Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Η γιαγιά να κρατάει 3 μηνών βρέφος στο σπίτι της ή στο σπίτι μας;

Recommended Posts

Να ρωτήσω κι εγω κατι που έχει σχέση με τη γιαγιά. Ο μικρός είναι 3 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Σε 2 εβδομάδες θα επιστρέψω στη δουλειά, ωράριο 8 με 13.30. ο άντρας μου θα μπορεί να το κρατάει ως τις 10 περίπου και μετά θα αναλαμβάνει η γιαγιά. Το θέμα είναι πως εγώ θέλω η γιαγιά να έρχεται σπίτι μας γιατί δε θέλω ο μπέμπης να βγει από το πρόγραμμά του. Το θεωρώ πολύ σημαντικό να συνεχίσει να είναι στο χώρο του για να νιώθει ασφάλεια. Η πεθερά μου όμως θέλει να το κρατάει στο σπίτι της γιατί εκεί προσέχει και την 90 χρονών πεθερά της και δε θέλει να την αφήσει. Στο ίδιο σπίτι ζει και ο άλλος της γιος. Πράγμα που σημαίνει ότι το μωράκι μου θα βγαίνει μία φορά από το σπίτι για να πάει εκεί, με όλα τα σχετικά, ριλάξ, καρότσι, πιπίλες, γάλα, μπουκάλι...και μετά αν είναι ανήσυχος θα πρέπει να ξαναβγαίνει για να μου τον φέρουν στο σχολείο να τον θηλάσω. Είμαι υπερβολική που θέλω το μωρό να είναι στο χώρο του και να έχει την αποκλειστική φροντίδα ενός ανθρώπου;

Διαφημίσεις

Οχι αλλά με τις συνθηκες που περιγράφεις δεν γίνεται.Υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις που έχει η πεθερά σου.Από την στιγμή που δεν μπορεί θα πάτε εσεις με το προγραμμα της.

U5gcp2.png

Eρωτεύτηκα!!!

καλησπερα.κι εγω στη θεση σου θα ειχα τις ενστασεις μου οχι λογω της μεταφορας αλλα γιατι δεν ξερω κατα ποσο ειναι καλο ενα μωρακι 3 μηνων να εκτιθεται σε παροβαλλον που μπορει ευκολα να του μεταφερθει μικροβιο...οσο περισσοτεροι τοσο το χειροτερο...απο την αλλη και η πεθερα σου εχει τα δικια της!οσο για το θηλασμο μπορεις να βγαζεις το γαλα με θηλαστρο και να το εχεις στο ψυγειο γιατι δεν γινεται το μωρο να κανει τουρνε καθε φορα που θα πειναει και να της το δινεις.....το μονο καλο ειναι οτι ειναι προθυμη να σασ βοηθησει και θα κανει καλο στο μωρο να συνηθισει και σε αλλους χωρους εκτος του σπιτιου σας.δοκιμασε το,δες πως θα παει και μην σκεφτεσαι αρνητικα...ουτως η αλλως για 3 ωρες ειναι ολη η δουλεια...

το παιδι σου ειναι ο μονος ανθρωπος που αγαπας ενευ ορων πριν καν τον γνωρισεις..:!:

επειδη οι ωρες που στην ουσια το μωρακι θα ειναι λιγες δηλαδη 3 ωρες θα ειναι με την γιαγια αφου θα το προσεχει ο αντρας σου μεχρι της 10...μπορει το παιδι να παει στο σπιτι της γιαγιας απο την στιγμη που εχει και μια γηραιοτερη να φροντιζει και εγω αυτο το εκλαμβανω οτι πρεπει να ειναι ανθρωπος πολυ καλοπροαιρετος αφου παρα την φροντιδα της πεθερας της προσπαθει να ευχαριστησει-βοηθησει και σενα με το μωρακι σου..απο την στιγμη που στην ουσια δεν γινετε αλλιως λογο του οτι πρεπει να επιστρεψεις στην δουλεια σου αμεσα (βεβαια θα ηταν καλυτερα μετα τους 6 μηνες να ξαναπιασεις δουλεια)αλλα οι αναγκες ειναι μεγαλες δυστυχως!!:P:p!! απλα ελπιζω το σπιτι της να ειναι τουλαχιστον κοντα γιατι και τα πολλα περα δωθε ειναι κουραστικα και για τους ιδιους τους γονεις μην νομιζεις!!εγω θυμαμαι παντως οτι η μαμα μου το πηρε σπιτι της απο 2 μηνων αλλα το κραταγε για ολο το σαβατοκυριακο(αλλη περιπτωση αυτο)....καντο ετσι και αν τελικα δεις οτι δεν βγαινει πρεπει αν εχεις την δυνατοτητα και την εμπιστοσυνη μηπως και εβρισκες μια κοπελα γιαυτο το τριωρακι!!καλη επιτυχια:P:p:p:p

Είναι λογικό να είσαι στενοχωρημένη. Αυτό που μάλλον σου φαίνεται βουνό η επιστροφή στη δουλειά...

Σαφώς, η πεθερά σου δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον άνθρωπο που έχει ήδη αναλάβει τη φροντίδα του.

Όσο για τα μικρόβια, νομίζω ότι μεγαλύτερο κίνδυνο συνιστάς εσύ που θα έχεις να κάνεις με παιδάκια.

Για να απλοποιήσεις τα πράγματα, να μεταφέρεις σε μόνιμη βάση κάποια πράγματα στο σπίτι της πεθεράς σου: λίγα ρούχα, πάνες, ριλάξ. Έτσι δεν θα χρειάζεται να μεταφέρεις τίποτε άλλο παρά μόνο με το μωρό.

Χαμογέλα!!! Το μωρό σου θα δέχεται την καλύτερη φροντίδα, αυτή της γιαγιάς του!

• Like 1

Διαφημίσεις

Τα μωρά προσαρμόζονται σε τέτοιες αλλαγές, εφόσον μάλιστα είναι για λίγες ώρες.

Να πω και κάτι άλλο: Προσωπικά, παρόλο που έχω καλή σχέση με την πεθερά μου, δεν θα ήθελα να βρίσκεται κάθε μέρα στο σπίτι μας. Θα ένιωθα ότι δίνω ευκαιρία και δικαίωμα να κρίνει τα πάντα. Κι εκείνη μπορεί να μην ένιωθε τόσο βολικά σε ξένο σπίτι, κι αυτό θα περνούσε και στο μωρό. Προτιμώ όποιος προσέχει το μωρό να νιώθει όσο πιο άνετα γίνεται.

Όσο για το ότι το μωρό χρειάζεται αποκλειστική φροντίδα, έχω διαφορετική γνώμη. Είναι πολύ πιο φυσιολογικό ένα μωρό να μεγαλώνει σε ένα σπίτι με άλλους 2-3-4-5 ανθρώπους κι έτσι να γνωρίζει τον κόσμο, παρά να μένει όλη μέρα μόνο του με έναν ενήλικα.

Για να απλοποιήσεις τα πράγματα, να μεταφέρεις σε μόνιμη βάση κάποια πράγματα στο σπίτι της πεθεράς σου: λίγα ρούχα, πάνες, ριλάξ. Έτσι δεν θα χρειάζεται να μεταφέρεις τίποτε άλλο παρά μόνο με το μωρό.

Πολύ σωστό!

Κορίτσια σας ευχαριστώ..μάλλον η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση. Έχω σκεφτεί και τη λύση κοπέλας, φυσικά ο άντρας μου διαφωνεί, αρκεί να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Θεωρώ τη ρουτίνα και το πρόγραμμα σημαντικό για ένα μωράκι 3 μηνών. Το πρακτικό είναι και αυτό πρόβλημα, ριλάξ και καρότσι πρέπει να μεταφέρονται καθημερινά, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Θα ήθελα έναν άνθρωπο να φροντίζει αποκλειστικά το μικρό μας, όπως κάνω εγώ από τη στιγμή που γεννήθηκε. Νομίζω πως θα είναι αρκετά δύσκολο για αυτόν το ότι θα χάσει εμένα μια και τον θηλάζω αποκλειστικά και τουλάχιστον δεν ήθελα να χάσει και το οικείο του περιβάλλον.

Είναι λογικό να είσαι στενοχωρημένη. Αυτό που μάλλον σου φαίνεται βουνό η επιστροφή στη δουλειά...

Σαφώς, η πεθερά σου δεν μπορεί να εγκαταλείψει τον άνθρωπο που έχει ήδη αναλάβει τη φροντίδα του.

Όσο για τα μικρόβια, νομίζω ότι μεγαλύτερο κίνδυνο συνιστάς εσύ που θα έχεις να κάνεις με παιδάκια.

Χαμογέλα!!! Το μωρό σου θα δέχεται την καλύτερη φροντίδα, αυτή της γιαγιάς του!

συμφωνώ σε όλα!:-D

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Κορίτσια σας ευχαριστώ..μάλλον η αλήθεια κρύβεται κάπου στη μέση. Έχω σκεφτεί και τη λύση κοπέλας, φυσικά ο άντρας μου διαφωνεί, αρκεί να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Θεωρώ τη ρουτίνα και το πρόγραμμα σημαντικό για ένα μωράκι 3 μηνών. Το πρακτικό είναι και αυτό πρόβλημα, ριλάξ και καρότσι πρέπει να μεταφέρονται καθημερινά, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Θα ήθελα έναν άνθρωπο να φροντίζει αποκλειστικά το μικρό μας, όπως κάνω εγώ από τη στιγμή που γεννήθηκε. Νομίζω πως θα είναι αρκετά δύσκολο για αυτόν το ότι θα χάσει εμένα μια και τον θηλάζω αποκλειστικά και τουλάχιστον δεν ήθελα να χάσει και το οικείο του περιβάλλον.

Κι γω κοπέλα είχα αλλά για άλλους λόγους, αν είχα την επιλογή θα προτιμούσα τη γιαγιά του.

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Οχι αλλά με τις συνθηκες που περιγράφεις δεν γίνεται.Υπάρχουν και άλλες υποχρεώσεις που έχει η πεθερά σου.Από την στιγμή που δεν μπορεί θα πάτε εσεις με το προγραμμα της.

Συμφωνώ καθώς επίσης δεν νομίζω να χρειάζεται να στο φέρνει στο σχολείο αλλά να το δίνει με μπιμπερό που θα έχεις βγάλει εσύ με το θήλαστρο. (καθαρά και μόνο για την διευκόλυνση σας, δνε είναι απαραίτητο αν θες να δίνεις μόνο στήθος.) Σκέψου ότι πάνω απ όλα θα σας βοηθήσει και δεν θα αναγκαστείς να έχεις γυναίκα από τόσο μικρό.

Διαφημίσεις

Κι εγώ έτσι σκεφτόμουν, ειδικά στο πρώτο παιδί. Δεν με συγκινεί η σκέψη της μετακίνησης/αλλαγής περιβάλλοντος σε ένα τόσο μικρό μωρό επί καθημερινής βάσεως, άλλο να πάει κάπου με τους γονείς του επίσκεψη.

Απλά, με τις συνθήκες που περιγράφεις θα ήταν οπωσδήποτε πολύ άδικο εκ μέρους σου να απαιτήσεις από την πεθερά σου να έρχεται στο σπίτι σας. Οπότε, ή θα της το πηγαίνετε ή θα πάρετε κοπέλα. Εγώ θα προτιμούσα το δεύτερο, είναι λίγες οι ώρες, δεν πιστεύω να κοστίσει και τόσο. Αρκεί βέβαια να εύρισκα κάποια συστημένη από φίλη, να είναι βέβαιη πως μπορώ να της έχω εμπιστοσύνη! Όσο για το γάλα, πάλι για πρακτικούς λόγους, θα άφηνα αντλημένο στο ψυγείο.

• 2 weeks later...

Eιμαι η μονη που το θεωρω οχι μονο υπερβολικο να εχεις την απαιτηση να ερχεται στο σπιτι αλλα και αγενες?

Η γυναικα εχει να φροντισει και ενα αλλο ατομο...και αυτο το αλλο ατομο ειναι ψυχουλα οπως το μωρο σου..δεν εχει σημασια οτι ειναι 90 χρονων. Το καταλαβαινω οτι εκει που εχεις το παιδι σου, και η καθε μανα βεβαια δεν εχεις κανενα αλλο αλλα οι αλλοι ανθρωποι εχουν και αλλες υποχρεωσεις...

