Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

΄΄Ευρύχωρη΄΄ μέλλουσα μαμά

Recommended Posts

Είμαι στην 8η εβδομάδα. 1,83 ύψος. Πολλές εξωσωματικές (μεγάαααααλη ιστορία). Τούτη ήταν η 7η. Αρχές Οκτωβρίου 118 κιλά. Σήμερα 111 κιλά. Βοήθησαν οι αναγούλες (χωρίς εμετούς ωστόσο). Τι γίνεται έτσι και με πιάσει η πείνα; Θα μου πείτε, το βουλώνεις το στοματάκι καλή μου. Δεν έχω ζάχαρο, δεν έχω πίεση και (πιστέψτε το) έχω λιγάκι πρόβλημα με τον αιματοκρίτη μου και με τον σίδηρο (δεν ξέρω κατα πόσο είναι αυτό αναμενόμενο για μια παχύσαρκη γυναίκα). Περιδιαβαίνοντας εδώ μέσα, μια μικρή απελπισία με έπιασε. Υπάρχει κάποια άλλη ΄΄ευρύχωρη΄΄ μέλλουσα μαμά να μοιραστώ τον πόνο μου;;;:confused:

Διαφημίσεις

απλά τρως,,

σιγά μην κάτσεις να σκάσεις για τα κιλά απολαυσε το ..

να ξέρεις κατα περίεργο τρόπο εμείς οι ευρυχωρες μαμάδες δεν παίρνουμε κιλά στην εγκυμοσύνη μας ..

εγώ 105 ήμουν όταν έμεινα έγκυος και γεννησα στα 117.

12 κιλά μόνο απο τα οποια τα 10 χαθηκαν εως να βγω απο το νοσοκομειο ..

να ξέρεις πως έχει μεγάλο ρολο το ύψος και εσύ είσαι πανηψηλη...

και εγώ δεν είχα σακαχαρο και χαμηλό αιματοκρίτη πίεση δεν είχα πριν την εγκυμοσυνη .. δυστυχως γέννησα με προεκλαμψια άλλη ιστορία αυτή βέβαια απλά κάνε κράτει στο αλάτι.

να έχεις μια καλή και τελειόμηνη εγκυμοσυνη και ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ

ηρθε η ώρα να βασανίσεις και λίγο τον σύζυγο

(τον δικό μου τον έστειλα ιανουάριο μήνα να βρει πεπόνι και καρπούζι :lol::lol::lol:)

Να πω ότι δεν πήρα θάρρος, ψέμματα θα πω. Περισσότερο με αγχώνει για το μωράκι. Έχω κάνει τόσο αγώνα, έχω περάσει τόσα πολλά, έχω φάει ενέσεις και φάρμακα με το κουτάλι και θα ήταν κρίμα να το βλάψω η κακούργα. Σκέφτηκα να πάω και σε διατροφολόγο, με τον όρο να μη μου αρχίσει τις αηδίες με τις μπάρες, τα κουάκερ και τις ριζογκοφρέτες (έλεος, ποιός τα τρώει αυτά σε μια φυσιολογική ζωή;;;). Θέλω μια νορμάλ διατροφή χωρίς αποξηραμένα φρούτα π.χ. (γιατί κυρία μου, στην Ελλάδα ζω, μια χαρά φρούτα έχουμε εδώ, τι να το κάνω το αποξηραμένο;)

Όσο για τον σύζυγο, είναι υπέροχος ο χρυσός μου. Πραγματικά. Καλά, για τα κιλά εννοείται ότι ουδέποτε είχε πρόβλημα κι ας ήμουν 84 όταν με παντρεύτηκε.

