Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Recommended Posts

Το πλυντήριο ρούχων μου το έχω σχεδόν 10χρονια.Το συρταράκι που ρίχνουμε απορυπαντικό,μαλακτικό κτλπ έχει πιάσει σαν γλοιώδη μούχλα και σκέφτομαι να το βουτήξω σε χλωρίνη και να το καθαρίσω με μια παλια οδοντόβουρτσα.

Το μέρος όμως που κουμπώνει το συρταράκι και αποτελεί μέρος του πλυντηρίου που δεν βγαίνει έχει πιάσει την ίδια και αηδιαστική γλίτσα που προφανώς προέρχεται από τα απορρυπαντικά.

Έχετε καμιά ιδέα πως να το καθαρίσω;;;;;

Διαφημίσεις

Βγάλε το συρταράκι και προσπάθησε να καθαρίσεις το μέρος που κουμπώνει με μπατονέτα βουτηγμένη σε οινόπνευμα ή χλωρίνη με νερό.

Αν κατάλαβα καλά ποιο μέρος του πλυντηρίου εννοείς, μπορείς να το καθαρίσεις με την βούρτσα των μπιμπερό! Μετά βάλε παχύρρευστη χλωρίνη στο συρτάρι και κάνε μια πλύση στους 90οC (βάλε και σόδα ή αποσκληρυντικό αν θες). Καλά αποτελέσματα!!!

lulop3.pngWyeQp2.png

Δες λίγο αυτό:

http://noikokyrokoritso.blogspot.com/2009/05/blog-post_31.html

Η σόδα που αναφέρει ειναι από το φαρμακείο και λέγεται νομίζω "πλυντηρόλ" ή κάπως έτσι. Αν δεν δουλεύει το λινκ πες μου να παραθέσω το άρθρο εδώ.

Εγώ το έκανα με κανονική σόδα φαγητού και γίναν όλα σαν καινούρια. Σε 2-3 μήνες όμως θα αρχίσει να ξαναγίνεται.

Κι εδώ έχει αναφερθεί παλιότερα: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=52035

Χλωρίνη βρε κορίτσια στο πλυντήριο δεν κάνει νομίζω, εκτός της ειδικής για πλυντήρια, διότι καίει τα λάστιχα.

Επιπλέον, πρόσφατα έχει βγει και ένα ειδικό καθαριστικό πλυντηρίων στα σούπερ μάρκετ, δεν έχω προλάβει να το δοκιμάσω, θα το βρεις εκεί που έχουν και τα άλατα πλυντηρίου.

Δες λίγο αυτό:

http://noikokyrokoritso.blogspot.com/2009/05/blog-post_31.html

Η σόδα που αναφέρει ειναι από το φαρμακείο και λέγεται νομίζω "πλυντηρόλ" ή κάπως έτσι. Αν δεν δουλεύει το λινκ πες μου να παραθέσω το άρθρο εδώ.

Εγώ το έκανα με κανονική σόδα φαγητού και γίναν όλα σαν καινούρια. Σε 2-3 μήνες όμως θα αρχίσει να ξαναγίνεται.

Κι εδώ έχει αναφερθεί παλιότερα: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=52035

Χλωρίνη βρε κορίτσια στο πλυντήριο δεν κάνει νομίζω, εκτός της ειδικής για πλυντήρια, διότι καίει τα λάστιχα.

Επιπλέον, πρόσφατα έχει βγει και ένα ειδικό καθαριστικό πλυντηρίων στα σούπερ μάρκετ, δεν έχω προλάβει να το δοκιμάσω, θα το βρεις εκεί που έχουν και τα άλατα πλυντηρίου.

xena καλή σου ημέρα!!δεν ανοίγει το Link!!!!μπορείς σε παρακαλώ να παραθέσεις το άρθρο;;;Η χλωρίνη όντως καίει τα λάστιχα!!!Ξέρω ότι αυτή η γλίτσα δημιουργείται από τις χαμηλές θερμοκρασίες πλύσης αλλά δεν πειράζει αν βρω τροπο να την καθαρίζω θα το επαναλαμβάνω κάθε 2-3μήνες.

Περιμένω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

Αν κατάλαβα καλά ποιο μέρος του πλυντηρίου εννοείς, μπορείς να το καθαρίσεις με την βούρτσα των μπιμπερό! Μετά βάλε παχύρρευστη χλωρίνη στο συρτάρι και κάνε μια πλύση στους 90οC (βάλε και σόδα ή αποσκληρυντικό αν θες). Καλά αποτελέσματα!!!

