Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Δεν ξαναπετάμε το ... μπαγιάτικο ψωμί !!!


Afroditi D

Recommended Posts

Πικάντικα παξιμαδάκια

 

193ce6.jpg

w320.png

 

Υλικά

 

Μπαγιάτικο ψωμί

Ελαιόλαδο

Ρίγανη

Αλάτι

Κόκκινο πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Κόψτε το ψωμί σε φέτες, και έπειτα την κάθε φέτα σε 4-5 λωρίδες.

Βάλτε τα σε ένα ταψί.

Με μια ροή λαδιού ρίξτε λάδι πάνω στα ψωμάκια. Προσέξτε το λάδι να "περάσει" από όλα τα ψωμάκια.

Ρίξτε ρίγανη, αλάτι και κόκκινο πιπέρι.

Ανακατέψτε με τα χέρια σας για να πάει το λάδι, η ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι παντού.

Ψήστε στον αέρα στους 120 βαθμούς για πάνω από μία ώρα, αν μπορείτε αφήστε τα δύο ώρες. Όσο περισσότερο τα αφήσετε τόσο πιό τραγανά θα γίνουν.

 

Λίγα μυστικά ακόμα

 

Το μυστικό είναι στο ψήσιμο. Πρέπει να ψηθούν σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να μην πάρουν χρώμα, αλλά να στεγνώσουν καλά. Έτσι δεν μαλακώνουν τις επόμενες μέρες και δεν είναι σκληρά, αλλά γίνονται τριφτά. Δοκιμάστε τα και θα τα φτιάχνετε ΣΥΝΕΧΕΙΑ....

 

Πάνε πολύ με τυρί φέτα, σερβίρονται αντί για ψωμί σε ούζο αλλά και σκέτα είναι πεντανόστιμα. Και επιπλέον ξέρετε τί να κάνετε το μπαγιάτικο ψωμί και δεν το πετάτε...

 

Προστέθηκε από CHRISTEN35,

πηγή : sintagespareas.gr

 

*μπορούν να γίνουν με απίστευτους συνδιασμούς... σκόρδο , νομάτα , πατέ ελιάς ....κλτ

 

Καλή επιτυχία!

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


¨Ετσι τρελό μου !!!΄Άνοιξέ μας την όρεξη :lol::lol:

ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ

Ρατσιστής δεν γεννιέσαι … γίνεσαι

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

τελεια η συνταγη!!!!!!!!!

 

σιγουρα θα την κανω γιατι κ γω σπανια πεταω ψωμι

 

συνηθως το βαζω καταψυξη κ το χρησιμοποιω στον κιμα

ή

το αφηνω να ξεραθει κ το βαζω στο μπλεντερ και βγαινει οραιοτατη τριμμενη φρυγανια πολυ καλυτερη απο αυτη που πουλανε

xWWzp2.png

675093qccdm00t72.pngEΓΧΡΩΜΗ TV----->ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΖΩΗ...

 

Link to comment
Share on other sites

Μιας και ανοιξατε το τοπικ αυτο να ρωτησω και γω κατι?

Εχω μια ψωμιερα αυτες τις κλασσικες τις ξυλινες.

Το ψωμι αν το αφησω σε μια σακουλα απλα εξω ξερενεται.. Αν το αφησω στη σακουλα μεσα στη ψωμιερα μουχλιαζει..

ξερει κανεις γιατι?

Αφου εχω αναγκστει και πχ αν θελω να κρατησω ψωμι για κιμα το αφηνω εξω..

και μεταλλικη που ειχαμε στο πατρικο μου παλι το ιδιο εκανε.

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

Τα έφτιαξα χτες το βράδυ τα παξιμαδάκια...και δεν έμεινε ούτε τρίμμα!!!Η εκτέλεση πολύ γρήγορη και ...η κατανάλωση ακόμη γρηγορότερη. Ευχαριστούμε για την συνταγή.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το ψωμι αν το αφησω σε μια σακουλα απλα εξω ξερενεται.. Αν το αφησω στη σακουλα μεσα στη ψωμιερα μουχλιαζει..

ξερει κανεις γιατι?

Γιατι μεσα στη ψωμιερα εχει περισσοτερη υγρασια απ'οτι εξω στον αερα.
Link to comment
Share on other sites

τελεια η συνταγη!!!!!!!!!

 

σιγουρα θα την κανω γιατι κ γω σπανια πεταω ψωμι

 

συνηθως το βαζω καταψυξη κ το χρησιμοποιω στον κιμα

ή

το αφηνω να ξεραθει κ το βαζω στο μπλεντερ και βγαινει οραιοτατη τριμμενη φρυγανια πολυ καλυτερη απο αυτη που πουλανε

 

ΚΙ εγώ το ίδιο κάνω, το βαζω στην καταψυξη και το χρησιμοποιω για κιμα.. Ωραία η ιδέα σου με την τριμμένη φρυγανιά :wink:

oaiqp2.pngm9YLp2.png
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Αυτό με την τριμένη φρυγανια και εμένα μου άρεσε. Δε το είχα σκευτεί.

Εγώ το ψωμί το βάζω στην κατάψυξη κομμένο φέτες και όταν θέλω τις βγάζω και τις βουτάω παγωμένες σε γάλα και μετα σε αυγό μέχρι να ποτίσουν λίγο και μετά τις τηγανίζω ελαφρά, μεχρι να ροδίσουν. Μου αρέσουν πολύ να τις τρώω με φέτα.

Kiki + George = Panagiotis + Maria

Link to comment
Share on other sites

Μιας και ανοιξατε το τοπικ αυτο να ρωτησω και γω κατι?

Εχω μια ψωμιερα αυτες τις κλασσικες τις ξυλινες.

Το ψωμι αν το αφησω σε μια σακουλα απλα εξω ξερενεται.. Αν το αφησω στη σακουλα μεσα στη ψωμιερα μουχλιαζει..

ξερει κανεις γιατι?

Αφου εχω αναγκστει και πχ αν θελω να κρατησω ψωμι για κιμα το αφηνω εξω..

και μεταλλικη που ειχαμε στο πατρικο μου παλι το ιδιο εκανε.

 

Βάλτο σε μιά σακουλίτσα και κλείστην καλά, εμένα μου κρατάει 3 μέρες έτσι πάντως κ δεν ξεραίνεται.Αν θές δοκίμασέ το.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εγω το μπαγιάτικο το κάνω κρουτόν,το κόβω μπουκίτσες και το βουτάω σε λάδι που μπορεί να εχω αρωματίσει με σκόρδο ή δεντρολίβανο και τα ψήνω μετά στο φούρνο!Ειναι πεντανόστιμα και κρατανε καιρό

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

κι αυτό πολύ καλή ιδέα!

 

πάντως είναι ένας ωραίος τρόπος να μην πετάμε το ψωμί

αλλά έτσι τρώμε περισσότερο :roll:

και μας αρέσει!! :D

 

παρατήρησα οτι με τα λευκά αφράτα ψωμιά βγαίνουν καλύτερα τα παξιμαδια

ενώ με μαύρα,ολικής και γενικώς πιο "συμπαγή" ψωμιά βγαίνουν

κ τα παξιμάδια πιο σκληρα

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...