Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Από πότε μόνο του στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου;

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Έχω μια μπέμπα 5 μηνών και όταν μετακινούμαστε με το αυτοκίνητο είναι πάντα στο ειδικό καθισματάκι και κοιτάει προς τα πίσω. Επειδή πολλές φορές κλαίει, κάθομαι πάντα κι εγώ στο πίσω κάθισμα δίπλα της για να με βλέπει, να της κάνω καμια σαχλαμάρα να ηρεμεί κλπ.

Από ποιά ηλικία μπορεί να μείνει μόνο του το μωρό στο πίσω κάθισμα; Στο ειδικό καθισματάκι εννοώ αλλά χωρίς να κάθομαι εγώ δίπλα;

Ο λόγος είναι οτι σύντομα θα πρέπει να παίρνω το αυτοκίνητο μόνη μου χωρίς τον μπαμπά μας και άρα αφού θα οδηγώ δε θα μπορεί να κάθεται κανείς πίσω μαζί της.

Διαφημίσεις

Εμεις απο 40 ημερων και μετα που μπηκε στο αυτοκινητο την ειχαμε και εχουμε μονη της στο καθισματακι της!!Εχουμε παρει ενα καθρεφτακι και ελεγχουμε!!!

Από πάντα!!! Αν εξαιρέσεις τη φορά που τον φέραμε στο σπίτι από το μαιευτήριο, όλες μα όλες τις άλλες φορές είναι μόνος του πίσω... Όχι για κανέναν άλλο λόγο αλλά για να έχω την ελευθερία να πάω κάπου μόνη μου με το παιδί και όχι να χρειάζεται να περιμένω και τον άντρα μου να έρθει για να μας πάει. Γνώμη μου είναι πως δεν υπάρχει κανενας λόγος να κάθεσαι πίσω.

καλησπερα..εγω παλι δεν μπορουσα να την αφησω μονη της πισω..κ εκεινη βεβαια ψιλογκρινιαζε γιατι δεν εβλεπε σχεδον τπτ οποτε της εκανα παρεουλα...εμενα εμεινε μονη της οταν αλλαξαμε το καθισματακι..περιπου στον χρονο πανω..πηραμε καθισμα που κοιταζει μπροστα οποτε τωρα παρακολουθει τα παντα κ μας βλεπει κιολας

Xc60p3.png ghL0p3.png

Διαφημίσεις

από την πρώτη φορά που πήρα μόνη μου το αυτοκίνητο (λίγων ημερών). Υπάρχουν ειδικοί καθρέφτες για να βλέπουμε το μωρό (πήρα από το mothercare)

Προσοχή κορίτσια, εγώ με το κάθισμα που κοιτά πίσω καθόμουν πάντα μαζί της και όταν οδηγούσα την είχα στο εμπρός κάθισμα με απενεργοποιημένους αερόσακους. Αυτό γιατί είχαμε 2 φορές εμετό και μάλιστα τη μία κοιμόταν το μωρό. Καθόμουν μπροστά και το είδα με τον καθρέφτη που λέτε, αν και δεν έδειχνε και καλά, περισσότερο "άκουσα" το παιδί ή "αισθάνθηκα" ότι κάτι δεν πάει καλά. Στο τσακ το πρόλαβα. Από τότε όπως σας λέω πιο πάνω.

Τώρα που γυρίσαμε κανονικά δεν το συζητώ, απλά έχω τα μάτια και τα αυτιά μου 114.

Η παιδιατρος μας είχε πει όχι πριν γίνει 3 μηνών το μωρο,επειδη μπορει να τους ανεβεί το γάλα και να πνίγονται.

Και όντως εμείς επειδη είχαμε και ΓΟΠ πολλές φορές της ανέβηκε το γάλα και ευτυχώς που κάθε φορα ήμουν δίπλα.οταν υποχώρησε αυτο ηταν περίπου 5 μηνών,τότε και την αφήσαμε μονη της πίσω.

Γι'αυτο εγω την παιδιατρο θα σου έλεγα να ρωτήσεις καλύτερα.

Πάντως και σε κάποιο βιβλίο που έχω διαβάσει λέει όχι μονο το μωρο πίσω πριν γίνει 3 μηνών.

