Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θέλει να πιπιλάει αλλα το στήθος μου δεν αντέχει

Recommended Posts

Γεια σας και πάλι,

έχω μια κορούλα 18 ημερών και θηλάζω με χίλια δυο προβλήματα, όπως όλοι. Χθες ξανανοιξε μια πληγη που είχα στην θηλή του ενός στήθους και μου είναι αδύνατον να θηλάσω απο το στήθος αυτό γιατί ο πόνος είναι αφόρητος. Τη θηλάζω προσωρινά μόνο απο το ένα στήθος έτσι ωστε να δώσω λίγο χρόνο στο πληγωμένο να επουλωθεί.

Ταυτόχρονα απο χθες, το μωρό άρχισε να θέλει να κάθεται στο στήθος με τις ώρες. Δεν τρώει όπως παλιά, μόνο πιπιλάει το στήθος και μάλιστα πολύ δυνατα. Δεν μπορω να την αφήσω όμως πολυ ώρα να το κάνει αυτό γιατί και το "υγιές" στήθος έχει ταλαιπωρηθεί πολυ απο αυτη τη διαδικασία και είνια έτοιμο και αυτό να πληγωθεί. Αν γίνει αυτό δεν θα μπορω να θηλάσω καθόλου. Αν την βγάλω απο στήθος κλαίει και δεν ησυχάζει με τίποτα. Ανοίγει το στόμα, πιπιλάει τα ρούχα της και τα χέρια της και γενικά δίνει την εντύπωση οτι πεινάει. Αυτο που με ανυσυχεί περισσότερο είναι οτι δεν αφιερώνει χρόνο στο να φαει και χορτάσει και μετα να πιπιλίσει. Απο χθες έχει καταπιεί 10 γουλιές συνολο. Παλιότερα έτρωγε καλά στα πρώτα λεπτά του γεύματος και μετα άρχιζε το πιπιλισμα και το παιχνίδι, τώρα ξεκινά απο την αρχή τεμπέλικα και μόνο με απαλό πιπίλισμα.

Προς το παρόν της έχω δώσει πιπίλα. Ξέρω οτι δεν είναι η καλύτερη λύση αλλα είμαι σε αδιέξοδο και πραγματικά δε ξέρω τι να κάνω...

Διαφημίσεις

18 ημερών είναι λίγο νωρίς για πιπίλα, προφανώς το ξέρεις. Για να επουλωθεί η πληγή γρήγορα βάζε γάλα από το δικό σου πάνω της, επίσης άσε τελείως ελεύθερο το στήθος σου, χωρίς ρούχα και σουτιεν για να αναπνέει..κυκλοφόρα λίγο σαν Παμελα Αντερσον δεν πειράζει.. Το μωρό σου βρέχει πάνες, από εκεί θα δεις αν τρώει ικανοποιητικά. Περισσότερα θα σου πουν άλλες κοπέλες που είναι πιο ειδικές στο θέμα του θηλασμού.

Δες επίσης αν έχεις σωστή στάση, μήπως το μωρό δεν βολεύεται και δεν πιάνει σωστά τν θηλή, γιατί κανονικά η θηλή σου δεν θα έπρεπε να έχει πληγή, αν το μωρό έπιανε σωστά...Αν βρω κάποιο video θα σου στείλω.

y9qxp2.pngGgOLp3.png

έχω διαβάσει πολυ για τις στάσεις θηλασμού και εφαρμόζω αυτην που το μωρό μπαίνει κάτω απο τη μασχάλη. Είμαι σίγουρη πως τοποθετώ το μωρό και το κεφαλάκι του σωστά. Το πρόβλημα είναι οτι όταν ξεκινά να θηλάσει και ανοίγει το στόμα, δεν περιμένει να μπει η θηλή στο στόμα της και μετα να ξεκινήσει να θηλάζει, αλλα αρχίζει να ρουφάει με το που ακουμπά στα χείλη της ή τη δαγκώνει. Απο κει ξεκινησαν οι τραυματισμοί. Προσπαθώ όσο μπορω΄να την ελέγξω, τη φασκιώνω για να φάει και προσπαθώ να κρατήσω σταθερό το κεφάλι της με το χέρι μου. Αλλα τις κινήσεις του στόματος της δε μπορώ να τις ελέγξω.

