Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Γιατί πάντα τα μωρά μου είναι μεγαλύτερα;

Recommended Posts

Είμαι στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου, έχω ένα κοριτσάκι που γεννήθηκε στις 35+4 εκτάκτως, αλλά ήταν απόλυτα φυσιολογικό. Δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα αναπνοής ή άλλο θέμα υγείας. Δεν χρειάστηκε καμία υποστήριξη.

Από την αρχή ήταν μεγαλύτερη από τις εβδομάδες που ήμουν, βάσει Β' επιπέδου γέννησα 36+4.

Τώρα στην δεύτερη εγκυμοσύνη μου, όλα δείχνουν ότι είμαι πάλι 1 εβδομάδα μπροστά, κι είμαι ακόμη στον 3 μήνα. Πάω εκτάκτως νωρίτερα για αυχενική την άλλη εβδομάδα, μιας και τώρα είναι η ωριμότητα του εμβρύου τέτοια.

Εγώ πάντα έχω σταθερο κύκλο, 26 ημέρες, δεν υπάρχει δηλαδή η δυνατότητα λάθους υπολογισμού, τι συμβαίνει και αναπτύσονται τα μωρά μου πιο σύντομα;

Συμβαίνει σε άλλη μαμά;;

Διαφημίσεις

και εγώ με κύκλο 26 μέρες σταθερά. Ο υπέρηχος δέιχνει 8 μέρες μεγαλύτερο τον μπέμπη.. Ο γιατρος μου λεει οτι δεν είναι πρόβλημα και ο κάθε άνθρωπος έχει αλλους ρυθμους ανάπτυξης. Κάθε φορά που πάω μου λέει 'θα γίνει μεγάαααλο μωρακι' όπως ήμουν και γω δλδ απότι έμαθα απο τη μαμα μου (4,5 κιλά γεννηθηκα εγώ :S) Επίσης παιζει να έγινε και νωρίτερα η σύλληψη τώρα ποσο νωρίτερα με κύκλο 26 δεν ξέρω τι να πω...

με το καλο το μωράκι σου

Κι εμένα το μωρό μου έβγαινε σταθερά σε όλα τα υπερηχογραφήματα μία βδομάδα μεγάλύτερο. Ζαχαρο δεν είχα και είχα πάντα σταθερο κύκλο 28 ημερών. Ο γιατρός μου μου είπε ότι αφού οι τιμές σακχάρου είναι φυσιολογικές όλα είναι καλά και ότι μπορεί να έγινε νωρίτερα η σύλληψη αφού είχαμε ελεύθερες επαφές και το ίδιο μου είχε πει και η γιατρός που μου έκανε τους υπέρηχους. Το μωρό γεννήθηκε τελικά στην ΠΗΤ που έδινε η υπερηχογραφική του ηλικία μία βδομάδα πριν την ημερολογιακή!

Με το καλό να έρθει το μωράκι σου!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Σας ευχαριστώ όλες για τις ευχές και τη βοήθειά σας. Δηλαδή συμβαίνει και σε άλλες μαμάδες;

Το ζάχαρο ήταν τσιμπημένο στην καμπύλη του 7ου μήνα της προηγούμενης εγκυμοσύνης (έως 140), αλλά με προσοχή στην διατροφή δεν βγήκα ποτέ εκτός ορίων.

Σε αυτή την εγκυμοσύνη προς το παρόν είναι άριστο το ζάχαρο, προληπτικά κάνω πάλι διατροφή διαβητικού γιατί ξέρω πως κάποια στιγμή ίσως βγει τσιμπημένο πάλι.

Αυτό που είδα σε ξένα site είναι ότι όταν υπολογίζεται η ΠΗΤ, την φέρνει νωρίτερα εάν ο κύκλος είναι μικρότερος. Εδώ οι γιατροί θεωρούν πως δεν έχει σημασία κάτι τέτοιο.

Διαφημίσεις