Γιατι δεν τα παιρνετε μπροστα κ διπλα σας οταν ειστε μονες σας;

Εγω απο την αρχη την εβαζα στο καθισμα του συνοδηγου αφου πρωτα απεν/σα τους αεροσακους. Μπορει να συμβει το οτιδηποτε κ νιωθω πολυ μεγαλυτερη ασφαλεια να την εχω διπλα μου.

Ο παιδιατρος μου εχει πει οτι δεν υπαρχει κανενα προβλημα φτανει να εχω απεργο/σει τους αεροσακους.

Προσοχή κορίτσια, εγώ με το κάθισμα που κοιτά πίσω καθόμουν πάντα μαζί της και όταν οδηγούσα την είχα στο εμπρός κάθισμα με απενεργοποιημένους αερόσακους. Αυτό γιατί είχαμε 2 φορές εμετό και μάλιστα τη μία κοιμόταν το μωρό. Καθόμουν μπροστά και το είδα με τον καθρέφτη που λέτε, αν και δεν έδειχνε και καλά, περισσότερο "άκουσα" το παιδί ή "αισθάνθηκα" ότι κάτι δεν πάει καλά. Στο τσακ το πρόλαβα. Από τότε όπως σας λέω πιο πάνω.

Τώρα που γυρίσαμε κανονικά δεν το συζητώ, απλά έχω τα μάτια και τα αυτιά μου 114.

Επαθα ακριβώς το ίδιο με την μεγάλη μου και αν δεν την είχα δίπλα μου δεν ξέρω αν θα την προλάβαινα ή αν θα την καταλάβαινα καν. Και ήταν πάνω από 3 μηνών!

Η ασφαλέστερη θέση είναι αυτή που το μωρό ελεγχεται από εναν ενηλικα. Αν λοιπόν η μαμά οδηγάει, τότε δίπλα της είναι η ασφαλέστερη θέση με τον αεροσακο απενεργοποιημένο.

Εγώ την έβαλα πίσω όταν χρόνισε. Και πάλι όμως σε αναποδο κάθισμα μέχρι τα 3-3,5

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

εμεις ειμαστε 11 μηνων κ καθομαι καμια φορα ακομα πισω γιατι το λυπαμε μονο του να καθετε...αλλα οταν οδηγαω κ ειναι μονος του δεν γκρινιαζει...ευτυχως...το καθισμα που κοιταει μπροστα μηπως ειναι η ωρα να το βαλω,,κωλοκαθομαστε πολυ καλα(αν ειναι κρητιριο)....τι λετε???

θεωρώ πως εξαρτάται από το παιδί!Θεωρητικά πριν τους 2 μήνες είναι λίγο δύσκολο να μην θέλει τίποτα από σένα και θα πρέπει να το...φτάνεις άρα!Από εκεί και πέρα άλλα είναι πιο ανεξάρτητα και πιο ήρεμα από πολύ νωρίς,άλλα μετά τους 6 μήνες άλλα μετά το χρόνο.Μετά είναι και το θέμα της ΓΟΠ που αναφέρθηκε πολύ σωστά κι εγώ το αντιμετώπιζα για 1 χρόνο με τη μεγάλη μου κι ενώ την είχα βάλει πίσω από πολύ νωρίς ταλαιπωρήθηκα πολύ με ακροβατικά και την έγνοια να την κοιτάω διαρκώς και να...μαζεύω:oops:Συμπέρασμα...ανάλογα το παιδί και τις διάφορες καταστάσεις που αντιμετωπίζει ο καθένας:)

Όποιος έχει ένα γιατί να ζει,μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε πώς!Νίτσε

Προχτες σας τα έλεγα και εχθές το απόγευμα ξεκινήσαμε να πάμε απόσταση 15 χιλιομέτρων. Εγώ μπροστά με τον μπαμπά και η μπέμπα πίσω (15μηνών). Το παιδί μάλλον ζαλίστηκε: έκανε εμετό και πνίγηκε. Εγώ έγκυος μπροστά και παραλίγο να χτυπήσω την κοιλιά μου με τη ζώνη όπως τραβήχτηκα να λύσω το παιδί στο πίσω κάθισμα και να το συνεφέρω. Στο μεταξύ ο μπαμπάς ταράχτηκε που οδηγούσε... αφήστε. Πως δεν πάθαμε χειρότερα....

Συμπέρασμα: το νου μας - δεν εφησυχάζουμε, είναι μωρά ακόμη...

Διαφημίσεις