Δευτερο δε νομιζω οτι για το μωρο θα κανει καμμια διαφορα..μαλλον για σας θα ειναι κουραστικο να το πηγαινοφερνετε!

Και τριτο..δλδ θελεις να το προσεχει και επισης να στο φερνει να το θηλαζεις να το ξαναπαιρνει σπιτι, μετα οταν και αν ξαναθελει να στο ξαναφερνει στο σχολειο..:shock::shock: Παιδια και υπηρετρια να προσλαμβανα δε νομιζω να το εκανε!!! Ειναι υπερβολικο νομιζω το καταλαβαινεις κ εσυ...

Οσο για τα μικροβια...η 90χρονη που δε βλεπει κοσμο δεν εχει μικροβια, τα μικροβια θα τα φερνει ομως απο το σχολειο η ιδια η μητερα! Οποτε δεν υπαρχει λογος να μενει σπιτι τοπαιδι λογω των μικροβιων..

Και εγώ είμαι της αποψης να πάτε εσεις στο σπίτι της γιαγιας... Είσαι τυχερή που υπάρχει μια γιαγια να σε βοηθάει και καλό θα είναι να την εξυπηρετήσετε και εσείς έστω με αυτό τον τρόπο..!

Βλέπω απο τη μαμα μου που πολλές φορές χρειάζεται να κρατήσει τα παιδάκια της αδερφής μου.. Το καταλαβαίνουμε οτι οταν είναι στο σπίτι της και τα μικρά μπορει να τα ηρεμεί πιο εύκολα και η ιδια μπορει να συνεχίζει τη ρουτίνα της! Σε αντίθεση με όταν πάει στο σπίτι της αδερφής μου που κάθεται η καημένη σε ένα καναπε χωρίς να έχει τι να κανει....!

Σαν νταντά κανονική δηλαδη... ε κρίμα δεν είναι?

foxfoxsvi20130319_2_My+child+is.png

Eιμαι η μονη που το θεωρω οχι μονο υπερβολικο να εχεις την απαιτηση να ερχεται στο σπιτι αλλα και αγενες?

Η γυναικα εχει να φροντισει και ενα αλλο ατομο...και αυτο το αλλο ατομο ειναι ψυχουλα οπως το μωρο σου..δεν εχει σημασια οτι ειναι 90 χρονων. Το καταλαβαινω οτι εκει που εχεις το παιδι σου, και η καθε μανα βεβαια δεν εχεις κανενα αλλο αλλα οι αλλοι ανθρωποι εχουν και αλλες υποχρεωσεις...

Δευτερο δε νομιζω οτι για το μωρο θα κανει καμμια διαφορα..μαλλον για σας θα ειναι κουραστικο να το πηγαινοφερνετε!

Και τριτο..δλδ θελεις να το προσεχει και επισης να στο φερνει να το θηλαζεις να το ξαναπαιρνει σπιτι, μετα οταν και αν ξαναθελει να στο ξαναφερνει στο σχολειο..:shock::shock: Παιδια και υπηρετρια να προσλαμβανα δε νομιζω να το εκανε!!! Ειναι υπερβολικο νομιζω το καταλαβαινεις κ εσυ...

Οσο για τα μικροβια...η 90χρονη που δε βλεπει κοσμο δεν εχει μικροβια, τα μικροβια θα τα φερνει ομως απο το σχολειο η ιδια η μητερα! Οποτε δεν υπαρχει λογος να μενει σπιτι τοπαιδι λογω των μικροβιων..

συμφωνώ απόλυτα..δλδ αν δεχόταν η γιαγιά να έρχεται, η άλλη η γιαγιά των ενενήντα θα ήταν μόνη της, στον αυτόματο?

δλδ για μένα η πεθερά κάνει τεράστια υπέρβαση έτσι, η φροντίδα ενός αρρώστου 90 χρονών είναι τρομερά ψυχοφθόρα, το ξέρει όποιος το έχει περάσει. να έχει και τα κουράγια να φροντίσει και μωρό..ε είναι υπερβολή και η απαίτηση να έρχεται σπίτι και το να το πηγαινοφέρνει στη δουλειά της μαμάς..

και εγω πιστευω οτι η πεθερα σου θα πρεπει να μεινει στο σπιτι της που φροντιζει και τον υπεργηρο ανθρωπο.

