Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Ξυπανει μες στην νυχτα... συνέχεια!!!!

Recommended Posts

Η γλυκιά μου κορούλα είναι 2,2 χρονών!

Έχει πολύ έντονη προσωπικότητα. Δεν την πείθεις με τίποτα να κάνει κάτι που δεν θέλει, το όχι είναι όχι, διεκδικεί τα πράγματα της, είναι δύσκολη στο φαί, γκρινιάζει αρκετά όταν κάτι δεν της αρέσει, ζηλεύει αφάνταστα τον αδελφό της (μεγαλύτερος).

Το πρόβλημα μου είναι ο ύπνος!!!!

Δεν θέλει να κοιμηθεί! Αρνείται να πάει να ξαπλώσει. Φυσιολογικό θα μου πείτε για ένα 2χρονο άλλα το πραγματικό πρόβλημα είναι ότι σχεδόν κάθε βραδύ ξυπνάει μεταξύ 1 με 3 και κάθεται τουλάχιστον ένα 2ωρο ξύπνια κλαίγοντας, γκρινιάζοντας, βρίσκοντας οποιανδήποτε αφορμή να κλάψει και να χτυπιέται.

Μεθόδους όπως «ας την να κλάψει και θα ξανακοιμηθεί μονή της» δεν περνούν! Καταρχήν γιατί από το πολύ κλάμα κάνει εμετό, ξύπναει και τον αδελφό της άλλα έτσι και αλλιώς κλαίει ασταμάτητα εκείνες τις ώρες.

Επίσης εάν δεν κοιμηθεί το απόγευμα τα πράγματα είναι χειροτέρα γιατί θα κοιμηθεί νωρίς και θα ξυπνήσει ορεξάτη μετά μες στην νύχτα!!!

Δεν ξέρω τι να κάνω. Τα έχω δοκιμάσεις όλα: με το καλό, με το κακό, να την παρακαλώ, να της δημιουργώ τύψεις ότι ξύπναει τους γείτονες, τα παιδάκια, τα σκυλάκια, τα γατάκια, να βάλω τον άντρα μου να κτυπάει κουδούνια, να της δώσω καραμέλα, γάλα, να της τραγουδήσω, να πάω στο σαλόνι, να κουνηθούμε μαζί, να πάρουμε κούκλες στο κρεβάτι, στο μεγάλο κρεβάτι, να την γαργαλήσω, να, να, να….

Αυτή εκεί να γκρινιάζει και να δηλώνει ότι: «ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΑΛΛΟ ΝΑΝΙ».:(

Στο μεταξύ αυτό το σενάριο να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον 3-4 φόρες την εβδομάδα από το καλοκαίρι περίπου. Λαμβάνοντας υπόψη ότι εγώ ξυπνώ στις 6 για να πάω δουλειά καταλαβαίνεται πως είμαι.

Από βρέφος ξυπνάγε συχνά άλλα τότε θηλάζοντας είχα την εύκολη λύση! Τώρα όμως τι να κάνω? Να σημειώσω ότι γενικά δεν κοιμάται πολύ. Από τις 10 έως τις 7 περίπου και άλλη 1-1,5 ώρα το απόγευμα ακόμα και όταν σηκώνεται την νύχτα …

Διαφημίσεις

Katerin καλησπέρα,

Τα ίδια είχα μέχρι να πάει προνήπιο. Με το που πήγε άλλαξαν όλα στον ύπνο.

Σε χαρακτήρα είναι ολόιιδια με τη δικιά σου όπως το περιγράφεις. Δεν κοιμόταν ποτέ καλά. Απο τη μέρα που γεννήθηκε περνάγαμε όλη τη νύχτα με βόλτες. Τη μέρα κοιμόταν ελάχιστα. Απο 6 μηνών σταμάτησε να κοιμάται μεσημέρι. Άσε που το βράδυ έφτανε να κοιμάται στις 2 η ώρα. Ακολουθήσαμε τις συμβουλές λυτών και δεμμένων, διαβάσαμε βιβλία, πήγαμε σε ψυχολόγο όμως τίποτα δεν έπιασε. Απο τη ρουτίνα κοιμόμασταν οι ίδιοι αλλά όχι εκείνη. Την πρώτη μέρα του σχολείου της είπαμε τώρα τελειώσαν τα ψέματα, αν δεν κοιμάσαι θα είσαι σαν πατημένο σύκο την άλλη μέρα. Όχι ότι συγκινήθηκε όμως απο την κούραση κοιμάται κανονικά στις 9-9:30 και το πρωί ξυπνάει πρώτη. Αντέ να σηκωθεί μια φορά τη νύχτα όμως την πιάνει αμέσως ύπνος ξανά. Δεν ανανγωρίζουμε το παιδί μας. Η μέρα με τη νύχτα σου λέω.

Κάνε υπομονή και απο τη νέα χρονιά γράψτην σε κάποιο παιδικό για να σωθείς.

Ελπίζω να το λύσεις σύντομα

δυστοιχως πηγαινει ηδη σε παιδικο σταθμο! τις πρωτες εβδομαδες τα πραγματα ηταν πολυ καλα. κοιμοταν 9 και ξυπναγε 7 μετα απο λιγο ομως ξανα αρχισαμε τα ιδια:(:(:(.

δεν υπαρχει ελπιδα?

στην ηλικι ααυτη κ η δικια μου τα εκανε.κ τωρα παλι στις 12 κοιμαται ακομα κ αν δεν κοιμηθει το μεσημερι.ειναι παιδια που δεν εχουν την ιδια αναγκη απο υπνο

Διαφημίσεις

Έχουμε και εμείς ένα "παρόμοιο" πρόβλημα!!! Εμάς σηκώνεται από τον Ιούλιο περίπου μέχρι και σήμερα 1 με 2 φορές το βράδυ, κλαίγοντας και γκρινιάζοντας, ζητώντας διάφορα (γάλα, νερό, τσίσα, αγκαλιά) και μόλις του κάνουμε το χατήρι πέφτει για ύπνο (με λιγμούς τις περισσότερες φορές). Και εμείς το δουλέψαμε αρκετά χωρίς αποτέλεσμα.... Εγώ πλεον το αποδίδω μάλλον ότι τον ενοχλούν τα δόντια του.... και δεν τον αφήνουν να ηρεμήσει το βράδυ. Υπάρχει περίπτωση "πονάει" ή να την "ενοχλεί" κάτι σωματικά??? Εκτός και αν είναι της ηλικίας.... τι να πω:confused:

LAAFp2.png

JRM4p2.png

δυστοιχως πηγαινει ηδη σε παιδικο σταθμο! τις πρωτες εβδομαδες τα πραγματα ηταν πολυ καλα. κοιμοταν 9 και ξυπναγε 7 μετα απο λιγο ομως ξανα αρχισαμε τα ιδια:(:(:(.

δεν υπαρχει ελπιδα?

Μήπως να το δεις με κάποιον ομοιοπαθητικό; Συνήθως σε τέτοια θέματα βοηθάει. Ο δικός μου 29 μηνών ξεκίνησε ομοιοπαθητική για τις ιώσεις με τον παιδικό φέτος κι έχω σωθεί κυριολεκτικά, αλλά η γιατρός μας μου είπε ότι και περιπτώσεις σαν τις δικές σας είναι κλασσικές για να αντιμετωπιστούν.

twmWp2.png

Άλλη μια μαύρη νύχτα! Πάλι το αγγελούδι μου ξύπνησε 2 μίση και ξανά κοιμήθηκε 5. Και κλάμα κλάμα κλάμα, γιατί ήθελε γάλα μετά γιατί δεν ήθελε γάλα, γιατί ήθελε νερό άλλα όχι σε αυτό το ποτήρι, γιατί ήθελε να πάμε στο σαλόνι, στην κουζίνα (παντού έκτος από τις κρεβατοκάμαρες) γιατί γιατί … και όταν δεν έκλεγε γκρίνια , γκρίνια γκρίνια!

Κατάφερε να κοιμηθεί τελικά στο χάλι του δωματίου της αφού της έκανα εκεί μια *******!!!!!!!!!!!!!!!! (και βέβαια με πήρε και εμένα εκεί ο ύπνος ξεσκέπαστη και απλά ξύλιασα)

Εγώ τώρα κομμάτια με ένα πονοκέφαλο απίστευτο!!!

Στον παιδικό φαίνεται να περνάει καλά και να χαίρετε!!! Υπήρχαν φορές που δεν πήγε γιατί ήταν άρρωστη και έκλεγε γιατί ήθελε να πάει και δόντια εντάξει δεν τα έχει βγάλει ακόμα όλα αλλά αρνούμαι ότι τώρα 6μηνες με αυτό το θέμα οφείλεται στα δόντια. Τηλεόραση βλέπει αλλά όχι βίαια προγράμματα.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ πια.

