Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

γενέθλια:επιπλέον καλεσμένοι δεν φτάσανε τα δωράκια

Recommended Posts

Ολα ηταν υπεροχα ... η ξαδελφη μου παρηγγειλε σαπουνογλυφιτζουρακια σαν δωρακια στα παιδια που ηρθαν στα γενεθλια του μικρου της. Το προβλημα ηταν οτι οι μαμαδες φεραν και τα αδελφακια σπιτι με αποτελεσμα να μην φτασουν και ηταν κατσουφιασμενα. Η ξαδελφη μου ειχε την υπεροχη ιδεα να παραγγειλει και αλλα και να τα μοιρασει την αλλη εβδομαδα στα παιδακια στο σχολειο..... ηρθε σε δυσκολη θεση και εγω δεν συμφωνουσα με αυτο που εκανε και της το ειπα . Την καταλαβαινω ομως αλλα δεν ειναι οι καιροι για ασκοπες σπαταλες. Το ευχαριστο ειναι οτι τα φτιαχνει η κολλητη μας οποτε δεν θα επιβαρυνθει πολυ. Ειμαι παραξενη , εσας πως σας φανηκε αυτο? Να βλεπατε τις μητερες μετα οταν ειδαν τα σαπουνογλυφιτζουρακια να λενε αχ τι ωραια μυριζουν και θα τα βαλουμε για αποσμητικα χωρου και ρωταγανε αν μπρουν να εχουν κι αλλα!!!! :mad:

Διαφημίσεις

Αν θελουν να εχουν κι αλλα ας τους δωσει το τηλεφωνο της κολητης να παραγγειλουν.

Ωραια ειναι, δεν ξερω βεβαια ποσο καταλληλα ειναι για παιδικα παρτυ και πως κρατηθηκαν τα μικρα να μη τα φανε :lol:

Συμφωνω οτι δεν ειναι καιροι για τετοιες υπερβολες. Ηδη το παιδικο παρτυ εχει καταντησει εξτραβαγκαντζα στις μερες μας.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Αν θελουν να εχουν κι αλλα ας τους δωσει το τηλεφωνο της κολητης να παραγγειλουν.

Ωραια ειναι, δεν ξερω βεβαια ποσο καταλληλα ειναι για παιδικα παρτυ και πως κρατηθηκαν τα μικρα να μη τα φανε :lol:

συμφωνω απολυτα

Εγω παλι ποτε μου δεν καταλαβα γιατι να δινουμε δωρακια στο τελος...

να σου πω την αλήθεια μου ούτε κι εγω..όπως επίσης γιατί ο νονός του ενός παιδιού να παίρνει δώρο και στο άλλο.

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Διαφημίσεις

Τα σαπουνακια ειναι σαν ΑΛΗΘΙΝΑ!!Και εγω θελω να "πεσω" να τα "φαω"!!!!

Εφοσον η μαμα θελει να το κανει,εμας δεν μας πεφτει λογος!!!

Πολυ καλη ιδεα!!!!

Μωρε ωραια ειναι να εβλεπες φατσες ομως στο τελος..... αλλες χαρομενες, αλλες ενθουσιασμενες, αλλες κατσουφιασμενες, αλλες λυπημενες . Οι φατσες των μαμαδων ηταν το καλυτερο....... δεν πειραζει θα το μοιραστειτε το δωρακι. .... γκρρρρρρρρρ :twisted:

να σου πω την αλήθεια μου ούτε κι εγω..όπως επίσης γιατί ο νονός του ενός παιδιού να παίρνει δώρο και στο άλλο.

Αυτο το κανει η νονα του γιου μου και η φαση ειναι οτι δεν ειμαστε πολυ δεμενες τελοςπαντων αυτη η κουμπαρια ηταν αγκαστικη , δεν τν βλεπουμσε συχνα μονο χριστουγεννα, πασχα, γενεθλια, καλοκαιρι και με φερνει σε δυσκολη θεση γιατι αγοραζει και για την μικρη. Αφου λεω στον αντρα μου επιτηδες το κανει για να με φερνει σε δυσκολη θεση δεν μπορει να μην το καταλαβαινει :rolleyes:

ΥΓ: Σου στέλνω την διαδυκτιακή σαπουνοαγάπη μου riniw moy ;)

Μωρε ωραια ειναι να εβλεπες φατσες ομως στο τελος..... αλλες χαρομενες, αλλες ενθουσιασμενες, αλλες κατσουφιασμενες, αλλες λυπημενες . Οι φατσες των μαμαδων ηταν το καλυτερο....... δεν πειραζει θα το μοιραστειτε το δωρακι. .... γκρρρρρρρρρ :twisted:

Δεν υπολογισε σωστα η μανουλα την ποσοτητα,συμβαινει καμια φορα!Αφου θα καλυψει το "κενο" με νεα παραγγελια,ειναι σαν να μην εγινε!

Εντάξει, νομίζω ότι οι περισσότεροι νονοί το κάνουν αυτό και είναι λογικό! Κι εγώ το κάνω, όποτε πηγαίνω δώρο στη βαφτιστήρα μου θα κρατήσω και κάτι μικρούλι για την αδερφούλα της. Δεν είναι η αξία του δώρου, είναι η κίνηση που θα κάνει το άλλο παιδάκι πολύ χαρούμενο. Όλα τα παιδάκια ζηλεύουν όταν το αδερφάκι τους παίρνει δώρο κι εκείνα όχι. Και στο κάτω κάτω, νομίζω ότι οι περισσότεροι νονοί που αγαπούν το βαφτιστήρι τους αγαπούν και το αδερφλάκι τους. Την βαφτιστήρα μου την έχω σαν κόρη μου και αγαπάω πολύ και τη μικρή της αδερφούλα αυτά είναι αλληλένδετα για μένα, γιατί λοιπόν να είναι κατακριτέο αυτό? Εμένα με ευχαριστεί ο νονός του γιου μου να παίρνει δώρο και για την μικρή μου, δείχνει ότι τη σκέφτεται και θέλει να την κάνει να χαρεί. Γιατί βρε κορίτσια να είναι κακό αυτό? Αντί να χαιρόμαστε με τις όμορφες αυτές κινήσεις που κάνουν χαρούμενα τα παιδιά μας τις βλέπουμε με καχυποψία?

Διαφημίσεις

Αυτο το κανει η νονα του γιου μου και η φαση ειναι οτι δεν ειμαστε πολυ δεμενες τελοςπαντων αυτη η κουμπαρια ηταν αγκαστικη , δεν τν βλεπουμσε συχνα μονο χριστουγεννα, πασχα, γενεθλια, καλοκαιρι και με φερνει σε δυσκολη θεση γιατι αγοραζει και για την μικρη. Αφου λεω στον αντρα μου επιτηδες το κανει για να με φερνει σε δυσκολη θεση δεν μπορει να μην το καταλαβαινει :rolleyes:

ΥΓ: Σου στέλνω την διαδυκτιακή σαπουνοαγάπη μου riniw moy ;)

Η αληθεια ειναι οτι οταν αποφασιζεις να γινεις νονος και υπαρχει και ενα αλλο παιδακι,ειναι λιγο "καπως" να πας φορτωμενος δωρα για το βαφτηστηρι σου και αλλο να σε κοιταει και να ζηλευει.Περνεις κατι συμβολικο,για το καλο!

Κακο θα ηταν να στραβομουτζουνιαζαν οι γονεις στα δωρα του νονου (οποια και να ειναι αυτα και συμβαινει πολλες φορες) απαιτοντας να γινουν σπονσορες του βαφτηστηριου και των υπολοιπων παιδιωνΟι νονοι κανουν οτι κανουν απο ευχαριστηση και απο κοινωνικη υποχρεωση καμια φορα!

Εγω εχω βαφτησει αγορακι και εχει μια διδυμη αδερφουλα και μια ακομα μεγαλυτερη αδερφουλα.Στα γενεθλια οπως καταλαβαινεις πεφτει τριπλο δωρο.Το ακριβοτερο και το καλυτερο στο βαφτηστηρι,κατι πιο λαιτ για την μπουμπου ως δωρο γενεθλιων και κατι πολυ λαιτ για την μεγαλη μπουμπου για το καλο.

Το Πασχα,παω οτι παω στο βαφτηστηρι μου και στα αλλα παιδακια δινω απο ενα αυγο!Δεν με υποχρεωσε κανεις να το κανω,αλλα νομιζω ετσι ειναι το σωστο!

