Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

κουβερτακι, παπλωμα η βελουτε,τι κανει για νεογεννητο?

Recommended Posts

γεια σας κοριτσια εχω την εξης απορεια?αγορασα την προικα της μικρης μου και μου φανηκε οτι το παπλωματακι της ειναι πολυ βαρυ και χοντρο,

πρωτον-κανει παπλωμα για νεογεννητο?

δευτερον-αν δεν βαλω παπλωμα πρεπει να βαλω μαλλινη η κανα 2-3 βαμβακερες μαζι?

τριτον-οι βελουτε φλιζ κτλ κανουν για νεογεννητο η το πειραζουν?

τι να πω ειμαι πολυ μπερδεμενη οσον αφορα τα σκεπασματα του μωρου εχω τον φοβο οτι θα το σκασω το καημενο!σας παρακαλω δωστε μου τα φωτα σας οι εμπειρες μανουλες!

:D:D:D

Διαφημίσεις

Εγω που γεννησα καρα-χειμωνα την σκεπαζα με τυπου ισπανικη- επικινδυνη για νεογεννητα στις αλλεργιες αλλα δεν ειχε προβλημα και δεν κρυωνε.Σθμπληρωματικα εριχνα και κατι απο πανω τα πολυ κρυα βραδια.Το παπλωμα λενε οτι δεν κανει για βρεφη μετα το πρωτο ετος σαν το μαξιλαρι. Το πιο καλο ειναι βαμβακερα κουβερτακι δεν ειναι πολυ ζεστα. Ισπανικη με σεντονακι ημαστα καλα.

Εγω γεννησα τελος γεναρη. Δεν της εβαλα ποτε πάπλωμα. Μια μάλλινη κουβερτα διπλή κιολας γιατι ηταν μεγαλη, με σεντονακι από μεσα για να μην την ενοχλει...

tndLp2.png

FgHKp2.png

Συστηνεται ενας καλος υπνοσακος.........οτι πιο ασφαλες για ενα βρεφος......θα φροντισεις να παρεις εναν με βαμβακερη επενδυση εσωτερικα (30 ευρω ο δικος μου)......ειναι σαν φορμα και ζεσταινει το μωρο χωρις να μπορει να τον κλωτσαει.......συνηθως τα μωρα δεν θελουν κατι πανω τους και μονο με υπνοσακο μενουν σκεπασμενα.......

Παπλωμα δεν επιτρεπεται και γενικως οταν σκεπαζεις ενα μωρο με κουβερτα δεν πρεπει να ξεπερναει το υψος του στηθους........γι αυτο σου λεω παρε ενα υπνοσακο να ησυχασεις! :wink:

Τι ειναι η ισπανικη?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

ευχαριστω πολυ κοριτσια για τις απαντησεις σας

ο υπνοσακος δηλ κανει απο νεογεννητο?ξεχασα να πω οτι το σπιτι μου ειναι πολυ ζεστο το χειμωνα εμεις ντυνομαστε πολυ ελαφρια.α και κατι ακομα στο καροτσι θελει πολλα σκεπασματα?

Διαφημίσεις

ευχαριστω πολυ κοριτσια για τις απαντησεις σας

ο υπνοσακος δηλ κανει απο νεογεννητο?ξεχασα να πω οτι το σπιτι μου ειναι πολυ ζεστο το χειμωνα εμεις ντυνομαστε πολυ ελαφρια.α και κατι ακομα στο καροτσι θελει πολλα σκεπασματα?

να φροντιζεις να μην υπερβαινει τους 20 βαθμους η θερμοκρασια στο δωμαστιο του.

Ναι κανει απο νεογεννητο...παρε τον μεγαλυτερο αρκετα ωστε να βγαλεις τον χειμωνα........τους πρωτους μηνες τα μωρα παιρνουν πολυ υψος......ο δικος μου εβαζε3- 4 ποντους καθε μηνα.......

Για νεογεννητο ειχα παρει εναν υπνοσακο που ομως δεν ηταν φορμα.....κατι σαν sleeping bag.......αλλα δεν του αρεσε...αισθανοταν περιορισμενος......προτιμουσε τον υπνοσακο-φορμα.

Προσεξε να ναι ολο βαμβακι εσωτερικα........

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Στο καροτσι εννοεις εξω? Θα φοραει την φορμα εξοδου οταν εχει κρυο (παλι να ναι μεγαλυτερη αρκετα και πολυ μαλακη για να μη ταλαιπωρειται το μωρο και δεν μπορει να κουνηθει καλα.......)...την ειχα ΠΑΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ παρει, εκλαιγε οποτε του την φορουσα...μετα πηρα μια καταπληκτικη απο το mothercare, 50 ευρω, πολυ μαλακη και ολο βαμβακι μεσα.......