Ευχαριστώ για την συμβουλή φίλη μου!!!!Καλή ιδέα η βούρτσα μπιμπερό αλλά η χλωρίνη έχω ακούσει κι εγώ όπως μας είπε και η xena ότι καίει τα λάστιχα του πληντυρίου.Εσένα δεν σου έκανε κακό;;;

Ευχαριστώ για την συμβουλή φίλη μου!!!!Καλή ιδέα η βούρτσα μπιμπερό αλλά η χλωρίνη έχω ακούσει κι εγώ όπως μας είπε και η xena ότι η χλωρίνη καίει τα λάστιχα του πληντυρίου.Εσένα δεν σου έκανε κακό;;;

Ευχαριστώ για την συμβουλή φίλη μου!!!!Καλή ιδέα η βούρτσα μπιμπερό αλλά η χλωρίνη έχω ακούσει κι εγώ όπως μας είπε και η xena ότι η χλωρίνη καίει τα λάστιχα του πληντυρίου.Εσένα δεν σου έκανε κακό;;;

Καλημέρα, μια φορά την χρησιμοποίησα και δεν μου δημιούργησε πρόβλημα...αλλά τώρα που το λέτε δεν θα την ξαναχρησιμοποιήσω:oops:!

Το ειδικό καθαριστικό πλυντηρίου είναι καλό αλλά γενικότερα συμφωνώ με την άποψη ότι όλα δημιουργούνται από τις χαμηλές θερμοκρασίες!

Άρα καταλήγω στην απόφαση να πλένω το πλυντήριο 1 φορά το μήνα στους 90 με σόδα και λευκό ξύδι...τι λέτε;;;:-):?:oops:

Συγνώμη αν σας πήρα στο λαιμό μου με την χλωρίνη:oops::oops::oops:

lulop3.pngWyeQp2.png

καλημερα!εγω να σας πω την αληθεια καθε 2-3 πλυσεις βγαζω το συρταρακι και το ξεπλενω....καθαριζω την υποδοχη με ενα βιτεξ και ετσι διατηρειται παντα καθαρο και δεν παιρνει πανω απο 2 λεπτα να το κανεις...το αφηνω να στεγνωσει και μετα το ξαναβαζω στη θεση του.....

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

επισης οταν εχω ασπρορουχα(που θα μαζευτουνε 1 φορα την εβδομαδα)μαζι με το απορυπαντικο βαζω και σοδα...ετσι δεν πιανει αλατα ουτε ο καδος ουτε οι αντιστασεις!!παλιο κολπο της μαμας που της το ειπε ειδικος......

αλλα καλο ειναι καθε 6 μηνες να γινεται και μια πλυση με λιγο απορυπαντικο και σοδα στους 90 για να μην μενουν υπολοιματα!

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

Διαφημίσεις

Μπράβο κανίνα, κι εγώ βάζω σόδα. Και μαλακώνει το νερό οπότε τα ρούχα πλένονται καλύτερα και είναι πιο μαλακά, αλλά ΚΑΙ δρα ως "ενεργό οξυγόνο" δηλαδή φυσικό ενισχυτικό πλυσίματος!

Και στα σκούρα βάζω λίγο ντετόλ το κλασικό διάλυμμα, μισό καπάκι (που μυρίζει φαρμακίλα), μου το έχει πει η παιδίατρος για να μην συσωρεύονται βακτηρίδια στο πλυντήριο σε χαμηλές θερμοκρασίες, έτσι δεν μπορεί να δημιουργηθεί εύκολα μούχλα. Μόνο στις θήκες.

Πραγματικά δεν ανοίγει το άρθρο. Ψάχνω να το βρω στα αρχεία μου και θα το μεταφέρω.

Αχ το ιδιο επαθα και εγω με το πλυντηριο ετσι ακριβως στην υποδοχη απο το συρταρακι μεσα εχει πιασει αυτο το γλοιωδες πραγμα...

Κοριτσια σοδα ποση βαζετε???? και την βαζετε στην θηκη μαζι με την σκονη πχ?

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Κοριτσια σοδα ποση βαζετε???? και την βαζετε στην θηκη μαζι με την σκονη πχ?

Εγώ την ρίχνω επάνω από τον κάδο αφού τον κλείσω (εμένα το πλυντήριο ανοίγει από επάνω). 1-2 κουταλάκια του γλυκού.