Να πω ότι δεν πήρα θάρρος, ψέμματα θα πω. Περισσότερο με αγχώνει για το μωράκι. Έχω κάνει τόσο αγώνα, έχω περάσει τόσα πολλά, έχω φάει ενέσεις και φάρμακα με το κουτάλι και θα ήταν κρίμα να το βλάψω η κακούργα. Σκέφτηκα να πάω και σε διατροφολόγο, με τον όρο να μη μου αρχίσει τις αηδίες με τις μπάρες, τα κουάκερ και τις ριζογκοφρέτες (έλεος, ποιός τα τρώει αυτά σε μια φυσιολογική ζωή;;;). Θέλω μια νορμάλ διατροφή χωρίς αποξηραμένα φρούτα π.χ. (γιατί κυρία μου, στην Ελλάδα ζω, μια χαρά φρούτα έχουμε εδώ, τι να το κάνω το αποξηραμένο;)

Όσο για τον σύζυγο, είναι υπέροχος ο χρυσός μου. Πραγματικά. Καλά, για τα κιλά εννοείται ότι ουδέποτε είχε πρόβλημα κι ας ήμουν 84 όταν με παντρεύτηκε.

αχ τέτοια να ακούωωωω...

και μένα ο κάλος μου νταρντανομωρό μου με λέει χεχε :cool:

εγώ έβαλα τα κιλά που έχασα με το θηλασμό,, ναί όλοι έχαναν εγώ έβαζα αχαχαχαχ

ξεκινησα δίαιτα δόξα το θεό χωρίς κουακερ κλπ και φυσικά για 2 εβδομαδες για τα χριστουγεννα με άφησε ελευθερο με τον ορο να μην βάλω κιλα χεχε

το μωρό δεν θα το βλάψεις αν τρως σωστα...

και όταν λεω σωστά εννοω χωρίς στερήσεις , δεν γίνεται να αλλάξει ξαφνικά η διατροφή σου απο την μια μέρα στην αλλη γιατί ο οργανισμός θα σοκαριστεί..

την δίαιτα που πρέπει να κάνεις αν πρέπει στην δίνει ο γυναικολογος σου, εγώ όποτε πήγαινα μου έλεγε κοτόπουλο ψαρι ψαρι κοτόπουλο .. κόντευα να βγάλω φτερά απο το πολύ κοτόπουλο αλλά μου άρεσε πολύυυυυ...

μονο στο αλατι έβαλε περιορισμό...

αν τρως κάθε 3 ωρες μικρά γευματα όλη την ημέρα και δεν σαβουρώνεις σάντουιτσ το βράδυ θα είσαι μια χαρά και εσύ και το μωράκι σου θα δεις..

άλλωστε με την εγκυμοσύνη αλλάζει ούτως ή αλλως η διατροφη σου θες δεν θες,.. εγώ είχα φάει όσο φρουτα δεν είχα φαει σε όλη μου την ζωή στην εγκυμοσυνη .. μιλάμε σαν τρελή έκανα για φρουτό σε σημείο να βλέπω παιδάκι με μήλο και να θέλω να του το αρπάξω απο τα χέρια :lol::lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

Eπειδή πήρα απότομα ήδη αρκετά κιλά, η γυναικολόγος και ο ενδοκρινολόγος μου με συμβούλεψαν κατά βάση πρωτεϊνική διατροφή. Συμφωνούν οι δυο γιατροί απόλυτα σε αυτό. Δηλαδή πρωτεϊνες + σαλάτα στα γεύματα μόνο. Αν στο φαγητό έχουμε ρύζι-πατάτες-μακαρόνια βάζουμε απειροελάχιστη ποσότητα μέχρι ένα φλιτζάνι του τσαγιού το πολύ και όχι κάθε μέρα. Μου είπαν ότι και καθόλου να μη βάλουμε δεν πειράζει γιατί δεν χρειάζονται τώρα οι υδατάνθρακες. Ψωμί μια φέτα ολικής την ημέρα ή λίγο παξιμάδι ολικής ή 2 φρυγανιές ολικής. Φρούτα και λαχανικά κανονικά. Αν πέσει πείνα με συμβούλεψαν ότι είναι καλύτερα να φάω λίγο κοτόπουλο/ένα αυγό/ένα κομμάτι τυρί ή κρύο κρέας με σαλάτα παρά σάντουϊτς ας πούμε.

