Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μειωμένο ωράριο- αλλαγή εργοδότη

Recommended Posts

θα ρωτησω κι εγω μπας και κανενας χριστιανος(ή κι απο αλλες θρησκίες δεν με πε πειραζει :lol::lol::lol: ) γνωριζει

εγω επιασα δουλεια αφου γεννησα και ικα εχει αρχησει να μου βαζει εδω και ενα μηνα και το παιδι ακομα δεν εχει χρονησει

ερωτηση α

ισχυει για εμενα το μειωμενο ωραριο?

ερωτηση βου

ισχυει η μη απωληση για τα επομενα 3 χρονια αν δεν κανω λαθος?

με εκτιμη

aria146

Διαφημίσεις

aria, δυστυχως εφοσον επιασες δουλεια αφου γεννησες (καινουριος εργοδοτης) δεν εχεις αυτα τα δικαιωματα.

Αυτα θα τα ειχες μονο αν δουλευες κάπου, διεκοπτες για να γεννησεις και συνεχιζες στον ιδιο.......

φτουουουουο.....

αυτο φοβομουνν κι εγω....

σ ευχαριστω

:lol::lol::lol::lol::lol: Επίτιμος :lol::lol::lol::lol:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

φτουουουουο.....

αυτο φοβομουνν κι εγω....

σ ευχαριστω

:lol::lol::lol::lol::lol: Επίτιμος :lol::lol::lol::lol:

βέβαια ... αν μείνεις πάλι έγκυος...θα έχεις όλα τα διακιώματα που αναφέρεις απο τον τωρινό σου εργοδότη! ε? το σκέφετσαι λιγάκι ?:lol::lol::lol:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Διαφημίσεις

ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ???????????????????????

ΤΙ ΡΩΤΑΩ ΟΜΩς ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ

τώρα που το ξανασκέφτηκα....(με την δεύτερη δουλεύει ο μυαλός μου-που λέει και ο γιος της Μαρυπ) άστο....έχουμε και ένα πάρτυ να κάνουμε το καλοκαιράκι ...μην μας είσαι με την κοιλιά τούρλα !!! :lol::lol::lol:

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Δεν είμαι βέβαιη. Το μειωμένο ωράριο είναι για την ανατροφή του παιδικού και είναι αδιάφορος ο χρόνος πρόσληψης. Άυτό ισχύει σίγουρα για πρόσληψη στο δημόσιο, όμως το πνεύμα του νόμου είναι ίδιο και για τον ιδιωτικό τομέα. Ρώτα στο ΙΚΑ και στη Γενική Γραμματεία Ισότητας.

αχ βρε Maya .... σε ευχαρηστω παντα ερχεσε σωτήρια λυτη κια γλυκια

σε ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω

απ οσο ξερω το μειωμενο υσχηει αλλα ποιος θα μου το δωσει....τεπσπα εισαι λεβεντια σε ευχαριστω

Κοίτα πολύ πιθανό να ισχύει και αυτό που λέει η Maya και στον ιδιωτικό τομέα ! Το θέμα είναι ποιος εργοδότης σε προσλαμβάνει γλυκιά μου με μειωμένο ωράριο ? Εγώ για παράδειγμα φεύγοντας απο την προηγούμενη δουλειά μου έχασα έναν ολόκληρο χρόνο μειωμένο , γιατί φυσικά , ούτε συζήτηση να με προσλάβουν αλλιώς ! Και να το δικαιούσε , συγνώμη που θα σε απογοητεύσω , δεν πρόκειται να σου το δώσει ποτέ ! :?

Διαφημίσεις

εδω ικα δεν μου εβαζε.....μειωμενο θα μου δωσει ????

το θεμα μου ειναι να ξερω αν τα διακιουμε η οχι...ετσι για να μην μου κουνιετε δλδ....και στην φαση που ειμαι παλι καλα να λεω που βρηκα αυτην την δουλεια....

παλι καλα

(το ειπα)

Απο τον οδηγο της ΓΣΕΕ

Άδεια θηλασμού & φροντίδας παιδιού (μειωμένο ωράριο)

Οι εργαζόμενες μητέρες δικαιούνται:

α) Για το χρονικό διάστημα 30 μηνών από τη λήξη της άδειας λοχείας, δηλαδή 9 εβδομάδες μετά τον τοκετό, (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 2004 άρθρο 8), είτε να προσέρχονται αργότερα, είτε να αποχωρούν νωρίτερα κατά μία ώρα κάθε ημέρα από την εργασία τους.

β) Εναλλακτικά, με συμφωνία του εργοδότη, το ημερήσιο ωράριο των μητέρων μπορεί να ορίζεται μειωμένο κατά δύο (2) ώρες ημερησίως για τους πρώτους δώδεκα (12) μήνες και σε μία (1) ώρα ημερησίως για έξι (6) επιπλέον μήνες (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. 2002 – 2003 άρθρο 6).

