ηλικιες δεν αξιολογειτε η χολιστερινη,αλλα αρμοδιος ειναι ο παιδοενδοκρινολογος για να σε κατευθεινει

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

η χοληστερίνη δεν είναι ορμονολογικό πρόβλημα

στο Αγ.Σοφία υπάρχει τμήμα παιδικής χοληστερίνης, καλό είναι να κλείσεις ραντεβού, γιατί έχει +6μηνο αναμονή...

πλέον το πρόβλημα με την παιδική χοληστερίνη είναι αρκετά μεγάλο και υπάρχει και χάπι για την αντιμετώπιση της.

εσένα ο αρμόδιος γιατρός να σου ρυθμίσει τη χοληστερίνη είναι ο καρδιολόγος, έχε υπόψη σου ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και τους πρώτους μήνες μετά τη γέννα (μερικες φορές εως τα 2 χρόνια) η χοληστερίνη είναι ανεβασμένη

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

ευχαριστω κοριτσια

εμενα εδω μου ειπε παιδιατρος οτι δεν αξιολογειται ως τα 3 αλλα αν π.χ. το να παρουσιασει στα 7 χρονια,να εχει ακομα,θελει ενδοκρινολογο

εμενα εχει η μητερα μου και ο πατερας μου και ολοι ειμαστε αδυνατοι οικογενειακως

ρωτησα ενα ολιστικο γιατρο μεσω email, δεν εχω παει ποτε,ειμαι της κλασικης ιατρικης γιατι δε ξερω πολλα σκευασματα τι εχουν,αν και ειναι βιομηχανια τα φαρμακα,αλλο θεμα βεβαια- και μου ειπε

Η χοληστερόλη παράγεται στο συκώτι και είναι μικρή η συμμετοχή της χοληστερόλης που περιέχεται στις τροφές. Παρόλο που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη ουσία για τον οργανισμό, τα αυξημένα επίπεδα στο αίμα συνήθως αποτελούν σημάδια φλεγμονής, έλλειψης βιταμίνης C και υπερκατανάλωσης επεξεργασμένων υδατανθράκων όπως η ζάχαρη και το άσπρο αλεύρι. Αυτά θα πρέπει να βγάλει κάποιος από τη διατροφή του.

Σε αρκετούς ανθρώπους είναι υψηλά τα επίπεδα ενός συστατικού της LDL, της λιποπρωτεΐνης Α (Lp-A). Καλό θα ήταν να ζητήσετε να το ελέγξουν την επόμενη φορά που θα κάνετε λιπιδαιμικό έλεγχο. Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία μέθοδος για να κατεβάσει κανείς τα επίπεδα της Lp-A, η οποία μάλιστα συνδέεται με κληρονομική προδιάθεση.

Γενικά οι δείκτες από μόνοι τους δεν λένε κάτι. Η κλινική εικόνα του ανθρώπου θα δείξει σε έναν γιατρό πολύ περισσότερα πράγματα, καθώς και το αν υπάρχουν επιμέρους προβλήματα (φλεγμονές, αυτοάνοσα, αλλεργίες, ήπιες αλλά επίμονες ιώσεις ή λοιμώξεις κτλ).

Καλό θα ήταν να επισκεφτείτε κάποιον ολιστικό γιατρό, που θα διαπιστώσει αν υπάρχει κάποιο θέμα υγείας ή απλά είναι θέμα κληρονομικότητας.

Κανείς δεν μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε

κατώτεροι χωρίς την άδεια μας Eleanor Roosevelt

Πες μου κάτι, θα το ξεχάσω,δείξε μου κάτι, μπορεί να μην το θυμηθώ,Βάλε με να κάνω κάτι, θα το καταλάβω Ρητό, ιθαγενών της Αμερικής

Διαφημίσεις

εμενα εχει η μητερα μου και ο πατερας μου και ολοι ειμαστε αδυνατοι οικογενειακως

κλασσική περίπτωση οικογενούς υπερχοληστερολαιμίας, αν υπάρχουν και αυξημένα τριγλυκερίδια τότε είναι οικογενείς υπερλιπιδαιμία

πάλι θα επιμείνω ότι ο αρμόδιος γιατρός είναι ο καρδιολόγος και όχι όλοι εμείς οι υπόλοιποι...

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

ioannam σιγουρα θα πρεπει να επισκεφτεις παθολόγο και να λαβεις καταλληλες οδηγιες , παρολα αυτα και η διατορφη ειναι ενας σημαντικος παραγοντας που πρεπει να ελεγξεις , εδω μπορεις να δεις ποια τροφιμα επιτρέπονται και ποια όχι, ειναι εστω μια πρωτη μικρη κίνηση που μπορεις να κανεις! http://www.foodintolerance.gr/%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CE%AE/