Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ποια η διαφορά ΚΕΔΔΥ και Ιατροπαιδαγωγικών Κέντρων?

Recommended Posts

Κορίτσια θα ήθελα την βοήθεια σας εάν γνωρίζετε.Ο γιος μου είναι 5,5 ετών και πάει νηπιαγωγείο.Λόγω αρθρωτικών διαταραχών(δεν πρόφερε σωστά τα δ,θ,ρ) και ανάγκης έναρξης λογοθεραπειών , περάσαμε από το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο Ν.Σμύρνης αξιολόγηση και μας εγκρίθηκαν λογοθεραπείες.Στο Ιατροπαιδαγωγικό μας παρέπεμψε η περσινή δασκάλα του γιου μου στο προνήπιο ,καθώς εγώ δεν γνώριζα τις διαδικασίες που θα έπρεπε να ακολουθήσω για να πάρω επίσημη γνωμάτευση.Αργότερα έμαθα πως μπορούσα να πάρω γνωμάτευση και από δημόσιο νοσοκομείο.Τεσπα, το ταμείο μου(τραπεζικό)δέχθηκε κανονικά τα δικαιολογητικά και ξεκινήσαμε κάθε μήνα να καταθέτουμε την απόδειξη της λογοθεραπεύτριας χωρίς πρόβλημα.Τον Νοέμβριο όμως το ταμείο μου εντάχθηκε στον ΕΟΠΥΥ και όταν ο άνδρας μου πήγε να καταθέσει την απόδειξη του Δεκεμβρίου, του ζήτησαν εξαρχής γνωματεύση από ΚΕΔΔΥ ή δημόσιο νοσοκομείο.Εγώ δεν ξέρω καν τι είναι τα ΚΕΔΔΥ(δεν ρώτησε και ο άνδρας μου).Δηλαδή η γνωματεύση του Ιατροπαιδαγωγικού δεν πιάνεται?Γιατί θα ήταν πιο εύκολο για μένα να ζητήσω από εκεί αντίγραφο της απόφασης που έχουν και τον φάκελο του παιδιού.

Διαφημίσεις

Το ΚΕΔΔΥ και το Ιατροπαιαδγωγικό Δημόσιου Νοσοκομείου κάνουν την ίδια δουλειά, αξιολόγηση των μαθησιακών αναγκών των παιδιών. Η γνωμάτευση έχει ισχύ για 3 χρόνια, μετά πρέπει να ξαναγίνει αξιολόγηση.

Τα ΚΕΔΔΥ δίνουν μαζί με τη γνωματευση τους και εξατομικευμένο πρόγραμμα εκπάιδευσης, ενώ τα Ιατροπαιδαγωγικά όχι (τουλάχιστον όσες γνωματεύσεις έχω δει εγώ, δεν είχε καμία πρόγραμμα).

Από το Νοέμβρη τα Ιατροπαιδαγωγικά που μπορούν να κάνουν αξιολογήσεις έχουν περιοριστεί στα 15 σε όλη τη χώρα. >Κάπου σίγουρα υπάρχει η λίστα.