Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

νοσηλεια θηλασμος κ ανησηχια μωρου

Recommended Posts

θα ηθελα μια γνωμη απο εμπειρη μαμα σας παρακαλω γιατι εχω αγχωθει αρκετα με το μικρο

το μωρο ειναι 2μκαι 11ημερων Θηλαζω αποκλειστικα .

Στις 18 Μαρτίου το παιδι αρρωστησε με βηχα πολλες μυξες δεν μπορουσε να αναπνευσει καλα. Θηλαζε λιγοτερη ποσοτητα κ λιγοτερες φορες εκεινες τις μερες -τη νυχτα μπορει κα καθολουΕγω αλλλοτε πρηζομουν πολυ και το εβαγαζα αλλοτε το αφηνα αν το αντεχα.

Στις 22 μαρτιου μπηκαμε στο νοσοκομειο με βροχυολιτιδα για 5 μερες Εκει απο τη στιγμη που συνηλθε θηλαζε μανιωδως συνεχεια παραπολλες ωρες.

Πήρε κ παιρνει πολλα εισπνεομενα που δημιουργουν υπερενταση στα παιδια

Τωρα στ ο σπιτι εχει πολυ ανυσηχια μερα και πολλες φορες τη νυχτα. Κοιμαται ελαχιστα ξυπναει μολις τον αφηνω στην κουνια. Ηρεμει πολυ στην αγκαλια μας,

Βαζει συνεχια τα χερια στο στομα ολη την ωρα σαν να πειναει. Δεν ειμαι σιγουρη εγω αν πειναει κ τον θηλαζω συνεχεια Εβαζε κ παλια το χερι στο στομα σαν να ηθελε πιπιλα

Γεννηθηκε 3280 και στις 40 μερες ηταν 5120.Τωρα δεν εχει ζυγιστει ακομα

Επειδη δουλευω λιγες ωρες - 3ωρες τη μερα βγαζω γαλα συνηθως μετα το θηλασμο ,Αυτες τις μερες ομως βγαζω λιγοτερο απο άλλες φορες

Δεν ξερω τι να υποθεσω πια, μηπως δεν χορταινει το παιδι κ εχει τοση ανησυχισ ??ειναι απο τις εισπνοες η ανησυχια???

Πως θα το καταλάβω????

εσεις τι λετε

Διαφημίσεις

θα ηθελα μια γνωμη απο εμπειρη μαμα σας παρακαλω γιατι εχω αγχωθει αρκετα με το μικρο

το μωρο ειναι 2μκαι 11ημερων Θηλαζω αποκλειστικα .

Στις 18 Μαρτίου το παιδι αρρωστησε με βηχα πολλες μυξες δεν μπορουσε να αναπνευσει καλα. Θηλαζε λιγοτερη ποσοτητα κ λιγοτερες φορες εκεινες τις μερες -τη νυχτα μπορει κα καθολουΕγω αλλλοτε πρηζομουν πολυ και το εβαγαζα αλλοτε το αφηνα αν το αντεχα.

Στις 22 μαρτιου μπηκαμε στο νοσοκομειο με βροχυολιτιδα για 5 μερες Εκει απο τη στιγμη που συνηλθε θηλαζε μανιωδως συνεχεια παραπολλες ωρες.

Πήρε κ παιρνει πολλα εισπνεομενα που δημιουργουν υπερενταση στα παιδια

Τωρα στ ο σπιτι εχει πολυ ανυσηχια μερα και πολλες φορες τη νυχτα. Κοιμαται ελαχιστα ξυπναει μολις τον αφηνω στην κουνια. Ηρεμει πολυ στην αγκαλια μας,

Βαζει συνεχια τα χερια στο στομα ολη την ωρα σαν να πειναει. Δεν ειμαι σιγουρη εγω αν πειναει κ τον θηλαζω συνεχεια Εβαζε κ παλια το χερι στο στομα σαν να ηθελε πιπιλα

Γεννηθηκε 3280 και στις 40 μερες ηταν 5120.Τωρα δεν εχει ζυγιστει ακομα

Επειδη δουλευω λιγες ωρες - 3ωρες τη μερα βγαζω γαλα συνηθως μετα το θηλασμο ,Αυτες τις μερες ομως βγαζω λιγοτερο απο άλλες φορες

Δεν ξερω τι να υποθεσω πια, μηπως δεν χορταινει το παιδι κ εχει τοση ανησυχισ ??ειναι απο τις εισπνοες η ανησυχια???

Πως θα το καταλάβω????

εσεις τι λετε

Περαστικά!

Θα το καταλάβεις απο τις πάνες:αν βρέχει 5 πάνες τοτε χορταινει.

