Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

16 μηνων μωρο ποσο πρεπει να κοιμαται?

georgia d7

Recommended Posts

γεια σας,το μπουμπουκακι μου ειναι 16μιση μηνων και στο θεμα του υπνου ακομα δν εχουμε στρωσει..ενω κοιμαται επαρκεις ωρες,σχεδον καθε βραδυ ξυπναει μετα τις 2 και κανει τουλαχιστον ενα 2ωρο μεχρι να ξανακοιμηθει!στο συνολο μου κοιμαται μαζι με τον ημερισιο υπνο γυρω στις 13 ωρες και ομως πολες φορες δειχνει να νυσταζει!μηπως δεν το καλυπτει ο υπνος που κανει επειδη κοιμαται λαθος ώρες?εσας ποσες ωρες κοιμουνται τα ζουζουνακια σας?

Διαφημίσεις

γεια σας,το μπουμπουκακι μου ειναι 16μιση μηνων και στο θεμα του υπνου ακομα δν εχουμε στρωσει..ενω κοιμαται επαρκεις ωρες,σχεδον καθε βραδυ ξυπναει μετα τις 2 και κανει τουλαχιστον ενα 2ωρο μεχρι να ξανακοιμηθει!στο συνολο μου κοιμαται μαζι με τον ημερισιο υπνο γυρω στις 13 ωρες και ομως πολες φορες δειχνει να νυσταζει!μηπως δεν το καλυπτει ο υπνος που κανει επειδη κοιμαται λαθος ώρες?εσας ποσες ωρες κοιμουνται τα ζουζουνακια σας?

Kαλησπέρα!! Εμένα η μπεμπα μου είναι 13 μηνών και κάτι ημερών. Το βράδυ κοιμάται περιπου 12ωρο. και μέσα στη μέρα μιαμιση με δυο ώρες. Σύνολο δηλαδή γύρω στις 14 ώρες. Βέβαια το βράδυ πολλές φορές διακόπτεται ο υπνος λόγω δοντιων. Αλλά μόλις της βάλω αλοιφη ξανακοιμάται σε ένα δεκάλεπτο. Μήπως ξυπνάει λόγω δοντιών η τα εχει βγάλει oλα οποτε το αποκλειεις;

Σε ευχαριστώ καλή μου για την άμεση απάντηση!δεν ξέρω αν είναι από τα δοντακια γιατί έχουμε βγάλει ήδη 16 και μας μείνανε πλέον οι δεύτεροι τραπεζίτες οι οποίοι από ότι έχω διαβάσει βγαίνουν από 20_21 μηνών και πάνω! Εσένα σου έχει τύχει ενώ έχει κοιμηθεί η μπουμπού σου το βραδινό της 12ωρο να τρίβει ματάκια και να έχει γκρίνια? δεν ξέρω

Σε ευχαριστώ καλή μου για την άμεση απάντηση!δεν ξέρω αν είναι από τα δοντακια γιατί έχουμε βγάλει ήδη 16 και μας μείνανε πλέον οι δεύτεροι τραπεζίτες οι οποίοι από ότι έχω διαβάσει βγαίνουν από 20_21 μηνών και πάνω! Εσένα σου έχει τύχει ενώ έχει κοιμηθεί η μπουμπού σου το βραδινό της 12ωρο να τρίβει ματάκια και να έχει γκρίνια? δεν ξέρω

Ναι μου εχει τυχει. Αλλα πολλες φορες τη βαζω και δε θελει να κοιμηθει. Στιφογυρναει γυρω-γυρω και μετα κλαιει να τη σηκωσω. Η αν δεν εχει χορτασει το μεσημεριανο ας πουμε υπνο. Καπου παντως ειχα διαβασει οτι απο αυτη την ηλικια περιπου αρχιζουν να εχουν και εφιαλτες. Δεν ξερω αν ισχυει το διαβασα σε ενα site, τρομαζουν και μπορει λεει να ξυπνανε απο αυτο.

Καλέ ο μεγάλος μου κλείνει τα 2 σε λιγες μέρες και ακομα με τον ύπνο παιδευομαστε...πικρη ιστορία ο ύπνος.δε θελει το παιδί μου να κοιμάται...λες και το θέωρει χάσιμο χρόνου ένα πράγμα.οποτε για μένα κάθε παιδάκι κοιμάται όσο θελει.ο δικός μου ξυπνάει στις 6 κάθε πρωί.υπομονη...υπομονη...υπομονη...υπομονη...καποια στιγμη θα παντρευτούν και θα κοιμηθούμε κι εμείς...χαχαχα.οταν ξυπνάει τη νύχτα πίνει γάλα;μήπως αν του έδινες γάλα ξανακοιμηθει αμέσως;εμένα ετσι έκανε για πολυ καιρο.και εννοείται οταν ξυπνάει μέσα στη νύχτα δε του λέμε κουβέντα...κοιμησου είναι νύχτα και αγκαλίτσα μόνο.καλα εμένα ξυπνάει κάτι φορές μέσα στη νύχτα και θελει κούνημα στο καρότσι.ποτέ θα πετάξω το παλιοκαροτσι από κανα μπαλκόνι να δω.

Διαφημίσεις

• 3 months later...