Το θέμα είναι οτι ένας τραυματισμός χρειάζεται μέρες για να επουλωθεί πλήρως και στο διάστημα αυτό δε ξέρω τι επίπτωσεις έχει το να μην τη θηλάζω απο το ένα στήθος. Είμαι πολυ αγχωμένη και κάθε φορά που θηλάζω βάζω τα κλάμματα. Θέλω να αφιερώσω χρόνο στο παιδί μου, να του προσφέρω το στήθος μου με τις ώρες, αλλα είναι αδύνατον όταν κλαίω απο πόνο και νιώθω τύψεις και ενοχές που δεν τα καταφέρνω.

τη ταιζεισ με ωραριο η χυμα΄? καλυτερα να δινεις ελευθερα, μηπως πειναει κ γιαυτο εμενα ειναι 2μην αγορακι πολυ λαιμαργο κ στρουμπουλο, ολη μερα κατω απτο βυζι... αυτο το παθα οταν τον αφησα αταιστο ωρα. Αλλιωσ δοκιμασε ψευδοθηλες κ θα ηρεμησεις ....απτο φαρμακειο κ ολα οκ μετα...

age.png

CfYbp2.png

Διαφημίσεις

την ταιζω κάθε 2 ώρες την ημέρα και κάθε 3 τη νύχτα. Δε νομίζω οτι πεινάει γιατί την ξυπνάω εγώ παντα για να φάει και επιπλέον δεν καταπίνει γάλα όταν θέλει πιπιλισμα, απλά παίζει

apersa ακου με καλα. Αυτό που περιγράφεις μου θυμίζει κάτι που μου είχε πει η σύμβουλος θηλασμού.

Το μωρό σου λοιπόν, παρόλο που μπορεί να είναι στην σωστή θέση, ΔΕΝ εχει πιάσει σωστα το στήθος!!! Αυτό σου προκαλεί πόνο και σου κάνει πληγες στις θηλές.

Όταν το μωρό δεν έχει πιάσει σωστά, δηλαδή τη θηλέα άλω και όχι τη θηλή, ΔΕΝ το αφήνουμε να θηλάσει. Βάζεις το μικρό δαχτυλάκι σου ανάμεσα στο στόμα του μωρού και στη θηλή σου και το αναγκάζεις να βγεί από το στήθος σου. Προασπαθείς πάλι, μέχρι να πιάσει σωστά. Χαρακτηριστικά μου είχε πει. Θα αφήσεις το μωρό να κάνει μόνο του την χαρακτηριστική κίνηση που ανοίγει διάπλατα το στόμα και όπως του κρατάς το κεφαλάκι θα το τραβήξεις ΕΣΥ και θα του χώσεις το στήθος σου μέσα στο στόμα του!!!! Δεν ξέρω αν το περιγράφω καλά! Πάντως ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΠΑΛΙ!

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Να σου ζήσει!

Αν ξαφνικά σταματήσεις από το ένα στήθος, είναι φυσικό το άλλο να μην ανταπεξέρχεται από τη μια μέρα στην άλλη στις ανάγκες της μικρής, επομένως αυτή πιπιλά για να αυξήσει την παραγωγή.

Είναι πολύ σημαντικό αυτό που γράφει η G.Geo για το πιάσιμο της θηλής.

Αν δεν μπορείς καθόλου από το πληγωμένο στήθος, δοκίμασε ψευδοθηλή που λέει κι η soulimpouli. Υπάρχει περίπτωση να προκληθεί μαστίτιδα, αν κόψεις τόσο απότομα το θηλασμό από το ένα στήθος.

Στην πόλη που μένεις έχει σύμβουλο θηλασμού; Μπορεί να σου λύσει κι άλλες απορίες για το πιάσιμο της θηλής.

Καλή συνέχεια!

apersa κουράγιο!

Έτσι και η δικιά μου... αν ήταν να χασμουρηθεί ολάνοιχτο το στόμα της! Όταν ήταν να τη βάλω στο στήθος ίσα ίσα κλπ κλπ... ξέρεις.

Λοιπόν μας πήρε περίπου ένα μήνα να στρώσουμε το πιάσιμο με πολλές προσπάθειες.

Μερικές φορές τη διέκοπτα με το δάχτυλο για να πιάσει σωστά. 1 στις 5 έπιανε αυτό στην καλύτερη.

Συνήθως όπως θήλαζε έβρισκα ευκαιρία και πίεζα μέσα στο στόμα της τη θηλή, οπότε γλιστρούσε λίγο πιο μέσα.

Δοκίμαζε να αλλάζεις στάση για να μη ταλαιπωρείται το ίδιο σημείο κάθε φορά και μερικά ντεπόν για τον πόνο δε βλάπτουν.;)

Πίστεψέ με... κάποια στιγμή το πετυχαίνουν το σωστό πιάσιμο!

NE1r.png