Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ= ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Recommended Posts

λοιπον αγαπητες μαμαδες

τα παιδιά που είναι γεννημένα το 2004 ανεξάρτητα ποιον μήνα, αυτή τη σχολικη χρονια (2008-2009) πάνε ΠΡΟΝΗΠΙΟ

τα παιδια του 2003 πάνε ΝΗΠΙΟ

τα παιδιά του 2002 πάνε Α' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

τα παιδιά του 2001 πάνε Β' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

κ.ο.κ.

αυτό που ξέρω είναι οτι στα δημόσια νηπιαγωγεία προτεραιότητα έχουν τα παιδιά του νηπιαγωγείου (επειδή πλέον είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ) και αμα περισσεύουν θέσεις με κλήρωση παίρνουν εναν μικρό, συνήθως, αριθμό προ-νηπίων

τα παιδιά μπορούν άνετα να συνεχίσουν προ-νήπιο στους δημοτιούς παιδικούς σταθμούς ή σε κάποιο ιδιωτικό, εννοείται!!!!

πλέον οι παιδικοί σταθμοί ανήκουν στους δήμους και παίρνουν παιδιά μέχρι 5 χρονών. τα 5 χρονα πάνε νηπιαγωγείο και πρέπει να πανε σε δημόσιο.

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ

όσο αφορα τα ιδιωτικά... είναι κάποιοι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί που έχουν πάρει άδεια και λειτουργούν και ως νηπιαγωγεία. ανεξάρτητα αν έχουν δημοτικό στη συνέχεια ή όχι.

age.png

Διαφημίσεις

Δεν ακουσα κατι αλλα θα ηταν σωτηριο.

Το φετινο μαρτυριο ουτε στον εχθρο μου. Οσο σκεφτομαι οτι οσα καταφεραν και μπηκαν προνηπιο θα εχουν μαθει καποια πραγματα ενω τα δικα μας που πανε παιδικο θα πανε σαν τα σχετα τα παιρνω. Αντε μετα να ερθουν στα ισα τους :evil:

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Κατι ακουσα οτι απο του χρονου δηλ.τον Σεπτεμβριο του 2009 θα ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τα προνηπια,ξερετε κατι πιο επισημο?

Δεν άκουσα κάτι τέτοιο Dalia μου αλλά για να το κάνουν πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη κτιριακή υποδομή κάτι που ούτε σε 10 χρόνια δεν πρόκειται να υπάρξει! :roll:

Φέτος και δεν ξέρω εγώ πόσες χιλιάδες παιδιά δεν μπόρεσαν να απορροφηθούν στα δημόσια νηπιαγωγεία και θα απορροφηθούν του χρόνου??

Κομματάκι δύσκολο έως αδύνατο το βλέπω.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Δεν ακουσα κατι αλλα θα ηταν σωτηριο.

Το φετινο μαρτυριο ουτε στον εχθρο μου. Οσο σκεφτομαι οτι οσα καταφεραν και μπηκαν προνηπιο θα εχουν μαθει καποια πραγματα ενω τα δικα μας που πανε παιδικο θα πανε σαν τα σχετα τα παιρνω. Αντε μετα να ερθουν στα ισα τους :evil:

Δεν νομίζω πως είναι ακριβώς έτσι. Η Ζέτα πριν πάει φέτος νηπιαγωγείο πήγαινε στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό. Ήξερε όχι από τα προνήπια αλλά από πολύ πιο πριν να γράφει τ' όνομά της, γράμματα και αριθμούς ενώ τα περισσότερα παιδιά που είναι μαζί της στο νηπιαγωγείο τώρα προσπαθεί η δασκάλα να τους μάθει το όνομά τους. Μάλλον δεν είναι θέμα παιδικού σταθμού ή προνήπιου αλλά θέμα Παιδαγωγού και προγράμματος.

20iyp2.png mI5Hp2.png

Διαφημίσεις

Κατι ακουσα οτι απο του χρονου δηλ.τον Σεπτεμβριο του 2009 θα ειναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ τα προνηπια,ξερετε κατι πιο επισημο?

Δεν άκουσα κάτι τέτοιο Dalia μου αλλά για να το κάνουν πρέπει να υπάρχει η απαραίτητη κτιριακή υποδομή κάτι που ούτε σε 10 χρόνια δεν πρόκειται να υπάρξει! :roll:

Φέτος και δεν ξέρω εγώ πόσες χιλιάδες παιδιά δεν μπόρεσαν να απορροφηθούν στα δημόσια νηπιαγωγεία και θα απορροφηθούν του χρόνου??

Κομματάκι δύσκολο έως αδύνατο το βλέπω.

Σωστά !!!!! Εδώ δε φρόντισαν για τις κατάλληλες υποδομές στα νηπιαγωγεία πριν τα κάνουν υποχρεωτικά που να βρουν και για προνήπια. Δυστυχώς στη χώρα μας πρώτα παίρνονται οι αποφάσεις και μετά εξετάζονται τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις (αν εξετάζονται).

20iyp2.png mI5Hp2.png

Θα συμφωνήσω μαζί σας. Αν κάνουν υποχρεωτικό και το προνήπιο θα πρέπει να φτιάξουν κτιριακές εγκαταστάσεις και αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να προσλάβουν και προσωπικό. Χλωμό εώς ακατόρθωτο το βρίσκω. Εδώ ακόμα περιμένουν οι γονείς να πάρουν τα παιδιά τους στα δημόσια νηπιαγωγεία και δεν μιλάω για προνήπια που αυτά τα βλέπω να μένουν εντελώς απ' έξω αλλά και για νήπια. Έχω μια φίλη που ακόμα περιμένει να της πουν αν θα πάρουν το γιο της στα νήπια. Τι να πω; Με αυτούς τους νόμους σκοπεύουν να μας ξεκάνουν τελείως :roll:

Εγώ πάντως το έχω πει!!! Όταν η μικρή μου κόρη φτάσει στην ηλικία του νηπιαγωγείου την 1η Ιουνίου θα είμαι έξω από την πόρτα του σχολείου από τις 7 το πρωί για να την γράψω!!! :lol: