Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

SOS Ράμμα στον τράχηλο στην 21η εβδομάδα

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες τις εγκυούλες και τις μανούλες. Η αδερφή μου έκανε τον Β επιπέδου σήμερα και ο γιατρός διαπίστωσε ότι έχει μακαλό τράχηλο και κάποια ελάχιστη ρήξη (αν κατάλαβα καλά). Η εξέταση όπως την είδα δίνει 0.2% για γέννα πριν την 28η εβδομάδα και 5,3% για γέννα πριν την 37η. Ο γιατρός της είπε (και τον εμπιστευόμαστε τρελά) ότι θα πρέπει να προσέχει και ότι ακόμα και από τις κλωτσιές του μωρού θα μπορούσε να προκληθεί μεγαλύτερη ρωγμή με αποτέλεσμα τον πρόωρο τοκετό. Γι' αυτό και αύριο της έχει κλείσει ραντεβού για ένα ράμμα στον τράχηλο ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.

Καμιά άλλη κοπέλα με παρόμοια εμπειρία; Είναι κάτι που είναι τόσο επικίνδυνο;

VSslp3.png

Διαφημίσεις

Δεν είναι πολύ σχετική η εμπειρία μου, γι' αυτό σου γράφω ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ! Στη β' επιπέδου (21+6) μου μετρήθηκε τράχηλος 27 mm και παρ' όλο που δεν θεωρήθηκε πολύ επικίνδυνο, ο γιατρός μου μου είπε ότι, σε κάθε περίπτωση, προτιμούν να αποφεύγουν περίδεση τραχηλου σε τόσο προχωρημένη εβδομάδα. Διαβάζοντας στο φόρουμ έχω δει ότι αυτό ισχύει σε πολλές περιπτώσεις, γιατί σε τόσο μεγάλη εβδομάδα η περίδεση μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις κι εκεί που πας να σωθείς, να την πατήσεις. Πολλές κοπέλες τις έβαλε ο γιατρός σε απόλυτη ξάπλα + προγεστερόνη ή φάρμακα κατά των συσπάσεων μέχρι να γεννήσουν. Στο ξαναλέω, αυτά απλά τα έχω διαβάσει, δεν έχω ιδία εμπειρία!

Σίγουρα όλα παίζουν και διαφοροποιούνται ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και του κινδύνου, δεν το συζητώ, ούτε σου κάνω τον γιατρό!

Προς Θεού, δεν στα λέω για να τρομάξεις, απλά να το διπλο-τριπλο-τσεκάρετε ότι αυτή είναι η ενδεδειγμένη οδός, παρ' όλο που είναι πολύ σημαντικό που έχετε εμπιστοσύνη στον γιατρό σας (ελπίζω να έχει και αρκετή σχετική εμπειρία).

Να πάνε όλα καλά εύχομαι!;)

Δεν είναι πολύ σχετική η εμπειρία μου, γι' αυτό σου γράφω ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ! Στη β' επιπέδου (21+6) μου μετρήθηκε τράχηλος 27 mm και παρ' όλο που δεν θεωρήθηκε πολύ επικίνδυνο, ο γιατρός μου μου είπε ότι, σε κάθε περίπτωση, προτιμούν να αποφεύγουν περίδεση τραχηλου σε τόσο προχωρημένη εβδομάδα. Διαβάζοντας στο φόρουμ έχω δει ότι αυτό ισχύει σε πολλές περιπτώσεις, γιατί σε τόσο μεγάλη εβδομάδα η περίδεση μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις κι εκεί που πας να σωθείς, να την πατήσεις. Πολλές κοπέλες τις έβαλε ο γιατρός σε απόλυτη ξάπλα + προγεστερόνη ή φάρμακα κατά των συσπάσεων μέχρι να γεννήσουν. Στο ξαναλέω, αυτά απλά τα έχω διαβάσει, δεν έχω ιδία εμπειρία!

Σίγουρα όλα παίζουν και διαφοροποιούνται ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος και του κινδύνου, δεν το συζητώ, ούτε σου κάνω τον γιατρό!

Προς Θεού, δεν στα λέω για να τρομάξεις, απλά να το διπλο-τριπλο-τσεκάρετε ότι αυτή είναι η ενδεδειγμένη οδός, παρ' όλο που είναι πολύ σημαντικό που έχετε εμπιστοσύνη στον γιατρό σας (ελπίζω να έχει και αρκετή σχετική εμπειρία).

Να πάνε όλα καλά εύχομαι!;)

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Η αλήθεια είναι ότι σύμφωνα με τον υπέρηχο η μικρή βρίσκεται μπρούμυτα (αν μπορούμε να το πούμε αυτό) και ενδεχομένως κάθε κλωτσιά ή μπουνιά που ρίχνει να την κάνει χειρότερα την κατάσταση. Και η γυναικολόγος της μητέρας μου που είναι εξαιρετική και υπέροχος άνθρωπος μας είπε τα ίδια. Αν είναι να γίνει, ας γίνει, απλά σκεφτόμουν την νάρκωση γιατί πάει για ολική. Καλύτερα να αποφευχθεί κάθε ένταση ώστε να μην σφιχτεί η αδερφή μου και προκληθεί μεγαλύτερη ρήξη.... Μακάρι να πάνε όλα καλά.

Με το καλό το μωράκι σου!

VSslp3.png

σε δικημου περιπτωση λιγο μετα τη β' επιπεδου αρχισε ν ακονταινει ο τραχηλος,δηλ μετα θα αρχιζε διαστολη ...νοσηλευτηκα 1 εβδομαδα πληρης ακινησια και μετα στ οσπιτι πολλη προσοχη

26/10/10 Ήρθε η kisha junior και είναι όντως γκαυ.....τσα!

Ο μικρός μου είναι κέβλαρρ  ! 20/02/12