Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τι μπορεί να συμβαίνει με τα χεράκια???

Recommended Posts

Γειάσας και πάλι μανούλες ...

Για άλλη μια φορά θα ήθελα τα φώτα σας και τις πολύτημες συμβουλές σας... :)

Σήμερα όπως έπαιρνα τον γιό μου αγκαλιά παρατήρησα οτι έτρεμαν τα χεράκια του, αυτό συνέβη καθώς τον έπαιρνα αγκαλιά, όχι απο μόνο του... η αλήθεια είναι οτι συμβαίνει αρκετές φορές αυτό και κυρίως όταν κλαίει ή γκρινιάζει και τυχαίνει να τον σηκώνω απο το ρηλάξ ή το κρεβατάκι του, σήμερα όμως ήταν λίγο πιο έντονο γιαυτό και μου χτύπησε άσχημα στο μάτι... πείτε με υπερβολική, πείτε με υποχόνδρια αλλά είναι το πρώτο μου παιδάκι και όλα μου φαίνονται παράξενα... να σημειώσω οτι ο πριγκιπάς μου χθές έκλεισε τον 4ο μήνα και κατά τα άλλα η συμπεριφορά του είναι φυσιολογική, χαμογελαστός όσο δεν πάει :D κουνάει χεράκια ποδαράκια και μόλις βλέπει την θηλή μου ανοίγει το στοματάκι του ενθουσιασμένος για να τον θηλάσω :D απλά δεν έχει γυρίσει ακόμα ούτε απο ανάσκελα μπρούμητα ούτε και το αντίθετο αλλά υποθέτω αυτός δεν είναι λόγος να ανησυχώ, τουλάχιστον όχι ακόμα...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων... :-D

Υ.Γ.--> Να ξαναπώ οτι είμαι λίγο άσχετη με το θέμα "φόρουμ" γιαυτό και αν βγαίνω εκτός ή θεωρείτε οτι ανοίγω άσκοπα κάποιο θέμα, τότε μη διστάσετε να μου το πείτε ;)

Διαφημίσεις

Γειάσας και πάλι μανούλες ...

Για άλλη μια φορά θα ήθελα τα φώτα σας και τις πολύτημες συμβουλές σας... :)

Σήμερα όπως έπαιρνα τον γιό μου αγκαλιά παρατήρησα οτι έτρεμαν τα χεράκια του, αυτό συνέβη καθώς τον έπαιρνα αγκαλιά, όχι απο μόνο του... η αλήθεια είναι οτι συμβαίνει αρκετές φορές αυτό και κυρίως όταν κλαίει ή γκρινιάζει και τυχαίνει να τον σηκώνω απο το ρηλάξ ή το κρεβατάκι του, σήμερα όμως ήταν λίγο πιο έντονο γιαυτό και μου χτύπησε άσχημα στο μάτι... πείτε με υπερβολική, πείτε με υποχόνδρια αλλά είναι το πρώτο μου παιδάκι και όλα μου φαίνονται παράξενα... να σημειώσω οτι ο πριγκιπάς μου χθές έκλεισε τον 4ο μήνα και κατά τα άλλα η συμπεριφορά του είναι φυσιολογική, χαμογελαστός όσο δεν πάει :D κουνάει χεράκια ποδαράκια και μόλις βλέπει την θηλή μου ανοίγει το στοματάκι του ενθουσιασμένος για να τον θηλάσω :D απλά δεν έχει γυρίσει ακόμα ούτε απο ανάσκελα μπρούμητα ούτε και το αντίθετο αλλά υποθέτω αυτός δεν είναι λόγος να ανησυχώ, τουλάχιστον όχι ακόμα...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων... :-D

Υ.Γ.--> Να ξαναπώ οτι είμαι λίγο άσχετη με το θέμα "φόρουμ" γιαυτό και αν βγαίνω εκτός ή θεωρείτε οτι ανοίγω άσκοπα κάποιο θέμα, τότε μη διστάσετε να μου το πείτε ;)

