Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αντιπηκτικές και επισκληριδιος

Recommended Posts

Δε μου φτάναν ο διαβητης απο την αρχή της κύησης και το νοσοκομομειο για δυο μήνες, τώρα έμαθα κι ότι δε μπορω να κάνω επισκληριδιο στη γέννα!

Είπε ο γυναικολογος μου ότι λόγω αντιπηκτικών, αν γέννησω ξαφνικα μεταξύ 36-38 εβδομάδων δε θα μπορω να κάνω επισκληριδιο γιατι μπορει να προκληθεί βλάβη-αιματωμα στη σπονδυλική στήλη. Και καισαρικη να χρειαστει να κάνω θα είναι με ολική αναισθησια. Μόνο αν τύχει να κράτησω ως τις 38 θα μπορούμε να κανονισουμε να κόψω την ηπαρίνη δυο μερες πριν και να μπορω να κάνω επισκληριδιο με προγραμματισμένο τοκετο.

Το θέμα είναι ότι στις 36 ( σε λίγες μερες δηλαδη) κόβουμε το φάρμακο για τις συσπασεις κι είναι αρκετα πιθανό, μετα απο δυο μήνες συσπασεων, να μην κράτησω δυο ολόκληρες εβδομάδες.

Εχουν άλλες κοπέλες με αντιπηκτικές το ίδιο θέμα? έχω τρομάξει παρα πολυ στη σκέψη τοκετού χωρίς την ασφάλεια της επισκληριδιου. Αααχχχχχ βοήθεια! Ολα χάλια πρεπει να πανε σ'αυτη την εγκυμοσύνη??:cry:

Διαφημίσεις

Δε μου φτάναν ο διαβητης απο την αρχή της κύησης και το νοσοκομομειο για δυο μήνες, τώρα έμαθα κι ότι δε μπορω να κάνω επισκληριδιο στη γέννα!

Είπε ο γυναικολογος μου ότι λόγω αντιπηκτικών, αν γέννησω ξαφνικα μεταξύ 36-38 εβδομάδων δε θα μπορω να κάνω επισκληριδιο γιατι μπορει να προκληθεί βλάβη-αιματωμα στη σπονδυλική στήλη. Και καισαρικη να χρειαστει να κάνω θα είναι με ολική αναισθησια. Μόνο αν τύχει να κράτησω ως τις 38 θα μπορούμε να κανονισουμε να κόψω την ηπαρίνη δυο μερες πριν και να μπορω να κάνω επισκληριδιο με προγραμματισμένο τοκετο.

Το θέμα είναι ότι στις 36 ( σε λίγες μερες δηλαδη) κόβουμε το φάρμακο για τις συσπασεις κι είναι αρκετα πιθανό, μετα απο δυο μήνες συσπασεων, να μην κράτησω δυο ολόκληρες εβδομάδες.

Εχουν άλλες κοπέλες με αντιπηκτικές το ίδιο θέμα? έχω τρομάξει παρα πολυ στη σκέψη τοκετού χωρίς την ασφάλεια της επισκληριδιου. Αααχχχχχ βοήθεια! Ολα χάλια πρεπει να πανε σ'αυτη την εγκυμοσύνη??:cry:

καλημερα lydia, αν θυμαμαι καλα ειμαστε απο την ιδια περιπτωση και η δυο.....εγω οπως ειπα και σε αλλο τοπικ απο την 28βδομαδα ημουν με προωρες συσπασεις νοσηλευτικα 1βδομαδα στο ιασω και απο τοτε ειμαι με 4γιουτοπαρ ολοκληρα την ημερα.....σημερα ειμαι 35w+1d θελουμε τουλαχιστον να φτασουμε μεχρι την 37....σαν να μην εφταναν ολα αυτα πριν 3βδομαδες περιπου ειδαμε οτι ειχαμε διαρροη αμνιακου υγρου....και συγκεκριμενα χθες ειδα μια καλη ποσοτητα στο εσωρουχο που τα χρειαστηκα, αλλα το παρακολουθουμε.....για το θεμα σου δεν εχω καποια εμπειρια....αλλα για την τελευταια σου φραση την εχω πει παρα μα παρα πολλες φορεςςςςςς........

