Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γύμνια, σεξουαλικότητα και τι να πείτε στο παιδί σας

Recommended Posts

οσο για σας...ειναι οπως το βλεπει κανεις.εγω δεν θα αφηνα τον αντρα μου να κανει κατι τετοιο μπροστα στο παιδι.δεν ξερω αν ειναι καλο η κακο το ταμπου μου αλλα τους γονεις μου τουσ ντρεπομουν.ουτε καν η μαμα μου με ειδε γυμνη απο λιγο πριν την εφηβεια...κ οταν αλλαζε μπροστα μου εγω γυριζα αλλου τα ματια..

Δεν ξέρω πώς θα είμαστε μέχρι την εφηβεία-ούτε και το σκέφτομαι για να πω την αλήθεια...

Εννοείται πως είναι όπως το βλέπει καθένας και για αυτό άλλωστε σου είπα ότι αν σε ενοχλεί, δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις...Απλά θα βρεις άλλους τρόπους για να κάνεις το μπάνιο σου με την ησυχία σου...

Αν και το ότι λες ότι σε κοιτάει περίεργα όταν είσαι γυμνή, δε φαντάζομαι να εννοείς περίεργα σεξουαλικά...Μάλλο περιέργεια είναι, όπως ήταν στην αρχή ο τρόπος που κοιτούσε η κόρη μου τον άντρα μου, που πλέον είναι μπροστά της γυμνή και δε δίνει σημασία-ασχολείται με οτιδήποτε άλλο...

Πάντως, επαναλαμβάνω, μη νιώθεις άσχημα-εφόσον σε ενοχλεί, είναι ΟΚ, μην πιέζεσαι!

Διαφημίσεις

• Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ασχετο...η κορη σου ειναι 18 μηνων κ λεει τοσα λογια???πρεπει να ψαξω να βρω κ το θεμα της ομιλιας νομιζω....:roll:

Γνώμη μου: μην μπεις στο τριπάκι να ψάξεις τίποτα...Νομίζω είναι από τα θέματα που όσο αγχώνεται ο γονιός, τόσο το παιδί δεν το κάνει...

Προσωπικά από πριν γεννήσω, σκεφτόμουν πάντα ότι θα αργήσει ΠΑΑΑΑΡΑ πολύ να μιλήσει το παιδί μου, γιατί και εγώ και οι αδερφές μου, ψιλοαργήσαμε...Ήμουν σίγουρη και για αυτό ποτέ δεν το είχα σκεφτεί..Απλά, πάντα έλεγα, τουλάχιστον 2,5 χρονών να γίνει-και το άφηνα!!!!

Και τώρα που μιλάει (νωρίς για εμένα-για κάποιους άλλους αργά!), είμαι κατενθουσιασμένη!!!!Αυτά που γράφω στο μήνυμα (και κάποια άλλα) τα λέει εδώ και κανά μήνα τουλάχιστον...Εδώ και καμιά δεκαριά μέρες όμως έχω δει τρομερή ανάπτυξη σε αυτόν τον τομέα και τα έχω παίξει!!Πετάω στα σύννεφα και ανυπομονώ πότε θα ξυπνήσει για να δω τι καινούργιο θα πει-κάθε μέρα λέει καινούργιες λέξεις...Οπότε, νομίζω κάθε παιδί θέλει το χρόνο του, χωρίς πίεση και άγχος...Αυτά, και κλείνω το οφ τόπικ...

Δεν ξέρω πώς θα είμαστε μέχρι την εφηβεία-ούτε και το σκέφτομαι για να πω την αλήθεια...

Εννοείται πως είναι όπως το βλέπει καθένας και για αυτό άλλωστε σου είπα ότι αν σε ενοχλεί, δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις...Απλά θα βρεις άλλους τρόπους για να κάνεις το μπάνιο σου με την ησυχία σου...