κουκλιτσα μου ολες οι ανησυχιες ειναι σεβαστες!!:P:p:p ολα τα μωρακια το κανουνε αυτο(και το δικο μου)ειναι αντανακλαστικα!ειτε απο χαρα που σε ειδε ειτε επειδη κλαιει ειτε γιατι πειναει ειτε γιατι ποναει!χερακια τρεμουνε και τα ποδαρακια πανε πανω κατω σαν να κανει γυμναστικη πανω σε step!! αν και παλι σε ανησυχει στο επομενο ραντεβου με τον παιδιατρο σου ριξτου την ερωτηση-απορια σου!!! οσο αφορα το οτι δεν στριφογυρναει ειναι νωρις ακομα.εμενα η δικια μου το εκανε μονη της στο παρκο εντελως ξαφνικα περιπου 6-7 μηνων.μπορει να υπαρχουν και μωρακια που το κανουν πιο νωρις!αλλα αν παρεις παραδειγμα απο την δικια μου(τεμπελο γενικος μεχρι και σημερα που ειναι 2,5 χρονων)εχεις καιρο ακομα!!!:P:p να σου ζησει το μωρακι σου!!αχχχχ μαλλον θελω και εγω αλλο ενα!!;);););)

Στον παιδιατρο το εχεις αναφερει?Τι σου λεει?

Δεν το έχω αναφέρει αλλά την επόμενη Παρασκεύη που έχουμε το εμβόλιο σίγουρα θα τον ρωτήσω, το έχω σημειώσει κιόλας... απλά ήθελα πρώτα την γνώμη σας για να ηρεμήσω ίσως... θα σας ενημερώσω πάντως για το τι θα μου πει ;)

κουκλιτσα μου ολες οι ανησυχιες ειναι σεβαστες!!:P:p:p ολα τα μωρακια το κανουνε αυτο(και το δικο μου)ειναι αντανακλαστικα!ειτε απο χαρα που σε ειδε ειτε επειδη κλαιει ειτε γιατι πειναει ειτε γιατι ποναει!χερακια τρεμουνε και τα ποδαρακια πανε πανω κατω σαν να κανει γυμναστικη πανω σε step!! αν και παλι σε ανησυχει στο επομενο ραντεβου με τον παιδιατρο σου ριξτου την ερωτηση-απορια σου!!! οσο αφορα το οτι δεν στριφογυρναει ειναι νωρις ακομα.εμενα η δικια μου το εκανε μονη της στο παρκο εντελως ξαφνικα περιπου 6-7 μηνων.μπορει να υπαρχουν και μωρακια που το κανουν πιο νωρις!αλλα αν παρεις παραδειγμα απο την δικια μου(τεμπελο γενικος μεχρι και σημερα που ειναι 2,5 χρονων)εχεις καιρο ακομα!!!:P:p να σου ζησει το μωρακι σου!!αχχχχ μαλλον θελω και εγω αλλο ενα!!;);););)

Καταρχήν να χαίρεσαι το μωράκι σου, γερό και χαμογελαστό να είναι... και εφόσον θέλεις και άλλο ελπίζω να το αποκτήσεις σύντομα :P:p είναι ευτυχία σκέτη μωρέ τα ζουζούνια :D

Βασικά σκέφτηκα οτι μπορεί να είναι και οι μυς που δεν έχουν ακόμα ωριμάσει (μιας και οι κινήσεις τους δεν είναι ακόμα πλήρως συντονισμένες) αλλά ξέρω εγώ?? με ανησύχησε και σίγουρα θα το ρωτήσω στον παιδίατρο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το κάνω (να δούμε μόνο πότε θα με διώξει :lol:) Όσο για το στριφογύρισμα, και μιας φίλης μου στον 7 μήνα γύρισε, οπότε μπορεί και ο δικός μου να είναι τεμπελάκος και να έχω να περιμένω :lol: γερά να είναι μωρέ και εμείς όλα θα τα αντέχουμε...