Άλλη μια μαύρη νύχτα! Πάλι το αγγελούδι μου ξύπνησε 2 μίση και ξανά κοιμήθηκε 5. Και κλάμα κλάμα κλάμα, γιατί ήθελε γάλα μετά γιατί δεν ήθελε γάλα, γιατί ήθελε νερό άλλα όχι σε αυτό το ποτήρι, γιατί ήθελε να πάμε στο σαλόνι, στην κουζίνα (παντού έκτος από τις κρεβατοκάμαρες) γιατί γιατί … και όταν δεν έκλεγε γκρίνια , γκρίνια γκρίνια!

Κατάφερε να κοιμηθεί τελικά στο χάλι του δωματίου της αφού της έκανα εκεί μια *******!!!!!!!!!!!!!!!! (και βέβαια με πήρε και εμένα εκεί ο ύπνος ξεσκέπαστη και απλά ξύλιασα)

Εγώ τώρα κομμάτια με ένα πονοκέφαλο απίστευτο!!!

Στον παιδικό φαίνεται να περνάει καλά και να χαίρετε!!! Υπήρχαν φορές που δεν πήγε γιατί ήταν άρρωστη και έκλεγε γιατί ήθελε να πάει και δόντια εντάξει δεν τα έχει βγάλει ακόμα όλα αλλά αρνούμαι ότι τώρα 6μηνες με αυτό το θέμα οφείλεται στα δόντια. Τηλεόραση βλέπει αλλά όχι βίαια προγράμματα.

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ πια.

Σε καταλαβαίνω αλλά το πόσο με έκανε να χαρώ το μην. σου και ο λόγος γιατί τραβάω ακριβώς τα ίδια, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο για τους τελευταίους 6 μήνες... μόνο που στο τέλος καταλήγουμε ή στον καναπέ του σαλονιού ή πιο σπάνια στο κρεβάτι μας αφού πρώτα έχουμε πιει νερό από διαφορετικά ποτήρια, έχει πιει γάλα κλαίγοντας (και να φωνάξει μία ότι θέλει, μια ότι δεν θέλει). Πάντως τις τελευταίες 2 μέρες δεν έχει ξυπνήσει καθόλου και το περίεργο είναι οτι χθες είδα ότι του σκάσανε δύο δόντια. Μην είσαι σίγουρη για τα δόντια, εγώ δεν μπορώ να το αποδώσω πουθενά αλλού. Αν σου έρθει καμια ιδέα πες μου και εμένα.

LAAFp2.png

JRM4p2.png

Διαφημίσεις

Αχ μια ομοιοπαθουσα! Αυτο με το ποτηρι και το γαλα ειναι ιδιο ιδιο με μας! Εχεις δικαιο και με τα δοντια demi1981. Απο χθες παραπονιεται οτι της πονανε για αυτο και τις τελευταιες μερες δινει ρεστα το βραδυ. Απλα πιστευω οτι δεν ειναι μονο αυτος ο λογος που ξυπνανε και κλαινε. Δηλαδη δεν γινεται να ποναει 6 μηνες τωρα. Πιστευω οτι ξυπναει και μετα σαν να μην ξερει πως να διαχυριστει την ολη κατασταση και αρχιζει η γκρινια που εαν πονας βεβαια ειναι χειροτερη! και εντομεταξυ εγω ειμαι σαν ζομπι την ημερα.

• 3 weeks later...

Κορίτσια τα ίδια και με τη δική μου κόρη... είναι 2 και εδώ και 2-3 εβδομάδες ξυπνάει 10 φορές μέσα στη νύχτα. Τις περισσότερες φορές της δίνω την πιπίλα της και σιωπά σχετικά γρήγορα. Αλλες πάλι φορές γίνεται ο μαύρος χαμός. Δεν ξέρει τι θέλει και βρίσκεται εκτός ελέγχου κι εγώ δεν ξέρω τι να κάνω για να την ηρεμήσω. Πχ πάω να τη χαιδέψω στα μαλλιά μιλώντας της γλυκά κι αυτή νευριάζει περισσότερο και μου διώχνει το χέρι, της βάζω μουσική και κλαίει περισσότερο. Προχτες άρχισα να της λέω παραμυθάκι και αποκοιμήθηκε, χτες πάλι όμως δεν έπιασε το παραμύθι κι εκλαιγε ασταμάτητα! Ειλικρινά δεν ξέρω τι συμβαίνει και πως να το χειριστώ. Γενικά την βλέπω πιο αγριεμένη αυτό το διάστημα... μήπως είναι της ηλικίας; Δεν ξέρω τι να πω... :(

Σ' ευχαριστώ Θεέ μου...

aUeJp3.png

Κάθε βράδυ έχω τον τρόμο μην ξυπνήσει και έχουμε πάλι τα ιδία. έτοιμαζω από βραδύς το αγαπημένο της κουκλάκι, ποτηράκι με νερό κτλ ώστε σε περίπτωση που ξυπνήσει να επέμβω άμεσα ελπίζοντας να μην κράτηση 2ωρο πάλι!

Όταν κοιμάται στο κρεβάτι μας βέβαια τα πράγματα είναι καλυτέρα άλλα όχι ότι δεν έχει πάλι κλάματα.

Θα της αλλάξουμε κρεβατάκι να πάει σε κανονικό σε λίγο και πραγματικά ελπίζω με αυτή την αλλαγή να έχει κάποια καλύτερη εξέλιξη.

Πόσο καιρό το κάνει αυτό?

Το περάσαμε κι εμείς πέρισυ εκεί στα 2 και κάτι. Αρχισε μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα να πάει παιδικό, πράγμα που της δημιούργησε πολύ άγχος. (Για την ιστορία πήγε ένα μήνα και τη σταματήσαμε, αλλά ήταν αρκετά για να ταραχτεί...)

Ξυπνούσε και παρέμενε ξύπνια 2-3 ωρες κάνοντας διάφορα. (Αποκορύφωμα μια φορά που έβρεχε καταρακτωδώς, φόρεσε μπουφάν, έβαλε κουκούλα, βγήκαμε στο μπαλκόνι και φώναζε "ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΜΕ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΜΠΑΜ ΜΠΟΥΜ (βροντες και αστραπές...)) Ολα αυτά συνέβησαν γύρω στις 4 τα ξημερώματα....

Επίσης μας έκανε αμέτρητα καψόνια και είχε εμμονές ...Τελικά η φάση αυτή πέρασε μόνη της σταδιακά.

Πάντως δεν ήταν πόνος δοντιών, γιατί τα δόντια της ειχαν βγει όλα.

9XkKp3.png

HArNp3.png

Τελικά τα κορίτσια, είναι πιο δύσκολα απο τα αγόρια.

Κι εμένα η κόρη μου, είναι 4,5 ετών και μέχρι πέρυσι, ξυπνούσε τη νύχτα συνέχεια...

Το χειρότερό μου :(

Είμαι απο τους ανθρώπους, που έχουν ανάγκη τον νυχτερινό ύπνο.

Όσο και να κοιμηθώ το μεσημέρι κτλ δεν ξεκουράζομαι.

Η αλήθεια είναι, πως δεν μπορείς να κάνεις κάτι αποτελεσματικό για να μη ξυπνάει.

Το κάθε παιδί, έχει τα κουμπιά του.

Αυτό που φρόντιζα εγώ ήταν να μη την αφήνω να κοιμάται πολύ ώρα την υπόλοιπη ημέρα.

Έβρισκα τρόπους να την κρατώ απασχολημένη και έτσι σιγά σιγά άρχισε να μη ξυπνάει.

nnZSp2.pngo2vbp2.png

Διαφημίσεις

• 9 months later...

