Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

14 ΜΗΝΩΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ!

gyaromil

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια. Έχω το εξής πρόβλημα με τον 14 μηνών γιο μου:

Ενώ εδώ και αρκετούς μήνες τον είχα μάθει να πίνει το γάλα του και να κοιμάται στις 10.00μμ, το τελευταίο διάστημα τον βάζω κανονικά για ύπνο και δεν αποκοιμιέται μόνος του. Κλαίει ενώ ποτέ δεν έκλαιγε, προσπαθώ να τον ηρεμήσω χωρίς να τον σηκώσω αλλά δεν ηρεμεί! Ειδικά χθες το βράδυ του έδωσα 2 φορές γάλα αλλά παρόλα αυτά δεν κοιμήθηκε πριν τις 12!!!!

Το πρόγραμμά του στον ύπνο ήταν το εξής: κοιμόταν στις 10 το βράδυ, ξύπναγε από 10 έως 11 το πρωί και ξανακοιμόταν το μεσημέρι στις 4 για 1,5 έως 2 ώρες. Σκέφτηκα μήπως κοιμάται πολύ το μεσημέρι και να μην τον βάλω καθόλου για ύπνο αλλά από την άλλη φοβάμαι μήπως εξαντληθεί και νυστάξει πολύ το απόγευμα οπότε θα είναι πολύ νωρίς για βραδυνό και πολύ αργά για μεσημεριανό ύπνο!!!

Σκέφτηκα και να τον βάλω πιο νωρίς δλδ αντί για 4 στις 3 το μεσημέρι... Ουφφ!!! Δεν ξέρω τι να κάνω! Είμαι σε απόγνωση γιατί δεν έχω πια χρόνο λίγο να χαλαρώσω με τον άντρα μου στον καναπέ!!! Και δεν ξέρω τι τον έκανε να αλλάξει τόσο πολύ! Πάντα περηφανευόμουν ότι είχα καταφέρει να κοιμάται το παιδάκι μου χωρίς αγκαλιές και χωρίς νανουρίσματα. Είχα καταφέρει να κοιμάται αφού έπινε γάλα κι όχι να αποκοιμιέται πίνοντάς το. Ξάπλωνε στο κρεβατάκι του, του έλεγα καληνύχτα, έπαιζε λίγο μόνος του με το αρκουδάκι του και του μιλούσε και μετά από 15 λεπτά κοιμόταν!!! Πάνε όλα...:-(:cry:

u65Tp3.png

QACnp2.png

Διαφημίσεις

Φάση είναι και θα περάσει.Σε εμένα που έκανε το ίδιο ακριβώς στην ίδια ηλικία με το δικό σου,ενώ ήταν τυπικότατος,σχεδόν σαν ρομποτάκι,αφού προσπάθησα να τον ηρεμήσω κι εγώ χωρίς να τον σηκώσω κι είδα ότι εντεινόταν το πρόβλημα αντί να βελτιώνεται,είδα ότι έπρεπε να πάρει το μήνυμα ότι "το βράδυ όταν ξαπλώνει θα κάτσει στο κρεβάτι και όοτι θα πρέπει να κοιμηθεί"!Του άφησα το φως στο διάδρομο ανοικτό κι εγώ πηγαινοερχόμουν κάνοντας δουλειές (κι επίτηδες περνούσα από μπροστά του να με βλέπει) χωρίς να του δίνω σημασία!Μετά την τρίτη-τέταρτη φορά....απλά το πήρε απόφαση!Τώρα πλέον κοιμάται κανονικότατα και μάλιστα τρέχει βιαστικά μπροστά μου για να πάρει θέση εκεί που τον ετοιμάζω για να πάει για ύπνο:lol:

Όποιος έχει ένα γιατί να ζει,μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πώς!Νίτσε