Σ'ευχαριστώ για την απάντηση ;)

Είναι φυσιολογικό αυτό, όπως είπε και μια κοπέλα παραπάνω είναι αντανακλαστικά. Και μένα άρχισε να γυρίζει ανάσκελα μπρούμυτα πολύ αργότερα, οπότε μην ανησυχείς, όλα καλά και φυσιολογικά.

Διαφημίσεις

Είναι φυσιολογικό αυτό, όπως είπε και μια κοπέλα παραπάνω είναι αντανακλαστικά. Και μένα άρχισε να γυρίζει ανάσκελα μπρούμυτα πολύ αργότερα, οπότε μην ανησυχείς, όλα καλά και φυσιολογικά.

Σ'ευχαριστώ πολύ ster :) ομολογώ οτι με καθησυχάσατε λιγάκι αλλά σίγουρα θα το ρωτήσω και στον γιατρό και θα σας πώ ;)

Να χαίρεσαι το παιδάκι σου, γερό και ευτυχισμένο να είναι :D

Καλημέρα!Το νευρικό του σύστημα είναι ακόμα ανώριμο κι οι περισσότερες κινήσεις του είναι ακούσιες.Εγώ είχα τρελλαθεί γύρω στους 5,5 μήνες που στρυφογύριζε τις παλάμες σαν ανεμιστηράκια!!!!κι αυτό φυσιολογικό ήταν!:PΓια το γύρισμα μην ανησυχείς καθόλου...κάποια μωράκια δε το κάνουν μέχρι τον 7ο..Βάζε το όμως μπρούμητα να δυναμώσουν οι ραχιαίοι.Να σου ζήσει!

Καλημέρα!Το νευρικό του σύστημα είναι ακόμα ανώριμο κι οι περισσότερες κινήσεις του είναι ακούσιες.Εγώ είχα τρελλαθεί γύρω στους 5,5 μήνες που στρυφογύριζε τις παλάμες σαν ανεμιστηράκια!!!!κι αυτό φυσιολογικό ήταν!:PΓια το γύρισμα μην ανησυχείς καθόλου...κάποια μωράκια δε το κάνουν μέχρι τον 7ο..Βάζε το όμως μπρούμητα να δυναμώσουν οι ραχιαίοι.Να σου ζήσει!

Σ'ευχαριστώ πολύ :D

Να σου ζήσει και σένα το παιδάκι σου... :)

Σε καταλαβαίνω απόλυτα, στην θέση σου και εγώ θα τρελλαινόμουν αλλά σημασία έχει να μην είναι τίποτα τελικά όπως σηνέβη και στην περίπτωση σου.. όλα τα παιδάκια αξίζουν να είναι καλά και οι γονείς οφείλουν να είναι ψύχραιμοι... και αυτό το λέω εγώ που τα παίζω με το παραμικρό :lol: τελικά η υγεία του παιδιού μας είναι ό,τι σημαντικότερο...

Όσο για το μπρούμητα, τον βάζω σε κάθε ευκαιρία αλλά δεν του πολυαρέσει...φαντάζομαι όσο θα δυναμώνει θα μένει και περισσότερο μπρούμητα, θα δούμε...

Σ'ευχαριστώ και πάλι.. :wink:

paidakim κι εμενα ο μπεμπης που εχει την ιδια ηλικια με τον δικο σου εμφανιζει ενα τρεμουλο στα χερακια,οταν παω να τον σηκωσω ή καμμια φορα οταν ειναι ενθουσιασμενος. Εγω προσπαθω να τον σηκωνω πολυ απαλα γιατι παλιοτερα απο κουραση και αγχος μπορει να τον σηκωνα λιγο αποτομα και τρομαζε. Οταν το κανω αυτο δεν τρεμουν τα χερακια του. Ισως ειναι το ανωριμο νευρικο τους συστημα και με τον καιρο περασει, εγω νομιζω οτι εχει ελαττωθει ηδη. Επισης ουτε κι εμενα του αρεσει να καθεται μπρουμυτα, απο 3,5 μηνων εως και μια βδομαδα πριν,απλως σηκωνε το κεφαλακι για να μην ειναι το προσωπο του χωμενο στην κουβερτα. Εδω και μια βδομαδα ομως σηκωνει και την πλατουλα του και αντεχει λιγο παραπανω μπρουμυτα. Επισης οταν το εχω στο καροτσι ή στο ρηλαξ βαζει δυναμη να σηκωσει την πλατη και καθε μερα τη σηκωνει ολο και πιο πολυ, το κεφαλι δε, το κραταει πολυ ωρα ορθιο. Μερα με την ημερα θα το καταφερει και ο δικος σου. Ειμαι κι εγω σαν εσενα και με το παραμικρο αγχωνομαι, επειδη ο δικος μου γεννηθηκε με πολυ μικρο βαρος και φοβαμαι μηπως του αφησει κανενα "κουσουρι". Να φανταστεις το παιδακι μου ζωή να'χει ειναι 6,5 κιλα, η παιδιατρος το κατατασει στους παχουλους- συμφωνα με τον μεσο ορο- κι εγω ακομα κλαιω οταν τυχαινει να μην τρωει σε καποιο γευμα με ορεξη. Οι μαμαδες ειμαστε φτιαγμενες για να ανησυχουμε τελικα!

Γραψε μας και τι σου ειπε η παιδιατρος.

Α... ουτε κι εμενα γυριζει πλευρο, υπαρχει τροπος να τον εξασκησω; Ηδη παντως τον βαζουμε και καθεται στον ποπο, και καθεται αρκετη ωρα!!Προχθες εβαλε τα χερακια κατω εγειρε μπροστα λιγο και καθισε χωρις βοηθεια αρκετα δευτερολεπτα...εκανα μια προβα, χι,χι, αλλα δεν το ξανακανω γιατι φοβαμαι μηπως καταπονειται η σπονδυλικη του στηλη!

να σου ζησει το μωρακι σου .....πιστευω πως εισαι ανωρημο το νευρικο σας συστημα....γιαυτο τα κανει αυτα...εμενα οταν ηταν 9 μηνων επειδη ηθελε να κανει πολλα προγραμμα μαζι(παλαμακια,να χαιρετισει,κουπεπε)τσιτωνε τα χερια του και την μουρη του...σαν να τσαιντιζετε αλλα εμενε ακινητος.....δεν ξερω αν καταλαβαινεις οπως το περιγραφω...φοβηθηκα πολυ...πηγε το μυαλο μου στο κακο αλλα με καθησυχασαν λεγοντας μου οτι ειναι ολα ανωρημα μεσα του....και τωρα πλεον που ειμαστε 1 χρονος ειναι ολα οκ....πεστο στη-ο παιδιατρο σου γιανα ηρεμισεις...οσο γιατο στιφογυρισμα ειναι αναλογα το παιδι....εμενα τα εκανε νωρις αυτα....6 μηνων κωλοκαθοταν...μιας φιλης μου ,που ειναι τεμπελιτσα η κορη της 10 μηνων κωλοκατσε....ολα ειναι τελεια!!!!απολαυσε το μωρο σου και τον θηλασμο σου......

Διαφημίσεις

Συγγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά είχαμε φύγει για διήμερο με τον μικρό να ξεσκάσουμε... στη γιαγιά πήγαμε, όχι τίποτα πρωτότυπο :lol:

Λοιπόν vasfa τι χαρούμενη που είμαι, τα μωρά μας έχουν την ίδια ηλικία :D να το χαίρεσαι το αγοράκι σου, γερό να είναι και χαμογελαστό :D

paidakim κι εμενα ο μπεμπης που εχει την ιδια ηλικια με τον δικο σου εμφανιζει ενα τρεμουλο στα χερακια,οταν παω να τον σηκωσω ή καμμια φορα οταν ειναι ενθουσιασμενος. Εγω προσπαθω να τον σηκωνω πολυ απαλα γιατι παλιοτερα απο κουραση και αγχος μπορει να τον σηκωνα λιγο αποτομα και τρομαζε. Οταν το κανω αυτο δεν τρεμουν τα χερακια του. Ισως ειναι το ανωριμο νευρικο τους συστημα και με τον καιρο περασει, εγω νομιζω οτι εχει ελαττωθει ηδη.

