Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλή χρονιά.

Εδώ και 10 μέρες η κόρη μου (3 ετών και 9 μηνών) είναι με επίμονη διάρροια. Επίσης 3-4 μέρες ήταν με έντονο πυρετο (μέχρι και 40), έντονο κοιλιακό πόνο, και αίμα στα κόπρανα. Τις πρώτες 2-3 μέρες οι διάρροιες ήταν πάρα πολύ συχνές (ανά 2 λεπτά περίπου). Επισκεφτήκαμε η παιδίατρο η οποία μας μίλησε για σαλμονέλα λόγω των παραπάνω συμπτωμάτων, εργαστηριακές εξετάσεις,υποχώρηση του μικροβίου εντός 7 ημερών από την έναρξη και ότι κάνει τον κύκλο μόνο του, δεν συνέστησε καμία αγωγη παρά δίαιτα (λαπά, βραστή πατάτα και τα κλασσικά) και ενυδάτωση με πολλά υγρά.levour και almora έπαιρνε για 5 μέρες με πολύ κόπο αφού με δεν έτρωγε σχεδόν τίποτα (δεν της άρεζαν κιόλας τα φαγητά) και το νερό γουλίτσα γουλίτσα. Καποιες φορές που της τα έβαζα στο στόμα έκανε εμετό από την αναγούλα της. Γενικά πάρα πολύ δύσκολα αφού δεν έτρωγε τίποτα. Χτες πήγαμε σε 2 νοσοκομεία (ένα εκ των οποίων το Λοιμωδών), κάναμε γεική ούρων, αίματος και ήταν καλές. Περιμένουμε τα αποτελέσματα για τα κόπρανα, αν και αυτοί μας είπαν ότι μάλλον πρόκειται για σαλμονέλα, ότι μπορεί να κρατήσει μέχρι και 30 μέρες, ότι κάνει μόνο του τον κύκλο του και ότι δεν μπορούσε να κάνουμε τίποτα. Κακώς της κάναμε δίαιτα και ότι έπρεπε να τρώει κανονικά (όχι βέβαια βαριά φαγητά, γλυκά, αναψυκτικά).Αυτές τις μέρες κάνει γύρω στις 8-10 διάρροιες την ημέρα, ότι τρώει το βγάζει. Ευτυχώς από ενέργεια και διάθεση είναι καλά.

 

Εντωμεταξύ είμαι και έγκυος 7.5 μηνών, φοβάμαι ην κολλήσω, όλη την ωρα με μια χλωρίνη είμαι. Να ενημερώσω ότι πριν 1 μήνα ξανακόλλησε γαστρεντερίτιδα για μνία εβδομάδα όπου αφού από το πείσμα της δεν έτρωγε και δεν έπινε τίποτα στο τέλος αφυδατώθηκε και μείναμε στο νοσοκομείο με ορό. Εδώ και 3 μήνες ξεκίνησε παιδικό και μέσα σε 1,5 μήνα κόλλησε 2 φορές κάτι τόσο σοβαρό. Εγώ είμαι πολύ σχολαστική στην καθαριότητα και μαγειρική και ποτέ δεν έπαθε τίποτα το παιδί, από τότε που ξεκίνησε παιδικο έχω αγανακτίσει. Ανησυχώ πάρα πολύ, βλέπω το παιδί μου να πονάει στην κοιλιά, να έχει αδυνατίσει, ότι τρώει (τα ελάχιστα) να τα βγάζει με διάρροιες και όλοι οι γιατροί μου λένε ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα να το βοηθήσω, και ότι μπορεί να κρατήσει μέχρι και μήνα. Πώς θα περάσουν οι μέρες με τόση διάρροια?Εχουμε κουραστεί όλοι πάρα πολύ.

Χίλια συγνώμη για το μεγάλο ποστ αλλά είμαι παρα πολύ στενοχωρημένη και θα ήθελα να μάθω αν κανείς πέρασε κάτι ανάλογο, πώς αντιμετωπίστηκε και τί έγινε τελικά. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Μήπως έτρωγε μελάτα αυγά ή αυγά μάτια ή και κοτόπουλο όχι τόσο καλά ψημένο;

 

Περαστικα σας βρε παιδί μου τι να πω, δεν είχα ιδέα ότι η σαλμονέλα κρατάει τόσο πολύ και έχει και τόση ταλαιπωρία.

Link to comment
Share on other sites

Μήπως έτρωγε μελάτα αυγά ή αυγά μάτια ή και κοτόπουλο όχι τόσο καλά ψημένο;

 

Περαστικα σας βρε παιδί μου τι να πω, δεν είχα ιδέα ότι η σαλμονέλα κρατάει τόσο πολύ και έχει και τόση ταλαιπωρία.

 

Όχι όχι αβγά δεν έφαγε το τελευταίο διάστημα όσο για το κοτόπουλο επειδή γνώριζα από παλιά την σαλμονέλα είμαι ιδιαίτερα προσεκτική και στο πλύσιμο, καθάρισμα κουζίνας αλλά και στο μαγείρεμα του κρέατος. Πάρα πάρα πολύ κουραστική κατάσταση και βεβαίως ανησυχητική.:-(

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Παιζει να μην κρατανε στο παιδικο τις συνθηκες υγιεινης που πρεπει?

 

 

τί να πω...μάλλον...σήμερα πήγα από εκεί και τους "ξέφυγε" ότι είχαν άλλα 3 κρούσματα....αλλά 1 παιδάκι να έχει μπορεί να κολλήσουν όλα με αυτές τις τουαλετίτσες που έχουν, χίλιες φορές προτιμώ τις τούρκικες.

 

Αχ ναι κορίτσι μου με τη χλωρινη έχω τρελαθεί, αναγούλα μου έρχεται πια, πήγα και πήρα dettol.

 

Πάλι πήγα στη γιατρό της, 12η μέρα που πονάει το παιδί, με αίμα στις κενώσεις και 8-10 διάρροιες τη μέρα και όλοι οι γιατροί μου λένε ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα, ότι θα περάσει από μόνο του κι ότι κρατάει 20-30 μέρες. Δηλαδή εγώ απλά βλέπω το παιδί μου να μου λέει ότι πονάει και δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Εχω τρελαθεί!!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...