Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Οι ειδικοί συνιστούν: όχι προγραμματισμένοι τοκετοί πριν από τις 39 εβδομάδες

Recommended Posts

Έχει ξεκινήσει σχετική καμπάνια του march of dimes μετά από πρόσφατες έρευνες που διαπίστωσαν πως ο τοκετός με πρόκληση ή καισαρική πριν τις 39 εβδομάδες (όταν δεν συντρέχει ιατρικός λόγος) δεν επιτρέπει σε ζωτικά όργανα (κυρίως τον εγκέφαλο) να αναπτυχθούν πλήρως.

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

Μμμ. Επισης οι σωστοι ειδικοι δεν προτεινουν καισαρικη για ψυλλου πηδημα. Σε μια αλλη χωρα ισως. Στην Ελλαδα ειμαστε ακομα πολυ πισω. Εχει και ο γιατρος το προγραμμα του.

Παντως καλο ειναι να ενημερωνομαστε και να γνωριζουμε καποια πραγματα μπας και αλλαξουμε και εμεις νοοτροπια.

Και να μαθουμε εμεις οι γυναικες να μιλαμε και να διεκδικουμε τα δικαιωματα τα δικα μας και των παιδιων μας...οχι να αφηνομαστε στα θελω καθε γιατρου σαν αβουλα οντα.Προσωπικα στον πρωτο μου γιο αρνηθηκα να μπω με προκληση στην 38η εβδομαδα οπως ηθελε ο γιατρος μου χωρις να υπαρχει κανενας ιατρικος λογος και χωρις το παιδι να εχει κατεβει...μονο και μονο για να βολεψω το γιατρο ο οποιος ειχε κανονισει ταξιδακι αναψυχης.

Στο δευτερο μπηκα με προκληση αφου συμπληρωσαμε τις 40 εβδομαδες.

Δεν θα σου πουν πάντα ότι ο λόγος είναι το ταξιδάκι αναψυχής, ή για να κανονίζουν τα ραντεβούν στο ιατρείο ή να μην ξενυχτήσουν αν εσένα σε πιάσουν οι πόνοι όποτε είναι να σε πιάσουν, νύχτα ή Σαββατοκύριακο, για την ακρίβεια θα το πουν πολύ σπάνια... Συνήθως "κάτι θα δείξει ο υπέρηχος"... Εγώ είχα ζητήσει και δεύτερη γνώμη αλλά ήταν μιλημένα τα πράγματα. Τέλος πάντων, υπήρχαν πράγματι ρίσκα στα δικά μου όσο προχωρούσε η κύηση γιατί ήταν και δίδυμα. Υπάρχει αντίστοιχα ρίσκο στο να προχωράει η κύηση. Πολύ-πολύ μικρό, αλλά υπαρκτό.

Και τα χλιδάτα ιατρεία τα έχουν κατά κανόνα γιατροί που απέκτησαν φήμη ότι έσωζαν τις ασθενείς τους από δεν ξέρω και γω τι φανταστικό που τις έπιανε όλες στο φίνις, ενώ ταυτόχρονα ήταν και ξεκούραστοι να κάνουν τα ιατρεία τους τις ώρες που εξυπηρετεί...