Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ-ΑΘΛΗΣΗ-ΦΩΝΕΣ-ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ

Recommended Posts

Εγραψα τον μικρο μου 4χρονων +3 μηνων κολυμβητηριο. Η δασκαλα κολυμβησης

1) Δεν μπαινει στην πισινα δινει οδηγιες απο πανω

2) Φωναζει παραπολύ και δικαιολογειται οτι τα παιδιά δεν ακουν με τα σκουφακια στα αυτια

3)προσβαλλει τα παιδια που δεν πειθαρχουν.

π.χ. Στο σχολείο έτσι κάνεις? Στο σπίτι σου όταν σου λένε κατι εσυ κοιτας αλλού? Εδω ή θα με σέβεσαι ή θα φύγεις!

4) Οταν δεν ακουν να μπουν σε σειρα τα τραβαει απ τα σκουφακια.

Διαμαρτυρηθηκα στην γραμματεια αλλα μου είπαν; Ειναι πολυ καλη δασκαλα αυτη είναι η μέθοδός της για να γινουν σωστοι αθλητες!!!!

Ποίοί? Τα τετράχρονα και πενταχρονα?

Οοοοχι κυρία μου.

Τον σεβασμο των παιδιών τον κερδίζεις δεν τον απαιτεις με φωνες

Για να μην θεωρηθει δυσφημηση δεν γραφω κολυμβητηριο και όνομα δασκαλας θα την καταγγείλλω νόμιμα εκει που πρέπει.

Θα εκτιμουσα πολυ τα σχόλιά σας

Διαφημίσεις

:evil: κάτι τέτοιες κάνουν τα παιδιά να μη θέλουν να ξαναπατήσουν στην πισίνα. δεν εχεις δυνατότητα αλλαγής ώρας ώστε να μην εχει αυτήν το μικρό σου?

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Aπαράδεκτη!

Eδώ ο δικός μου που ο δάσκαλος είναι τόσο γλυκός και επί ένα τέταρτο διστάζει να μπει στην πισίνα,

με την δασκάλα αυτή δεν θα έμπαινε ΠΟΤΕ!

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Καλως τη roxanne...καιρό έχουμε να σε δούμε..... :lol:

Η προπονήτρια απαράδεκτη....όσο και να θέλεις να έχεις τα παιδιά πειθαρχημένα έτσι δεν τους μιλας... κοίτα αλλαξε το ώρα όπως ειπε η Μαίρη

Υποθέτω ότι είστε στη μικρή πισίνα..εκεί από τι ξέρω μπαίνει μέσα ο δάσκαλος στη μεγάλη πισίνα όμως δεν μπαίνουν... όντως δίνουν οδηγίες από πάνω....΄..

Διαφημίσεις

Πάντως η μέθοδος με τις φωνες είναι διαδεδομένη! Εγώ πηγαινα κολύμπι και η γκαρίδα του προπονητη του πόλο στα δεκάχρονα μου έφερνε ταχυκαρδίες ! Παρ' ελπίδα τα παιδάκια δεν έδειχναν να φρικάρουν :?

Θα συμφωνήσω ότι στους περισσότερους προπονητές λείπει κατάρτηση πάνω στις παιδαγωγικές μεθόδους. Το παιδάκι σου είναι σχετικά μεγάλο οπότε ενθάρυνε το να εκφραστεί και αν έχει πρόβλημα βρείτε άλλους τρόπους άθλησης! Η "δασκάλα" δεν θα στρώσει !

ssttaa

Μακαρι να ηταν ευκολο να αλλαζουμε κολυμβητηριο.. οι πισινες στην ελλαδα ειναι μετρημενες στα δακτυλα..