Αν και το ότι λες ότι σε κοιτάει περίεργα όταν είσαι γυμνή, δε φαντάζομαι να εννοείς περίεργα σεξουαλικά...Μάλλο περιέργεια είναι, όπως ήταν στην αρχή ο τρόπος που κοιτούσε η κόρη μου τον άντρα μου, που πλέον είναι μπροστά της γυμνή και δε δίνει σημασία-ασχολείται με οτιδήποτε άλλο...

Πάντως, επαναλαμβάνω, μη νιώθεις άσχημα-εφόσον σε ενοχλεί, είναι ΟΚ, μην πιέζεσαι!

χαχα.οχι σεξουαλικα βρε..αλλωστε τι καταλαβαινει απο τωρα???

ΣΩΤΗΡΙΑ ,αυτα που περιγραφεις ειναι απολυτα φυσιολογικα κ μην ντρεπεσαι καθολου γι'αυτο. που να διαβασεις και Φροιντ.. δεν ειχα αδερφο για να ξερω, παντως θεωρω οτι καποια πραγματα που στα δικα μας ματια φαινονται ''προστυχα'' για τα παιδακι ειναι μια αθωα εξερευνηση. εγω γι'αυτο θεωρω οτι η απολυτη μυστικοτητα φερνει αντιθετα αποτελεσματα.

εμας οι ''αντρες'' του σπιτιου το λενε ''τσουτσουνακι'' παντως, κι οταν μιλαμε για κοριτσακια το λεμε ''παπακι'(π.χ. στη θαλασσα που βλεπει κοριτσακια)

ΜΑΡΙΑΝΤΙΝΟΣ, εφοσον δεν εχεις αλλη λυση απλα προσπαθησε να το συνηθισεις, γιατι σε λιγο θα σε ρωταει κιολας ''αυτα πως τα λενε μαμα?'' κτλ.. οπως κι εμενα.. οσο περνα ο καιρος και μπορεις να τον αφηνεις μονο, θα του φαινεται λιγοτερο παραξενο.. κι εσυ θα νιωθεις πιο ανετα. παντως να σου πω την αληθεια μου, εγω πιο πολυ ντρεπομαι οταν τυχει να με δει με κανενα εξαλλο...''εσωτερικο ενδυμα'' (π.χ. οταν αλλαζω ρουχα)παρα τελειως γυμνη να κανω μπανιο..

the hand that rocks the cradle, is the hand that rules the world..

πριγκιπακος και νεραϊδουλα ..

• 1 month later...

Είναι απόλυτα φυσιολογικό για τα παιδιά να αυνανίζονται ή να εμπλέκονται σε διάφορες δραστηριότητες που σε μας τους ενήλικες μοιάζουν σεξουαλικές και πονηρές αλλά δεν είναι έτσι. Υποστηρίζεται ότι είναι κομάτι της παιδικής ηλικίας και φαίνεται ότι η πλειοψηφία των παιδιών έχει τέτοιες εμπειρίες(χαιδεύονται, δείχνουν τα γεννητικά τους όργανα κτλπ) είτε με παιδιά του ιδίου ή διαφορετικού φίλου χωρίς αυτό να έχει καμία απολύτως σχέση με τη μετέπειτα σεξουαλική προτίμηση.

Στη δική μου περίπτωση μπορώ να το επιβεβαιώσω κ με βάση τη μνήμη μου..Θυμάμαι κ εγώ να παίζω με την καλύτερη φίλη μου ή με την ξαδέρφη μου ότι είμαστε ζευγάρι και κάνουμε σεξ. Δεν έτυχε να μας δει κάποιος ενήλικος και να αντιδράσει άσχημα ευτυχώς για μας οπότε δεν αισθάνομαι καμία ντροπή γι' αυτό. Επίσης καμία δεν έγινε ομοφυλόφιλη.:mrgreen::mrgreen: (Δεν θέλω βέβαια να φαντάζομαι τι θα γινόταν αν είμασταν αγόρια κ μας έβλεπε κανένας!)

Οπότε Σωτηρία θα συμφωνήσω κ εγώ μην ντρέπεσαι καθόλου! Και μην ανησυχείς για τα παιδιά σου σε περίπτωση που δεν είναι ιδίου φύλου.

Επίσης έχω μια σοβαρή απορία..:)Η λέξη"πουλάκι" αφορά μόνο τα αγόρια; Γιατί εγώ ως τώρα πίστευα ότι πουλάκι λέμε κ τα δύο.:mrgreen::mrgreen: Έτσι μας το έμαθαν μικρά και από τότε δεν έτυχε να το συζητήσω με κάποιον.!:roll: Πάντως μάλλον με βοήθησε γιατί δεν θυμάμαι να αισθάνθηκα φθόνο του πέους...!!:mrgreen::mrgreen:

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

Διαφημίσεις

"Τα μεγάλα πνεύματα έχουν να κάνουν πάντα με τη βίαιη αντίδραση του μέσου όρου. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να καταλάβουν όταν ένας άνθρωπος δε συμμορφώνεται χωρίς σκέψη με τις κληρονομικές προκαταλήψεις και χρησιμοποιεί θαρραλέα τη νοημοσύνη του."

Αλβερτος Αινσταιν

Πάρα πολύ καλό το άρθρο που βρήκες, μπράβο!

Παραθέτω την τελευταία υπενθίμηση που νομίζω ότι ισχύει για κάθε ζήτημα διαπαιδαγώγησης που απασχολέι τους γονείς κ όχι μόνο για το θέμα της γύμνιας ή σεξουαλικότητας.

Ο εύκολος τρόπος είναι, να αναπαράγουμε αυτά που μάθαμε. Ο δύσκολος τρόπος είναι να ψάξουμε, να αναρωτηθούμε, να συνδυάσουμε και τέλος να αποφασίσουμε. Όταν στο μυαλό μας έχουμε ως προτεραιότητα το παιδί, η πιθανότητα του λάθους είναι μηδαμινή.(πολύ μικρότερη θα έλεγα εγώ..)

Αλλά ακόμη και σε αυτή την περίπτωση ένας γονέας που ακολουθεί την παραπάνω διαδικασία και λάθος να κάνει, μπορεί να επιστρέψει και να το διορθώσει...

"Great is the human who has not lost his childlike heart"-Mencius

κοριτσια με γιους βοηθεια!ο γιος μου πολλες φορες την ημερα ασχολειται με το...επιμαχο σημειο!!!δε θελω να πω λεπτομεριες για ευνοοητους λογους!πως το αντιμετωπιζω?να μη πω τιποτα???αδιαφορια?ξερω οτι δε πρεπει να του πω οτι δεν ειναι σωστο!αλλα να τον αφησω να το κανει?σα να μην συμβαινει τιποτα?

• 1 year later...
  • 4 months later...
κοριτσια με γιους βοηθεια!ο γιος μου πολλες φορες την ημερα ασχολειται με το...επιμαχο σημειο!!!δε θελω να πω λεπτομεριες για ευνοοητους λογους!πως το αντιμετωπιζω?να μη πω τιποτα???αδιαφορια?ξερω οτι δε πρεπει να του πω οτι δεν ειναι σωστο!αλλα να τον αφησω να το κανει?σα να μην συμβαινει τιποτα?

ερεθιζεται κ μαλλον κατα καποιο τροπο ικανοποιειται .αλλα κατι πιο ηπιο απο την εφηβικη απολαυση. δε ξεκολλαει αυτο το κολλημα. απλα καποια στιγμη θα το κανει κρυφα απο ντροπη. ε μετα ακολουθει και το σεξ στα 18 ή οποτε κανει. μην ανησυχεις, ειναι απλο,ολα τα παιδια το κανουν,αγορια,κοριτσια.

Διαφημίσεις