Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μωρό 1 μήνα κ αναγκαστικός αποθηλασμός προσωρινα

Recommended Posts

Καλησπέρα,

έχω ένα μωράκι 1 μήνα και 5 ημερών που θηλάζει αποκλειστικά απο την πρώτη μέρα. Δεν αντιμετωπίσαμε ιδιαίτερα προβλήματα με το θηλασμό και παίρνει κανονικά βάρος. Θηλάζει κατα βούληση χωρίς σταθερό πρόγραμμα. Το πρόβλημα είναι οτι τις τελευταίες μέρες μετά απο τσούξιμο που είχα κατα την ούρηση και υψηλούς πυρετούς ανακάλυψα πως έχω μια βαριά μορφή ουρολοίμωξης που χρειάζεται δυνατά αντιβιοτικά για να αντιμετωπιστεί. Τα αποτελέσματα απο τη καλιέργεια ούρων έδειξαν πως το μικρόβιο είναι ανθετκτικό στα περισσότερα κοινά αντιβιοτικά (σύμφωνα με τη γυναικολόγο μου) και η μόνη λύση είναι να σταματήσω το θηλασμό για τουλάχιστον 5 μέρες και να πάρω ισχυρή αντιβίωση (συγκεκρμένα μου έδωσε co-trimoxazole) . Με έχει πάρει απο κάτω γιατί το μωρό μου είναι πολύ μικρό και δεν ήθελα να του δώσω ακόμη συμπλήρωμα.. Η απορία μου είναι η εξής: τι να κάνω για να μην σταματήσει η παραγωγή μου; θα μπορώ να συνεχίσω το θηλασμό στο τέλος της θεραπείας; πόσες μέρες πρέπει να περάσουν απο τη τελευταία λήψη αντιβίωσης για να του δώσω μητρικό γάλα ξανα; Σας παρακαλώ απαντήστε μου το συντομότερο έχω αγχωθεί πολύ!!!!:confused:

Διαφημίσεις

Κορίτσι καλησπέρα!!! Η αντιβίωση που σου έδωσε είναι συνδυασμός 2 ουσιών κ μόνο η μία είναι risk level 1 στο e-lactancia.... Σε ποια άλλη δεν είναι ανθεκτικός ο ιός να το ψάξουμε.... Σε ποια περιοχή είσαι να βρούμε τηλ από σύμβουλο θηλασμού να σου πει σίγουρα αν σταματήσεις τι μπορείς να κάνεις.....?

Για την ακρίβεια λέει στο e-lactancia ότι δεν εχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα και απλά να προσέχεις μήπως κάνει ίκτερο.

Αν λείπει το ενζυμο G6 P D τότε δεν κάνει να θηλάσεις.

ΑΝ τελικά δείς ότι είναι ανάγκη όντως να μη θηλάζεις, για την παραγωγή σου θα αντλείς με το θήλαστρο για κάθε γεύμα που δίνεις και 1-2 φορές παραπάνω γιατι το ξένο γαλα είναι πιο βαρύ και χωνεύεται πιο αργά.

Υπάρχει σύμβουλος γαλουχίας στην περιοχή σου ή κάπου κοντά, δες εδώ

NE1r.png

Κορίτσι καλησπέρα!!! Η αντιβίωση που σου έδωσε είναι συνδυασμός 2 ουσιών κ μόνο η μία είναι risk level 1 στο e-lactancia.... Σε ποια άλλη δεν είναι ανθεκτικός ο ιός να το ψάξουμε.... Σε ποια περιοχή είσαι να βρούμε τηλ από σύμβουλο θηλασμού να σου πει σίγουρα αν σταματήσεις τι μπορείς να κάνεις.....?

Μένω Κύπρο αλλά θα ψάξω για σύμβουλο. Στην απελπισία μου δεν ο σκέφτηκα καθόλου!!!!

Για την ακρίβεια λέει στο e-lactancia ότι δεν εχει αναφερθεί κανένα πρόβλημα και απλά να προσέχεις μήπως κάνει ίκτερο.

Αν λείπει το ενζυμο G6 P D τότε δεν κάνει να θηλάσεις.

ΑΝ τελικά δείς ότι είναι ανάγκη όντως να μη θηλάζεις, για την παραγωγή σου θα αντλείς με το θήλαστρο για κάθε γεύμα που δίνεις και 1-2 φορές παραπάνω γιατι το ξένο γαλα είναι πιο βαρύ και χωνεύεται πιο αργά.