Λοιπόν, ιδού η συνταγή για καθαρό πλυντήριο:

Τα πλυντήρια ρούχων μαζεύουν στις σωληνώσεις τους, τεράστιες ποσότητες βρωμιάς και λίπους. Το δίπτυχο, χαμηλή θερμοκρασία+υγρό απορρυπαντικό, είναι η αιτία του κακού.

Αυτό το λίπος με τον καιρό συσσωρεύεται και μυρίζει άσχημα, ακόμα κι αν η μπουγάδα βγαίνει καθαρή. Υποψία συσσώρευσης λίπους από σαπούνι θα διαπιστώσετε αν αφαιρέσετε τη θήκη απορρυπαντικού και κοιτάξετε την οροφή της. Αν εκεί δείτε μια μαυρίλα, πιστέψτε με, δε θέλετε να φανταστείτε τι υπάρχει πίσω από τον κάδο και μέσα στο φίλτρο σας. Ακόμα κι αν καθαρίζετε τακτικά το φίλτρο, ο σωλήνας που καταλήγει σ'αυτό είναι σε δραματική κατάσταση.

1: Σαν πρώτη φορά που επιχειρείτε να καθαρίσετε τις σωληνώσεις σας, θα χρειαστείτε μία μεγάλη κούπα διατανθρακικής σόδας, δύο κούπες άσπρο ξύδι, και ένα-δύο λίτρα βραστό νερό.

Ρίχνετε την σόδα στη θήκη του απορρυπαντικού, και σιγά σιγά (επειδή αφρίζει) προσθέτετε το ξύδι.

Μετά προσθέτετε και το βραστό νερό λίγο λίγο (επειδή αφρίζει ακόμα πιο πολύ), και βάζετε το πλυντήριο να ολοκληρώσει έναν πλήρη κύκλο πλύσης στην υψηλότερη θερμοκρασία του. Συνήθως αυτή είναι 90 με 95 βαθμούς ανάλογα με την παλαιότητα της συσκευής.

Το καλό που σας θέλω είναι να έχετε αφήσει ανοιχτό παράθυρο του μπάνιου και να μην είστε κοντά όταν τα πρώτα νερά θα αντληθούν από τον κάδο γιατί η βρώμα είναι ανυπόφορη!

Μετά το τέλος της πλύσης μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε και να καθαρίσετε το φίλτρο, και κρατήστε την ψυχραιμία σας. Μην πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα..

Την διαδικασία αυτή, καλά είναι να την κάνετε μία φορά τον μήνα.

Εγώ την ρίχνω επάνω από τον κάδο αφού τον κλείσω (εμένα το πλυντήριο ανοίγει από επάνω). 1-2 κουταλάκια του γλυκού.

Λοιπόν, ιδού η συνταγή για καθαρό πλυντήριο:

Τα πλυντήρια ρούχων μαζεύουν στις σωληνώσεις τους, τεράστιες ποσότητες βρωμιάς και λίπους. Το δίπτυχο, χαμηλή θερμοκρασία+υγρό απορρυπαντικό, είναι η αιτία του κακού.

Αυτό το λίπος με τον καιρό συσσωρεύεται και μυρίζει άσχημα, ακόμα κι αν η μπουγάδα βγαίνει καθαρή. Υποψία συσσώρευσης λίπους από σαπούνι θα διαπιστώσετε αν αφαιρέσετε τη θήκη απορρυπαντικού και κοιτάξετε την οροφή της. Αν εκεί δείτε μια μαυρίλα, πιστέψτε με, δε θέλετε να φανταστείτε τι υπάρχει πίσω από τον κάδο και μέσα στο φίλτρο σας. Ακόμα κι αν καθαρίζετε τακτικά το φίλτρο, ο σωλήνας που καταλήγει σ'αυτό είναι σε δραματική κατάσταση.

1: Σαν πρώτη φορά που επιχειρείτε να καθαρίσετε τις σωληνώσεις σας, θα χρειαστείτε μία μεγάλη κούπα διατανθρακικής σόδας, δύο κούπες άσπρο ξύδι, και ένα-δύο λίτρα βραστό νερό.

Ρίχνετε την σόδα στη θήκη του απορρυπαντικού, και σιγά σιγά (επειδή αφρίζει) προσθέτετε το ξύδι.

