Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

16 μηνών αγόρι και μόνο 9kg

Recommended Posts

Γεια σας. Παρόλο που σας διαβάζω σε καθημερινή βάση, δεν προλαβαίνω καθόλου να γράψω. Αυτή τη φορά όμως βρίσκομαι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση και θα ήθελα να ακούσω γνώμες από άλλες μανούλες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Έχουμε και λέμε...

Ο μικρός μου γεννήθηκε 40w+5d και 2.850 kg (δηλ. καμπύλη 10%). Τους πρώτους 5 μήνες έπαιρνε βάρος με τρελούς ρυθμούς και ανέβηκε καμπύλη. Μετά έπεσε πάλι στην 10% αλλά η παιδίατρος είπε ότι ήταν φυσιολογικό καθότι τα μωράκια που θηλάζουν αποκλειστικά παίρνουν πολύ βάρος στην αρχή και μετά σταματάνε.

Στερεές ξεκινήσαμε μία εβδομάδα πριν κλείσει τον 6ο μήνα. Άνοιξε το στόμα με την πρώτη κουταλιά. Προοδευτικά εντάξαμε όλες τις τροφές και τις δέχτηκε όλες χωρίς αλλεργίες ή γευστικές προτιμήσεις. Γενικώς τρώει ακόμα και σήμερα που είναι 16 μηνών απ' όλες τις γεύσεις.

Όταν έκλεισε χρόνο και δεδομένου΄ότι είχαμε να πάμε 3 μήνες στην παιδιατρο, δεν είχε τριπλασιάσει το βάρος γέννησης. Κάπου εκεί κάναμε εξετάσεις και βρέθηκε χαμηλός σίδηρος - φεριττίνη και του δώσαμε σίδηρο. Συμπτωματικά του άνοιξε η όρεξη και πήρε μισό κιλό σε ένα μήνα. Μετά πάλι στασιμότητα. Και σήμερα είναι με τα βίας 9 kg.

Για να μην σας κουράζω με λεπτομέρειες, αναφέρω ότι υψος παίρνει κανονικά, είναι γύρω στα 81 εκ., όπως και το κεφαλάκι μεγαλώνει.

Περπατάει από 12 μηνών και λέει πολλές λεξούλες. Ψυχοκινητικά είναι τέλειος.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν εχει όρεξη. ΄Πρέπει να κάνουμε τα πάντα γύρω μας άνω κάτω για να καταφέρει να φάει 150 ml σε 30'. Τρώει ακόμα αλεσμένα. Δεν βάζει τίποτα στο στόμα και δεν ενδιαφέρεται για κανενα φαγητό. Δεν υπάρχει κάτι που να του αρέσει πολύ. Του δίνουμε 3 γεύματα στερεές τη μέρα και από το απόγευμα μέχρι το άλλο πρωί θηλάζει. Ξυπνάει ακατάπαυστα μέσα στη νύχτα για να θηλάσει και κοιμάται αμέσως.

Πρόβλημα με το θυρεοειδή δεν έχει, ούτε ουρολοίμωξη. Επίσης δεν έχει αρρωστήσει ποτέ. Τώρα θα κάνουμε πάλι ένα πακετάκι αιματολογικών στις οποίες περιλαμβάνονται και η αυξητικη ορμόνη (και μόνο που διαβάζω τον όρο με πιάνει τρέμουλο) καθώς και κάτι δείκτεςγια αλλεργία.

Κατηγορώ πολλές φορές τον εαυτό μου μήπως κάνω κάτι λάθος αλλά τι να κάνω αφού δεν έχει όρεξη;

Συγνώμη για το μακρυνάρι.

΄

Θα περιμένω τις απαντήσεις σας.

Διαφημίσεις

Αφού τον έχει εξετάσει και ο γιατρος και δεν υπάρχει κάτι, όσον αφορά το θέμα του "δεν τρώει" να σου πω απ' τη δική μου εμπειρία ότι για παιδί που θηλάζει αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό. Η δική μου κόρη ξεκίνησε να "τρώει" - με την έννοια που το έχουμε εμείς οι μεγάλοι στο μυαλό μας - περίπου στα 2,5 όταν και μείωσε μόνη της τα γεύματα θηλασμού. Είναι μία σταδιακή (και αργή) διαδικασία το πέρασμα απ' το "σκέτος θηλασμός" στο "σκέτη στερεά τροφή". Κι εγώ πριν το ζήσω δεν το γνώριζα και τώρα σκέφτομαι πόσο άγχος θα είχα γλιτώσει αν ήξερα ότι και το δεύτερο χρόνο ο θηλασμός..."πάει σύννεφο"... Το ότι θηλάζει συνέχεια...σημαίνει ότι έχει όρεξη αλλά χρειάζεται το γάλα αυτή την περίοδο.

