Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

14 μηνων κ ξυπνάει 20 φορές τη νύχτα με σπαρακτικα κλαματα!

εκαβη

Recommended Posts

Έχω διαβάσει όλα η σχεδόν όλα τα θέματα σχετικά με τα προβλήματα ύπνου των μωρών που αντιμετοπίζει η κάθε μητέρα κανένα όμως δεν αγγίζει το δικό μας μεγαλείο!!!!Το μωρό μου είναι 14 μηνών.Ρουτίνα ύπνου τηρώ από 2 μηνών.Ωστόσο από νεογέννητο μέχρι και σήμερα δεν έχει καταφέρει να κοιμηθέι ούτε για 2ώρες συνεχόμενα μέσα στη νύχτα!Το βάζω για ύπνο γύρω στις 10.30 κ μετά από 1 η 2 ώρες αρχιζει το μαρτύριο!Ξυπναει σηκώνεται στην κουνια,τσιριζει,κλαίει,σπαραζει,προσπαθω να το ηρεμήσω κ δεν μπορώ με τπτ να καταφερω να το κάνω να μείνει εστω μέσα στην κουνια(η οποια είναι δίπλα στο κρεβάτι μου).Τελικά το παιρνω στο δικό μου κρεβάτι,το σκεπάζω,του κρατάω το χεράκι κ εκείνο εξακολλουθεί να κλαίει σπαρακτικά κ να θέλει να σηκωθει κ απο εκέι.Αυτό διαρκέι πολλες ώρες!Ίσως κ 3ωρο!Μερικές φορές δινω γαλα,το κουνάω στα χέρια,κοιμάται κ μόλις το ακουμπήσω στο κρεβατι ξανά τα ίδια!Έχω διαλυθεί!Και μαζί μ αυτό κοντεύει να διαλυθεί κ η σχέση με τον άντρα μου διότι βλέπει μια γυναίκα με τσακισμένα νεύρα,να κλαίει συνέχεια,να εχει παιδι,σπιτι,δουλεια κ τρελλες υποχρεώσεις!Κουράστηκα!Δε θέλω να νυχτώνει,δεν θέλω να ξαναπεράσω όλο αυτό,θέλω να ηρεμήσω,να κοιμηθώ κ να πάψω να νιώθω τύψεις που θα θελα να χαστουκίζω το παιδί μου...που τόσο λατρεύω!Αν μπορείται να βοηθήσετε θα χαρώ πολυ!

Διαφημίσεις

Έχω διαβάσει όλα η σχεδόν όλα τα θέματα σχετικά με τα προβλήματα ύπνου των μωρών που αντιμετοπίζει η κάθε μητέρα κανένα όμως δεν αγγίζει το δικό μας μεγαλείο!!!!Το μωρό μου είναι 14 μηνών.Ρουτίνα ύπνου τηρώ από 2 μηνών.Ωστόσο από νεογέννητο μέχρι και σήμερα δεν έχει καταφέρει να κοιμηθέι ούτε για 2ώρες συνεχόμενα μέσα στη νύχτα!Το βάζω για ύπνο γύρω στις 10.30 κ μετά από 1 η 2 ώρες αρχιζει το μαρτύριο!Ξυπναει σηκώνεται στην κουνια,τσιριζει,κλαίει,σπαραζει,προσπαθω να το ηρεμήσω κ δεν μπορώ με τπτ να καταφερω να το κάνω να μείνει εστω μέσα στην κουνια(η οποια είναι δίπλα στο κρεβάτι μου).Τελικά το παιρνω στο δικό μου κρεβάτι,το σκεπάζω,του κρατάω το χεράκι κ εκείνο εξακολλουθεί να κλαίει σπαρακτικά κ να θέλει να σηκωθει κ απο εκέι.Αυτό διαρκέι πολλες ώρες!Ίσως κ 3ωρο!Μερικές φορές δινω γαλα,το κουνάω στα χέρια,κοιμάται κ μόλις το ακουμπήσω στο κρεβατι ξανά τα ίδια!Έχω διαλυθεί!Και μαζί μ αυτό κοντεύει να διαλυθεί κ η σχέση με τον άντρα μου διότι βλέπει μια γυναίκα με τσακισμένα νεύρα,να κλαίει συνέχεια,να εχει παιδι,σπιτι,δουλεια κ τρελλες υποχρεώσεις!Κουράστηκα!Δε θέλω να νυχτώνει,δεν θέλω να ξαναπεράσω όλο αυτό,θέλω να

ηρεμήσω,να κοιμηθώ κ να πάψω να νιώθω τύψεις που θα θελα να χαστουκίζω το παιδί μου...που τόσο λατρεύω!Αν μπορείται να βοηθήσετε θα χαρώ πολυ!