Πιστευω οτι αυτη ειναι μια μεθοδος που την ακολουθουν πολυ προπονητες σε διαφορα αθληματα .. εχουμε εδω ενα δασκαλο του ταε κβο ντο (νεαρο σε ηλικία 4 χρονια μικροτερο απο μενα) ο οποιος αν τον δεις εκτος ομαδας ειναι εξαιρετικο και ευγενεστατο παιδι (τον ξερω απο πιτσιρικα γιατι ηταν συμμαθητης της ξαδελφης μου και παιζαμε στη γειτονια)

Ειναι πραγματικα πολυ καλος στη δουλεια του και σαν αθλητης στο αθλημα (πολλες φορες πρωταθλητης στην ελλαδα και σε διαγωνισμους στο εξωτερικο - μεχρι που επαθε καποιο ατυχημα στο γονατο) αλλα αμα τον ακουσεις να μιλαει στα πιτσιρικια (και κανει και σε μικρουλια απο 4-5 χρονων) θα τρομαξεις..

Παρολα αυτα η συμπεριφορα του δεν ειναι αποτρεπτικη για μενα για να γραψω αργοτερα το παιδι μου στην ταξη του. Τα πιτσιρικια τον λατρευουν τον εχουν θεο και αν τα δεις πχ στο δρομο οταν τον συναντανε κανουν σαν τρελα να τρεξουν να τον αγκαλιασουν.

Αν δεις και ο γιος σου δεν αντιδρα αρνητικα εγω πιστευω πως θα πρεπει να δειξεις ανοχη. (εκτος βεβαια αν χρησιμοποιει αρχημες λεξεις καιχαρακτηρισμους που εκει θα μπορουσες να της κανεις πρωτα μια συσταση προσωπικα)

Μπορει η γυναικα πραγματικα να αγαπα τα παιδια (τι να πω μου φαινεται απιστευτο ενας ανθρωπος που δεν αγαπα τα παιδια να ασχολειται επαγγελματικα μαζι τους..)

Το ξερω οτι αυτο ερχεται σε αντιθεση με οτι λεω συνηθως αλλα επειδη δεν εχω υπαρξει αθλητρια ποτε στη ζωη μου δεν ξερω πως ειναι η "ψυχολογια του αθλητη"

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Ο σκοπός της άθλησης σ αυτή την ηλικία μέχρι και 8 ετών είναι να γνωρίσει, να αγαπήσει και να ανακαλύψει τί μπορεί να κάνει με το σώμα του.

Πέραν αυτού το κολύμπι ιδιαίτερα είναι ιδανικό για να χαλαρώνει και να του θυμίζει πως ήταν στη κοιλίτσα της μαμάς.

Γι αυτούς τους σημαντικούς λόγους ο εκπαιδευτής αυτών των ηλικιών είναι και ο πιο σημαντικός για τη πορεία ενός μελλοντικού πρωταθλητή.

Όπως θα κατάλαβες είμαι κάθετη μ αυτό που γίνεται με σας και για μένα καλύτερα να αναβάλω για μετά το άθλημα παρά να μισήσει το παιδί μου τον αθλητισμό.

Μιλώ εκ πείρας μιας και γω υπήρξα αθλήτρια, οι δυό μου αδελφές είναι πρωταθλήτριες και καθηγήτριες γυμναστικής και το βασικότερο ο γιός μου πάει εδώ και 4 χρόνια κολύμπι (είναι 7.5 χρόνων)

Και το τελευταίο, ο άνθρωπος για να πυθαρχίσει, πρέπει πρώτα να συννενοείται λεκτικά, να κατανοεί τους άλλους γύρο του και να καταλαμβαίνει τους κανόνες. Δηλαδή όταν πάει δημοτικό.

Τα πήρα τώρα!!!

Έκανα κολύμπι αρκετά χρόνια (από 4 έως 10)....Ακόμα θυμάμαι τις φωνές του προπονητή μας.....ακόμα τρομοκρατούμαι.....Το θεωρώ απαράδεκτο....ήταν ο λόγος που προτίμησα άλλες εξωσχολικές δραστηριότητες τελικά (πιάνο + μπαλέτο, τελικά μόνο πιάνο...δεν το μετάνιωσα ποτε).

