Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

SOS!!!κολικος ή αλλεργια στο γαλα?

Recommended Posts

καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω μεχρι ποσο μηνων περιπου ειναι οι κολικοι.το μωρο μου ειναι 5μιση μηνων και ακομα δειχνει να τους εχει.δεν μπορω να καταλαβω ομως μηπως τον πειραζει το γαλα(δεν θηλαζω).εχει αερια μερα νυχτα και ακουγεται η κοιλιτσα του να γουργουριζει.και ενω οταν ειναι ξυπνιος ειναι στα καλα του οταν κοιμαται, σαν να τον ενοχλει περισσοτερο και κανει πολυ αναστατο υπνο, ολο ξυπναει.

Διαφημίσεις

ακριβως τα ιδια συμπτώματα ειχαμε και εμεις. Δεν ειναι κολικοι, ψαξε το λιγο για παλινδρόμηση. Πες το στον παιδιατρο σου η αν μπορεις να επισκεφτεις και γαστρεντερολογο ακομα καλυτερα. Οι παιδιατροι ομως ξέρουν. Δες τις συζητησεις που υπάρχουν εδω για την παλινδρόμηση γιανα δεις περισσοτερα . Στους 5 μηνες ειναι πολυ συχνή η εμφανιση της παλινδρόμησης στα βρεφη η οποια γινεται παρα πολυ εντονη τη νυχτα γιαυτο κανει ετσι.του ανεβει το φαγητο γιαυτο κανει ετσι. Δεν ειναι απαραίτητο να κανει εμετο (εμας δεν κανει ποτε). ΄Θελει υπομονη και κουραγιο.

καλησπερα! Εμεις αλλαξαμε το γαλα γιατι ειχε κολικους απο πολυ νωρις και σε συνδυασμο με κατι γουλιες που εβγαζε και εντονες αναγωγες η παιδιατρος ειπε οτι ειναι αλλεργικος στο γαλα και ετσι παιρνουμε υποαλλεργικο, frezylac Ha. Θελω να πω οτι απεδωσε τους κολικους σε αλλεργια- η οποια δεν ειναι ανυποστατη γιατι εβγαλε και σπυρακια που συνηθως συνοδευουν αλλεργιες. Κι εμενα εχει ολα αυτα που λες, βογγαει συνεχεια, εχει ανησυχο υπνο και της ειπα να ψαξουμε για παλινδρομηση και μου ειπε οτι συνηθως τα μωρα που εχουν παλινδρομηση αρνουνται την τροφη καποια στιγμη και δεν βαζουν βαρος. Εμενα ειναι και μικρος, ειπε να περιμενω ως τους 3 μηνες και το μωρο θα αλλαξει.

Μηπως λοιπον κι εσεις επρεπε να πινετε υποαλλεργικο γαλα, γι'αυτο το μωρακι εχει ακομα ενοχλησεις; Αν παιρνει ικανοποιητικο βαρος ισως δεν ειναι παλινδρομηση. Εμενα παιρνει πολυ (να χτυπησω ξυλο!!)

Εμας εχει ακομη κολικους παρα το υποαλλεργικο γαλα, πιο ηπιους ομως, αναμενω να περασει ο καιρος. Το λυπαμαι το παιδακι μου οταν βογγαει και ζοριζεται.

Καπου εχω διαβασει- μαλλον εδω στο φορουμ- οτι οταν αρχιζουν οι στερεες τροφες η παλινδρομηση μειωνεται γιατι το παιδι δεν τρεφεται μονο με υγρα πλεον.

Να τολμησω να κανω μια παρενθεση και να ρωτησω κατι σχετικο με το θεμα φαγητο; Ο μικρουλης μου οταν πειναει, αν δεν κλαιει γοερα, βαζει τα χερακια στο στομα και τα δαγκωνει, συνηθως τα κανει μπουνιτσα. Τις πιο πολλες φορες, και κρινοντας απο το ποση αποσταση εχει αυτη η ενδειξη απο το προηγουμενο γευμα, πεφτω μεσα οτι πειναει. Καποιες φορες ομως οταν τον ταισω με βαση αυτη την ενδειξη δεν τρωει ολο του το γευμα και ετσι σκεφτομαι μηπως αυτο σημαινει και κατι αλλο και εγω μπουκωνω το παιδι ενω στην ουσια θελει κατι αλλο. Με προβληματιζει επισης γιατι ακομη τα γευματα του ειναι πολυ συχνα, στις 3 ωρες, σπανια να αφηνει να περασουν 4, που θα ηταν λογικο για την ηλικια του. Εσας χρησιμοποιει αυτον τον τροπο για να δειξει οτι πειναει; Στην ηλικια των 2 μηνων ποσο ετρωγαν-τρωνε τα δικα σας. Εμενα τρωει 120μλ και μερικα γευματα 150μλ, που ειναι για την ηλικια του, σιγα σιγα υποθετω θα ειναι ολα ετσι οσο προχωραει ο καιρος.

Συγνωμη που παρεμβαινω στο θεμα σου sofialarisa- παρεπιμπτοντως ο αντρας μου ειναι απο Λαρισα αλλα δεν μενουμε εκει, ερχομαστε ομως λογω πεθερικων- αλλα δεν ηθελα να ανοιξω αλλο θεμα γι'αυτο.Αν καποια μανουλα εχει την ευγενη καλοσυνη ας απαντησει, αλλιως...αγνοηστε το.

Ελπιζω το θεμα του μωρου σου να μην ειναι τιποτα και να περασει με τον καιρο!!

καλησπερα κοπελα μου.καλα κανεις και ρωτας γιαυτοειμαστε ολοι εδω για να βοηθιομαστε μεταξυ μας. και μενα ετρωγε το χερακι του οταν πεινουσε οποτε καλα κανεις και τον ταιζεις. μη φοβασαι μη τον μπουκωσεις οταν αυτος θα χορτασει θα σταματησει μονος του.αργοτερα βεβαια μετα τον 4ο μηνα θα βαζει συνεχεια το χερι στο στομα του λογω δοντιων, αλλα μεχρι τοτε θα εχει στρωσει το προγραμμα του και θα το καταλαβαινεις.

τωρα οσον αφορα τα γευματα του να μην ανησυχεις καθολου.τρωει πολυ καλα το παιδακι σου.το παν ειναι να παιρνει βαρος. και εμενα επρεπε να τρωει 6 δοσεις και τρωει μονο 5 και αυτες οχι παντα. και εγω ανησυχουσα αλλα η παιδιατρος μου ειπε οτι πηραμε 1κιλο οποτε δεν υπαρχει λογος ανησυχιας.καθε παιδακι εχει το δικο του ρυθμο.

για το δικο μου προβλημα που λες ο δικος μου δεν εχει παλινδρομησηδεν βγαζει καθολου γαλα, αλλα αυτο με την κοιλια του εχει καταντησει ανυποφορο. τωρα αλλαζουμε γαολα παμε στο νουμερο 2, το κακο ειναι οτι παρεμεινα στην φρεζιλακεπαιρνα το χαρτινο και τωραα παιρνω το καινουριο το pure.θα δω πως θα παω και με αυτο και θα το ξαναλλαξω μεχρι ναβρω καποιο να μην τον ενοπχλει.απλα τσατιστηκα γιατι η παιδιατρος δεν το εδωσε μεγαλη σημασια οταν το ανεφερα ουτε την προηγουμενη φορα ουτε τωρα.αυτα.να βρεθουμε οποτε ερθεις Λάρισα

Διαφημίσεις

ευχαριστω για την απαντηση sofia. Αναφερθηκα στην παλινδρομηση με αφορμη την απαντηση της vassiliki παραπανω. Μακαρι να μην ειναι, αν και το γουργουρισμα κοιλιας και τα βογγητα ειναι συμπτωματα. Αφου ομως το μπεμπακι σου βαζει βαρος, δεν θα ειναι αυτο. Δεν προλαβαινετε να αλλαξετε γαλα; Εμας η παιδιατρος ειπε οτι θα πινουμε υποαλλεργικο ως τον 6ο μηνα. Εστω για λιγο, για δοκιμη, ξερω περιπτωση που το μωρο ειχε πιει υποαλλεργικο για εναν μηνα επειδη εμφανισε αλλεργικα συμπτωματα. Βεβαια,ο παιδιατρος ειναι αρμοδιος γι'αυτα και καθε παιδιατρος πρεσβευει τα δικα του. Οι μανουλες ομως υποφερουν, εγω στενοχωριεμαι πολυ, ωρες ωρες ο μικρος μου φαινεται δυστυχισμενος. Περιμενω να περασει κι αυτος ο μηνας να δω την περιφημη αλλαγη!

Ευχαριστω για την προσταση σου να τα πουμε απο κοντα. Αν επιτρεπει το προγραμμα- το Πασχα με το καλο, γιατι δεν μπορω να ταξιδεψω ακομα με το μωρακι- θα το κανονισουμε. Ελπιζω να βελτιωθει η κατασταση με το μικρακι σου!!!

και τι γινεται στην περιπτωση της παλινδρομησης?

νομιζω αν ειναι παλινδρομηση, σου δινει ο παιδιατρος ενα σιροπακι epadoren απ'οτι εχω διαβασει ή αντιαναγωγικο γαλα. Για να βρειτε αν εχει παλινδρομηση κανετε εξετασεις, υπερηχο στο στομαχακι-οισοφαγο. Υπαρχει θεμα για ΓΟΠ στο forum, θα ειναι πιο κατατοπιστικο απο αυτα που σου γραφω. Παντως εμενα ο μπεμπης τα εχει ολα τα συμπτωματα αλλα η παιδιατρος λεει οτι δεν ειναι γιατι βαζει βαρος και τρωει πολυ καλα. Μακαρι!

εμεις αλλαζουμε ηδη γαλα γιατι μπαινουμε στον 6ο αλλα καναμε μαλλον την χαζομαρα και πηραμε το νουμερο 2 παλι φρεζιλακ αλλα το Pure ενα καινουριο που βγαλανε.και πολυ φοβαμαι οτι δεν θα αλλαξει τιποτα.θα το κρατησω 5 μερουλες και αν δεν υποχωρησουν τα συμπτωματα θα αλλαξω παλι γαλα

Η μικρή μου είχε παλινδρόμηση και η γιατρός της έδωσε υποαλλεργικό γάλα Humana HA με σιρόπι Epadoren. Στην δική μας την περίπτωση δεν έβγαζε ούτε γουλιά αλλά έκανε λαρυγγισμούς (ανέβαινε το γάλα μέχρι το λαιμό και της έκλεινε το φάρυγγα). Επίσης είχε αέρια και πόναγε και το υποαλλεργικό την βοηθούσε στο ν'αεριστεί. Πήραμε και μπιμπερό Dr. Brown κι επίσης βοήθησαν στο ρέψιμο και τα αέρια.

Το να ανεβοκατεβαίνει το γάλα (παλλινδρόμηση) είναι φυσιολογικό και συχνό και περνάει κατά τον 8ο μήνα εντελώς ενώ αρχίζει να μειώνεται από τον 6ο όταν το παιδί κάθεται πλέον. Επειδή όμως το γάλα φεύγει από το στομάχι και περιέχει και γαστρικά υγρά, αυτά μπορεί να ερεθίσουν το οισοφάγο του και του δημιουργήσουν οισοφαγίτιδα. Αυτό πονάει πολύ και τα μωράκια μόλις βλέπουν μπιμπερό σκέφτονται τον πόνο και κλαίνε ή διακόπτουν το γεύμα τους κι έτσι οδηγούνται στην απώλεια βάρους. Αν το παιδί παίρνει βάρος τότε δεν υπάρχει ένδειξη οισοφαγίτιδας.

Η πρώτη εξέταση για παλλινδρόμηση είναι ο υπέρηχος στομάχου που είναι και ανώδυνη. Η μέτρηση Ph είναι επώδυνη και δεν την κάνεις έτσι απλά. Πρέπει να έχεις σοβαρές ενδείξεις και απώλεια βάρους. Ενδεικτικά να σου πω ότι κάνεις εισαγωγή στο νοσοκομείο, περνάνε στο μωρό σωληνάκι από τη μύτη μέχρι το στομαχί και μετράνε το Ph του οισοφάγου για 24 ώρες. Δεν θέλω να τρομοκρατήσω καμία μητέρα αλλά επειδή πολλοί γιατροί την προτείνουν την εξέταση αέρα πατέρα (και η πρώτη μας παιδίατρος αυτό έκανε) ψάχτε το λίγο παραπάνω πριν υποβάλλετε το παιδί σε τέτοια ταλαιπωρία (δεύτερη γνώμη).

Και κάτι που μας είχε πει η δεύτερη και τωρινή μας παιδίατρος: "Παιδί που παίρνει βάρος είναι ένα υγιές παιδί".