Οφ τοπικ....;)

Εντάξει, νομίζω ότι οι περισσότεροι νονοί το κάνουν αυτό και είναι λογικό! Κι εγώ το κάνω, όποτε πηγαίνω δώρο στη βαφτιστήρα μου θα κρατήσω και κάτι μικρούλι για την αδερφούλα της. Δεν είναι η αξία του δώρου, είναι η κίνηση που θα κάνει το άλλο παιδάκι πολύ χαρούμενο. Όλα τα παιδάκια ζηλεύουν όταν το αδερφάκι τους παίρνει δώρο κι εκείνα όχι. Και στο κάτω κάτω, νομίζω ότι οι περισσότεροι νονοί που αγαπούν το βαφτιστήρι τους αγαπούν και το αδερφλάκι τους. Την βαφτιστήρα μου την έχω σαν κόρη μου και αγαπάω πολύ και τη μικρή της αδερφούλα αυτά είναι αλληλένδετα για μένα, γιατί λοιπόν να είναι κατακριτέο αυτό? Εμένα με ευχαριστεί ο νονός του γιου μου να παίρνει δώρο και για την μικρή μου, δείχνει ότι τη σκέφτεται και θέλει να την κάνει να χαρεί. Γιατί βρε κορίτσια να είναι κακό αυτό? Αντί να χαιρόμαστε με τις όμορφες αυτές κινήσεις που κάνουν χαρούμενα τα παιδιά μας τις βλέπουμε με καχυποψία?

εγω όπως το βλέπω (πατριώτισσά μου!!!) είναι οτι το κάθε παιδί έχει τον νονό /νονά του που το σκέφτεται...κάπως πιο προσωπικά να το πω;δεν είναι π.χ. παππούς και γιαγιά είναι ένας άνθρωπος κατα-δικός του.

δεν θα ήθελα π.χ. όταν θα έρθει και δεύτερο παιδάκι οι νονοί της μπέμπας σώνει και ντε να φέρνουν κάτι και στο άλλο,γιατί και το άλλο θα έχει τους νονούς του.

αντιστοίχως κι εγω πάω δώρο μόνο στο δικό μου βαφτιστήρι όχι και στο αδερφάκι του.

io6Qp3.png

g3BCp2.png

εγω όπως το βλέπω (πατριώτισσά μου!!!) είναι οτι το κάθε παιδί έχει τον νονό /νονά του που το σκέφτεται...κάπως πιο προσωπικά να το πω;δεν είναι π.χ. παππούς και γιαγιά είναι ένας άνθρωπος κατα-δικός του.

δεν θα ήθελα π.χ. όταν θα έρθει και δεύτερο παιδάκι οι νονοί της μπέμπας σώνει και ντε να φέρνουν κάτι και στο άλλο,γιατί και το άλλο θα έχει τους νονούς του.

αντιστοίχως κι εγω πάω δώρο μόνο στο δικό μου βαφτιστήρι όχι και στο αδερφάκι του.

Γεια σου και σένα συμπατριώτισσα!!;)

Τελικά είναι πολύ υποκειμενικό το θέμα. Δε νομίζω ότι είναι κάτι φοβερό αν πάρουμε και στο άλλο παιδάκι ένα δωράκι συμβολικό, ούτε θα παρεξηγήσει το βαφτηστήρι μας γι αυτό. Εμείς κανονίζουμε για την προσωπική σχέση που θα έχουμε μαζί του με τις επαφές, τις βόλτες που ίσως πάμε μαζί του, τις ιδιαίτερες στιγμές και τις κουβεντούλες που κάνουμε μαζί του...και βέβαια, νομίζω ότι είναι υπερβολικό να τσατιστούμε με το νονό του παιδιού μας αν φέρει δώρο και στο άλλο. Ίσα ίσα, δείχνει ότι νοιάζεται και για το άλλο μας παιδί και είναι πολύ όμορφο αυτό.