Ακριβώς αυτό που περιγράφεις είναι...

Προσπαθώ και εγώ να τον σηκώνω πιο προσεκτικά μιλώντας του ήρεμα και όντως τρέμει λιγότερο... όσο για τον τρόμο, και ο δικός μου τρομάζει εύκολα, μη τυχόν και τον ακουμπίσεις απότομα τινάζεται ολόκληρος.. και εγώ πιστεύω θα μειωθούν αυτά με το καιρό και θα είναι περαστικά...

Επισης ουτε κι εμενα του αρεσει να καθεται μπρουμυτα, απο 3,5 μηνων εως και μια βδομαδα πριν,απλως σηκωνε το κεφαλακι για να μην ειναι το προσωπο του χωμενο στην κουβερτα. Εδω και μια βδομαδα ομως σηκωνει και την πλατουλα του και αντεχει λιγο παραπανω μπρουμυτα.

Σαν να περιγράφεις το παιδί μου :lol:

Και εμείς πλέον αντέχουμε περισσότερο μπρούμητα αλλά να στηριχτούμε στους αγκώνες με το κεφάλι ψηλά, όπως τα μωρά των διαφημήσεων, ούτε λόγος... ξέρεις όμως τι?? και μόνο που βλέπω οτι με τον καιρό δυναμώνει όλο και περισσότερο μου αρκεί... δεν θέλω το παιδί θαύμα, να είναι καλά το παιδί μου θέλω μόνο, όπως και όλες οι μανούλες :)

Επισης οταν το εχω στο καροτσι ή στο ρηλαξ βαζει δυναμη να σηκωσει την πλατη και καθε μερα τη σηκωνει ολο και πιο πολυ, το κεφαλι δε, το κραταει πολυ ωρα ορθιο. Μερα με την ημερα θα το καταφερει και ο δικος σου.

Ούτε δίδυμοι να ήταν τα μωρά μας :lol: ο γιός μου σηκώνεται να καθίσει κανονικά ακόμα και όταν τον έχω στην αγκαλιά μου, μόνο να κάθεται θέλει... όσο για το κεφαλάκι, το στηρίζουμε και εμείς καλά αλλά πολλή ώρα δεν μπορεί να το κρατήσει όταν είναι πχ σε καθιστή θέση... ναι μεν το κρατάει καλά αλλά δεν το κρατά όπως ας πούμε και ένα μωρό 9 μηνών... όπως λες όμως, θα δυναμώσει και το κεφάλι μας :)

Ειμαι κι εγω σαν εσενα και με το παραμικρο αγχωνομαι, επειδη ο δικος μου γεννηθηκε με πολυ μικρο βαρος και φοβαμαι μηπως του αφησει κανενα "κουσουρι". Να φανταστεις το παιδακι μου ζωή να'χει ειναι 6,5 κιλα, η παιδιατρος το κατατασει στους παχουλους- συμφωνα με τον μεσο ορο- κι εγω ακομα κλαιω οταν τυχαινει να μην τρωει σε καποιο γευμα με ορεξη.Οι μαμαδες ειμαστε φτιαγμενες για να ανησυχουμε τελικα!

Γραψε μας και τι σου ειπε η παιδιατρος.