βγαζει δοντια ποναει καπου?

αν την παρετε διπλα σας κοιμαται?

πως ησυχαζει τελικα?

κι εμενα ηταν δυσκολος αλλα ησυχαζε στο στηθος

οταν εβγαλε και το τελευταιο δοντι κοιμοταν σερι για 8 ωρες συνεχομενο

Ax πόσο σε καταλαβαίνω... κάποιες νύχτες, ευτυχώς όχι συχνά, είναι ίδιο το μαρτύριο μας.. και άντε το πρωί στη δουλειά και μετά σπίτι/δουλειές, είμαι και έγκυος.

Λοιπόν στο θέμα σου: αφού το κάνει από τόσο μωρό δεν θα πρέπει να είναι δοντάκια ούτε και όνειρα. Ισως ανασφάλεια; ή μήπως ροχαλίζει πχ ο μπαμπάς και το ενοχλεί; μήπως δεν χορταίνει το βράδι και πεινάει; για πες μας τι μπορεί να το ηρεμήσει περισσότερο συνήθως;;;;

Μήπως το κοιμίζετε πολύ την ημέρα;;

Εμείς έχουμε πρόβλημα πχ εάν δεν φάει καλά το απόγευμα (οπότε κι ας πιει το γάλα της πάλι πεινάει στο 4ωρο), επίσης αν κοιμηθεί πολύ για μεσημέρι και ξυπνήσει μετά τις 5 το απόγευμα, εάν ο μπαμπάς ροχαλίζει πολύ δυνατά ή κι αν η τηλεόραση είναι στη διαπασών.

Διαφημίσεις

Το κρατάει η μητέρα μου όσο λείπω κ κοιμάται το μεσημέρι συνήθως από τις 3 μέχρι τις 4 με 4.15.Το βράδυ κάνουμε μπάνιο,πίνουμε γάλα(με αρκέτό ζόρι),κανουμε λίγες αγκαλιές κ μετά την κουνάω για να κοιμηθεί.Εκείνη τη στιγμή είναι κουρασμένη κ κοιμάται χωρίς γκρίνια,πολύ εύκολα.Μετά από 1,5 με 2 ώρες στην καλύτερη περίπτωση αρχίζει η κόλαση!Αυτό ισχύει από νεογέννητο,δεν είναι κάτι καινούριο,απλά εξαντλήθηκα πλέον.Κουράστηκα όσο δεν πάει άλλο!για ποσο ακόμα πρέπει να το περνάω όλο αυτό!Επίσης να σας πω ότι έχω δοκιμάσει να μην κοιμηθεί καθόλου το μεσημέρι(άλλο μαρτύριο αυτό) για να κουραστεί περισσότερο,με αποτέλεσμα το παιδί απ΄΄ο τις 8 να κουτουλάει,ωστόσο την κράτησα μέχρι τις 10 το βράδυ για να κοιμηθεί κ το αποτέσμα....12 η ώρα ξύπνια!!Έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο?

Ηρέμησε, συμβαίνουν αυτά. Κατά την γνώμη μου το μωράκι σου μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσει να κοιμάται μόνο του. Δηλαδή να μάθει να μην το νανουρίζεις αλλά να ηρεμεί στην κουνια του μόνο του όταν είναι ξύπνιο.

Ισως ξυπνά τώρα ας πούμε για να αλλάξει πλευρό και αντιλαμβάνεται πως δεν είναι στην αγκαλίτσα της μαμάς και σε καλεί με αυτόν τον τρόπο.

Προσπαθήστε, εμείς την βάζουμε πριν κοιμηθεί στην κούνια μαζί με ένα αρκουδάκι πολύ πολύ μαλακό και το χαϊδεύει στο πρόσωπο της και νανουρίζεται μόνη της. Το βράδι την έχω πιάσει αρκετές φορές που είναι μισοξύπνια και έχει αγκαλιά το αρκουδάκι της.

Εμένα αυτό μου ακούγεται με διαταραχή ύπνου -αρκετά σοβαρή μετά από τόσους μήνες- τις οποίας τα αίτια θα έψαχνα...στον λίγο ύπνο!!! Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται αυτό...

Γράψε μας το συνολικό ημερήσιο πρόγραμμά της. Πόσες ώρες κοιμάται συνολικά μέσα στο 24ωρο;

το νυχτερινό ξύπνημα που περιγράφεις μοιάζει με νυχτερινό τρόμο -αν και είναι πιο μικρή από το συνηθισμένο. Η συχνότερη αιτία του νυχτερινού τρόμου είναι η υπερκόπωση. Δες εδώ: http://pediatros-thes.gr/for-parents/%CF%8D%CF%80%CE%BD%CE%BF%CF%82/%CE%BD%CF%85%CF%87%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CE%B9/

Δες και αυτό για αρκετές γενικές πληροφορίες σχετικά με τον ύπνο

http://www.pantley.com/elizabeth/links/PantleyNoCryBooklet.pdf

Στην σελ. 5 έχει και έναν πίνακα με το πόσες ώρες ύπνου έχουν ανάγκη τα παιδιά από 0-7 ετών

KbCJp2.pngEYukp3.png

Μην το κρατάς ξύπνιο την ημέρα. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, ο ύπνος φέρνει ύπνο.

Επίσης συζήτησέ το με τον παιδίατρο που γνωρίζει το παιδί καλύτερα. Μήπως πονάει κάπου, μήπως το ενοχλεί κάτι κτλ. Έχει πιπίλα ή κάποιο αγαπημένο αντικείμενο;

πιστευω οτι το να κοιμαται 3 το μεσημερι ειναι λιγο αργα...οπως επισης και 10.30 το βραδυ ειναι επισης αργα.δοντακια δεν το κοβω να ειναι! μαλλον ειναι ετσι το παιδι γιατι μας ανεφερες οτι το κανει απο νεογεννητο.μονο οταν το κοιμιζεις στην αγκαλια σου αποτι καταλαβα κοιμαται. επειδη το μωρακι σου εχει μεγαλωσει γιατι και εγω ειχα ενα παρομοιο προβλημα στο οτι η δικια μου ηθελε 2 ωρες κουνημα στο καροτσι και δεν αντεχα αλλο να το κανω αυτο!μεχρι που αποφασισα μονη μου να κανω το εξης.της εδινα το γαλατακι της κανονικα μεχρι της 9.00 (10.30 ειναι πολυ αργα γιατι το μωρακι μπορει να ειναι και σε υπερενταση αν κουτουλαει απο τις 8.00 και το βαζεις για υπνο στις 10.30) δεν ειναι σαν τους μεγαλους!! μετα λοιπον το γαλατακι την κουνουσα για 1 λεπτο στην αγκαλια μου και μετα την εβαζα στην κουνια της με φιλακι καληνυχτα κτλ....χαμος στο κλαμα σπαραγμους και λοιγμους.πηγαινα λοιπον την ξαναξαπλωνα στο κρεβατακι της της εδινα την πιπιλα την καληνυχτιζα παλι κτλ....κοιμοτανε μετα απο 2 ωρες αλλα μονη της πλεον.το ολο σκηνικο κρατησε 2 εβδομαδες και απο τοτε δεν ξανασυναιβει τιποτα.αν εχεις το κουραγιο να το κανεις καντο!θυμαμαι που οταν το πηγαινα στην μαμα μου (την παιρνει καθε σαββατοκυριακο) της ειχα πει τελος το κουνημα θα κανεις αυτο και αυτο..βεβαια δεν το εκανε γιατι μου λεει μα το παιδι κλαιει!και της λεω και επειδη κλαει τι θα γινει?θα τσαταλιασουν τα δικα μου νευρα??μην το ξανακανεις αστην..απο την στιγμη λοιπον που δεν ποναει καπου το παιδι δοκιμασε αυτο που σου ειπα.και προς θεου μην το βαζεις 10.30 για υπνο και για το παιδι αλλα πανω απο ολα και για σενα! και το μεσημερακι απο τις 1.30 μεχρι 2.15 ας εχει παει για την μεσημεριανη σιεστα του!! καλη επιτυχια :P:p

Διαφημίσεις

να προσθεσω εκει που λεω στο ποστ μου οτι κοιμοτανε μετα απο 2 ωρες εννοειται μετα σπαρακτικων κλαματων ετσι για 2 ωρες συνεχομενες μεχρι που κουραζοτανε και σταματαγε;)

Κατά την άποψή μου το παιδάκι έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα αϋπνίας και νεύρων, λόγω ...της αϋπνίας. Είναι κουρασμένο και ταλαιπωρείται. Θέλει να κοιμηθεί και δεν ξέρει πώς. Θέλει να μείνει κοιμισμένο, αλλά δεν ξέρει να ξανακοιμηθεί μόνο του, οπότε περιμένει από σένα να το κοιμήσεις. Και σένα τα νεύρα σου έχουν σπάσει, είσαι κουρασμένη και δεν μπορείς άλλο να το κουνάς και να το παρακαλάς να κοιμηθεί για να κοιμηθείς κι εσύ μισή ώρα. Και το αντιλαμβάνεται και εκνευρίζεται περισσότερο. Σε καταλαβαίνω απόλυτα.