γεια σας κοριτσια ο γιοκας μου ειναι 15 μηνων και σε γενικεσ γραμμεσ κοιμαται: καλα..τι εννοω παρ οτι βγαζει συνεχεια δοντακια και τα βγαζουμε πολυ επωδυνα το βραδυ κοιμαται σιγουρα ενα 10ωρο.για μεσημερι καιμαται ενα 3ωρο.ο παιδιατροσ μου ζητησε να τον ξυπναω πανω στην 1,5 ωρα(για το μεσημερι εννοω!)αλλα δεν τον ακουσα.ειναι φυσιολογικο να κοιμαται τοσο πολυ?αμα τον ξυπναω ειναι μεσ στην γκρινια και το βραδυ δεν κοιμαται καλα.τι να κανω????:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

Ο δικος μου παντως 16,5 μηνων κοιμαται 9:30-10:00 το βραδυ έως 7:30-8:00 το πρωι, κατα τις 10:30-11:00 μετα τα φρουτα κοιμαται παλι 1:30-2 ωρες και το μεσημερι γυρω στις 15:30 κανα διωρο ακομα...

Μαλλον ο δικος μου ειναι πιο υπναρας :P

Βεβαια μεχρι 8 μηνων που τον θηλαζα με ειχε "πεθανει" να σηκωνομαι το βραδυ, ξυπνουσε καθε τοσο!

oaiqp2.pngm9YLp2.png

εμενα που ειναι 13 μηνων κοιμαται το βραδυ γυρω στις 930-10 και ξυπναει γυρω στις 7(οχι μονοκομματα μη χαρειτε, ενδιαμεσα παντα ξυπναει ) αν μετα τις 7 πιει γαλα μπορει να ξανακοιμηθει μεχρι τις 9 και τοτε θα κοιμηθει 2 ωρες το μεσημερι, αν δεν ξανακοιμηθει γυρω στις 11 κοιμαται ενα μισαωρακι και μετα το 2ωρο του μεσημεριου

ο δικος μου 15 μηνων.κοιμαται απο τις 8 μεχρι τις 8 το πρωι.το μεσημερι κανενα 2ωρο παλι κ κοιμαται ακομα κ το πρωι μιαμιση ωριτσα μετα τη φρουτοκρεμα.

NRNSp2.pngsMstp2.png

εμενα η δικια μου 2 χρονων κοιμαται γυρω στις 9.30 και ξυπναει 9.30.ειμαι λιγο τυχερη.απο μωρο ετσι ητανε.και κοιμαται και 2 ωρες το μεσημερι.αλλα ολη την ημερα δεν καθεται σε χλωρο κλαρι.προς το παρον το απολαμβανω γιατι αν κανω αλλο με το καλο μπορει να βγει εντελως αντιθετο.ειναι θεμα παιδιου!

Διαφημίσεις

κοριτσια μου σας ευχαριστω ολες!!!!!!!!χαιρομαι που και αλλες μανουλες εχετε υπναραδικα παιδακια!!!σε γενικες γραμμες ειμαστε καλα!!!ποτε θα κοιμηθει το μεσημερι μια και καλη ποτε λιγο το πρωι και λιγο το μεσημερι!!εεε που θα πανε θα στρωσουν...

:-D:grin::-D:grin::-D:grin::-D:grin::-D:!::!::!:

• 2 months later...

καλησπερα κοριτσια....ο ΥΠΝΟς ειναι ενα θεμα που με ""ποναει""πολυ!!!!!

ο Γιωργακης μου ειναι 15 μηνων και ακομα δεν κοιμομαστε ....τωρα λογο καλοκαιριου κοιμομαστε στης 23.οο γιατι ειμαστε κ παιχνιδιαρικα αγορια....μαζευομαστε στης 22.00 κ με το ζορι...πριν ανοιξει ο καιρος κοιμοταν στης 22.15...αλλα με το παραμικρο ξυπναει...μολις τον ακουμπησω ξανακοιμαται...θα κομηθει μεχρι της 7 οπου ειναι η ωρα γιανα φαει..τρωει και ξανακοιμαται μεχρι στης 9.

μετα θα κοιμηθει για μεσημερι στης 15.00 μεχρι της 17.00

καλα κοιμομαστε????μια με τα δοντια -μια με τις δερματιτιδες που δεν κοιμοταν απο την φαγουρα-ολο κατι γινετε κ δεν κοιμαται σερι....

αφου κοριτσια ξεκινησαμε προσπαθειες για 2ο παιδακι κ σκεφτομαι πως θα τα καταφερω μετην κοιλια να σηκωνομαι συνεχεια....ο αντρας μου σηκωνετε 5 το πρωι ...τι να κανει κ αυτος???ευτυχως πια κοιμαται μονος του στην κουνια...ενω πριν τον κουναγα αγκαλια μου κ ετσι κοιμοταν....

• 2 years later...

Επαναφερω το θεμα...εμεις κοιμομαστε περιπου 10 ωρες το βραδυ (χωρις πλεον ξυπνηματα αν και θηλαζουμε ακομη) ΑΛΛΑ το μεσημερι 1-1,5 ωρες με το ζορι...συνολο οριακα αν φτανουμε το 12ωρο ημερησιως..γενικα αντιδρα στον υπνο...τον νιωθει εχθρο!! Πασα συμβουλη δεκτη!!