Εναλλακτική χρήση του μειωμένου ωραρίου ως άδεια φροντίδας παιδιού.

Το μειωμένο ωράριο «άδειας» θηλασμού και φροντίδας παιδιών του άρθρου 9 της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. του έτους 1993, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, δικαιούται ο/η εργαζόμενος/η με αίτηση του / της να το ζητήσει εναλλακτικά ως συνεχόμενη ισόχρονη άδεια με αποδοχές, εντός της χρονικής περιόδου κατά την οποία δικαιούται μειωμένου ωραρίου για την φροντίδα του παιδιού.

Και επιπλέον:

Άδειες στις Μονογονεϊκές οικογένειες

Στους εργαζόμενους - ες που έχουν χηρέψει και στον άγαμο - άγαμη γονέα, που έχουν την επιμέλεια του παιδιού, χορηγείται άδεια με αποδοχές έξι (6) εργάσιμων ημερών το χρόνο, πέραν αυτής που δικαιούνται με άλλες διατάξεις.

Δεν ξέρω αν βοήθησα? :wink:

Απο τον οδηγο της ΓΣΕΕ

Εναλλακτική χρήση του μειωμένου ωραρίου ως άδεια φροντίδας παιδιού.

Το μειωμένο ωράριο «άδειας» θηλασμού και φροντίδας παιδιών του άρθρου 9 της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. του έτους 1993, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, δικαιούται ο/η εργαζόμενος/η με αίτηση του / της να το ζητήσει εναλλακτικά ως συνεχόμενη ισόχρονη άδεια με αποδοχές, εντός της χρονικής περιόδου κατά την οποία δικαιούται μειωμένου ωραρίου για την φροντίδα του παιδιού.

ξέρει καμιά πόσος περίπου είναι η "ισόχρονη άδεια" σε περίπτωση που δε γίνει χρήση του μειωμένου?

Διαφημίσεις

Κοίτα πολύ πιθανό να ισχύει και αυτό που λέει η Maya και στον ιδιωτικό τομέα ! Το θέμα είναι ποιος εργοδότης σε προσλαμβάνει γλυκιά μου με μειωμένο ωράριο ? Εγώ για παράδειγμα φεύγοντας απο την προηγούμενη δουλειά μου έχασα έναν ολόκληρο χρόνο μειωμένο , γιατί φυσικά , ούτε συζήτηση να με προσλάβουν αλλιώς ! Και να το δικαιούσε , συγνώμη που θα σε απογοητεύσω , δεν πρόκειται να σου το δώσει ποτέ ! :?

Αυτο ακριβως.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Κορίτσια εμένα δε με προσέλαβε κάποιος ότάν έμαθε ότι η κόρη μου ήταν 7 μηνών γιατί είχα υποτίθεται μειωμένο ωράριο. Όταν του είπα ότι δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο πήρε τηλέφωνο μπροστά μου το λογιστήριο της εταιρείας και του είπαν πως ναι είχα μειωμένο για 18 μήνες από τη γέννηση. Του είπα ότι δε με ενδιέφερε, παρόλα αυτά διέκοψε τη συνέντευξη λέγοντάς μου ότι υπό τέτοιες συνθήκες δεν ενδιαφέρεται να με προσλάβει....Οπότε δεν το ψάχνετε καλύτερα οι ενδιαφερόμενες?

ερωτηση βου

ισχυει η μη απωληση για τα επομενα 3 χρονια αν δεν κανω λαθος?

μη απόλυση για ένα χρόνο μετά τη γέννηση....

daffy με τα σχετικά της ΓΣΕΕ μήπως μπορείς να επιβεβαιώσεις ή διαψεύσεις (μακάρι).

• 6 months later...

Καλημέρα κι από εμένα!

ήθελα να ρωτήσω, αν ξέρει κανείς/ καμία τι γίνεται στην περίπτωσή μου:

ένα χρόνο μετά τον τοκετό, αλλάζω εργοδότη. Εγώ μέχρι σήμερα έκανα χρήση του μειωμένου ωραρίου 1 ώρας, επομένως μου απομένει 1,5 χρόνος ακόμα με μειωμένο ωράριο. Μεταφέρεται όμως το δικαίωμα αυτό και στη νέα μου δουλειά??

ευχαριστώ εκ των προτέρων :?

Guest ΜΑΡΤΗΑ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΕΤΥΧΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ.ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕ.

• 2 months later...

ΕΧΩ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ,ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΑΔΕΙΑ ΛΟΧΕΙΑΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΘΑ ΠΑΡΩ ΤΗΝ ΕΞΑΜΗΝΗ ΑΔΕΙΑ ΩΣΤΟΣΟ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ!!!ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΜΗΝΗ ΑΔΕΙΑ ΘΑ ΠΑΡΩ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ , ΜΕΤΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΘΑ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ???

ΤΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΩ???

HELP

yVzdp3.png sW6gp3.png