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

Αγαπητή Λυδία, πριν από 3 χρόνια γέννησα το αγοράκι μου.

Είχα και εγώ θέμα με ζάχαρο, συσπάσεις, έπαιρνα γιουτοπαρ από την 18 εβδομάδα, αντιβίωση για 3 μήνες +, αντιπηκτικές, πολύ κοντό τράχηλο κλπ κλπ, όλο το "πακέτο" δηλ.

Εγώ τα γιουτοπαρ τα σταμάτησα 1 μέρα πριν πάω να γεννήσω!!! Παρασκευή γέννησα, έκοψα τις αντιπηκτικές 2 μέρες πριν, δηλ. Τετάρτη πρωί έκανα την τελευταία αντιπηκτική.

Γέννησα φυσιολογικά στις 37+6 με πρόκληση, σε 4 ώρες και 40 λεπτά, με επισκληρίδιο, σε ηλικία 37 ετών και όλα πήγαν θαυμάσια.

Η αλήθεια είναι ότι αν σε πιάσουν ξαφνικά οι πόνοι και ξεκινήσει ο τοκετός δεν μπορείς να κάνεις επισκληρίδιο, ή αν χρειαστεί καισαρική πάλι θα πας με ολική νάρκωση, για τους λόγους που σου είπε ο γιατρός σου. Έτσι μου είχαν πει και εμένα.

Γιατί όμως να κόψεις τα γιουτοπαρ από την 36η εβδομάδα;;; Γιατί να μην τα πάρεις μέχρι την 38η ας πούμε;;; Σου το εξήγησε ο γιατρός σου;;; Και μετά να τα κόψεις μαζί με τις αντιπηκτικές και να πας για πρόκληση;;

Όπως και να έχει, το θέμα είναι να έρθει γερό το μωράκι σου στον κόσμο, όλα καλά θα πάνε!!! Έτσι έλεγα και εγώ, μα όλα τα στραβά σε εμένα;; Αλλά τελικά όλα σούπερ!!!

Εύχομαι να πάνε όλα τέλεια και να είσαι γερή και εσύ και το μωρό σου.

εγω που ημουν με Yotopar απο την 18η βδομαδα και ολο το ωραιο πακετο χωρις διαβητη ομως, εκοψα τα φαρμακα 5 ωρες πριν παω στο μαιευτηριο, ειχαμε προγραμματισμενο τοκετο. Στις 3 τα ξημερωματα πηρα το τελευταιο και στις 8 ειχα ραντεβου. Μιλα με το γιατρο σου γιατι να τα κοψετε απο τοσο νωρις? μη σε φοβιζει η γεννα σκεψου θετικα και μετα απο τοση ταλαιπωρια εκεινη η μερα θα ειναι χαρα που επιτελους θα κρατησεις το παιδακι σου αγκαλια, λιγες ωριτσες ειναι θα περασουν εδω περασαν τοσοι μηνες, πολλες γυναικες γεννανε χωρις ναρκωση και ολα πανε καλα, μη φοβασαι γιατι οσο αγχωνεσαι επιδεινωνεις τις συσπασεις

Υπομονή βρε μανούλα.... Κοντεύεις, μην απελπίζεσαι και σε λίγο θα κρατάς αγκαλιά το μωράκι σου και θα μυρίζεις την μωρουδίλα κ δεν θα σε νοιάζει τίποτα:-D

Κ εμένα δεν με έπιασε η πρόκληση για φυσιολογικό, 0 η διαστολή, δεν με έπιασε η επισκληρίδιος όταν μπήκα για καισαρική κ τελικά γέννησα με νάρκωση.... Το μόνο που σκεφτόμουν σε όλη την διαδικασία κ παρακαλούσα είναι να 'ναι καλά το μωράκι μου κ τίποτα άλλο!!! Θα πάνε όλα καλά μην ανησυχείς!!!

Διαφημίσεις

Δυστυχώς δεν παίρνω yutopar, μου έκανε πολλές παρενέργειες. Παίρνω tractocil το οποιο πρεπει να κόβεται στις 36. Επίσης είναι άλλο απλώς το χάπι κι άλλο ο ορός που τρέχει όλη μερα δυο μήνες τώρα. Θεωρείται πολυ μεγάλη η δόση πλεον. Μακάρι να μπορούσα να το πάρω λίγο ακόμα και να γέννησω προγραμματισμένα.

