Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ψαχνω ομιλητη για ενδοσχοληκη βια....Πως???

Recommended Posts

Καλημερα.Δεν ξερω ποσο σαφες ειναι ο τιτλος,αλλα θελω αν καποιος/α ξερει να με βοηθησει.

Εγινα για πρωτη φορα αντιπροερος σε συλογο γονεων και κηδεμονων και με αφορμη την 6μαρτιου που ειναι παγκοσμια ημερα κατα της ενδοσχολικης βιας,θα ηθελα να βρω καποιον να ερθει στο σχολειο μας να μιλησει για αυτο στα παιδια και τους δασκαλους.Δεν ξερω ομως τι ενεργειες να κανω και πως θα γινει αυτο.Ευχαριστω εκ των πρωτερων.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Διαφημίσεις

Νομίζω πως υπάρχει η τηλεφωνική γραμμή για την ενδοσχολική βία. Μήπως να ζητούσες βοήθεια από εκεί; Δες και εδώ: epsype.blogspot.gr θα βρεις και τηλέφωνα ομιλητών κλπ.

Ευχαριστω.σκεφτηκα για την τηλεφωνικη γραμμη αλλα ειναι μονο για πληροφοριες και συμβουλες. και πιστευω πως αν εχει τηλ.θα ειναι πολυ χρησιμο

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Μπορείς να απευθυνθείς:

1) Στο ΚΕΔΔΥ της περιοχής σου και κάνοντας μια αίτηση να ζητήσεις να έρθουν να σας μιλήσουν (εμείς το κάνουμε σε όσα σχολεία μας ζητάνε για διάφορα θέματα)

2) Στον ΟΚΑΝΑ που έχει πρόγραμμα παρέμβασης στα σχολεία ειδικά για το θέμα και έχει και άδεια από το υπουργείο να μπαίνει στα σχολεία

3) Σε κάποιον ιδιώτη ψυχολόγο, που όμως δεν μπορεί να έρθει σε ώρα σχολείου γιατί απαιτείται ειδική άδεια για να μπει στο σχολείο και να μιλήσει στα παιδιά. Μπορεί, όμως, κάλλιστα να έρθει απόγευμα και να μιλήσει σε γονείς και σε όποιον άλλο θέλει να παρευρίσκεται

Γν'ωμη μου, ότι τι έχει αφήσει λίγο αργά, βέβαια. Για να γίνει μια σωστή παρουσίαση χρειάζεται κάποιος χρόνος προετοιμασίας.......2 εβδομάδες είναι λίγο οριακά έως πιεστικά για κάποιον ομιλητή

Διαφημίσεις

Μπορείς να απευθυνθείς:

1) Στο ΚΕΔΔΥ της περιοχής σου και κάνοντας μια αίτηση να ζητήσεις να έρθουν να σας μιλήσουν (εμείς το κάνουμε σε όσα σχολεία μας ζητάνε για διάφορα θέματα)

2) Στον ΟΚΑΝΑ που έχει πρόγραμμα παρέμβασης στα σχολεία ειδικά για το θέμα και έχει και άδεια από το υπουργείο να μπαίνει στα σχολεία

3) Σε κάποιον ιδιώτη ψυχολόγο, που όμως δεν μπορεί να έρθει σε ώρα σχολείου γιατί απαιτείται ειδική άδεια για να μπει στο σχολείο και να μιλήσει στα παιδιά. Μπορεί, όμως, κάλλιστα να έρθει απόγευμα και να μιλήσει σε γονείς και σε όποιον άλλο θέλει να παρευρίσκεται

Γν'ωμη μου, ότι τι έχει αφήσει λίγο αργά, βέβαια. Για να γίνει μια σωστή παρουσίαση χρειάζεται κάποιος χρόνος προετοιμασίας.......2 εβδομάδες είναι λίγο οριακά έως πιεστικά για κάποιον ομιλητή

Ευχαριστω παρα πολυ ηταν πολυ κατατοπιστηκα αυτα που μου εγραψες.Εχεις δικιο οτι ειναι λιγο αργα αλλα φαντασου οτι την τεταρτη εγιναν οι εκλογες και τωρα μολις αναλαβαμε.Δεν ευθυνομαι για το χρονο αλλα ευχομαι να καταφερω κατι εστω ακομα αι να μιλησω στους δασκαλους στην αναγκη ωστε να αφιερωσουν οι ιδιοι μια ωρα ωστε να μιλησουν στα παιδια για αυτη την μερα ....ευχαριστω και παλι.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Τηλεφώνησε στο Συνήγορο του Παιδιού. Έχει γίνει αρκετή δουλειά για το θέμα αυτό και σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

Μπηκα στο σαιτ τους ο πρωι και ειδα καποια πραγματα...δεν ηξερα οτι μπορουν να κανουν κατι τετοιο...θα επικοινωνησω μαζι τους.

Σε ευχαριστω και εσενα πολυ.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Φαντάζομαι οτι μπορείς να καλέσεις και στον Πανελλήνιο Σύλλογο Ψυχολόγων και απο εκεί να σου πουν αν κάποιο μέλος τους κάνει ομιλίες για την ενδοσχολική βια.Επίσης υπάρχει και δεύτερος σύλλογος ψυχολόγων ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων οπότε δες και εκεί.

http://www.epsype.gr είναι ησωστη ιστοσελίδα για την ΕΨΥΠΕ.

κανουν ομιλίες σε σχολεια οργανωμενα ομως απο ότι ξέρω, οχι μεμονωμένα άτομα. ίσως όμως έχουν κατι να σου πουν. στο σιτε θα βρεις τα τηλεφωνα τους υπαρχει και η γραμμη 801 801 1177 όπου και εκεί θα μπορέσουν να σου πουν. ή να σε συνδέσουν με τα κεντρικά.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

• 3 weeks later...

Διαφημίσεις

• 4 weeks later...
Φαντάζομαι οτι μπορείς να καλέσεις και στον Πανελλήνιο Σύλλογο Ψυχολόγων και απο εκεί να σου πουν αν κάποιο μέλος τους κάνει ομιλίες για την ενδοσχολική βια.Επίσης υπάρχει και δεύτερος σύλλογος ψυχολόγων ο Σύλλογος Ελλήνων Ψυχολόγων οπότε δες και εκεί.

Δυστυχώς υπάρχει σχολική βία στα σχολεία. Εμένα πηγαίνει σε ιδιωτικό & παρ'όλα αυτά & την τσαντα πέρισυ του μουτζούρωσαν & φέτος του αχρήστεψαν το μπουφάν με μπλάνκο & οι υπεύθυνοι κάνουν την πάπια....:?:confused::(

• 1 year later...