Η συμπεριφορά του μωρού πριν αρρωστήσει πως ηταν;

Σε γενικές γραμμές όταν ειναι άρρωστα τα μωρα ειναι ανησυχα και θηλάζουν πολυ.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Να πω κι εγώ μια γνώμη χωρίς βέβαια να αντικαθιστούμε τον ειδικό. Το μωρό μπορεί να ήταν κατατονικό και να έτρωγε λιγότερο επειδή ήταν άρρωστο (πιθανό να έχασε και βάρος) και τώρα επειδή αναρρώνει να προσπαθεί να κερδίσει έδαφος. Επίσης μπορεί να περνάει άλμα ανάπτυξης και να προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή σου.

Εμένα φαινόταν όταν πεινούσε αν τον χάιδευα με το χέρι δίπλα από το στοματάκι κι εκείνο γυρνούσε να το πιάσει. Τα χέρια μπορεί να τα βάζει στο στόμα επειδή πεινάει ή επειδή έχει αρχίσει να αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να τα διαχειρίζεται. Εσύ καλό είναι να του προσφέρεις στήθος όποτε βλέπεις κάποιο σημάδι πείνας για να είσαι καλυμμένη. Και να μετράς τις πάνες όπως είπε η nina-nana.

Πότε θα πάτε στο γιατρό να μετρήσετε και βάρος; Συνήθως τα μωράκια που αρρωσταίνουν, είτε θηλάζουν, είτε πίνουν ξένο γάλα, δεν παίρνουν το αναμενόμενο βάρος σε σχέση με τα υγιή (απ' όσο γνωρίζω).

Καλή ανάρρωση σας εύχομαι και καλούς θηλασμούς!

8noIp2.pngjOU4p3.png

Ευχαριστώ για τις γνωμες σας

Το σκεφτηκα κ εγω οτι επειδη ηταν οντως κατατονικο εκεινες τις μερες κ δεν ετρωγε πολυ τωρα να θελει συνεχεια - μπορει να τον θηλαζω και καθε μια ωρα !!!!

Απλα εχουν αρχισει κ με ανησυχουν οι ποσοτητες στις αντλησεις Κανω με νοσοκομειακο θηλαστρο( κ εχω εμπειρεια απο το 1ο μου παιδι-το χρησιμοποιουσα για 6 μηνες τοτε) τα πρωινα κανα μισαωρο μετα το θηλασμο και βγαζω ελάχιστα. Δεν μπορω να καταλάβω τι άλλαξε αφου εχουμε αυξησει τους θηλασμους, ειναι δυνατον να μειωνεται η παραγωγη????

Μηπως απλα μου το αδειαζει ολο το στηθος και δεν εχει άλλο να βγάλει??? Δεν ξερω(απο την αγωνια μου μπορει να λεω και κουταμάρες!!!!Συγνωμη για αυτο!!)

Πάνες βρεχει σιγουρα 5-6

Το καλο ειναι οτι αρχισε να ηρεμει τη νυχτα κ να κοιμάται συνεχομενα για κανα 2 ωρες μπορει κ 3 ωρες,. Την ημερα ομως εξακολουθει κ ειναι ανυσηχος

ευχαριστω για τη βοηθεια

Διαφημίσεις

Μου φαίνεται πολύ λογικό να μειώθηκε η παραγωγή όσο το παιδάκι ήταν άρρωστο και δεν έτρωγε! Σίγουρα αισθάνεται καλύτερα τώρα και του άνοιξε η όρεξη. Οπότε οι συχνοί θηλασμοί δεν είναι πρόβλημα, ίσα ίσα είναι η λύση του προβλήματος -έτσι θα αυξηθεί πάλι η παραγωγή σου. Αν αισθάνεσαι βέβαια ανασφάλεια πήγαινε να σας ζυγίσει κι ο γιατρός, να ξέρεις όμως ότι τα άρρρωστα μωράκια γενικά χάνουν έδαφος. Το σημαντικό δηλαδή δεν είναι αν πήρε τα κιλά του μήνα, αλλά ότι έχει και πάλι όρεξη και τρώει!

Για το θήλαστρο, μήπως σταμάτησες να αντλείς όσο νοσηλευόταν το παιδάκι; Γιατί αν ναι μπορεί να 'ξεσυνήθισε' το στήθος και να πάρει λίγο χρόνο να επανέλθει στα αρχικά ml. Συνέχισε να αντλείς και κοίταζε τη ποσότητα σε βάθος χρόνου, αν δηλαδή αυξάνει σε σχέση με 5 μέρες ή μια βδομάδα νωρίτερα. Αν δεις να μένει στάσιμη τότε μπορείς να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό. Αν χρειάζεσαι ποσότητες άμεσα, δες αν σε βολεύει να αντλείς παράλληλα με τον θηλασμό, δηλαδή όσο θηλάζει το μωρό από το δεύτερο στήθος να αντλείς από το πρώτο. Αυτό συνήθως αυξάνει την αποτελεσματικότητα της άντλησης.

Καλή συνέχεια!