Απο πανω το σκεπαζεις με κουβερτουλες βαμβακερες η φλις......αν δε θες να ακουμπαει πανω του βαζεις ενα σεντονι απο κατω......

Εγώ τώρα με την σειρά μου να κάνω μια ερώτηση λεώ να παώ σήμερα να της πάρω μια φόρμα εξόδου γιατί το κρύο εδώ άρχισε έιναι κοντά δύο μηνών να της παρω φυσικά νουμερο 6 μηνών σωστά? Και τον φλεβάρη βρε κορίτσια που θα είναι 7 μηνών θα πρέπει να ξαναγοράσω άλλη ε? και εγώ της mothercare λέω να πάρω μου άρεσε πολύ σαν φόρμα αλλα μετά για 2 μήνες φλεβάρη μάρτη να της παρω μια φτηνότερη πχ από τα τζάμπο?

κορίτσια εγώ πήρα κουβερτούλα ισπανική και τώρα διάβασα ότι δεν κάνει?

πείτε μου και κάτι ΄΄αλλο , στο κρεβατάκι απο κάτω στρώνετε κουβερτούλα ή στο σεντόνι ?

κι όσο αφορά για σκέπασμα. εαν μπεί σεντονάκι κι απο πάνω η κουβερτούλα πειράζει ? θα κρυώνει ?

Διαφημίσεις

πείτε μου και κάτι ΄΄αλλο , στο κρεβατάκι απο κάτω στρώνετε κουβερτούλα ή στο σεντόνι ?

κι όσο αφορά για σκέπασμα. εαν μπεί σεντονάκι κι απο πάνω η κουβερτούλα πειράζει ? θα κρυώνει ?

Δεν νομίζω να πειράζει αν βάλεις σεντονάκι γιατί δεν θα έρθει σε επαφή με το δερματάκι του και θα κρατάει και καλύτερα την κουβερτούλα. Και εγω στην καλαθούνα έτσι την έχω σελτεδάκι κατωσεντονάκι σεντονάκι και φλις κουβερτούλα από πάνω.Βέβαια σήμερα άναψα την θέρμανση στους 20 γιατί το σπίτι κρύωσε πολύ από χθες

Δεν νομίζω να πειράζει αν βάλεις σεντονάκι γιατί δεν θα έρθει σε επαφή με το δερματάκι του και θα κρατάει και καλύτερα την κουβερτούλα. Και εγω στην καλαθούνα έτσι την έχω σελτεδάκι κατωσεντονάκι σεντονάκι και φλις κουβερτούλα από πάνω.Βέβαια σήμερα άναψα την θέρμανση στους 20 γιατί το σπίτι κρύωσε πολύ από χθες

ναι όντως άρχισε να έχει ψύχρα και μέσα στο σπίτι

αα το σελτεδάκι μπάινει κάτω απο το σεντόνι?

δεν το ήξερα :lol: καλά που είστε κι εσείς :wink:

να ρωτήσω και κάτι άλλο

τωρα που θα χρειαστεί να τη βγάλουμε απ' την κλινική θα την πάρω με το πορτ μπεμπέ, απο κάτω τι θα στρώσω ?

σεντονάκι ? η μια πάνα ?

ναι όντως άρχισε να έχει ψύχρα και μέσα στο σπίτι

αα το σελτεδάκι μπάινει κάτω απο το σεντόνι?

δεν το ήξερα :lol: καλά που είστε κι εσείς :wink:

να ρωτήσω και κάτι άλλο

τωρα που θα χρειαστεί να τη βγάλουμε απ' την κλινική θα την πάρω με το πορτ μπεμπέ, απο κάτω τι θα στρώσω ?

σεντονάκι ? η μια πάνα ?

Και πόσα έχουμε να μάθουμε ακόμα δεν λες καλύτερα και εγώ νέα στο επάγγελμα :D:D

Κοίτα στρώσε ενα σελτεδάκι μην του ξεφύγει του μωρού τίποτα από πάνω ένα σεντονάκι και κουβερτούλα με σεντονάκι πάλι έγω έτσι την βγάζω βόλτα και τα ατυχήματα δεν με απασχολούν γιατί έχω το σελτεδάκι και όταν το πάθαμε το πρώτο ατύχημα απλά μάζεψα το σελτεδάκι και το σεντόνι τα έβαλα σε ένα πλαστικό τσαντάκι και έστρωσα καινούργια _την άλλαξα φυσικά - και συνέχισα την βόλτα μας :D:D

Και πόσα έχουμε να μάθουμε ακόμα δεν λες καλύτερα και εγώ νέα στο επάγγελμα :D:D

Κοίτα στρώσε ενα σελτεδάκι μην του ξεφύγει του μωρού τίποτα από πάνω ένα σεντονάκι και κουβερτούλα με σεντονάκι πάλι έγω έτσι την βγάζω βόλτα και τα ατυχήματα δεν με απασχολούν γιατί έχω το σελτεδάκι και όταν το πάθαμε το πρώτο ατύχημα απλά μάζεψα το σελτεδάκι και το σεντόνι τα έβαλα σε ένα πλαστικό τσαντάκι και έστρωσα καινούργια _την άλλαξα φυσικά - και συνέχισα την βόλτα μας :D:D

:D να σαι καλά

σ' ευχαριστώ :wink:

Θα διευκρινίσει και κάποια τι ειναι η ισπανική γιατι υπάρχουν και παρανοήσεις :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Εκει που νομίζω οτι εχω φτάσει σε ενα επίπεδο μου πετάτε άγνωστες λέξεις!

Διαφημίσεις

Είναι η λούτρινη κουβέρτα απλά ακούγεται ότι οι καλύτερες είναι από Ισπανία και έχει μείνει να την λέμε Ισπανική. Φυσικά υπάρχουν και άλλες μάρκες και όχι μόνο αυτή η γνωστή.

Βρε κορίτσια κάτι άσχετο. Τις τελευταίες δύο μέρες κάνει πολύ κρύο όντως.

Στο σπίτι έχω 21 βαθμούς και σκέφτομαι να ανάψω το κλιματιστικό και όχι τα καλοριφέρ.

Λέτε να πειράξει στο μωρό; Το είχα ανάψει 2 φορές στην ψύξη αλλά την είχα στο δωμάτιο.

:D να σαι καλά

σ' ευχαριστώ :wink:

χαρά μου να βοηθήσω αν ξέρω :D:D:D

Ισπανική πρέπει να λενε την ναούσης που λέμε εμείς τις βελουτέ κουβέρτες ετσι νομίζω αλλά να μην σε πάρω στο λαιμό μου

δηλαδη αν καταλαβα καλα καλυτερα να προτιμησω υπνοσακουςκαι φορμες εξοδου απο τα σκεπασματα γενικα :?: παντως καμια δεν λεει για μαλλινες δεν κανουν η απλα δεν τις προτιματε?και παλι ευχαριστω για τις πληροφοριες ειστε πολυ καλες!

Θα παρεις και κανα δυο κουβερτουλες να χεις........για οταν θα βγαινεις εξω (δεν θα φοραει φορμες εξοδου απο τωρα αν δεν εχει τοσο κρυο) για οταν την εχεις στο ριλαξ και παιρνει υπνακο........οι λουτρινες ειναι πολυ ωραιες...μαλλινες γενικως δεν κυκλοφορουν...φανταζομαι οτι ερεθιζουν το δερμα.......παντως αν το μωρο βγει ευαισθητο βαζεις ενα σεντονακι απο κατω και εισια οκ!!!!

Λεω να μη βαζεις κουβερτες την νυχτα........οχι την μερα που την επιβλεπεις αλλωστε.......ξερεις το μωρο μπορει να αρχισει να κουνιεται και να σκεπαστει κατα λαθος........το βρηκα ετσι 2-3 φορες και τρομαξα....ηταν και μερα.......γι αυτο πρεπει να μην υπερβαινει το στηθος του μωρου οταν το σκεπαζεις και να το προσεχεις καθε τοσο.......ο δικος μου ακομα και τωρα δεν ανεχεται να τον σκεπαζει τιποιτα...ουτε καν στα ποδια.......

Τωρα θα εχετε μερικες πανες(σεντονακια) αγκαλιας (για το καθισμα αυτοκινητου, ριλαξ, τον καναπε που θα το ξαπλωνετε κλπ...εμεις καναμε το εξης.......πηραμε ενα μεγαλο σεντονι και το κοψαμε σε κομματια......δεν αγορασαμε πανες αγκαλιας... :wink:

Καλαμαρακι δες τα νουμερα.....εγω πηρα φορμα απο το μoδερκερ 9-12 μηνων απο τοτε που ηταν 4 μηνων και εβγαλε μια χαρα ολο το χειμωνα...μη σου πω πρεπει να δω μπας και του κανει ακομα......δεν πειραζει να ειναι μεγαλη.....κινειται ανετα το παιδι......καλυτερα μιας καλης ποιοτητας και μεγαλη παρα 2 φθηνες και στα μετρα του.......μεγαλωνουν πολυ γρηγορα τους πρωτους μηνες......