Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας με ανεπάρκεια και τοκετός

Recommended Posts

Έχω πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας με ανεπάρκεια 1/4. Η καρδιολόγος το θεωρεί πολύ σύνηθες φαινόμενο και το μόνο που θα πρέπει να γίνει είναι ένα Triplex καρδίας ένα μήνα πριν τον τοκετό για να ελεγχθεί ότι δεν έχει αυξηθεί η ανεπάρκεια λόγω της άυξησης του όγκου του αίματος.

Στη γυναικολόγο όμως έχει παρουσιαστεί περιστατικό πρόπτωσης μιτροειδούς βαλβίδας, όπου λόγω της επισκληριδίου και της χορήγησης ορού αντιμετώπισε σοβαρό καρδιακό πρόβλημα η λεχώνα. Γνωρίζετε κάτι σχετικό;

Η ανεπάρκεια επίσης επιβάλει προστασία με αντιβίωση σε κάθε επέμβαση σε περιοχές του σώματος πλούσιες σε μικρόβια (πχ στόμα κλπ). Στην περίπτωση του τοκετού και μετά, όπου θα υπάρχουν ράμματα, προφανώς και θα χρειαστεί αντιβίωση. Μήπως κάποια είχε παρόμοια περίπτωση; Πόσες μέρες θα χορηγείται αντιβίωση; Πώς θα επηρεαστεί ο θηλασμός από το γεγονός ότι θα παίρνω αντιβίωση;

Διαφημίσεις

Για το συγκεκριμενο προβλημα δε γνωριζω ομως εγω εχω στενωση και γεννησα με καισαρικη (για αλλους λογους) και εκανα επισκληριδιο.ο γιατρος μου χορηγησε αντιβιωση με την εναρξη του τοκετου και μετα και δεν επηρεασε τον τοκετο.απλα ο καρδιολογος του μαιευτηριου ηταν ενημερος και με παρακολουθουσε.μην ανησυχεις, δε θα υπαρξει προβλημα αν υπαρχει σωστη ενημερωση και συνεργασια γυναικολογου και καρδιολογου.Σου ευχομαι ολα να πανε καλα

hGbPp3.png

και γω εχω ανεπαρκεια μιτροειδους.. ειναι κατι συνηθες για τις γυναικες.... στο σοι μου εχουμε σχεδον ολες!!! θα παω ξανα στον καρδιολογο μου αυτες τις μερες αλλα μου ειχε πει οτι την ημερα του τοκετου θα παρω αντιβιωση με το που θα σπασουν τα νερα και μετα θα μου δινουν στο μαιευτηριο ενδοφλεβια..τωρα για ποσο καιρο δε ρωτησα αλλα οταν θα εχω νεοτερα θα σου πω... παντως μην αγχωνεσαι... για να περασει μικροβιο στην δικια σου καρδια (γι'αυτο παιρνεις αντιβιωση) και σου δημιουργησει προβλημα δεν ειναι και το πιο ευκολο πραγμα στον κοσμο!

οπως ειπε και η ολγα συνεργασια καλη γυναικολογου και καρδιολογου και ολα θα πανε καλα!δε νομιζω οτι δεν προσεχουν τι γινεται εκεινες τις στιγμες!

ειρηνη

:D

l8gxp3.png 7SGKp3.png

Κ γω εχω προπτωση κ δεν ειχα κανενα προβλημα στην γεννα.Βεβαια εκανα καισαρικη(επαθα αποκολληση απο πτωση) κ πηρα αντιβιωση μετα απο την καισαρικη.Στον 8μηνα εκανα υπερηχο κ ηταν καλα.Αφου η καρδιολογος ειναι καθυστικη δεν υπαρχει λογος να αγχωνεσαι.Ολα καλα θα πανε!!

Ο υιός μου:20/03/08 H κόρη μου:17/12/09

Μωράκι μου σε περιμένουμε...25/09/2012

Και εγώ έχω ανεπάρκεια μιτροειδούς. Γεννησα φυσιολογικά χωρίς κανένα πρόβλημα στο θέμα αυτό. Επισκηρίδιο δεν χρειάστικε να κάνω. Πάντος δεν νομίζω ότι πέπει να αγχώνεσαι. Εγω δεν έκανα ούτε υπέρυχο πριν γεννήσω!