Τα 6,5 κιλά είναι μια χαρά για την ηλικία του... όσο για το γεύμα, όλα τα μωρά δεν τρώνε με την ίδια όρεξη σε κάθε γεύμα γιαυτό μην ανησυχείς, σημασία έχει οτι τώρα το μωρό σου είναι καλά :wink: πάντως σε καταλαβαίνω, και εμείς "ταλαιπωρηθήκαμε" με τα κιλά (δεν θήλαζε καλά με αποτέλεσμα να μην παίρνει βάρος) αλλά μετά στρώσαμε :wink: δεν ξέρω πόσα κιλά γεννήθηκε το ζουζούνι σου αλλά τώρα μια χαρά στρωμένους σας βλέπω με τα κιλά, να τον χαίρεσαι...

Θα ρωτήσω πάντως την παρασκεύη τον παιδίατρο και για τα χεράκια αλλά και για το αν κάνει να κάθονται σε αυτή την ηλικία και θα σου πώ :wink:

Α... ουτε κι εμενα γυριζει πλευρο, υπαρχει τροπος να τον εξασκησω; Ηδη παντως τον βαζουμε και καθεται στον ποπο, και καθεται αρκετη ωρα!!Προχθες εβαλε τα χερακια κατω εγειρε μπροστα λιγο και καθισε χωρις βοηθεια αρκετα δευτερολεπτα...εκανα μια προβα, χι,χι, αλλα δεν το ξανακανω γιατι φοβαμαι μηπως καταπονειται η σπονδυλικη του στηλη!

Για το κάθισμα και την σπονδυλική στήλη όπως σου είπα θα ρωτήσω τον γιατρό αλλά να σου πώ και εγώ τον βάζω στον ποπό, αφού επιμένει τι να κάνω?? :lol:

Όσο να αφορά το άλλο θέμα τώρα, για την εξάσκηση που ρώτησες... ναι υπάρχει τρόπος, ένας και μοναδικός... δίνε του ερεθίσματα, παιχνίδια και πάλι παιχνίδια... ξέρεις τι?? όταν μετά το μπάνιο του κάνεις μασαζάκι στην πλάτη άφησε τον λίγη παραπάνω ώρα μπρούμητα, εφόσον βέβαια δεν κλαίει... και με την προυπόθεση να του μιλά κάποιος τρίτος ή να του κουνάει παιχνιδάκια... εμείς ενώ δεν καθόμαστε λεπτό μπρούμητα όταν τον κάνω μασαζάκι στην πλάτη κάθεται μέχρι και 5-10 λεπτά (που για μας είναι επίτευγμα αυτό :lol:)

Επίσης εγώ του στρώνω στο πάτωμα, γύρω γύρω πολλά παιχνίδια και ξαπλώνω δίπλα του... κάνω τον κλόουν με διάφορες γκριμάτσες :lol: και εκείνος προσπαθώντας να πιάσει το πρόσωπο μου βάζει δύναμη στα χεράκι του και ανασηκώνει λίγο την πλατούλα του απο την μία πλευρά... τον ωθείς έτσι να γυρίσει πλευρό... σε μάς πάντως έπιασε αυτό, ενώ στην αρχή φαινόταν να αδιαφορεί, τώρα εδώ και 4-5 μέρες προσπαθεί περισσότερο.. μ'αυτά και μ'αυτά θα γυρίσουμε πλευρό κάποια στιγμή και θα στριφογυρίσουμε κιόλας, υγεία να'χουν και όπως είπες και εσύ παραπάνω οι μαμάδες ούτως ή αλλιώς είμαστε φτιαγμένες να ανησυχούμε για τα παιδιά μας... :wink:

-----------------

να σου ζησει το μωρακι σου .....πιστευω πως εισαι ανωρημο το νευρικο σας συστημα....γιαυτο τα κανει αυτα... εμενα οταν ηταν 9 μηνων επειδη ηθελε να κανει πολλα προγραμμα μαζι(παλαμακια,να χαιρετισει,κουπεπε)τσιτωνε τα χερια του και την μουρη του...σαν να τσαιντιζετε αλλα εμενε ακινητος.....δεν ξερω αν καταλαβαινεις οπως το περιγραφω...φοβηθηκα πολυ...πηγε το μυαλο μου στο κακο αλλα με καθησυχασαν λεγοντας μου οτι ειναι ολα ανωρημα μεσα του....και τωρα πλεον που ειμαστε 1 χρονος ειναι ολα οκ....πεστο στη-ο παιδιατρο σου γιανα ηρεμισεις...