Υπάρχουν μέθοδοι εκπαίδευσης ύπνου (και από το Κοιμήσου παιδί μου, που κάναμε εμείς -έχω γράψει στο αντίστοιχο τοπικ-, και το No cry sleep solution, ίσως και να υπάρχουν κι άλλες). Προσπάθησε να διαβάσεις (γιατί καταλαβαίνω ότι με την κούραση που έχεις, ούτε να διαβάσεις δεν μπορείς) και αφού βρεις ποια σας ταιριάζει, να την εφαρμόσεις κατά γράμμα, γιατί πλέον δεν είναι νεογέννητο, δεν έχει προφανώς πονάκια, ή δοντάκια ή τίποτα τέτοιο (γιατί θα είχε περάσει μέχρι τώρα). Αν αρχίσει να κοιμάται παραπάνω θα ηρεμήσει, θα το δείς.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο διάβασα ότι τα μωρά σ'αυτήν την ηλικία χρειάζονται περίπου 14,5 ώρες ύπνο το 24ωρο και ότι ο ύπνος έρχεται ευκολότερα μεταξύ 8-8:30 το χειμώνα και 8:30-9:00 το καλοκαίρι (το είχα καταλάβει βέβαια κι εγώ, γιατί τον έβλεπα που νύσταζε από τις 7:30-:cool:. Μετά από αυτές τις ώρες τα πιάνει υπερένταση. Επίσης έχει σημασία η τήρηση του προγράμματος (φαγητού και ύπνου).

Καλό κουράγιο.

jTosp2.png

μετα λοιπον το γαλατακι την κουνουσα για 1 λεπτο στην αγκαλια μου και μετα την εβαζα στην κουνια της με φιλακι καληνυχτα κτλ....χαμος στο κλαμα σπαραγμους και λοιγμους.πηγαινα λοιπον την ξαναξαπλωνα στο κρεβατακι της της εδινα την πιπιλα την καληνυχτιζα παλι κτλ....κοιμοτανε μετα απο 2 ωρες αλλα μονη της πλεον.το ολο σκηνικο κρατησε 2 εβδομαδες και απο τοτε δεν ξανασυναιβει τιποτα.

Α γεια σου!! αυτό εννοώ κι εγώ. Πρέπει να μάθει λίγο μόνο του το μωράκι σου να κοιμάται. Είναι σημαντικό να έχει και παρεούλα ένα αγαπημένο παιχνιδάκι άφοβο για τον ύπνο (μαλακό κλπ) όπως επίσης θεωρώ σημαντικό να το βάλεις σε άλλο δωμάτιο αν μπορείς. Οσο σε βλέπει δίπλα του αυτό νομίζω θα γίνεται...

Ο στόχος είναι το παιδί να καταφέρει να έχει αυτοέλεγχο στο θέμα του ύπνου. Δοκίμασε το.

Συμφωνώ επίσης σε όλα με το lelaki, για τα ωράρια κλπ.

Ένα γνωστό μου ζευγάρι με δίδυμα και με ανύπαρκτη βοήθεια από γονείς/πεθερικά έφεραν μια νταντά να προσέχει τα παιδιά τη νύχτα. Αν το αντέχετε οικονομικά αξίζει τον κόπο να το σκεφτείς. Βέβαια δεν λύνει το πρόβλημα ύπνου του παιδιού σου αλλά τουλάχιστον εσύ και ο άντρας σου θα είστε πιο ήρεμοι. Κάπου εδώ στο φόρουμ θυμάμαι μία περίπτωση που το μωρό μιας μαμάς κοιμόταν συνολικά μέσα στο 24ωρο το πολύ 4 ώρες! Τελικά μετά από πολλούς μήνες και βρήκαν ότι είχε πρόβλημα με τη μελατονίνη, μια ορμόνη που σχετίζεται με τον ύπνο. Ίσως θα ήταν καλό να πάρεις μια ιατρική γνώμη.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