Άλλο ο πρωταθλητισμός και άλλο η εισαγωγή στο οποιοδήποτε άθλημα....Φανταζόμουν ότι θα έχουν αλλάξοι οι καιροί, αλλά όπως λέει και το τραγούδι του Κεμάλ...δεν αλλάζουν οι καιροί!!!! :?:(

Διαφημίσεις

Κοιτα, σαν πρωτη αντιδραση θα σου ελεγα να την βουταγες απο το μαλλι και να την χτυπαγες στα πλακακια και να εβαζες τα πιτσιρικια μια γυρα να μετρανε εν χορω τα δοντια της στο πατωμα...

Σαν δευτερη και πιο ψυχραιμη σκεψη θα ελεγα να μιλησεις στην ιδια. Πες της οτι σ' ενοχλει ο τροπος της και φοβασαι μηπως αποβει αποτρεπτικος στο να αγαπησει το παιδι αυτο το αθλημα.

.....Μπορει η γυναικα πραγματικα να αγαπα τα παιδια (τι να πω μου φαινεται απιστευτο ενας ανθρωπος που δεν αγαπα τα παιδια να ασχολειται επαγγελματικα μαζι τους..)

......"

:lol::lol::lol::lol:

Dora sorry για τα γελάκια , αλλά τέτοιους επαγγελματίες θα συναντήσεις αρκετούς όσο θα μεγαλώνει ο Χάρης σου.

θα συμφωνήσω με την ssttaa

Θα συμφωνήσω ότι στους περισσότερους προπονητές λείπει κατάρτηση πάνω στις παιδαγωγικές μεθόδους. Το παιδάκι σου είναι σχετικά μεγάλο οπότε ενθάρυνε το να εκφραστεί και αν έχει πρόβλημα βρείτε άλλους τρόπους άθλησης! Η "δασκάλα" δεν θα στρώσει !
και θα τονίσω το τελευταίο που είπε , πως η δασκάλα δεν θα στρώσει.

Αν δεν έχεις άλλη εναλαχτική όπως άλλο κολυμβητήριο , άλλη ώρα , άλλος προπονητής , τότε κάντο θέμα στην γραμματεία ( θα ανακαλύψεις πως υπάρχουν και άλλοι σαν και σένα) , πλησίασε και την ίδια και χωρίς πολλές κουβέντες ξεκαθάρισε της πως δεν θα ανεχθείς άλλο την συμπεριφορά της απέναντι στο παιδί σου.

Να είσαι σίγουρη ότι θα την ταρακουνήσεις και το παιδί σου θα γλυτώσει μέρος από την κακή της συμπεριφορά.

Εργαζόμενοι είναι και αυτοί , έτσι βγάζουν το ψωμί τους. Αν όμως τα παράπονα των γονιών συσσωρεύονται τότε τρέμει η καρέκλα του προπονητή :wink:

Τα παιδιά μου έχουν περάσει από κολυμβητήριο και ακαδημίες ποδοσφαίρου και τα έχω δει όλα , και τις καλές συμπεριφορές αλλά και τις αυταρχικές τσιρίδες που νομίζουν πως με τον φόβο βάζουν τα παιδιά σε σωστό δρόμο.

Πέρσι παρακολουθούσα την προπόνηση των παιδιών μου σε κολυμβητήριο των Άνω Λιοσίων . Ήταν ένας άνθρωπος προπονητής ο οποίος μίλαγε ακριβως όπως τα περιγράφει η roxanne , σε σημείο που μου φαίνεται πως μιλάμε για τν ίδιο !!!!!!!

Παρ' όλο που δεν είχε τα παιδιά μου αισθάνθηκα πάρα πολλές φορές την ανάγκη να τον βουτήξω και να τον σπρώξω μέσα στο νερό για αρχή. Βέβαια δεν το έκανα αλλά με την πρώτη ευκαιρία παραπονέθηκα στην γραμματεία έτσι για να του χτυπήσουν λίγο τα αυτιά.

