Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Με την 1η εξωσωματική 4δυμα

Recommended Posts

Μετά από θεραπεία με εξωσωματική στο Γένεσις έχουμε μείνει έγκυος σε 4διμακια μετά το σκάν των 3 μηνών μας έχουν πει ότι τα παιδάκια μας είναι φυσιολογικά ( αφχενικο,πόδια,χέρια,εγκέφαλικα ημισφαίρια ) και κατα 80% είναι 3 κοριτσάκια και 1 αγοράκι οι γιατροί επειμένουν για Μείωση αλλά εμείς αποφασίσαμε να προχωρίσουμε θα θέλαμε να διαβάσουμε τις εντυπώσεις και τις απόψεις σας

Βρισκόμαστε στην 13η εβδομάδα

Ξέχασα να σας πω ότι βάλαμε 3 έμβρυα και το βράδυ πριν την εμφύτευση μας είπε ο εμβρυολόγος μας να έρθουμε σε επαφή γιατί θα βοηθήσει στην εξωσωματική

Υ.Γ. Δεν ποιάσανε όλα τα ωάρια γιατί η μια σάλπιγκα ήταν κρυμμένη και είχαν πάρει 11 από την πρώτη και 3 από την κρυμμένη και από 3 έμβρυα γίνανε 4.

Το 4 μωράκι το οποίο είναι και κοριτσάκι είναι λίγο πιο μικρό από τα άλλα 3 και παίζει να γονιμοποιήθηκε φυσικά με την επαφή το βράδυ πριν την εμβρυομεταφορά

Ευχαριστούμε...........:P:confused::P:confused::P

Edited by Sotia-Yiannos
Πρόσθεση

Διαφημίσεις

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Χριστέ μου !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καταρχήν είστε ήρωες που δεν θέλετε μείωση.

Κι εγώ θα τα κρατούσα και τα 4 άνετα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφού η ανάπτυξή τους είναι φυσιολογική, γιατί να γίνει μείωση ???

Αφού άντεξαν ως τώρα, όλα θα πάνε καλά !!!!!!!!!!!!!!

Καλή δύναμη πραγματικά με τα 4 αυτά κουτσούνια !!!!!!!!!!!!

Να ξέρεις είσαι ευλογημένη !!!!!!!!!!!!!!

Πίστη να έχεις και όλα θα πάνε καλά !!!!!!!!!!;)

nnZSp2.pngo2vbp2.png

Φιλεναδα θα πηξετε στην πανα....χαχαχα.Συγχαρητηρια και καλο κουραγιο...θα σου χρειαστει!!

Αν δεν τιθεται ιατρικο θεμα κι εγω θα τα κρατουσα....

Με το καλο!!!Α και οσο διαρκει η εγκυμοσυνη...βγες...οσο μπορεις βγες να χορτασεις γιατι μετα με 4 σκουρα τα πραγματα.

Είστε ήρωες πραγματικά,εμεισ με ένα και τα έχουμε φτυσει!ομως πραγματικά ειναι ευλογία που σας έστειλε ο θεός τόσα μωρακια,να είστε καλα και με το καλο.

Διαφημίσεις

Ευχομαι να σου πανε ολα τελεια και να μεινουν στην κοιλιτσα σου μεχρι να ειναι ετοιμα να αντιμετωπισουν το κοσμο :)

Καθε ευτυχια και σ αυτο το θεμα να μας ενημερωνεις για την πορεια σου (θα το εχεις κι εσυ θα ημερολογιο ) ;)

Συνχαρητηρια!!! 4 μωρακια!!! πω πω μπραβο βρε κοριτσακι μου με το καλο!!!!

αν θελεις εχουμε ανοιξει καφε ( απο οτι καταλαβα γεννας Ιουλιου!

Ελα στην παρεα μας

http://www.parentscafe.gr/showthread.php?t=12844

Γιωργος 11-09-2008

Μανωλης 11-7-2013

MYNLp3.png

Πέρα από τις ευχές... πρέπει να δούμε και ρεαλιστικά μερικά πράγματα.

Οι κίνδυνοι αυξάνονται κυρίως προς το τέλος. Τότε, αν για κάποιο λόγο ένα από τα μωρά δεν τα καταφέρει, κινδυνεύουν όλα.

Οι πιθανότητες πρόωρου τοκετού είναι υψηλές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των παιδιών... ... ...

Δύσκολες αποφάσεις. Στα τρία θα το ρίσκαρα (μάλλον). Τώρα στα τέσσερα..... τι να πω... δική σου/σας απόφαση. Πάντως, έχουν γεννηθεί τετράδυμα στην πόλη που μένω. Με καισαρική και κάμποσες εβδομάδες στη ΜΕΝΝ. Αλλά τελικά είναι υγιή (απ' όσο ξέρω τουλάχιστον).

Ότι κι αν αποφασίσεις, να σου χαρίσει τελειόμηνα μωρά και υγιή στην αγκαλιά σου!

Επίσης, όταν γεννήσεις... πες μας να σε στηρίξουμε σε πάνες! ;)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Καλό κουράγιο!!!

Είχα κι εγώ τετράδυμα στον πρώτο υπέρηχο μετά από εξωσωματική στο ίδιο κέντρο, αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς η φύση αποφάσισε μόνη της κ μπήκα στο 2ο τρίμηνο με δίδυμα.

Τι να κάνεις... δυστυχώς η νομοθεσία στη χώρα μας επιτρέπει πολλαπλή εμφύτευση κ μετά η δύσκολη απόφαση πέφτει πάνω στους γονείς. Στα ξενόγλωσσα βιβλία που διαβάζω πάντως περί πολυδύμων κυήσεων, στα τετράδυμα και πάνω συνιστάται η επιλεκτική μείωση σε δίδυμα, εξαιτίας του γεγονότος ότι οι πιθανότητες για ατυχή κατάληξη όλης της εγκυμοσύνης είναι πολύ πολύ περισσότερες από τις πιθανές επιπλοκές, ενώ για τα τρίδυμα είναι περίπου το ίδιο και δεν συνιστάται μείωση, παρόλο που στη χώρα μας οι περισσότεροι γιατροί την προτείνουν.

Σας εύχομαι καλή πορεία να έχετε με ότι κι αν αποφασίσετε!!!

s-age.png

pAfOp2.png

Συγχαρητήρια για την πολλαπλη επιτυχια. Η 4δυμη κύηση ειναι πολυ επικινδυνη για προωρα μωρα. Πρέπει να δεις και αυτη την πλευρα της κυησης. Καλη ειτυχια και όλα να πανε καλα σε ο,τι και αν αποφασισεις.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και για το Ενδιαφέρον δυστυχώς ή ευτυχώς θα συνεχίσουμε με την εγκυμοσύνη το ξέρω θέλει πολύ προσοχή και ξεκούραση και ότι είναι εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου, αλλά κακές πιθανότητες υπάρχουν και στην μείωση αλλά θα προσπαθείσουμε μαζί με τον σύζυγο μου και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να πάνε πάνω από τις 32 βδομάδες και να συνεχίσουν να αναπτύσσονται με τό σωστό ρυθμό που πανε τώρα μέχρι το ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ αίσιο τέλος ;)

Ετοιμασου να ξεκουραστεις πολυ στην εγκυμοσυνη σου...επιστρατευσε απο τωρα ανθρωπους να σε βοηθησουν στις δουλειες και γενικα μην κανεις τιποτα

Ευχομαι να πιασεις τις 32 εβδομαδες και ο,τι καλυτερο!!

p7z6p3.pngsQqep3.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και για το Ενδιαφέρον δυστυχώς ή ευτυχώς θα συνεχίσουμε με την εγκυμοσύνη το ξέρω θέλει πολύ προσοχή και ξεκούραση και ότι είναι εγκυμοσύνη υψηλού κινδύνου, αλλά κακές πιθανότητες υπάρχουν και στην μείωση αλλά θα προσπαθείσουμε μαζί με τον σύζυγο μου και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και να πάνε πάνω από τις 32 βδομάδες και να συνεχίσουν να αναπτύσσονται με τό σωστό ρυθμό που πανε τώρα μέχρι το ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ αίσιο τέλος ;)

Σου ευχομαι κοριτσακι μου να πανε ολα φυσιολογικα μεχρι τους 9μηνες και να παρεις στην αγκαλια σου και τα 4 μωρακια σου!!!!

(Αλλη μια κοπελα εμαθα απο το νησι που ειμαι οτι εκανε στο γεννεσις κ επιασε 4 μωρακια, αλλα δεν ξερω τι εγινε... ευχομαι ολα καλα!!!!)

8HiKp2.png

Εγω θα σας ευχηθω να πανε ολα καλα και να εχετε πολλα ατομα κοντα σας γιατι μετα θ χρειαστειτε πολυ βοηθεια,στο λεει μια απλη διδυμομανα!τα κσλυτερα κοριτσι μου,ξεκουρασου

Το φοβερο ειναι αν καταλαβα καλα.. οτι εμεινες και εγκυος φυσιολογικα αφου ειχες επαφη μετα την εμβρυομεταφορα!!!!Αυτο και αν ειναι θαυμα!

Σου ευχομαι ολα να πανε καλα.. να προσεχεις και να εισαι ηρεμη!Μετα θα πεσεις στα βαθυα κατευθειαν αλλα θα προσαρμοστεις και θα τα καταφερεις!!!!!

FvxMp3.png

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους σας να είστε καλα για το ενδιαφέρον, Τελικά πάνε όλα καλά τέλος το Φεβρουαρίου γίνομαι 20 βδομάδων και τα τέσσερα ειναι καλά, ο γιατρός που με βλέπει μου έχει πει ότι όλα πανε καλά και ότι τα μωράκια αναπτύσσονται υπέρ του κανονικού στόχος είναι να φτάσουμε τις 32 βδομάδες. Ελπίζω. Στις 25 του Φεβρουαρίου θα κάνω το μεγάλο scan το anomaly όπως ονομάζεται. Στο σπίτι δεν κάνω τίποτα, παρά πολύ ξάπλα ευτυχώς έχω τον σύζυγο μου οποίος τα έχει αναλάβει όλα πλύσιμο ρούχων,πιάτων και λίγο καθάρισμα του σπιτιού και το λυπάμαι πολύ γιατί έχει και την δουλειά του και τρέχει σαν το Βεγγο.......... Αλλά χωρίς αυτόν δεν θα άντεχα πραγματικά, Α και τα βράδια λίγο δύσκολα με τον ύπνο με πονάει η πλάτη μου μερικές φορές μου κάνει ελαφρύ μασαζάκι ο Αγαπημένος μου σύζυγος και με ξεκουράζει λίγο νά είναι καλά. Θα σας ξανα ενημερώσω σύντομα να είστε καλά.:P:p:p