Εγώ είχα σταματήσει τα αλεσμένα κοντά στο χρόνο, πριν χρονίσει είχα δώσει κομματάκια και τα δέχτηκε πολύ θετικά. Ίσως να το δοκιμάσεις σύντομα π.χ. κομματάκια πολύ ώριμου αχλαδιού, πολύ μαλακό κρέας από μπούτι κοτόπουλο, βρασμένη πατάτα, αυγό ομελέτα, ίσως αυτό να του κεντρίσει το ενδιαφέρον, σε ένα παιδικό πιατάκι να τρώει με τα χεράκια ή με ένα παιδικό πιρουνάκι.

Να σημειώσω εδώ και κάτι που διάβασα για την ποσότητα (όχι για αλεσμένα, για κανονικό φαγητό) σκεφτόμαστε ότι το στομαχάκι του είναι όσο η γροθιά του. Ικανοποιητική ποσότητα είναι 1 κουταλιά για κάθε έτος ηλικίας από π.χ. κρέας, υδατάνθρακες και λαχανικά. Π.χ. ένα παιδάκι 2 ετών θεωρούμε ότι έχει φάει πολύ καλά όταν έχει φάει 2 κουταλιές κρέας, 2 κουταλιές πατάτες και 2 κουταλιές καρότο+μπρόκολι.

Για το βάρος, εφόσον η υπόλοιπη ανάπτυξή του είναι φυσιολογική και το έχει δει κι ο γιατρός δε θα ανησυχούσα. Πού βρίσκεται τώρα στην καμπύλη; Η ανάπτυξη συμβαίνει σε άλματα. Όπως το έγραψες "συμπτωματικά του ανέβηκε η όρεξη κι έβαλε χ κιλά..." Δεν είναι συνεχόμενο. Η δική μου κόρη όταν χρόνισε ήταν 9,5 κιλά και όταν έγινε 2 ήταν 12. Τώρα που πλησιάζει τα 3 είναι 15. Η ανάπτυξη μετά τον πρώτο χρόνο είναι πιο αργή.

Μαρία να σου ζήσει το αγοράκι σου. Το μόνο που μπορώ να σου πω σχετικά με το βάρος είναι ότι οι καμπύλες για τα θηλάζοντα μωράκια δεν είναι αυτές που έχουν στα βιβλιάρια. Εάν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου στείλω σε μαιλ να δεις ότι ο μικρός σου γεννήθηκε περίπου στην 15η καμπυλη και τώρα είναι λίγο κάτω από αυτή.Εντάξει δεν είνια τραγικό,πιστεύω και εγώ πως η Stap έχει δίκιο σε ότι γράφει,θα συμφωνήσω..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

-When you love someone all saved up wishes start coming true-

-Όταν γίνεται μανούλα η καρδιά σου χτυπάει για πάντα έξω από το σώμα σου..-

Δεν νομίζω πως κάνεις κάποιο λάθος.Η μικρή μου είναι 9 κιλά σχεδόν,17 μηνών και (φτου μας)εδώ και κάποιο καιρό τρώει καλά.Απλά δεν παίρνει πολύ βάρος.Από 4 μηνών το ανώτερο που έπαιρνε ήταν 300 γρ.

Ο παιδίατρος δεν ανησυχεί.Αλλά θα κάνουμε εξετάσεις για σίδηρο,θυρεοειδή.

Εγώ θα το πάλευα λιγάκι να κόψει τα αλεσμένα.Αλλά ήπια και χαλαρά.

Εφόσον ψηλώνει υπάρχει θέμα αυξητικής;

Αλλεργίας ίσως,κοιλιοκάκης...ή και τίποτα.Έτσι είναι το παιδί.

Εσείς είστε κανονικοί,αδύνατοι...;

Σε εμάς και η ανηψιά μου είναι 10 χρονών,1,50+ μ. και 32 κιλά.