Δεν πρεπει να ξεβολευονται ολοι γυρω μας για να μην αλλαξει το προγραμμα το δικο μας και των παιδιων μας.

Διαφημίσεις

Σαφως θα προτιμουσα το παιδι να μην εφευγε απο το σπιτι αλλα κατω απο τετοιες συνθηκες νομιζω οτι το μωρο θα πρεπει να το πηγαινετε στην πεθερα σου. Εισαι τυχερη που εχεις εναν ανθρωπο να φροντισει το μωρακι σου.

Το ότι η πεθερά σου προσέχει μια υπερήλικη γυναίκα αλλάζει τα πάντα!Δεν έχει πολλές επιλογές παρά να σου ζητήσει να το πας το παιδί εκεί.Σε νιώθω απόλυτα που έχεις το άγχος τώρα που πλησιάζει ο καιρός να αποχωρίστείς το μωράκι σου και να επιστρέψεις στην δουλειά!Άφησα την μικρή μου όταν ήταν 10 μηνών για να γυρίσω πίσω στην δουλειά και απλά έπαθα πανικό από το άγχος μου!Και να σκεφτείς πως το μωρό το άφησα στην μαμά μου η οποία σημειωτέον έρχεται κάθε μέρα στο δικό μας σπίτι αλλά η δική μου μαμά δεν έχει άλλες υποχρεώσεις!Πάντως η αίσθηση να μεγαλώνει το παιδί με έναν δικό σου άνθρωπο και όχι με έναν ξένο είναι μοναδικά καθησυχαστική!Να δεις λιγάκι πως θα βρεις μια μέση οδό: δηλ τι προέχει για σένα.Η φροντίδα της γιαγιάς ή η μετακίνηση του;

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

από τη στιγμή που εσύ χρει'αζεται να λείπεις έτσι και αλλιώς αλλάζει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό το πρόγραμμα του μωρού. έχουν όμως και την ικανότητα της προσαρμογής στις συνθήκες του περιβάλλοντος. σίγουρα το ιδανικό είναι να μείνει το μωρό σου στο σπίτι και να έρχεται εκεί η γιαγιά του, εφόσον όμως δεν γίνεται στη θέση σου θα αγόραζα ή θα δανειζόμουν ή θα προμηθευόμουν με κάποιο τρόπο και 2ο από ό,τι χρειάζεται το μωρό (ριλάξ, μπουκάλι, καρότσι κτλ) και θα έμεναν μόνιμα στο σπιτι της γιαγιάς οπότε θα πηγαινοέρχεται μόνο το μωρό. το πιοπ δύσκολο κατά τη γνώμη μου είναι να σου φέρει το μωρό στο σχολείο να το θηλάσεις. και πρακτικά είναι δύσκολο γιατί την ώρα που το μωρό πεινάει θα πλαντάξει μέχρι να στο φέρει στο σχολείο, και επίσης εκεί είναι ο χώρος εργασίας σου. δηλ τι θα κα΄νεις θα αφήσεις τα άλλα παιδιά για να πας κάπου πιο ύσηχα να θηλάσεις; και εκείνα ποιος θα τα προσέχει; και εσύ θα είσαι ήρεμη να δώσεις το χρόνο που θα χρειάζεται το μωρό σου; και με τα μικρόβια και τις ιώσεις τι θα κάνεις; θα το σκεφτόσουν με τον ίδιο τρόπο αν δούλευες σε γραφείο, κατάστημα ή όπου αλλού; ίσως θα πρέπει να εξετάσεις το ενδεχόμενο να αντλείς γάλα και να το αφήνεις να το ταίσει η πεθερά σου....

