Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Το Ικα καλύπτει την εξωσωματική γονιμοποίηση;;

Recommended Posts

Γνωρίζετε αν το ικα καλυπτει εξωσωματική γονιμοποίηση???? κάπου διάβασα ότι στα δημόσια νοσοκομεία μέσω του ικα καλύπτει μέχρι 3 εξωσωματικές χωρίς να πληρώσεις τίποτα!!! αληθεύει αυτή η πληροφορία???

664332kudkur4ig0.gif

Θαύματα γίνονται,αρκεί να το πιστέψεις, απλα πραγματοποιούνται πάντα μια μέρα αργότερα από όταν τα περιμένεις...

Διαφημίσεις

Γνωρίζετε αν το ικα καλυπτει εξωσωματική γονιμοποίηση???? κάπου διάβασα ότι στα δημόσια νοσοκομεία μέσω του ικα καλύπτει μέχρι 3 εξωσωματικές χωρίς να πληρώσεις τίποτα!!! αληθεύει αυτή η πληροφορία???

καλυπτει μεχρι 4 κοπελα μου ...και αυτο σε διαστημα μεταξυ τουσ 4 μηνων τουλαχιστον απ οτι γνωριζω...

αλλα για να εγκριθει η εξωσωμ ...πρεπιε να περασεισ επιτροπη .καινα κρινουν οτι εινια ο μονοσ τροποσ για να αποκτησεισ παιδι ...

θελει βεβαια τισ απαραιτητεσ εξετασεισ ..(σαλπιγγ. σπερμοδ. και ορμονικεσ...)

ο,τι αλλο θελεις ..ρωτα..

εγω δεν εχω κανει αλλα το εχω ψαξει αρκετα...

Έχω κάνει ήδη μια εξωσωματική σε Δημόσιο νοσοκομείο πριν 2 χρόνια, πλήρωσα 352 Ευρώ τα οποία τα πήρα πίσω από το ΙΚΑ αφού πρώτα είχα πάρει την έγκριση της επιτροπής. Τον Δεκέμβρη έκανα την δεύτερη και δεν πλήρωσα τίποτα, αλλά το θέμα είναι ότι δεν μου ζητήσανε ούτε χρήματα, ούτε το χαρτί της επιτροπής. Μήπως έχει αλλάξει κάτι? Δεν τους ρώτησα βέβαια γιατί με σύμφερε αυτή η κατάσταση. Αν μπορώ να βοηθήσω σε κάτι άλλο, εδώ είμαι.

DrHNp3.png

Η εξωσωματική στα δημόσια νοσοκομεία είναι αξιόπιστη? Γίνεται καλή δουλειά άραγε?

Από προσωπική εμπειρία έχω να πω τα καλύτερα, έμεινα πολύ ευχαριστημένη και από τον γιατρό και από το προσωπικό. Τα κατάφερα με την πρώτη, αλλά δυστυχώς ήταν εξωμήτριο. Αυτό βέβαια είναι θέμα τύχης.

DrHNp3.png

Διαφημίσεις

Από προσωπική εμπειρία έχω να πω τα καλύτερα, έμεινα πολύ ευχαριστημένη και από τον γιατρό και από το προσωπικό. Τα κατάφερα με την πρώτη, αλλά δυστυχώς ήταν εξωμήτριο. Αυτό βέβαια είναι θέμα τύχης.

να σε ρωτησω κατι κοπελια μου ? εσυ που εκανεσ σε δημοσιο ..σε ...μπουκωσανε πολυ στα φαρμακα ..???

γιατι στα ιδιωτικα ..προκειμενου να εχουν επιτυχια...σε ...καρα-μπουκωνουν ετσι ωστε να εχουν το επιθυμτο αποτελεσμα...

στα δημοσια ξερω οτι δεν ειανι και τοσο πολυ εως και καθολου...

κατι αλλο...σου κανουν προκληση ωορηξιασ παντα?

και εκανεσ εξωσωμ. οχι σπερματεχγυση σωστα?

μηπωσ γνωριζεισ και απο σπερματεγχυση να μου πεισ? οτιδηποτε...

και αν μπορεισ γραψε μου τι ακριβωσ εκανεσ απο την περιοδο σου και μετα ..με φαρμακα εξετασεισ και τετοια..

αν μπορεισ δλδ λεπτομερειες...

σ ευχαριστω πολυ..:)

να σε ρωτησω κατι κοπελια μου ? εσυ που εκανεσ σε δημοσιο ..σε ...μπουκωσανε πολυ στα φαρμακα ..???

γιατι στα ιδιωτικα ..προκειμενου να εχουν επιτυχια...σε ...καρα-μπουκωνουν ετσι ωστε να εχουν το επιθυμτο αποτελεσμα...

στα δημοσια ξερω οτι δεν ειανι και τοσο πολυ εως και καθολου...

κατι αλλο...σου κανουν προκληση ωορηξιασ παντα?

και εκανεσ εξωσωμ. οχι σπερματεχγυση σωστα?

μηπωσ γνωριζεισ και απο σπερματεγχυση να μου πεισ? οτιδηποτε...

και αν μπορεισ γραψε μου τι ακριβωσ εκανεσ απο την περιοδο σου και μετα ..με φαρμακα εξετασεισ και τετοια..

αν μπορεισ δλδ λεπτομερειες...

σ ευχαριστω πολυ..:)

Πριν προχωρήσω στην εξωσωματική είχα κάνει 2 σπερματεγχύσεις στο Ιασώ και αυτό γιατί δεν γνώριζα ότι γίνεται στα νοσοκομεία. Την απόφαση για Δημόσιο την πήρα λόγω του οικονομικού. Να φανταστείς ότι είμαι από Πελοπόννησο και πηγαίνω στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, αλλά δεν το μετάνιωσα ούτε για μια στιγμή. Στην πρώτη προσπάθεια επειδή έπεσα σε απεργίες του ΙΚΑ και δεν μπορούσα να πάρω τα φάρμακα, πήρα μόνο τα serpafar (2 Ευρώ κοστίζουν) τα οποία τα είχα ξαναπάρει στις σπερματεγχύσεις και είχα 4 ωάρια από τα οποία γονιμοποιήθηκαν τα 2, αλλά κατέληξε σε εξωμήτριο η κύηση. Η δεύτερη προσπάθεια πριν τα Χριστούγεννα ήταν με μακρύ πρωτόκολλο, ξεκίνησα από την 2η ημέρα περιόδου με ενέσεις, μέτραγα οιστραδιόλη και έκανα υπερήχους στην πόλη μου. Ο ιδιώτης γιατρός εκεί δεν εκτίμησε καλά την κατάσταση και έπαθα υπερδιέγερση. Μου έλεγε ότι βλέπει 5 ωοθηλάκια σε κάθε ωοθήκη και όταν πήγα στην Λάρισα για ωοληψία μου πήραν 25 και υπήρχαν και άλλα μικρότερα. Δεν προχωρήσαμε σε εμβρυομεταφορά ώστε να ηρεμήσει ο οργανισμός μου. Τώρα είμαι στην 6η ημέρα του κύκλου μου και αύριο έχω ραντεβού για τον πρώτο υπέρηχο θα πάμε σε φυσικό κύκλο. Θέλουμε να δούμε πως αντιδράω και χωρίς φάρμακα. Τα συμπεράσματα δικά σου λοιπόν. Βλέπεις ότι προτείνουν και φάρμακα και χωρίς, αναλόγως την περίπτωση. Πάντως ο γιατρός μου ο κ. Μεσσήνης τις ορμόνες τις δίνει με το σταγονόμετρο. Να προσθέσω και κάτι άλλο πολύ σημαντικό, δεν υπάρχει καθόλου αναμονή εκεί. Όποτε θέλω να κλείσω ραντεβού μου κλείνουν και αυτό από την πρώτη στιγμή. Το λέω γιατί μόλις διάβασα από μια άλλη κοπέλα για το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ότι έχει πολύ αναμονή. Μην βγει το συμπέρασμα ότι δεν έχουν πελατεία, διότι γίνεται χαμός κάθε φορά που πηγαίνω. Ότι άλλο θέλεις ρώτα με.

DrHNp3.png

να πω επίσης ότι διάβασα πως δίνουν μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στην εξωσωματική στο μαιευτήριο αλεξάνδρα στην αθήνα ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

664332kudkur4ig0.gif

Θαύματα γίνονται,αρκεί να το πιστέψεις, απλα πραγματοποιούνται πάντα μια μέρα αργότερα από όταν τα περιμένεις...

Πριν .........ρώτη στιγμή. Το λέω γιατί μόλις διάβασα από μια άλλη κοπέλα για το νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης ότι έχει πολύ αναμονή. Μην βγει το συμπέρασμα ότι δεν έχουν πελατεία, διότι γίνεται χαμός κάθε φορά που πηγαίνω. Ότι άλλο θέλεις ρώτα με.

Σ ευχαριστω πααααρα πολυ κουκλα μου ..ησουν κατατοπειστικοτατη!!!

ειπες για νοσοκομ .λαρισας!

μολισ πριν λιγεσ μερες εμαθα οτι μια φιλη μου που μιλησαμε θα κανει εξωσωμ . στο νοσοκομ τησ λαρισασ που εινια και πανεπιστιμιακο μου φαινεται ..ισωσ ν ακανω και λαθοσ ...αλλα επειδη η φιλη μου εχει να κανει με ιατρικη ..επελεξε να παει εκει ...(μενι καπου βορια ουτωσ η αλλωσ και γι αυτο δεν ερχεται αθηνα...)

και οτι εινια πολυ καλο ..

απλα στα κεντρα...πχ ..θεσ/κη κλπ..εχει πιο πολυ κινηση καθοτι εινια και μεγαλουπολεισ...

τι βλακασ αυτοσ ο γιατροσ σου που ειπες ..και επαθεσ αυτο...μα τοσο ζωον ηταν?

ξερεισ οτι μπορει να παθεισ ...πολλη μεγαλη ζημια απο διεγερση ..

να σε τρεχουν ...και οχι μονο...

εγω λεω να κανω εδω αθηνα βεβαια...και να αρχισω απο σεπρματ.

και βλεπουμε

και παλι οχι ακομα ..θα περιμενουμε κανα 6 μηνο ...(η τελευταια μασ ευκαιρια) για να δουμε αν εχει στρωσει το σπερμα...

(εχει κανει ο δικοσ μου αφαιρεση κιρσοκηλησ και επρεπε να στρωσει το σπερμα μετα απο 6 μηνεσ...περασαν οι 6 και δεν ...μασ ειπαν ομωσ οτι μπορει να κανει και παραπανω για να φανει διαφορα... ε και ειπαμε να φαμε αλλο ενα 6μηνο που θα εινια το τελευταιο ..και μετα βουρ...)

Διαφημίσεις

Σ ευχαριστω πααααρα πολυ κουκλα μου ..ησουν κατατοπειστικοτατη!!!

ειπες για νοσοκομ .λαρισας!

μολισ πριν λιγεσ μερες εμαθα οτι μια φιλη μου που μιλησαμε θα κανει εξωσωμ . στο νοσοκομ τησ λαρισασ που εινια και πανεπιστιμιακο μου φαινεται ..ισωσ ν ακανω και λαθοσ ...αλλα επειδη η φιλη μου εχει να κανει με ιατρικη ..επελεξε να παει εκει ...(μενι καπου βορια ουτωσ η αλλωσ και γι αυτο δεν ερχεται αθηνα...)

και οτι εινια πολυ καλο ..

απλα στα κεντρα...πχ ..θεσ/κη κλπ..εχει πιο πολυ κινηση καθοτι εινια και μεγαλουπολεισ...

τι βλακασ αυτοσ ο γιατροσ σου που ειπες ..και επαθεσ αυτο...μα τοσο ζωον ηταν?

ξερεισ οτι μπορει να παθεισ ...πολλη μεγαλη ζημια απο διεγερση ..

να σε τρεχουν ...και οχι μονο...

εγω λεω να κανω εδω αθηνα βεβαια...και να αρχισω απο σεπρματ.

και βλεπουμε

και παλι οχι ακομα ..θα περιμενουμε κανα 6 μηνο ...(η τελευταια μασ ευκαιρια) για να δουμε αν εχει στρωσει το σπερμα...

(εχει κανει ο δικοσ μου αφαιρεση κιρσοκηλησ και επρεπε να στρωσει το σπερμα μετα απο 6 μηνεσ...περασαν οι 6 και δεν ...μασ ειπαν ομωσ οτι μπορει να κανει και παραπανω για να φανει διαφορα... ε και ειπαμε να φαμε αλλο ενα 6μηνο που θα εινια το τελευταιο ..και μετα βουρ...)

Σου εύχομαι να τα καταφέρετε σύντομα χωρίς να χρειαστεί να μπειτε στην διαδικασία της εξωσωματικης. Πάντως το σημαντικότερο είναι να είσαι ήρεμη και να προχωράς όπως εσύ νομίζεις καλύτερα.

DrHNp3.png

• 1 year later...

αγαπητη μου ειμαι και εγω απο λαρισα και ενδιαφερομαι για την αδερφη μου και εκανε μια σπερματενχυνση και δεν πετυχε ειναι 32 χρονων και δεν ηξερα οτι το πανεπιστημιακο καλυπτει την εξωσωματικη. εισαι πραγαματικα ευχαριστημενη? το κοστος ειναι πολυ ?πραγματικα ενδιαφερομαι πολυ γιατι θελω να βοηθησω την αδεφη μου και τα οικονομικα δεν ειναι ιδιαιτερα καλα οποτε στο νοσοκομειο θα ειναι πιο εφικτο για αυτην. που ακριβως μπορει να απευθυντηει καλθτερα στο πανεπιστημιακο? θα εκτιμουσα πολυ την βοηθεια σου