ολες οι νεες μαμαδες εχουμε αποριες πολλες για τα παιδακια μας!εγω τουλαχιστον που εχω ενα παιδακι ακομα μονο!!δεν ειναι κακο να παιρνεις γνωμες και ιδεες!!καποια πραγματα βεβαια σου βγαινουν και εμφυτα αλλα ολο και καποιο λαθος θα κανουμε καποια στιγμη με τα μωρα μας γιαυτο ειμαστε εδω να ανταλασουμε ιδεες και αποψεις χωρις αυτο να σημαινει οτι η καθε μαμα θα κανει οτι της λενε οι αλλες!! απλα πειραματιζομαστε και παμε και ενα βημα πιο περα παντα κανοντας οτι μπορουμε καλυτερο για τα μωρακια μας!!

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ όλες σας για τις απαντήσεις σας,έχω ήδη βοηθηθεί!eliza δεν ήξερα καν τους νυχτερινούς τρόμους στα παιδιά,το έψαξα και περισσότερο κ είδα ότι το παιδί μου έχει κάποιαα κοινά συμπτώματα με τις περιγραφές τους,με κάποιες επιφυλάξεις γιατί μετά το συμβάν δεν ξαναμπαίνει ποτέ στην κουνια της παρά μόνο μαζί μουστο κρεβάτι,άρα δεν ξέρω αν το κάνει ως αντίδραση από το περιστατικό η πλέον έχει γίνει συνήθεια.Θα προσπαθήσω να αλλάξω κάποια πραγματα όπως πχ να την κοιμίζω νωρίτερα το μεσημέρι κ λίγο νωρίτερα το βράδυ μήπως κ έτσι δεν δημιουργείται τόση υπερένταση στο παιδί.Αλλά τι μπορώ να κάνω για να την βάζω πάλι στην κουνια της να συνεχίζει τον ύπνο?πώς θα το καταφέρω?

Μήπως μπορείς να κάνεις την κούνια της έναν δικό της χώρο; πως; να είναι ξύπνιο το παιδί όταν το βάζεις εκεί, έχοντας χρόνο έστω και μισοκοιμισμένο να παρατηρεί τα χρώματα, τις παντες και φυσικά αγκαλίτσα με αγαπημένο του παιχνιδάκι.

Για να καταλάβεις, εμάς όταν τη βάζουμε στην κούνια, εδώ και μήνες αυτό, αμέσως πιάνει αγκαλιά το αρκουδάκι της που είναι πάντα εκέι, με λαχτάρα και μάλιστα κάνει και ααααααα!!! (απόλαυση). Μόνο εκεί το βρίσκει αυτό, δεν την αφήνουμε να παίζει εκτός κούνιας με το συγκεκριμένο.

Ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό του νυχτερινού τρόμου είναι ότι όσο προσπαθείς να ηρεμίσεις το παιδί τόσο παρατείνεται η διαρκεια του :? Ακόμα και τα απλό άγγιγμα ή χάδι μπορεί αντί να καθησυχάζει να προκαλεί αντιδραση. Το παιδί δεν είναι πραγματικά ξύπνιο, ούτε και μπορείς να το ξυπνήσεις για να συνέλθει.

Είναι στ' αλήθεια τρομακτικό και για τον θεατή-γονιό :|

Αν δεν την βγάλεις από την κούινια αλλά απλά είσαι εκεί και προσέχεις μην χτυπήσει πουθενά τι γίνεται; το έχεις δοκιμάσει;

(αυτά τα λέω λόγω εμπειρίας στον νυχτερινό τρόμο με το γιο μου...Το δικό μας πρόβλημα λύθηκε σταδιακά με περισσότερο ύπνο στην διάρκεια της μέρας)

Αφού η κούνια είναι ακόμα δίπλα στο κρεβάτι σας, έχεις σκεφτεί να την κολλήσεις και να βγάλεις το ενδιάμεσο κάγκελο; ΄Έτσι θα είναι πιο έυκολο να είστε δίπλα-δίπλα αλλά και η καθεμία στο χώρο της. Επίσης υπάρχουν παιδία που δεν θέλουν με την καμία τα κάγκελα (η κόρη μου πχ. -την έβαλα σε κανονικό κρεβάτι 1 έτους γιατί δεν υπήρχε τρόπος να την ακουμπήσω μέσα στην κούνια και να μην γίνει χαμός)

KbCJp2.pngEYukp3.png