Υπάρχει σύμβουλος γαλουχίας στην περιοχή σου ή κάπου κοντά, δες εδώ

Το έψαξα και εγώ στο e-lactancia αλλά δεν πολυκατάλαβα το αποτέλεσμα. Σε ευχαριστώ που το έψαξες και εσύ! Φοβάμαι πως του λείπει αυτό το ένζυμο γιατί είχε κάνει ίκτερο στο μαιευτήριο και δεν θέλω να το ρισκάρω. :(

Θα αντλώ όσο μπορώ. Πόση ώρα πρέπει να αντλώ; Όσο και να αντλώ βγαίνει γάλα και όσο πιο πολλές φορές αντλώ τόσο περισσότερο γάλα παράγω! Τι θα κάνω για 5 μέρες ;

Διαφημίσεις

Το έψαξα και εγώ στο e-lactancia αλλά δεν πολυκατάλαβα το αποτέλεσμα. Σε ευχαριστώ που το έψαξες και εσύ! Φοβάμαι πως του λείπει αυτό το ένζυμο γιατί είχε κάνει ίκτερο στο μαιευτήριο και δεν θέλω να το ρισκάρω. :(

Θα αντλώ όσο μπορώ. Πόση ώρα πρέπει να αντλώ; Όσο και να αντλώ βγαίνει γάλα και όσο πιο πολλές φορές αντλώ τόσο περισσότερο γάλα παράγω! Τι θα κάνω για 5 μέρες ;

Το ενζυμο αυτο δε σχετίζεται με τον ικτερο που ανέβασε το μωρο στο μαιευτήριο. Αν είχε έλλειψη ενζυμου θα το ξέρατε σίγουρα καθώς ειναι σοβαρό και θα σας είχαν δώσει οδηγιες τι να αποφεύγει το μωρο να έρχεται σε επαφη αλλα κι εσυ ως θηλαζουσα.

Τα φάρμακα που έχουν risk level 1 ειναι σχετικα ασφαλή (αυτά που θεωρούνται ασυμβατα με το θηλασμο ειναι τα risk level 3). Αν για κάποιο λόγο δισταζεις ομως, επικοινώνησε με το γιατρό που εχει δει το αντιβιογραμμα ώστε να βρει ουσία με risk level 0.

Ειναι αμαρτία στην Ελλάδα του 2013 να σταματήσει μια μαμα το θηλασμο έστω και προσωρινά (γιατι κι αυτο εχει ρίσκο) για τέτοιο λόγο.

Διάβασε κι αυτο αν θέλεις http://pediatros-thes.gr/θηλασμός/γνώση-σημαίνει-δύναμη/αναίτια-διακοπή-του-θηλασμού-σε-λήψη-φ/

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Το ενζυμο αυτο δε σχετίζεται με τον ικτερο που ανέβασε το μωρο στο μαιευτήριο. Αν είχε έλλειψη ενζυμου θα το ξέρατε σίγουρα καθώς ειναι σοβαρό και θα σας είχαν δώσει οδηγιες τι να αποφεύγει το μωρο να έρχεται σε επαφη αλλα κι εσυ ως θηλαζουσα.

Τα φάρμακα που έχουν risk level 1 ειναι σχετικα ασφαλή (αυτά που θεωρούνται ασυμβατα με το θηλασμο ειναι τα risk level 3). Αν για κάποιο λόγο δισταζεις ομως, επικοινώνησε με το γιατρό που εχει δει το αντιβιογραμμα ώστε να βρει ουσία με risk level 0.

Ειναι αμαρτία στην Ελλάδα του 2013 να σταματήσει μια μαμα το θηλασμο έστω και προσωρινά (γιατι κι αυτο εχει ρίσκο) για τέτοιο λόγο.

Διάβασε κι αυτο αν θέλεις http://pediatros-thes.gr/θηλασμός/γνώση-σημαίνει-δύναμη/αναίτια-διακοπή-του-θηλασμού-σε-λήψη-φ/

Σ' ευχαριστώ για την απαντηση. Η αλήθεια είναι πως βάση του αντιβιογράμματος δεν υπάρχει αντιβίωση πιο συμβατή με το θηλασμό.

Πήρα τηλέφωνο τη σύμβουλο θηλασμού με τις συμβουλές σας και μου είπε να συνεχίσω κανονικά το θηλασμό :rolleyes: