Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ξαφνικα δεν κοιμαται στην κουνια

pinelopi30

Recommended Posts

καλημερα σε ολους!

εχω ενα αγορακι 11 μηνων!απο μωρο δεν αντιμετωπισα ιδιαιτερο προβλημα στον υπνο και τους τελευταιους μηνες κοιμοταν 10.30μμ ετρωγε στις 12 το γαλα του και ξαναξυπνουσε στις 7.00πμ!τελεια!κοιμαται στην κουνια του αλλα εδω και μια εβδομαδα που του κατεβασα την κουνια στο χαμηλο επιπεδο γιατι σηκωνοταν ορθιος και φοβηθηκα μην πεσει σηκωνεται καθε μια ωρα χοροπηδαει στην κουνια οπως κανει στο παρκο ή αλλες φορες κλαιει.ενω νυσταζει και τριβεται, κλαιει και δεν κοιμαται και μολις τον βαλω στο καροτσι κοιμαται κατευθειαν μεχρι το πρωι!αργησα να του κατεβασω την κουνια και του φαινεται περιεργο!εβαλα κουβερτες γυρω γυρω για να περιορισω το χωρο, τιποτα!τι να κανω να συνιθησει παλι την κουνια του?

Διαφημίσεις

καλημερα σε ολους!

εχω ενα αγορακι 11 μηνων!απο μωρο δεν αντιμετωπισα ιδιαιτερο προβλημα στον υπνο και τους τελευταιους μηνες κοιμοταν 10.30μμ ετρωγε στις 12 το γαλα του και ξαναξυπνουσε στις 7.00πμ!τελεια!κοιμαται στην κουνια του αλλα εδω και μια εβδομαδα που του κατεβασα την κουνια στο χαμηλο επιπεδο γιατι σηκωνοταν ορθιος και φοβηθηκα μην πεσει σηκωνεται καθε μια ωρα χοροπηδαει στην κουνια οπως κανει στο παρκο ή αλλες φορες κλαιει.ενω νυσταζει και τριβεται, κλαιει και δεν κοιμαται και μολις τον βαλω στο καροτσι κοιμαται κατευθειαν μεχρι το πρωι!αργησα να του κατεβασω την κουνια και του φαινεται περιεργο!εβαλα κουβερτες γυρω γυρω για να περιορισω το χωρο, τιποτα!τι να κανω να συνιθησει παλι την κουνια του?

μαλλον ειναι αυτο που λες οτι δηλαδη του "χαλασες" τη κουνια και μπορει να νιωθει ανασφαλεια γιατι ειναι σε ενα "μερος"που δεν το εχει συνηθισει γιαυτο και σου κοιμαται στο καροτσι μετα.εγω θα εκανα το εξης για αρχη βεβαια.θα τον κοιμιζα στο καροτσι αλλα δεν θα τον αφηνα μεσα και μετα απο καμια ωρα προσεκτικα για να μην ξυπησει θα τον εβαζα στο κρεβατι του παλι ετσι ωστε το πρωι που θα ξυπνησει να ξερει οτι θα ειναι στην κουνια του(για να αρχισει να συνηθιζει)και αργοτερα σταδιακια μετα απο κανα μηνα θα τον εβαζα παλι κατευθειαν στην κουνια(αναλογως τον χαρακτηρα του παιδιου μπορει να παρει και λιγο παραπανω)και βεβαια θα του μιλουσα συνεχεια(δεν πειραζει που ειναι μικρουλης ακομα και θα του εξηγουσα με ωραια λογακια οτι η μανουλα ειναι εδω,εδω ειναι το κρεβατακι σου,φιλακια κτλ.απλα δε μπορεις να το κανεις τωρα αυτο.ξεκινα οπως σου λεω(αναγκαστικα)αλλα ποτε μην τον αφηνεις να ξυπναει στο καροτσι το πρωι!!!καλη επιτυχια:P:p:p:p:p

• 4 weeks later...

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ!ΤΟΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΘΗΚΕ!ΤΟΝ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Εμενα βρε κοριτσια ακομα στο καροτσι κοιμαται....οταν δοκιμασα να την βαλω κουνια απο την αρχηη αφου εχει κοιμηθει στο καροτσι....μετα πο λιγο ξυπναει και σηκωνεται καθεται στον ποπο και αγναντευει....τι θα κανω εγω???? και επειδη εφτυσα κυριολεκτικα αιμα για να κοιμαται γιατι απο νεογεννητο ειχαμε σοβαρο προβλημα....φοβαμαι να αλλαξω κατι στην καθημερινοτητα....

Πηνελοπη μου τι λεει το βιβλιο και το εφαρμοσες??????

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

καλησπέρα!! έχω ένα αγοράκι που σε 10 μέρες γίνεται 9 μηνών. Εδώ και σχεδόν 2 μήνες όταν νύσταζε τον έβαζα στην κούνια, του έβαζα ένα νανούρισμα και κοιμόταν όμορφα κι ωραία στο λεπτό. Εδώ και μία εβδομάδα περίπου όποτε νυστάζει και τον βάζω στην κούνια αυτός σηκώνεται όρθιος στα κάγκελα και χοροπηδάει ή περπατάει πιάνοντας το κάγκελο. Όσο και αν νυστάζει δεν κάθεται ξαπλωμένος ενώ όταν τον πάρουμε στα χέρια έχει κοιμηθεί σε 1 λεπτό. Ξέρω ότι δε το κάνει για την αγκαλιά γιατί δεν κλαίει να τον πάρουμε, απλά μάλλον έχει δει την κούνια σαν παιχνίδι. Έχει τύχει σε καμια σας? Δε θέλω να μάθει το νανούρισμα στα χέρια τώρα που μεγάλωσε!!