Διαβάζω βιβλία με τεχνικές για φυσιολογικο τοκετο χωρίς επισκληριδιο, ασκήσεις χαλάρωσης, κλπ κλπ και που και που ήρεμω κι ειμαι αισιόδοξη αλλα μετα με πιάνει πανικός ότι θα γεννάω επι 5-10 ωρες χωρίς επισκληριδιο και πάθαινω πανικό! Το σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή, ότι κι αν γίνει, θα έχει τελειώσει όλο αυτο, αλλα μια βοηθάει και μια οχι. Με φρικαρει τόσο πολυ η έλλειψη επιλογής, ότι οσο φρίκη κι αν είναι οι πόνοι δε θα γινεται τίποτα για ανακούφιση...

Ελένη πόσες ωρες μετα την αναισθησια ξυπνησες τόσο ωστε να δεις το μωράκι σου? μπήκε θερμοκοιτίδα λόγω ζαχάρου- υπογλυκαιμιών κλπ?

Lydias12 σε καταλαβαίνω απόλυτα, είναι πολύ λογικό και να φοβάσαι και να αισθάνεσαι πιεσμένη από την έλλειψη επιλογής.

Το θέμα φυσιολογικού τοκετού χωρίς επισκληρίδιο είναι κατά πόσο σαν άνθρωπος αντέχεις τον πόνο. Έχω πολλές φίλες που γέννησαν τα παιδιά τους με φ.τ. χωρίς επισκληρίδιο και μου λένε ότι οκ, πόναγαν αλλά ήταν διαχειρίσιμο το όλο θέμα. Άλλες που είχαν αποφασίσει να γεννήσουν χωρίς επισκληρίδιο και δεν άντεξαν και ζήτησαν στο τέλος.

Όλα γίνονται, μην στεναχωριέσαι, σημασία έχει να πεις τέλος καλό όλα καλά!!!

Εγώ πάντως ως άτομο που δεν αντέχω καθόλου τον πόνο, μα καθόλου και το εννοώ, στην περίπτωσή σου θα ζήταγα από τον γιατρό να κάνω κατευθείαν καισαρική με ολική και μετά θα αντιμετώπιζα τον πόνο με παυσίπονα κλπ.

όσο για το μωρό μετά τον τοκετό, εμένα τον κράτησαν περίπου 24 ώρες στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για παρακολούθηση για υπογλυκαιμία κλπ. Όχι θερμοκοιτίδα, ούτε εντατική. Γεννήθηκε 2.850 ο δικός μου.

Ελπίζω να επιλέξεις το καλύτερο για σένα και μην στεναχωριέσαι και στο τέλος να έχεις την καλύτερη ανάμνηση!!!

Υπομονή βρε μανούλα.... Κοντεύεις, μην απελπίζεσαι και σε λίγο θα κρατάς αγκαλιά το μωράκι σου και θα μυρίζεις την μωρουδίλα κ δεν θα σε νοιάζει τίποτα:-D

Κ εμένα δεν με έπιασε η πρόκληση για φυσιολογικό, 0 η διαστολή, δεν με έπιασε η επισκληρίδιος όταν μπήκα για καισαρική κ τελικά γέννησα με νάρκωση.... Το μόνο που σκεφτόμουν σε όλη την διαδικασία κ παρακαλούσα είναι να 'ναι καλά το μωράκι μου κ τίποτα άλλο!!! Θα πάνε όλα καλά μην ανησυχείς!!!

Κορίτσια δεν γνωρίζω κάτι για το θέμα σας για να βοηθήσω, απλά είδα ότι γέννησε η Ελένη και ήθελα να της ευχηθώ. Να σου ζήσει λοιπόν και εύχομαι τα καλύτερα!!!

Lydias12 σε καταλαβαίνω απόλυτα, είναι πολύ λογικό και να φοβάσαι και να αισθάνεσαι πιεσμένη από την έλλειψη επιλογής.