Οπότε θεωρώ πως πάει σόι.

NVVvp2.png

Διαφημίσεις

Πού βρίσκεται τώρα στην καμπύλη;

Σ' ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες για να μου απαντήσεις.

Είναι εκτός των καμπυλών στο βάρος...

Όσο για το άλεσμα, το συνεχίζουμε με την παρότρυνση της παιδιάτρου ώστε να τρώει πιο πολύ.

Αλλά και πάλι δεν τον ενδιαφέρει να βάλει τίποτα στο στόμα (π.χ. ψωμάκι).

Σ' ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες για να μου απαντήσεις.

Είναι εκτός των καμπυλών στο βάρος...

Όσο για το άλεσμα, το συνεχίζουμε με την παρότρυνση της παιδιάτρου ώστε να τρώει πιο πολύ.

Αλλά και πάλι δεν τον ενδιαφέρει να βάλει τίποτα στο στόμα (π.χ. ψωμάκι).

Δεν ξέρω αν διάβασες αυτό που σου έγραψα.Με βάση τις καμπύλες για τα παιδάκια που θηλάζουν δεν νομίζω πως είναι εκτός..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Μαρία να σου ζήσει το αγοράκι σου. Το μόνο που μπορώ να σου πω σχετικά με το βάρος είναι ότι οι καμπύλες για τα θηλάζοντα μωράκια δεν είναι αυτές που έχουν στα βιβλιάρια. Εάν σε ενδιαφέρει μπορώ να σου στείλω σε μαιλ να δεις ότι ο μικρός σου γεννήθηκε περίπου στην 15η καμπυλη και τώρα είναι λίγο κάτω από αυτή.Εντάξει δεν είνια τραγικό,πιστεύω και εγώ πως η Stap έχει δίκιο σε ότι γράφει,θα συμφωνήσω..

Έχω μπερδευτεί με όλες αυτές τις καμπύλες που κυκλοφορούν πια. Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να μου τις στείλεις. Θα σου στείλω π.μ. με το εμέιλ μου.

Έχω μπερδευτεί με όλες αυτές τις καμπύλες που κυκλοφορούν πια. Σε κάθε περίπτωση θα ήθελα να μου τις στείλεις. Θα σου στείλω π.μ. με το εμέιλ μου.
Σου τις προώθησα.Είσαι τυχερή γιατί έχω και εγώ αγοράκι και η σύμβουλος θηλασμού μου είχε στείλει μόνο για τα αγόρια. Εγώ προσωπικά κοιταζω αυτές και οχι των βιβλιαρίων..

6H9Vp2.pngT5mwp2.png

Διαφημίσεις

Δεν νομίζω πως κάνεις κάποιο λάθος.Η μικρή μου είναι 9 κιλά σχεδόν,17 μηνών και (φτου μας)εδώ και κάποιο καιρό τρώει καλά.Απλά δεν παίρνει πολύ βάρος.Από 4 μηνών το ανώτερο που έπαιρνε ήταν 300 γρ.

Ο παιδίατρος δεν ανησυχεί.Αλλά θα κάνουμε εξετάσεις για σίδηρο,θυρεοειδή.

Εγώ θα το πάλευα λιγάκι να κόψει τα αλεσμένα.Αλλά ήπια και χαλαρά.

Εφόσον ψηλώνει υπάρχει θέμα αυξητικής;

Αλλεργίας ίσως,κοιλιοκάκης...ή και τίποτα.Έτσι είναι το παιδί.

Εσείς είστε κανονικοί,αδύνατοι...;

Σε εμάς και η ανηψιά μου είναι 10 χρονών,1,50+ μ. και 32 κιλά.

Οπότε θεωρώ πως πάει σόι.

Αχ tot72, 9 κιλά για κοριτσάκι είναι μια ΄χαρά. Είστε στο 10% όπως λέει το βιβλιάριο. Για δες όμως για αγοράκι... Τα αγόρια πρέπει να βάζουν περισσότερο βάρος.

Η κοιλιοκάκη είναι μέσα στις εξετάσεις που θα κάνουμε τώρα.