Οι άντρες της ζωής μου...

Διαφημίσεις

Εχω διαβασει οτι τα μωρακια στην φαση που ειναι να περπατησουν η να κανουν καποιο αλλο κινητικο κατορθωμα τα πιανει μια ενταση το βραδυ και προσπαθουν ακομη και στον υπνο τους να κανουν "εξασκηση" για να τα καταφερουν.Στην δικη μου παντως ισχυει, ενω κοιμαται προσπαθει να σηκωθει και πανω σε αυτη την προσπαθεια της ξυπναει κι αν την αφησω θα θελησει να πιαστει απο καπου για να σηκωθει.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

καλησπέρα!! έχω ένα αγοράκι που σε 10 μέρες γίνεται 9 μηνών. Εδώ και σχεδόν 2 μήνες όταν νύσταζε τον έβαζα στην κούνια, του έβαζα ένα νανούρισμα και κοιμόταν όμορφα κι ωραία στο λεπτό. Εδώ και μία εβδομάδα περίπου όποτε νυστάζει και τον βάζω στην κούνια αυτός σηκώνεται όρθιος στα κάγκελα και χοροπηδάει ή περπατάει πιάνοντας το κάγκελο. Όσο και αν νυστάζει δεν κάθεται ξαπλωμένος ενώ όταν τον πάρουμε στα χέρια έχει κοιμηθεί σε 1 λεπτό. Ξέρω ότι δε το κάνει για την αγκαλιά γιατί δεν κλαίει να τον πάρουμε, απλά μάλλον έχει δει την κούνια σαν παιχνίδι. Έχει τύχει σε καμια σας? Δε θέλω να μάθει το νανούρισμα στα χέρια τώρα που μεγάλωσε!!

άστον να κάνει τα δικά του!θα κουραστει και θα κοιμηθεί

Εχω διαβασει οτι τα μωρακια στην φαση που ειναι να περπατησουν η να κανουν καποιο αλλο κινητικο κατορθωμα τα πιανει μια ενταση το βραδυ και προσπαθουν ακομη και στον υπνο τους να κανουν "εξασκηση" για να τα καταφερουν.Στην δικη μου παντως ισχυει, ενω κοιμαται προσπαθει να σηκωθει και πανω σε αυτη την προσπαθεια της ξυπναει κι αν την αφησω θα θελησει να πιαστει απο καπου για να σηκωθει.

Συμφωνω με τοην μπουρμπουρ....εμεις που ειχαμε τεραστιο προβλημα με τον υπνο....εστρωσε ξαφνικα απο μονη της και εκει που ειπα ηρεμησα να ξεκουραστω....αρχισαν τα κατορθωματα..εγω και στην κουνια να την βαλω και στο καροτσι κοιμαται και μετααπο κανενα μισαωρο ξυπναει και καθεται με τον ποπο και κοιταει μεσα στο σκοταδι....ασε που εμενα κοιμαται στα γονατα....αυτο παλι τι σας λεει????

Υγ...αυτα ολα ειναι τα λεγομενα αλματα αναπτυξης....αλλα ποσοθα κρατησουν τα ατιμα?????

Φάση είναι και θα περάσει. Τα ζήσαμε κι εμείς αλλά επανήλθαμε. Είναι που μόλις ανακαλύπτουν όλα αυτά που μπορούν να κάνουν και τρελαίνονται. Τώρα που πλέον η δικιά μου περπατάει όλη τη μέρα και ξεθεώνεται στην κούνια της σχεδόν πέφτει ξερή.

ευχαριστώ πολύ όλες σας!! σκέφτηκα κι εγώ ότι είναι λόγω άλματος ανάπτυξης. Καλύτερα να περνάει έτσι το άλμα γιατί ακούω άλλα μωρά που τους βγαίνει σε γκρίνια. Τον αφήνω να κάνει τα δικά του, εχθές τον άφησα στο απόλυτο σκοτάδι λέω που θα πάει θα κουραστεί! και μετά από ένα λεπτό πέρασα έξω από το δωμάτιο και είχε τεντωθεί και είχε ανάψει το φως και στεκόταν κύριος και έκοβε βόλτες όρθιος στην κούνια. Έχετε δίκιο, παίρνει χαμπάρι τις νέες δυνατότητες και τρελαίνεται!

Διαφημίσεις

ΑγοροMummy Ταμωρακια μας εχουν 10 ημερες διαφορα.....μα την παναγια εχω ξεθεωθει παλι στο ξενυχτι....αλμα αναπτυξης....να δουμε ποτε θαπερασει γιατι εχω κουραστει πολυ....

ωχ υπομονη... εμεις ευτυχως απο υπνο καλα παμε κοιμαται απο 21:00 μεχρι 09:30 με ξυπνημα για γαλα και μια φορα για να γκρινιαξει για 10 λεπτα κ μεχρι εκει. ξενυχτατε λογω γκρινιας και ανησυχιας ή απλα ξυπναει και θελει να παιζει? αγορακι ή κοριτσακι?