Σ'ευχαριστώ πολύ :D

Χαίρομαι που δεν ήταν τίποτα τελικά, καταλαβαίνω πως μπορεί να ένιωσες (τρέλλα θα με έπιανε και εμένα και οποιαδήποτε μανούλα) αλλά σημασία έχει που τώρα τον χαίρεσαι τον μπεμπη σου και να τον χαίρεσαι πάντα, γερός να είναι :D

Πάντως αυτό που έχω καταλάβει είναι οτι μέχρι να ωριμάσει το δικός τους νευρικό σύστημα, θα έχει εξαντληθεί το δικό μας νευρικό σύστημα απο την πολλή ανησυχία :lol: πέρα απο την πλάκα, είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία απο μέρους μας για αυτά τα πλασματάκια, άλλωστε έχουμε την απόλυτη ευθύνη τους και αυτά έχουν την απόλυτη αγάπη μας :wink:

οσο γιατο στιφογυρισμα ειναι αναλογα το παιδι....εμενα τα εκανε νωρις αυτα....6 μηνων κωλοκαθοταν...μιας φιλης μου ,που ειναι τεμπελιτσα η κορη της 10 μηνων κωλοκατσε....ολα ειναι τελεια!!!!απολαυσε το μωρο σου και τον θηλασμο σου......

Έχεις δίκιο :) είναι ανάλογα το παιδί και πλέον έχω συνειδητοποιήσει (τουλάχιστον προσπαθώ να το σκέφτομαι έτσι) οτι αυτά που διαβάζουμε στο ίντερνετ για το πότε πρέπει να κάνουν τι αναφέρονται στον μέσο όρο, δεν είναι όλα τα παιδάκια ίδια...

Σ'ευχαριστώ και πάλι, να σου ζήσει ο μπέμπης... :)

• 2 weeks later...

Καλησπέρα μανούλες :D

Λοιπόν ρώτησα τον παιδίατρο για το τρέμουλο στα χέρια και μου είπε αυτό που μου είπατε όλες, για το ανώριμο νευρικό σύστημα.. όταν εθουσιάζεται, όταν κλαίει και όταν νευριάζει θα τα κάνει αυτά... όπως μου είπε οτι είναι φυσιολογικό και τα παιχνίδια του να μην τα πιάνει με την μία αλλά να ταλαντεύεται το χεράκι μέχρι να φτάσει στο "στόχο"... (αν και εμείς μια χαρά τα γραπώνουμε τα πάντα :lol:)

Του είπα επίσης οτι ο μικρός δε γυρίζει ακόμα και οτι όταν κάθεται γέρνει το κεφάλι μπροστά, να μην ανησυχώ μου είπε και οτι το κεφάλι του μια χαρά το στηρίζει... δεν ξέρω, πρέπει να είμαι η πιο υπερβολική πελάτισσα που έχει αλλά δε με νοιάζει :lol:

Υ.Γ.--> Είμαι σε λάθος τόπικ το ξέρω αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι...

Όσες μανούλες έχετε κάνει υπέρηχο εγκεφάλου, το μωράκι χρειάζεται κούρεμα?? η ερώτηση φάνηκε αστεία το ξέρω :lol: αλλά το επόμενο μήνα λέω να πάμε για υπέρηχο (λόγω μικρής πρόσθιας πηγής) και επειδή είμαστε μαλλιαράδες, τουλάχιστον να ξέρουμε τι μας περιμένει :wink:

Καλησπέρα μανούλες :D

Λοιπόν ρώτησα τον παιδίατρο για το τρέμουλο στα χέρια και μου είπε αυτό που μου είπατε όλες, για το ανώριμο νευρικό σύστημα.. όταν εθουσιάζεται, όταν κλαίει και όταν νευριάζει θα τα κάνει αυτά... όπως μου είπε οτι είναι φυσιολογικό και τα παιχνίδια του να μην τα πιάνει με την μία αλλά να ταλαντεύεται το χεράκι μέχρι να φτάσει στο "στόχο"... (αν και εμείς μια χαρά τα γραπώνουμε τα πάντα :lol:)

Του είπα επίσης οτι ο μικρός δε γυρίζει ακόμα και οτι όταν κάθεται γέρνει το κεφάλι μπροστά, να μην ανησυχώ μου είπε και οτι το κεφάλι του μια χαρά το στηρίζει... δεν ξέρω, πρέπει να είμαι η πιο υπερβολική πελάτισσα που έχει αλλά δε με νοιάζει :lol:

Υ.Γ.--> Είμαι σε λάθος τόπικ το ξέρω αλλά θα ήθελα να σας ρωτήσω κάτι...

Όσες μανούλες έχετε κάνει υπέρηχο εγκεφάλου, το μωράκι χρειάζεται κούρεμα?? η ερώτηση φάνηκε αστεία το ξέρω :lol: αλλά το επόμενο μήνα λέω να πάμε για υπέρηχο (λόγω μικρής πρόσθιας πηγής) και επειδή είμαστε μαλλιαράδες, τουλάχιστον να ξέρουμε τι μας περιμένει :wink:

χαρηκα που σου εφυγε το αγχος κουκλιτσα!οχι οτι ηταν κατι σοβαρο αλλα οντως οι απειρες μανουλες εχουμε και τις ανησυχιες μας τι να κανουμε!!!οσο για το αλλο ερωτημα σου δε εχω κανει εγω κατι παρομοιο αλλα αν τυχαινε να κανω κατι τετοιο δεν θα ρωταγα τον γιατρο τετοιο πραγμα γιατι πολυ απλα θα μου το ελεγε πρωτος αν ηταν να κουρεψω το παιδακι μου!!ετσι πιστευω!!δεν νομιζω τα μαλλακια του μωρου να εμποδιζουνε στο να γινει μια τετοια εξεταση!!αλιμονο!! αν δεν λαβεις απαντηση απο αλλη μανουλα εδω ανοιξε καινουργιο θεμα για την απορια σου!!

χαρηκα που σου εφυγε το αγχος κουκλιτσα!οχι οτι ηταν κατι σοβαρο αλλα οντως οι απειρες μανουλες εχουμε και τις ανησυχιες μας τι να κανουμε!!!οσο για το αλλο ερωτημα σου δε εχω κανει εγω κατι παρομοιο αλλα αν τυχαινε να κανω κατι τετοιο δεν θα ρωταγα τον γιατρο τετοιο πραγμα γιατι πολυ απλα θα μου το ελεγε πρωτος αν ηταν να κουρεψω το παιδακι μου!!ετσι πιστευω!!δεν νομιζω τα μαλλακια του μωρου να εμποδιζουνε στο να γινει μια τετοια εξεταση!!αλιμονο!! αν δεν λαβεις απαντηση απο αλλη μανουλα εδω ανοιξε καινουργιο θεμα για την απορια σου!!

Έχεις δίκιο, οι άπειρες μανούλες όλο αχγος και ανησυχία είμαστε αλλα απο το να τα αφήνεις όλα στην τύχη καλύτερα να σε λένε υπερβολική (όπως όλοι λένε για μένα :lol:)

Όσο για το κούρεμα, όντως πρέπει να το ρωτήσω στον γιατρό και θα το κάνω άμεσα απλά το άκουσα αυτό πρόσφατα και δε το πίστευα μιας και δεν περνούσε απο το μυαλό μου οτι θα ήταν όπως λες και εσύ απαραίτητο κάτι τέτοιο για να γίνει μια τέτοια εξέταση...

Σ'ευχαριστώ πολύ πάντως για την απάντηση και τις συμβουλές σου :) να περνάτε δημιουργικές στιγμές με την κορούλα σου :D