Σου τις προώθησα.Είσαι τυχερή γιατί έχω και εγώ αγοράκι και η σύμβουλος θηλασμού μου είχε στείλει μόνο για τα αγόρια. Εγώ προσωπικά κοιταζω αυτές και οχι των βιβλιαρίων..

Τις πήρα, ευχαριστώ!

το δικό μου παιδάκι ήταν και εμενα 9 κιλά σε αυτή την ηλικία . Τώρα είναι σχεδόν 33 μηνών και δεν ειναι περισσότερο από 12 κιλά. Πάντα ήταν αδύνατος. Θήλαζε μέχρι πριν 1 μηνα .Αν έχεις αγχος κάνε μερικές αιματολιγικές εξετάσεις για να δεις ότι όλα πάνε καλά.

Η κόρη μου χρόνισε 8 κιλά και 2 χρονών ήταν 9,5.μην αγχώνεσαι καθόλου. Τώρα είναι 3,5 χρονών,1.04 σε ύψος και 13,5 κιλά. Είναι μια χαρά κοριτσάκι!

Διαφημίσεις

http://www.cdc.gov/growthcharts/data/who/GrChrt_Boys_24LW_9210.pdf

οι καμπυλες του ΠΟΥ για αγορια

βαρος: γεννηθηκε στην τριτη καμπυλη και 16 μηνων ειναι ελαχιστα κατω απο αυτην.

υψος: ειναι μεταξυ του 50% & 75%

καλα δεν ειναι;

αυξητικη ορμονη αφου εχει καλο υψος γιατι;

δοκιμασες νεους τροπους να προσφερεις τροφη;μη αλεσμενα,σχεδιαζοντας φατσουλες με τροφιμα,παιζοντας;τρωτε ολοι μαζι στο τραπεζι;

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Καλησπέρα κορίτσια και καλή σαρακοστή.

Τα νέα μας είναι τα εξής: κάναμε αιματολογικές και βγήκαν οκ. Ανέβηκε κ ο σίδηρος οπότε σταματάμε τα συμπληρώματα. Εκκρεμούν μόνο οι απαντήσεις για την κοιλιοκάκη που θα βγουν σε 1 μήνα περίπου. Η παιδίατρος είπε ότι αν και αυτές βγούνε καλές πάει να πει ότι αυτή είναι η κράση του παιδιού οπότε θα πάψει να μας ανησυχεί το βάρος.

εν τω μεταξύ κολλήσαμε ίωση εδώ κ 3 μέρες και κόψαμε τις ποσότητες στερεών κατά 75%. Σήμερα δε, δεν έχει φάει καθόλου στερεές. Ούτε κουταλιά. Οπότε ήταν που ήταν, τώρα έχασε κ βάρος. Αναπληρώνεται αυτό το χαμένο βάρος της ίωσης άραγε? Εσάς όταν είναι άρρωστα κόβουνε το φαγητό;

Παρεπιπτόντως, κοίταξα κ το δικό μου βιβλιάριο απ΄όταν ήμουν μωρό και είδα πόσο διαφορετικές είναι οι καμπύλες ανάπτυξης σε σχέση με των τωρινών βιβλιαρίων. Καταρχήν έχει μία καμπύλη για αγόρια κ κορίτσια της οποίας τα κάτω όρια είναι σχεδόν μισό κιλό λιγότερο από τα τωρινά όρια. Σύμφωνα με τις τότε καμπύλες, δεν θα ανησυχούσα τώρα για το βάρος του μωρού, καθότι θα ήταν εντός καμπυλών.

Τα έχουμε δοκιμάσει όλα. Είναι πολύ δύσκολος στο φαϊ. Βάζει το χέρι του σαν ασπίδα. Για να φάει πρέπει να είναι καθόλη τη διάρκεια απασχολημένος με νέα αντικείμενα.

Η κόρη μου χρόνισε 8 κιλά και 2 χρονών ήταν 9,5.μην αγχώνεσαι καθόλου. Τώρα είναι 3,5 χρονών,1.04 σε ύψος και 13,5 κιλά. Είναι μια χαρά κοριτσάκι!

Εμάς χρόνισε 7.800. :(

http://www.cdc.gov/growthcharts/data/who/GrChrt_Boys_24LW_9210.pdf

οι καμπυλες του ΠΟΥ για αγορια

βαρος: γεννηθηκε στην τριτη καμπυλη και 16 μηνων ειναι ελαχιστα κατω απο αυτην.

υψος: ειναι μεταξυ του 50% & 75%

καλα δεν ειναι;

αυξητικη ορμονη αφου εχει καλο υψος γιατι;

δοκιμασες νεους τροπους να προσφερεις τροφη;μη αλεσμενα,σχεδιαζοντας φατσουλες με τροφιμα,παιζοντας;τρωτε ολοι μαζι στο τραπεζι;

Και ο ΠΟΥ όμως ορίζει ότι αν πέσει κάτω από την 5η ή την 3η, θεωρείται failure to thrive κ θέλει διερεύνηση.

Το να μην τρώει καθόλου στερεές ένα παιδί που θηλάζει όταν είναι άρρωστο συμβαίνει πολύ συχνά. Συμβαίνει και στη δική μου κόρη, ακόμη και τώρα που κοντεύει τα 3 και οι θηλασμοί είναι πολύ λιγότεροι....Όταν ήταν άρρωστη πριν λίγους μήνες αλλά και πιο πρόσφατα, έχασε βάρος. Μετά απ' αυτό όμως της άνοιξε τόσο η όρεξη που έτρωγε συνεχώς κι όχι μόνο έβαλε αυτά που έχασε αλλά ακόμη περισσότερο. Συγκεκριμένα, για ένα διάστημα με ρωτούσε συνεχώς "τι έχει στο ψυγείο να φάω", έτρωγε όλη την ημέρα....

Ίσως, βέβαια, έχει να κάνει και με άλλους παράγοντες, ηλικία κλπ., π.χ. ακριβώς ένα χρόνο πριν όταν κόντευε τα δύο είχε γαστρεντερίτιδα όπου έχασε πάλι βάρος που δεν το έβαλε έτσι γρήγορα, αλλά αρκετούς μήνες αργότερα σιγά σιγά.

Νομίζω ότι όπως σου πρότειναν κι άλλες κοπέλες και εγώ πιο πάνω, θα άξιζε να δοκιμάσεις εναλλακτικές στο φαγητό. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι τα αλεσμένα είναι ένας γρήγορος κι εύκολος τρόπος για να "ταϊστεί" το παιδί αλλά σε αυτή την ηλικία δε συμβαδίζει με τη γενικότερη ανάπτυξή του, εννοώ την εξερεύνηση του φαγητού με τα χέρια, πειραματισμός. Από κάτι παθητικό θα πρέπει σιγά σιγά να γίνει μία δραστηριότητα το φαγητό για το ίδιο το παιδί. Προσφέρουμε μαλακά τρόφιμα, π.χ. βρασμένα φασολάκια, μπρόκολι, βραστή πατάτα, μαλακά κρέατα όπως είπα και πιο πάνω. Το φαγητό δεν είναι μόνο τροφή αλλά και ευχαρίστηση. Όταν γίνει καλά απ' την ίωση μπορείς να το δοκιμάσεις.

Είδα που και κάποια άλλη κοπέλα σε ρώτησε αλλά δεν είδα απάντησή σου: τρώτε μαζί οικογενειακώς; σας βλέπει εσάς να τρώτε; Γιατί αυτός είναι ο πιο φυσικός τρόπος να "ζηλέψει" να θέλει να κάνει ό,τι κι εσείς κλπ

Αλλά, συνολικά, όπως σου είπα και πριν, να γνωρίζεις ότι όσο θηλάζει είναι φυσιολογικό να τρώει περισσότερο στήθος σε αυτή την ηλικία. Μπορεί αυτό να μη σε καθυσυχάζει γιατί ανησυχείς για το βάρος του αλλά κι εμείς κοντά στα 2 άρχισαν οι θηλασμοί λίγο να πέφτουν και στα 2,5 έγινε η μεγάλη αλλαγή όπου μειώθηκαν οι θηλασμοί κι αυξήθηκαν πολύ οι στερεές (και κοιμάται τη νύχτα χωρίς ξυπνήματα!!).

αν σε παρηγορεί ο γιος μου είναι 34 σχεδόν μηνών και 11600. βέβαια εμείς αντιμετωπίζουμε θέμα με αλλεργία η οποία όμως εργαστηριακά φάνηκε πολύ πρόσφατα παρότι το ψάχναμε από όταν ήταν το μωρό ακομα μηνών. εγώ πιστεύω πως είναι και στην κράση του κα΄θε παιδιού.΄και εγώ θα σου πρότεινα να του δώσεις σιγά σιγά και στερεά, λίγο τυρί, κάποιο ώριμο φρούτο ή κάτι που να βλέπει εσάς να τρώτα και ζηλέψει, μπορεί να φάει λιγότερο σαν ποσότητα αλλά είναι επίσης πιθανό να βρει και νέο ενδιαφέρον στο φαγητό του... μην το κάνεις κατευθείαν στα κύρια γεύματα αλλά στα ενδιάμεσα σνακς

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Αγαπητή Maria, δε μπόρεσα να διαβάσω όλα τα πόστς... Ήθελα μονο να σου πω οτι η περίπτωση μας μοιάζει αρκετά... Στους 16 μήνες ήταν 9κιλα... Σταθερά τα ίδια απο 11 μηνών περίπου... Τον είδαν δυο γιατροί και κανένας τους δεν ανησύχησε ούτε μας έβαλε να κάνουμε εξετάσεις για τους εξής λόγους:

1. Το ύψος και η περιμετρος κεφαλής αναπτύσσονται φυσιολογικά και σταθερά (κάποια μικρη μετακινηση μεταξύ καμπυλων νομίζω θεωρείται φυσιολογική)

2. Η συνολική του ανάπτυξη ειναι φυσιολογική για την ηλικία του

Για το βάρος μου είπαν οτι ενδέχεται να πέσει κατα τη διάρκεια του χειμώνα ειδικά εάν έχουν προκύψει αρρώστιες και για αυτό σαν παράγοντας δεν ειναι το ίδιο σημαντικός όσο το ύψος και η περιμετρος κεφαλής.

Προσωπικά δε δίνω καθόλου αλεσμενα εδώ και πολλούς μήνες γιατι δεν τα ήθελε καθόλου. Επίσης δεν τον ταιζω σχεδόν καθόλου καθώς ήθελε απο την αρχή να τρώει μόνος του με τα χέρια. Οπως σου πρότειναν και άλλες κοπέλες θα σου έλεγα να τον αφήσεις να πειραματιστει περισσότερο με τις τροφές, μπορεί να σε εκπλήξει.

Η μονη βασική παρέμβαση που έκανα ηταν γύρω στους 14 μήνες οπου μείωσα τους θηλασμος γιατι έχανε πολλά γεύματα. Πραγματικά δε με πειράζει που θηλαζε συχνα αλλα που έχανε ολόκληρα γεύματα. Με λίγο μπλα μπλα περάσαμε αυτη τη φάση ομαλά. "Τώρα θα φάμε φαγακι, γάλατακι το βράδυ πριν κοιμηθούμε" κτλ κτλ. Και τώρα πάντως τρώει μικρές ποσότητες αλλα κανει συχνα γεύματα. Και ως προς αυτό ο γιατρός μου είπε " μπορεί κάποιο συνομιληκο του αγόρι να τρώει το διπλάσιο αλλα δε μας νοιάζει, σημασία έχει η ποιότητα αυτών που τρώει".

CGeop2.png

c8Z1p1.png

Τι να πω.

Καταλαβαινω οτι ανησυχεις για την αναπτυξη.Βγηκαν τα αποτελεσματα της κοιλιοκακης;

Κι εμενα η κορη μου στην 3η καμπυλη ειναι.Ειναι 9 μηνων και ενα θα σου πω: σημερα εφαγε με πιρουνι, το κραταγαμε μαζι, μερικες φορες και μονη της για να φει 5-6 κομματακια καροτο, αλλιως δεν θα τα ετρωγε καθολου.Κι αυριο αν της δωσω με τον ιδιο τροπο δεν θα φαει, πρεπει καθε φορα να βρισκω κατι καινουριο.Επισης τρωει τα παντα αλλα απο μια μπουκια, αφου σκεφτηκα να της βαζω καθε μερα 15 διαφορετικα πραγματα ωστε να τρωει τουλαχιστον 15 μπουκιες.Κι οχι αλεσμενα και τετοια, ετσι;ουτε καν πατητα με το πιρουνι, κανονικα μικρα κομματια.Δεν ξερω αν κανω καλα αλλα δε ξερω και τι αλλο να κανω.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P