κατ'εμέ είναι πολύ μικρό γαι να το βάλεις με ξένη γυναίκα εφόσον η πεθερά σου προτείνει αυτή την εναλλακτική, εκτός και αν έχετε και άλλα θέματα στο μεταξύ σας που πιστεύεις ότι αθ δημιουργήσουν πρόβλημα...

vyLxp3.pngG7Azp3.png

Καλησπέρα! Αντιμετωπίζω και εγω το ίδιο πρόβλημα.. Εμένα το μωράκι μου είναι τεσσάρων μηνών και το κρατάει η μητέρα μου που ταυτόχρονα φροντίζει και τη μητέρα της που έχει άνοια.Εφόσον πρόκειται μόνο για τρείς ώρες γιατί δεν κοιτάς και το ενδεχόμενο αν μπορεί κάποιος να μείνει με τη γιαγιά; Πιστεύω πως το μωρό θα ταλαιπωρείται πολύ με τα πήγαινε έλα και ο καιρός ακόμη είναι άσχημος.. Εγώ φαντάσου βρήκα σπίτι ακριβώς απο πάνω με τη μητέρα μου, οπότε θα κατεβαίνω κατευθείαν με το ασανσέρ στο σπίτι της ή θα έρχεται εκείνη στο δικό μου. Εύχομαι να βρείτε μία λύση που θα σας βολεύει όλους. Αν μεγαλώσει λίγο το μωράκι σου και αν ανοίξει ο καιρός όλα θα είναι πιο εύκολα.

Εμας η μπεμπα ειναι 7 μηνων....επειδη δουλευω απογευματα σε φροντιστηριο, φευγω 4μιση κ γυρναω 10παρα...την κραταει η μαμα μου που μενει σε αποσταση 10 λεπτων απο εμενα...αν δεν μπορουσε εννοειται οτι θα την πηγαινα εγω εκει αλλα η ιδια η μαμα μου δεν ηθελε να ξεβολευουμε την μπεμπα κ ειδικα μεσα στον χειμωνα...(γιατι η ιδια εμενα με εφερνε στη γιαγια μου μεσα στο καταχειμωνο για να παει στη δουλεια μετα κ ξερει πως ειναι....)...βεβαια οταν μεγαλωσει η μικρη κ ειδικα απο το φθινοπωρο κ μετα εννοειται θα πηγαινει στη γιαγια της...δεν ειναι κ σωστο να καθεται η μαμα μου εδω 7 ωρες...η μικρη τα απογευματα δεν κοιμαται κ ετσι ολο παιζουν μαζι...αλλα στο σπιτι της μαμας μου θα μπορει κ η ιδια να μαγειρευει πχ κ να κραταει κ την μπεμπα...εδω αμα κοιμηθει η μικρη μου κανει καμια δουλεια αλλα της εχω πει οχι----στην αρχη να δειτε, ειδικα τους 2-3 πρωτους μηνες μεχρι κ μου μαγειρευε, κουρτινες, σιδερο κλπ.....δεν την θελω υπηρετρια κ στο δικο της σπιτι θα ειναι κ πιο ανετα,,,αλλα θελουμε η μικρη να εχει μεγαλωσει..πιστευω απο την ανοιξη-καλοκαιρι θα πηγαινει εκει....βασικα ολο βολτες θελουν να την πηγαινουν!!!Ειμαστε τυχερες οσες γιαγιαδες μπορουν να ερχονται στα σπιτια μας....για το μωρο που δεν ξεβολευεται....αλλα αμα μεγαλωσουν κ παει 10 μηνων πχ δεν υπαρχει λογος να κουραζω τη μαμα μου περισσοτερο...

• 2 weeks later...

Καλησπερα τελικα πως το ρυθμισες;σε καταλαβαινω απολυτα.ειναι κ το ριλαξ αποστειρωτης κτλ αν αντι για το μωρο παιρνατε μια κοπελα για τη γιαγια να τη προσεχει αυτο το 3ωρο;πιστευω πως η ψυχολογια μιας νεας μητερας ειναι πολυ σημαντικη.κ μενα οταν ηταν τοσο μικος ηθελα η γιαγια να ρχετε στο χωρο μας.βασικα πολλοι την επισκεφτονταν απ το σοι για να δουνε το μικρο με απλυτα χερια το φιλουσαν στο προσωπο ενας μια φορα με βηχα αλλα ειπε ενταξει δεν ειμαι αρρωστος λιγο βηχα εχω απο τοτε μονο στο σπιτι μας γιατι ενιωθα κ εγω πιο ηρεμη.χωρις επισκεψεις με αποστειρωτη αλλαξιερα ριλαξ καροτσι.πιστευω ενα 3μηνων μωρο θελει πολυ φροντιδα.δε δικαιουσαι αδεια θηλασμου;τωρα που μεγαλωσε λιγο τον πηγαινω.