Αντιβίωση πειρα και εγώ. Συνήθως αυτή που σου δίνουν δεν επειρεάζει το θυλασμό.

........ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ!!

Διαφημίσεις

• 2 years later...

Εγώ γέννησα το 2010 τον Φεβρουάριο και γνώριζα ήδη ότι είχα ανεπάρκεια μιτροειδούς λόγω πρόπτωσης. Ο γιατρός μου με άφησε να προσπαθήσω να γεννήσω με φυσιολογικό τοκετό. Στην αρχή τα πήγαινα καλά, όσο οι πόνοι έρχονταν πιο αραιά. Όταν πύκνωσαν και έγιναν πιο δυνατοί, άρχισα να μην μπορώ να αναπνεύσω και σύντομα άρχισα να νιώθω πίεση στο στήθος. Μετά από αυτό προχώρησε σε καισαρική. Σε όλη τη διάρκεια του χειρουργείου παρακολουθούσαν την καρδιακή μου λειτουργία και μόλις βγήκα από το χειρουργείο μου έβαλαν οξυγόνο. Έρχονταν κάθε λίγο και κοίταζαν τον σφυγμό μου. Είχα βραχνιάσει, ανέπνεα με δυσκολία και τα χείλια μου ήταν μελανά. Το μωρό ήταν υγιέστατο αλλά εγώ ήμουν χάλια. Είχα οιδήματα στα πόδια και την κοιλιά και φυσικά - λόγω της επισκληριδίου - δεν ένιωθα τίποτα από την μέση και κάτω. Πρέπει να παραδεχτώ ότι φοβήθηκα πολύ. Ενώ στην εγκυμοσύνη δεν είχα τις συνήθεις αδιαθεσίες των εγκύων, είχα προς το τέλος κόπωση και πόνο στο στήθος.

• 3 years later...

εγώ δεν γνώριζα για την ανεπάρκεια μιτροειδούς βαλβίδας που είχα.(έχω ανεπάρκεια 2/4).έτσι δεν μου χορηγήθηκε αντιβίωση!!!!αφού λοιπόν γέννησα με καισαρική, αντί να ξεπρήζομαι, άρχισα να πρήζομαι περισότερο!!!! όταν βγήκα από την κλινική, το ίδιο βράδυ ανέβασα πίεση 13,7(της καρδιάς)!!!!!επί δυο εβδομάδες, η πίεση μου δεν έπεφτε με τίποτα!!!! ούτε με υπογλώσσια, ούτε με ηρεμιστικά!!!!τα είχα δει όλα!!!!φοβήθηκα πολύ!!!!πήγα σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (από όπου είμαι)!!!δέχτηκα πολλές κοροϊδίες από γιατρούς!!!και στο τέλος όταν είδαν ότι έχω το συγκεκριμένο πρόβλημα, μέχρι και εισαγωγή ήθελαν να μου κάνουν!!!!παιδεύτηκα 2 με 3 εβδομάδες με αυτό!!!!εξετάσεις, γιατροί. Δεν μπόρεσα να χαρώ το μωράκι μου!!! δεν μπορώ καν να το θυμηθώ καν πως ήταν ο πρώτος καιρός μαζί της!!!! έκοψα τελείως το αλάτι και ο καρδιολόγος μου χορήγησε lasix!!!!έτσι σιγά-σιγά υποχώρησαν τα πρηξίματα μου, και μαζί με αυτά άρχισε να επανέρχεται και η πίεση στα φυσιολογικά!!!!!τώρα αφού πέρασαν 6 μήνες μου είπε να πάω για να κάνουμε ξανά υπερηχογράφημα καρδιάς για να δούμε πως είμαι!!! μου είπε και για δύο μεγάλα φυσήματα στη καρδιά, τα οποία υπήρχαν μάλλον και επιδεινώθηκαν με την εγκυμοσύνη!!!!! ίδωμεν!!!!