Η αλήθεια είναι πως αυτός ο άνθρωπος προς το τέλος της σεζόν έγινε πιό ήπιος στις εκφράσεις του.

Αυτό λοιπόν είναι το λιγότερο που μπορούμε να κερδίσουμε αν δεν έχουμε άλλες λύσεις :wink:

η φωνή ειναι στάνταρ στα κολυμβητήρια.

όμως τι φωνή?

τιμωρητική

?

με κακία?

ή απλώς για να σε ακούσει το παιδί

φυσικά και εχει τεράστια διαφορά το ένα απο το άλλο.

επίσης διαφορά εχει να πεις,

ειλικρινά,

ξέρεις αν δεν σέβεσαι αυτά που λέω τότε δε μπορουμε να συνυπάρξουμε ουτε εσυ να μαθεις ουτε και εγώ να κανω την δουλειά μου,

απο το να πεις την ίδια φράση,

με

ειρωνία, σαρκασμό, τιμωρητικότητα.

οπότε εκεί εξαρτάται πως χρησιμοποιεί αυτή η δασκάλα αυτά που λέει.

δυστυχώς δεν ειμαι παρον οποτε αυτο δε μπορώ να το σχολιάσω.

ένα όμως, μπορώ να σχολιάσω -

το να τραβάει τα παιδιά απο τασκουφάκια τους,

αυτό, είναι ανεπίτρεπτο. είναι μήπως το αντίστοιχο του οτι σε τραβαω απο το αυτί αφού δεν ακους αλλιώς?

κάθε δασκάλα κάπως οριοθετείται εάν το αφεντικό της πεί,

ξέρεις, μαζέψου λίγο γιατί μας παραπονούνται. δε γινεται να μη τραβας τα παιδιά απο τα σκουφάκια? και μην φωνάζεις με τρόπο άσχημο.

το ότι θα φωνάξει για να ακουστεί, εκεί δεν υπάρχει αμφιβολία.

αλλά,...

άλλο η φωνή η κανονική και άλλο η φωνή η κακιασμένη, θυμωμένη, με ειρωνία και σαρκασμό!!!

αν κάποιος μιλαγε ετσι στο παιδί μου δεν θα το δεχόμουν. (και αν το τραβαγε απο το σκουφάκι εννοείται)...

εγώ κάποια καλοκαίρια πηγαινα κολυμβητήριο στα χανιά στον ΝΟΧ, και μαθαμε αμεσως κολύμβηση χωρίς φωνές και με ευγένεια.

η καταγγελία έιναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις.

η πειθαρχεία δεν έχει καμία σχέση με τιμωρητικότητα, σαρκασμό ή οριοθέτηση των παιδιών μέσω της σωματικής επαφής.

και βέβαια τα παιδιά τους αρέσει να είναι κάποιος σοβαρός μαζί τους.

απλώς υπάρχει διαφορά, απο το σοβαρός και να αποζητεί την πειθαρχεία,

απο αυτό που μας περιγράφει η roxanne.

roxanne εσύ τα ακουσες κ ήσουν εκεί, οποτε εσύ εισαι και καλύτερη κριτης όσον αφορά του τι συμβαίνει.

μακάρι να τρίξουν λίγο τα δόντια σε αυτή τη δασκάλα όσον αφορά τις μεθοδους της.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Θα μπω στη θέση του παιδιού - γιατί μόλις ξύπνησαν οδυνηρές αναμνήσεις - και θα πω το εξής:

Ίδιο πλαίσιο: φωνές, προσβολές, αγένεια κάτω από την πρόφαση οτι "αυτή η συμπεριφορά ενδείκνυται για το καλό των παιδιών". Το βίωσα όχι ως μαθήτρια κολύμβησης, αλλά ως μαθήτρια νηπιαγωγείου - σταδιακά έπνιγα την θλίψη μου γιατί δεν τολμούσα να αμφισβητήσω το "αυτονόητο": "η δασκάλα σου ξέρει".