κοριτσια απο οτι βλεπω ολες λιγο πολυ το εχουμε αυτο το προβλημα!το θεμα ομως με την δικια μου που ειναι 3 ετων τον τελευταιο μηνα δεν υπαρχει περιπτωση να μην ξυπνησει 2 φορες και θελει να ερχετε στο κρεβατι μου χωρις εγω να την εχω μαθει ετσι.κλαιει και χτυπιεται βρισκει διαφορες δικαιολογιες του τυπου ποναω κτλ και μολις της λεω εγω που πονας θες να παμε στο γιατρο? μου λεει οχι εντατσει μωλε να κοιμηθω εδω μαζι σου...και εννοειτε διψαω θελω νερο αλλα ολα αυτα με κλαματα...εγω βεβαια δεν ηθελα ποτε να μαθει ετσι και το προσπαθω ακομα εχω δοκιμασει τα παντα!της εβγαλα το φωτακι νυχτος τιποτα....της εξαφανισα κατι αρκουδακια μηπως την τρομαζαν τιποτα....αφου νιωθω οτι εχω παλι νεογεννητο! το περιεργο ομως ειναι και το αλλο...οταν την παω σαββατοκυριακο στην μανα μου δεν ξυπναει ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ...η μανα μου βεβαια εχει βαλει ενα κρεβατι δικο της και κοιμαται μαζι με την μικρη στο ιδιο δωματιο(οχι στο ιδιο κρεβατι φυσικα) και αναρωτιεμαι εγω τωρα...μηως φταιει αυτο?αλλα και παλι δεν ξυπναει ουτε για να την αναζητησει και μετα ας πουμε να ξανακοιμηθει....δεν ξερω τι να πω...εχτες ξυπνησε στις μια και καταληξαμε να κοιμηθουμε μαζι στις τεσσερις το πρωι γιατι απλα ειμουν εγω κομματια....την εβαλα με το καλο τιποτα...παραμυθακι τιποτα....απλα τιποτα!τωρα που μου ξυπνησε παλι πριν απο λιγο γιαυτο γραφω και τωρα την εβαλα σε ενα μονο κρεβατι που εχω μεσα στο δωματιο της και οχι στην κουνια της(που φυσικα εχω αφαιρεσει τα καγκελα) μηπως επειδη ειναι λιγο χαμηλη και θελει να κοιμαται σε ποιο ψιλο κρεβατακι!αν εχετε καμια σοφη ιδεα-λυση θα το εκτιμουσα!!!μακαρι να ειναι περαστικο οπως λεγανε και οι αλλες κοπελες πιο κατω γιατι δεν θα ηθελα να κοιμαται μαζι μου...θελω να ξερει οτι εγω ειμαι εδω σε οτι θελησει (της το ειπα και αυτο αλλα φυσικα τζιφος) και δεν θελω να ειμαι ολη την ημερα κομματια γιατι εκτος του οτι ειναι ενα πολυ ζωηρο παιδι εχουμε εδω και κανα χρονο κοψει και τον μεσημεριανο υπνο!! :P:p:p:p

Είναι η ηλικία που αρχίζουν οι εφιάλτες. Ρώτησε τη αν βλέπει και τι. Βεβαίωσε την οτι θα εισαι εκει και οι "κακοί" δεν πλησιάζουν οσο εισαι εσύ και ο μπαμπάς της κτλ.

Και αν χρειαστεί κοιμήσου εσυ 1-2 φορές στο δωμάτιο της, παρά να έρχεται στο κρεββάτι σου.

Αν άρχισε και παιδικό τωρα θα ειναι λίγο πιο ταραγμένη...Υπομονη!

9XkKp3.png

HArNp3.png

Ως παθούσα σας έχω νέα!! Αν δείτε οι ηλικίες είναι απο 2,5 μέχρι 4 περίπου. Είναι φάση που την περνάνε πολλά παιδάκια. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω απο το να είμαστε εκει...κ φυσικά υπομονή. Λίγο οι εφιάλτες, λίγο ο χρόνος με την μαμά, λίγο η ανασφάλια τα κάνουν να ξυπνούν και να μας αναζητούν. Η κόρη μου πέρασε την φάση της και τώρα τολμώ να πω (φτου φτου φτου) πως είμαστε καλά.. Και παιδιά τα έιχα δοκιμάσει όλα λέμε...απο αγκαλιές, παραμύθια, χάδια, φωνές, τιμωρίες, μαλώματα μέχρι και σφαλιαρα (είχα ξεφύγει εντελώς καθώτι είχα και τον νεογένητο τοτε γιο μου). Τίποτα..Υπομονή...Τώρα περιμένω τον μικρό σε κάνα 6μηνο να ξεκινήσει και αυτός. Το πηρα απόφαση...σε 2-3 χρονάκια θα ξανακοιμηθώ σαν άνθρωπος:rolleyes::rolleyes:!

Συμπληρώνω οτι η δικιά μου ξεκίνησε στα 2 μιση και ηρεμήσαμε εδώ και 1-2 μήνες. Μέχρι που την διάβασα κιόλας...τιποτα δεν έπιασε. Επρεπε να το περάσει...