Από την άλλη... -το πάω μακρυά εγώ τώρα- αν το άλλο αδερφάκι δεν έχει καλή σχέση με το νονό? Δε θα ζηλεύει αν βλέπει το αδερφάκι του να παίρνει τα δώρα και εκείνο όχι? Παρόλ΄αυτά, είναι πάντα μια ευγενική και ανθρώπινη κίνηση...κατ΄εμέ πάντα!!! Φιλικά!!:-)

Γεια σου και σένα συμπατριώτισσα!!;)

Τελικά είναι πολύ υποκειμενικό το θέμα. Δε νομίζω ότι είναι κάτι φοβερό αν πάρουμε και στο άλλο παιδάκι ένα δωράκι συμβολικό, ούτε θα παρεξηγήσει το βαφτηστήρι μας γι αυτό. Εμείς κανονίζουμε για την προσωπική σχέση που θα έχουμε μαζί του με τις επαφές, τις βόλτες που ίσως πάμε μαζί του, τις ιδιαίτερες στιγμές και τις κουβεντούλες που κάνουμε μαζί του...και βέβαια, νομίζω ότι είναι υπερβολικό να τσατιστούμε με το νονό του παιδιού μας αν φέρει δώρο και στο άλλο. Ίσα ίσα, δείχνει ότι νοιάζεται και για το άλλο μας παιδί και είναι πολύ όμορφο αυτό.

Από την άλλη... -το πάω μακρυά εγώ τώρα- αν το άλλο αδερφάκι δεν έχει καλή σχέση με το νονό? Δε θα ζηλεύει αν βλέπει το αδερφάκι του να παίρνει τα δώρα και εκείνο όχι? Παρόλ΄αυτά, είναι πάντα μια ευγενική και ανθρώπινη κίνηση...κατ΄εμέ πάντα!!! Φιλικά!!:-)

Όλγα μου σαφως κι είναι υποκειμενικό το θέμα!προς Θεού απόψεις ανταλλάσουμε όχι βέλη σε διαγωνισμό τοξοβολίας!!

Και πες οτι ο νονός του ενός παιδιού είναι ψυχούλα αλλά μπατιράκι...αν βλέπει οτι ο νονός του άλλου έρχεται με δωρα και στα δυο;

και φυσικα η σχέση που δομείται αλλά και διατηρειται έχει σημασία...εγω σκέφτομαι π.χ. να πάω κάποια στιγμη το φιλιότσο μου για διανυκτέρευση στο σπίτι αλλά το θέμα είναι οτι (δυστυχώς) η κουμπάρα μου προτιμάει να τον παρκάρει στη γιαγιά.Άλλη κουβέντα αυτό,τελοσπάντων..Το παιδί 7 στις 10 που πάω σπίτι είναι στη γιαγιά του,σχεδόν με το ζόρι το βλέπω...

Βγήκαμε εκτός το ξέρω!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Διαφημίσεις

Ολα ηταν υπεροχα ... η ξαδελφη μου παρηγγειλε σαπουνογλυφιτζουρακια σαν δωρακια στα παιδια που ηρθαν στα γενεθλια του μικρου της. Το προβλημα ηταν οτι οι μαμαδες φεραν και τα αδελφακια σπιτι με αποτελεσμα να μην φτασουν και ηταν κατσουφιασμενα. Η ξαδελφη μου ειχε την υπεροχη ιδεα να παραγγειλει και αλλα και να τα μοιρασει την αλλη εβδομαδα στα παιδακια στο σχολειο..... ηρθε σε δυσκολη θεση και εγω δεν συμφωνουσα με αυτο που εκανε και της το ειπα . Την καταλαβαινω ομως αλλα δεν ειναι οι καιροι για ασκοπες σπαταλες. Το ευχαριστο ειναι οτι τα φτιαχνει η κολλητη μας οποτε δεν θα επιβαρυνθει πολυ. Ειμαι παραξενη , εσας πως σας φανηκε αυτο? Να βλεπατε τις μητερες μετα οταν ειδαν τα σαπουνογλυφιτζουρακια να λενε αχ τι ωραια μυριζουν και θα τα βαλουμε για αποσμητικα χωρου και ρωταγανε αν μπρουν να εχουν κι αλλα!!!! :mad:

Kαλησπέρα Σωτηρία μου! Νομίζω ότι η ξαδέρφη σου δεν ήταν καθόλου υποχρεωμένη να κάνει δωράκια στα παιδάκια που ήρθαν στο πάρτι γενεθλίων του γιου της. Αυτή η μόδα πρέπει να ξεκίνησε από τα καταστήματα με είδη πάρτι για έξτρα κέρδος. Τα παιδάκια πήγαν εκεί για να φάνε, να πιούνε, να χορέψουν, να διασκεδάσουν και να χαρούν την κοπή της τούρτας του φίλου τους. Από εκεί και πέρα μπαλόνια, σφυρίχτρες, καμιά καραμέλα ή γλειφιτζούρι είναι αρκετά για να χαρούν, δε χρειάζονται έξτρα σπατάλες. Όμως, από τη στιγμή που αποφάσισε να μοιράσει δωράκια, το σωστό πιστεύω θα ήταν να προνοήσει και για τα άλλα τα παιδάκια. Θα μοίραζε ας πούμε τούρτα μόνο στους συμμαθητές του παιδιού? Όταν σε ένα πάρτι έρχονται και οι γονείς του παιδιού γιατί είναι ακόμα μικρό και το συνοδεύουν, πάντα υπάρχει η περίπτωση να είναι και το αδερφάκι μαζί γιατί πιθανό να μην έχουν που να το αφήσουν. Εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό το ενδεχόμενο και να ετοιμάσουμε την ανάλογη ποσότητα σε σνακ, σε τούρτα, πιατάκια, ποτηράκια κλπ και αν έχουμε και έξτρα να τα υπολογίσουμε κι αυτά. Η γνώμη μου είναι αυτή και όσες φορές έτυχε να βρεθώ σε παιδικό πάρτι ή να κάνω εγώ η ίδια (εδώ έχω μικρή εμπειρία ακόμα) δεν είδα κάτι διαφορετικό.

Εδώ μπορείς πολύ απλά να της το πεις ξεκάθαρα. "Δεν θέλω να φέρνεις δώρο στην μικρή μου." Να της το ξεκόψεις, τελεία και παύλα, να της πεις ότι σε φέρνει σε δύσκολη θέση κι ότι άλλο σε κάνει να σκέφτεσαι ή να νιώθεις.

;) Και να περιμένεις να δεις όμως τι θα σου απαντήσει αυτή. Άραγε το νιώθει σαν υποχρέωση? Σα βάρος? Ή μήπως αγαπάει τη μικρή σου όπως αγαπάει και το γιο σου, χαίρεται με τη χαρά της και δεν θέλει να την κάνει να νιώσει λύπη ή ζήλια αν δεν πάρει κι αυτή κάτι? Η κίνηση μετράει, δεν είναι ανάγκη όταν πας στο βαφτιστήρι σου ή στα γενέθλια ή τη γιορτή του ενός παιδιού ενός φίλου σου (ας μην είναι βαφτιστήρι) ή επίσκεψη για να δεις το νεογέννητο της φίλης σου, να κρατάς στο άλλο παιδί το σούπερ πανάκριβο παιχνίδι!!! Δεν έχω την απαίτηση από κανέναν νονό-α των παιδιών μου (3 έχουμε) να κάνει δώρο στο άλλο μου παιδί. Αλλά εκτιμώ βαθύτατα το γεγονός ότι σκέφτηκε τα συναισθήματά του και του πήρε έστω κάτι μικρό και συμβολικό. Αντίθετα έχω αισθανθεί απίστευτη λύπη με το πονεμένο βλέμμα του τρίχρονου παιδιού μου που η αδελφούλα πήρε ένα σκασμό δώρα από τη νονά της τα Χριστούγεννα και δεν του βαστούσε κάτι μικρό. Δεν είναι ανάγκη να πάρεις κάτι ακριβό. Μια σοκολατίτσα, μια ψευτιά από τα Τζάμπο 2 ευρώ! Φιλικό μας ζευγάρι που δεν έχει φράγκο επέμεναν να πάρουν κάτι στα παιδιά για τα Χριστούγεννα, τους έστειλα στα Τζάμπο και τους υπέδειξα και πήραν παιχνίδια και για τα δύο με μονοψήφιο αριθμό σε ευρώ! Κι έκαναν μεγάλη χαρά τα πιτσιρίκια, με αυτές τις μικρές ψευτιές. Σε λίγο μεγαλύτερες ηλικίες τα παιδιά θα καταλάβουν ότι έχουν το νονό τους ή τη νονά τους που θα φέρει σε αυτά το δώρο και δεν πρέπει να περιμένουν από την άλλη νονά ή τον άλλο νονό. Αλλά σε τόσο μικρές ηλικίες είναι κρίμα να κάνουμε τα άλλα παιδάκια να νιώσουν λύπη ή ζήλια...

Εγώ προσωπικά δεν μπορώ να διανοηθώ νονά ξενονά να πάω κάπου για οποιαδήποτε περίσταση και να κρατάω μόνο στο ένα παιδάκι δώρο.

Ξέχασα να σχολιάσω πάνω στη στεναχώρια μου ότι τα σαπουνάκια είναι πανέμορφα και πολύ πρωτότυπα! Μπράβο στην κολλητή σας!

Για το θέμα της νονάς θα συμφωνήσω κι εγώ με την πλειψηφία. Δεν πάω ποτέ κάπου που υπάρχουν παιδιά και να πάρω δώρα μόνο στο ένα. Εννοείται ότι το βαφτιστήρι παίρνει το "καλό" και τα υπόλοιπα το συμβολικό, αλλά τα παιδιά είναι παιδιά και πικραίνονται. Εδώ που τα λέμε, προτιμώ να ρίξω ελαφρώς το βαφτηστήρι μου και να ικανοποιήσω στοιχειωδώς και τα αδελφάκια του (έχει άλλα 2 αδέλφια). Όχι κάτι ακριβό, ένα βιβλίο ή ένα σοκολατένιο αυγό.

Επίσης, μου φαίνεταια αγένεια να πεις στον άλλον ότι δεν θέλεις να φέρνει δώρο στο άλλο παιδί. ΟΚ, το λες από υποχρέωση και ο άλλος το αγνοεί. Έτσι πάει. Κι εγώ λέω στις νονές των δικών μου "δεν πρέπει" κι αυτές με αγνοούν, όπως αγνοώ κι εγώ την δική μου κουμπάρα που μου λέει το ίδιο. Δεν γίνεται να θυμώνουμε επειδη ο άλλος φέρεται ευγενικά.

Για το θέμα της νονάς θα συμφωνήσω κι εγώ με την πλειψηφία. Δεν πάω ποτέ κάπου που υπάρχουν παιδιά και να πάρω δώρα μόνο στο ένα. Εννοείται ότι το βαφτιστήρι παίρνει το "καλό" και τα υπόλοιπα το συμβολικό, αλλά τα παιδιά είναι παιδιά και πικραίνονται. Εδώ που τα λέμε, προτιμώ να ρίξω ελαφρώς το βαφτηστήρι μου και να ικανοποιήσω στοιχειωδώς και τα αδελφάκια του (έχει άλλα 2 αδέλφια). Όχι κάτι ακριβό, ένα βιβλίο ή ένα σοκολατένιο αυγό.

Επίσης, μου φαίνεταια αγένεια να πεις στον άλλον ότι δεν θέλεις να φέρνει δώρο στο άλλο παιδί. ΟΚ, το λες από υποχρέωση και ο άλλος το αγνοεί. Έτσι πάει. Κι εγώ λέω στις νονές των δικών μου "δεν πρέπει" κι αυτές με αγνοούν, όπως αγνοώ κι εγώ την δική μου κουμπάρα που μου λέει το ίδιο. Δεν γίνεται να θυμώνουμε επειδη ο άλλος φέρεται ευγενικά.

δηλαδή εγω που δεν είμαι αυτής της λογικής μπορεί να θεωρούμαι αγενής;

αλήθεια δεν το είχα σκεφτεί,ποτέ όμως.

Ίσως επειδή εμείς λόγω του οτι είμασταν πολλά αδέλφια οι νονοί εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να φέρνουν σε όλα,κι έτσι μεγαλώσαμε περιμένωντας ο καθένας τη νονά του για το δώρο του.

Παντα όμως θα πάρω κάτι για το σπίτι.

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Oχι μωρε δεν ειναι αυτο δεν θυμωνω απλα αναγκάζομαι να της παίρνω και εγω πιο ακριβό δώρο την στιγμή που θα ήθελα με βαση των οικονομικών μου κάτι λιγότερο ακριβό. Δεν ειμαι αχαριστη αλοιμονο αντιθετως της ειμαι ευγνομων και της το λεω και της το τονιζω αυτο, το κανει απο την καρδια της και την ευχαριστει μου το εχει πει αυτο απλα εγω στην γιορτη της , γενεθλια δυσκολευομαι να της παιρνω παντα κατι καλο.......

Εγώ πάω στο βαφτισιμιό μου δώρο και πέρνω και το ανάλογο στον μεγαλύτερο αδερφό του. Ποτέ δεν τα ξεχώρισα. Το κάνω μέσα από την καρδιά μου μιας και ο μεγάλος ΄"ατύχησε" από νονο α΄φού τον είδε μόνο στην βάφτισή του και από τότε ούτε φωνή.

Δεν θα μπορούσα να αφήσω με τίποτα παραπονεμενο το παιδί. Η χαρά μου είναι απερίγραπτη όταν με φωνάζει νονά (τώρα είναι 13 χρόνων) και νιώθω σαν να τον βάφτισα εγώ.

Φυσικά δεν περιμένω να μου ανταποδώσει η κουμπάρα μου τα δώρα. Αυτό που κάνω εγώ γιατι έτσι αισθάνομαι.

Τα σαπουνάκια είναι υπέροχα και η κίνηση που έκανε η ξαδέλφη σου πολύ λεπτή αν και δεν ήταν υποχρεωμένη. Μπράβο της

Ωραία είναι εμφανισιακά τα γλυφιντζουράκια, αλλά δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το θέμα μας ακριβώς... Ότι δεν έφτασαν για όλους;

Οι μαμάδες για ποιον λόγο ήταν κατσουφιασμένες και λυπημένες;:confused: Επειδή πήραν μόνο ένα γλυφιντζουράκι;:rolleyes:

΄

Συμφωνώ σε όλα.

Ωραία είναι εμφανισιακά τα γλυφιντζουράκια, αλλά δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το θέμα μας ακριβώς... Ότι δεν έφτασαν για όλους;

Οι μαμάδες για ποιον λόγο ήταν κατσουφιασμένες και λυπημένες;:confused: Επειδή πήραν μόνο ένα γλυφιντζουράκι;:rolleyes:

Δεν υπολογισε οτι θα ερχοταν και τα αδελφακια παρηγγειλε κατι παραπανω βεβαια αλλα οταν περιμενεις να σου ερθουν 10 παιδακια και σου ερχοντε 20!!!!!!!!!!!! παθαινεις ενα εγκεφαλικο και με την τουρτα και με τον κοσμο και μετα δωρακια στο τελος. Καποιες μαμαδες δεν μπορω να πω ηταν ευγενεστατες της ειπαν οτι δεν θελουν δευτερο γλυφιτζουρακι αλλες της ζητησαν αν εχει αλλο και αλλες τις ειπαν αν προκειται να παραγγειλει να φερει στο σχολειο που θα συναντηθουν να τα δωσει στα αδελφακια για να μην στενοχωριοντε. Ηταν κωμικοτραγικο το σκηνικο ηθελα και να γελασω και να τραβηξω τις κοτσιδες μου.:-P

Δεν υπολογισε οτι θα ερχοταν και τα αδελφακια παρηγγειλε κατι παραπανω βεβαια αλλα οταν περιμενεις να σου ερθουν 10 παιδακια και σου ερχοντε 20!!!!!!!!!!!! παθαινεις ενα εγκεφαλικο και με την τουρτα και με τον κοσμο και μετα δωρακια στο τελος. Καποιες μαμαδες δεν μπορω να πω ηταν ευγενεστατες της ειπαν οτι δεν θελουν δευτερο γλυφιτζουρακι αλλες της ζητησαν αν εχει αλλο και αλλες τις ειπαν αν προκειται να παραγγειλει να φερει στο σχολειο που θα συναντηθουν να τα δωσει στα αδελφακια για να μην στενοχωριοντε. Ηταν κωμικοτραγικο το σκηνικο ηθελα και να γελασω και να τραβηξω τις κοτσιδες μου.:-P

Ας μην αγχώνεται η ξαδέρφη σου. Εγώ θα έλεγα δυστυχώς τελείωσαν, προηγούνται τα παιδάκια που είναι φίλοι του εορτάζοντα (ως προς το δωράκι αποχώρησης), τα υπόλοιπα ας πάρουν καραμελίτσες.

Έχω πει και σε άλλο θέμα, ότι το καλύτερο είναι να ζητάς τηλεφωνική ενημέρωση, ώστε να ξέρεις πόσα άτομα θα περιμένεις.