Ποτέ δεν συγχώρεσα τη μητέρα μου γι΄αυτό - που έβλεπε και δεν μιλούσε, που δεν με πήρε από αυτή την ελεεινή νηπιαγωγό. Το κρίμα ήταν οτι σαν μαμά ξέχασε το πιο απλό... οτι καμιά παιδαγωγική τακτική δεν μπορεί να ξεφεύγει από το δρόμο της απλής ανθρωπιάς.

Είμαι 33 χρονών και ακόμη με πνίγει αυτό το βίωμα.

«Το μυστικό της Επιτυχίας: Να πηγαίνεις από αποτυχία σε αποτυχία χωρίς να χάνεις το ηθικό σου..»

Ροξάνη καλημέρα.

Πηγαίνουν κολυμβητήριο και τα δύο μου παιδιά (3 και 5 και πάνε από πέρυσι)

και όντως οι προπητές φωνάζουν γιατί τα παιδιά δεν ακόυνε επειδή φοράνε σκουφάκια. Ο λόγος της δυνατής τους φωνής όμως, είναι ολοφάνερος! Επειδή δεν ακούνε τα παιδιά!

Δεν ένιωσα ούτε για μία στιγμή ότι τους φωνάζουν για κάποιο άλλο λόγο.

Η δασκάλα που περιγράφεις εσύ, όμως, τα προσβάλλει κιόλας και τα τραβάει και από τα σκουφάκια!!!!!!!!!

Επειδή έχω παρόμοια εμπειρία από τα παιδιά μου, μου φαίνεται το λιγότερο απαράδεκτο μία τέτοια συμπεριφορά.

Δεν ξέρω τι γίνεται αργότερα και πως φέρονται και πόσο φωνάζουν οι προπονητές σε μεγαλύτερα παιδιά και δεν με απασχολεί κιόλας αυτή τη στιγμή!!!

Θα με απασχολήσει όταν τα παιδιά μου φτάσουν σε εκείνη την ηλικία!!!

Αυτή τη στιγμή δεν τα στέλνω για να γίνουν κολυμβητές αλλά πρώτον για να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα τους, δεύτερον για να αγαπήσουν το κολύμπι, τρίτον για να γυμναστούν, γιατί σε αυτές τις ηλικίες το κολύμπι είναι ίσως η καλύτερη γυμναστική και τέταρτον για να μάθουν να κολυμπούν σωστά.

Συμφωνώ επίσης μαζί σου στο θέμα του σεβασμού.

Εμένα όλο αυτό που περιγράφεις μου ακούγεται εξοργιστικό -και οι φωνές σε αυτή την ηλικία και η συμπεριφορά η γενική της δασκάλας και της γραμματείας-.

Νομίζω δεν έχει νόημα να συζητήσεις με τη γραμματεία ως προς το ποιος είναι ο σκοπός της άθλησης σε αυτήν την ηλικά, η προπονήτρια σαφώς δεν αγαπάει τη δουλειά της και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ό,τι κι αν πεις εσύ ή κάποιος άλλος. Γιατί από εκεί ξεκινάει όλο αυτό, από το αν ενδιαφέρονται πραγματικά για τα παιδιά και για αυτό που κάνουν.

Σίγουρα μπορείς να βρεις και κάποιο άλλο κολυμβητήριο κάπου κοντά σου.

Δεν πειράζει να αλλάζουμε μέχρι να βρούμε το καλύτερο, όταν πρόκειται για τα παιδιά μας.

Μην ξεχνάμε ότι οι δάσκαλοι -άρα και οι προπονητές- εντάσσονται στους 'σημαντικούς άλλους' της ζωής των παιδιών μας και, αν και εφόσον μπορούμε, είμαστε υποχρεωμένοι να τους διαλέγουμε προσεκτικά.

:)

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

Διαφημίσεις