Με αυτό τον τρόπο στην καλύτερη μπορεί να χάσεις κιόλας, στη χειρότερη μένεις στα κιλά σου κι ας παίρνει το μωρό. Συμβουλέψου τον γιατρό σου κι αν σου δώσει το πράσινο φως να ξέρεις ότι αυτό το κόλπο είναι αποτελεσματικό. Αν περιορίσεις και το αλάτι όπως λέει η polina26 θα έχεις ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα.

it's never too late to start all over again

Καλημέρα! Είμαι και γω ευρύχωρη μέλλουσα μαμά και περιμένω δίδυμα! Ξεκίνησα εγκυμοσύνη 96 κιλά και τώρα είμαι 97. 'Υψος έχω 1,75. Μόλις μπήκα στον 4ο. Δεν με εμπόδισαν τα κιλά ούτε καν να μείνω έγκυος! Τι νοιάζεστε.. Τα μωράκια μας να είναι καλά και όλα τα άλλα διορθώνονται!!

hwvnp2.png

Καλημερα κοριτσακια, επειδη σιγουρα με καταλαβαινετε , μπορειτε να μου πειτε που βρηκατε ρουχα εγκυμοσυνης ευρυχωρα αλλα συγχρονως μοντερνα; υπαρχουν; εκτος απο κολαν-μπλουζοφορεματα κλπ θα ηθελα να βρω και ενα ωραιο τζινακι η ενα μαυρο παντελονακι που να μην ειναι τσουβαλια! εγω ειμαι 90 κιλα - 1.72 υψος και μπηκα στοv 4o μηνα. τα παντελονια μου αρχιζουν και με σφιγγουν λιγο.......

Καλημερα κοριτσακια, επειδη σιγουρα με καταλαβαινετε , μπορειτε να μου πειτε που βρηκατε ρουχα εγκυμοσυνης ευρυχωρα αλλα συγχρονως μοντερνα; υπαρχουν; εκτος απο κολαν-μπλουζοφορεματα κλπ θα ηθελα να βρω και ενα ωραιο τζινακι η ενα μαυρο παντελονακι που να μην ειναι τσουβαλια! εγω ειμαι 90 κιλα - 1.72 υψος και μπηκα στοv 4o μηνα. τα παντελονια μου αρχιζουν και με σφιγγουν λιγο.......

Καλημερα!Εγω οταν ημουν εγκυος ειχα παρει πολυ ωραια τζιν με λαστιχο στα

benetton kai premaman.Εγω φορουσα το xs στα εγκυμοσυνης γιατι ειχαν φαρδια φορμα.Υπολογισε δηλαδη ενα νουμερο παρακατω απο το κανονικο σου.Πηγαινε ριξε μια ματια,ελπιζω οτι θα βρεις ωραια σχεδια:)

q3pIp3.png

7QYNp3.png

Ευτυχώς δεν χρειάζομαι ακόμη καινούρια ρούχα. Παρ' όλα αυτά επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι έχω αγοράσει μερικά (με προοπτική) επειδή βρήκα καλές τιμές και κάποιες εκποιήσεις σε τοπικά καταστήματα. Κοιτάξτε και στα phainomenon και στα tricot (δεν θυμάμαι αν το λέω σωστά).

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Κιλά 0 μέχρι στιγμής, ούτε ένα δεν έχω πάρει. Μπήκα σήμερα όμως για να σας πω για τα ρούχα chic and simple. Μοντέρνα, που μπορούν να φορεθούν και μετά την εγκυμοσύνη. Τσιμπάνε λίγο οι τιμούλες αλλά έχουν πολύ καλή ποιότητα.