Μετά προσθέτετε και το βραστό νερό λίγο λίγο (επειδή αφρίζει ακόμα πιο πολύ), και βάζετε το πλυντήριο να ολοκληρώσει έναν πλήρη κύκλο πλύσης στην υψηλότερη θερμοκρασία του. Συνήθως αυτή είναι 90 με 95 βαθμούς ανάλογα με την παλαιότητα της συσκευής.

Το καλό που σας θέλω είναι να έχετε αφήσει ανοιχτό παράθυρο του μπάνιου και να μην είστε κοντά όταν τα πρώτα νερά θα αντληθούν από τον κάδο γιατί η βρώμα είναι ανυπόφορη!

Μετά το τέλος της πλύσης μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε και να καθαρίσετε το φίλτρο, και κρατήστε την ψυχραιμία σας. Μην πείτε ότι δεν σας προειδοποίησα..

Την διαδικασία αυτή, καλά είναι να την κάνετε μία φορά τον μήνα.

καλο!

μεσα στο προσπεκτους γραφει τη διαδικασια αυτη αλλα με σκονη απορυπαντικου...εγω βαζω και σοδα(..ξανα)και λεει για 1 φορα τον χρονο....

θελει τοσο συχνα??

εγω μεχρι στιγμης το κανω καθε 6 μηνες και οταν καθαριζω και το φιλτρο δεν βγαζει βρωμιες...μονο λιγο νερο...!!!και γενικα δεν ειχα καποιο θεμα ως τωρα!

θα το δοκιμασω και με αυτον τον τροπο!!

τελικα το ξυδι-σοδα παει σχεδον σε ολες τις συσκευες για τον καθαρισμο τους!!

γενικα δεν ειμαι κι απο αυτες που παιρνει το "ειδικο καθαριστικο" για τα παντα.....

(μονο για τις εστιες της κουζινας παιρνω για να μην κανει γρατσουνιες!!)

• 2 months later...

Διαβάζοντας προσεκτικά όλα τα μηνύματα ένα προς ένα παρατήρησα ότι κυριαρχεί η σόδα ως κύριο μέσο καθαρισμού πλυντηρίου και των διαφόρων μερών του. Έχετε σκεφτεί αν υπάρχει κάποιο απορρυπαντικό που καθώς πλένει τα ρούχα σε βάθος (ακόμα και σε θερμοκρασίες 30 βαθμών) καθαρίζει και όλα τα μέρη του και είναι εντελώς φιλικό προς το περιβάλλον με πιστοποιήσεις και αντίστοιχα με τα κοινά απορρυπαντικά τις αγοράς το ίδιο και ακόμα περισσότερο φθηνό???? Ενδεικτικά αναφέρω την σκόνη πλυντηρίου SA8™ Premium Συμπυκνωμένο Απορρυπαντικό Ρούχων σε Σκόνη αλλά επίσης υπάρχουν πολλά περισσότερα προϊόντα που είναι προσανατολισμένα και πιστοποιημένα προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον με άριστη καθαριστική δράση!!! Το εν λόγο απορρυπαντικό σε σκόνη το χρησιμοποιώ και μάλιστα φάνηκε η καθαριστική του δράση καθώς βάζοντάς το στην θήκη της σκόνη καθάρισε με μιας άλατα και γλίτσες στο σημείο που ήρθε σε επαφή. Επίσης λειτουργεί και ως φυσικό αποσκληρυντικό νερού! εάν σας ενδιαφέρει μπορώ να σας προτείνω διάφορα tips με τα προϊόντα που θα σας κάνουν το καθάρισμα του σπιτιού και των ρούχων πιο εύκολο και πιο αποτελεσματικό. για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με προσωπικό μήνυμα. Ενδεικτικά θα ανοίξω και θέμα συζήτησης στο άμεσο μέλλον.

Διαφημίσεις

Τη σόδα σε ποια από τις 3 θέσεις στο συρταράκι τη βάζουμε;

natassa + tasos = 15 years together

" Να θυμάσαι ότι κάθε άνθρωπος που συναντάς, κάτι φοβάται, κάτι αγαπά και κάτι έχει χάσει"

• 3 weeks later...

Αν εχουμε πλυντηριο που ανοιγει απο επανω, πως προτεινετε να κανουμε την παραπανω διαδικασια? Εννοω βαζουμε τη σοδα στη θηκη, αλλα αν αρχισω να ριχνω το ξιδι και το νερο, θα τρεχει στον καδο και εξω απο το πλυντηριο, οχι στις σωληνωσεις.