Το θέμα φυσιολογικού τοκετού χωρίς επισκληρίδιο είναι κατά πόσο σαν άνθρωπος αντέχεις τον πόνο. Έχω πολλές φίλες που γέννησαν τα παιδιά τους με φ.τ. χωρίς επισκληρίδιο και μου λένε ότι οκ, πόναγαν αλλά ήταν διαχειρίσιμο το όλο θέμα. Άλλες που είχαν αποφασίσει να γεννήσουν χωρίς επισκληρίδιο και δεν άντεξαν και ζήτησαν στο τέλος.

Όλα γίνονται, μην στεναχωριέσαι, σημασία έχει να πεις τέλος καλό όλα καλά!!!

Εγώ πάντως ως άτομο που δεν αντέχω καθόλου τον πόνο, μα καθόλου και το εννοώ, στην περίπτωσή σου θα ζήταγα από τον γιατρό να κάνω κατευθείαν καισαρική με ολική και μετά θα αντιμετώπιζα τον πόνο με παυσίπονα κλπ.

όσο για το μωρό μετά τον τοκετό, εμένα τον κράτησαν περίπου 24 ώρες στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας για παρακολούθηση για υπογλυκαιμία κλπ. Όχι θερμοκοιτίδα, ούτε εντατική. Γεννήθηκε 2.850 ο δικός μου.

Ελπίζω να επιλέξεις το καλύτερο για σένα και μην στεναχωριέσαι και στο τέλος να έχεις την καλύτερη ανάμνηση!!!

Vissina ανακουφιστικό αυτο που λες για φίλες σου, έχω κι εγω δυο που γέννησαν χωρίς. Αυτο που θα ρωτήσω τι γιατρό μου είναι αν γινεται να προσπαθήσω έτσι κι αν τραβήξει πολυ κι ο πόνος δεν άντεχεται αν θα γινεται τότε να κάνουμε καισαρικη.

Kathi γεια σου :) ελπίζω ολα καλα με το θέμα του αμνιακου τελικα

Vissina ανακουφιστικό αυτο που λες για φίλες σου, έχω κι εγω δυο που γέννησαν χωρίς. Αυτο που θα ρωτήσω τι γιατρό μου είναι αν γινεται να προσπαθήσω έτσι κι αν τραβήξει πολυ κι ο πόνος δεν άντεχεται αν θα γινεται τότε να κάνουμε καισαρικη.

Kathi γεια σου :) ελπίζω ολα καλα με το θέμα του αμνιακου τελικα

καλημερα κοριτσακι....το παρακολουθουμε και βλεπουμε.....την πεμπτη εχω ραντεβου με την γιατρο μου.....βλεπεις μπαινουμε και στον μηνα μας.....

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

Διαφημίσεις

Αν χρειαστεί να κάνεις καισαρική, γιατί να σου γίνει ολική νάρκωση? Κι εγώ αντιπικτηκές ενέσεις έκανα, λόγω θρομβοφιλίας, ο αναισθησιολόγος μου είπε όχι επισκληρήδιο στην καισαρική και τελικά έκανα ραχιαία και όλα μια χαρά (με τη ραχιαία σε ναρκώνουν από τη μέση και κάτω). Συζητησέ το με το γιατρό σου να δεις τί θα σου πει.

Ολγα αν κανεις προγραμματισμένη καισαρικη κόβεις τις ενέσεις δυο μερες πριν και δεν έχεις πρόβλημα με επισκληριδιο. Ομως εγω με τις συσπασεις που είχα επι δυο μήνες συνεχεία μπορει, τωρα που κοβουμε τον ορό με το φαρμακο, να γέννησω ανά πάσα στιγμή χωρίς να έχει έρθει ακόμα η ώρα να κόψω τις αντιπηκτικές (θα ειμαι μόλις 36 εβδομάδων την Τετάρτη που κόβουμε το φάρμακο των συσπασεων και δε γινεται απο τώρα να το πάρουν με καισαρικη με το ζόρι μπας και καταφέρω να το κράτησω λίγο παραπάνω στη μήτρα). Οπότε αν με πιάσουν πόνοι απο τώρα 36 μεχρι και τις επόμενες δυο εβδομάδες (που είναι και το πιθανότερο) θα πρεπει ή να γέννησω φυσιολογικα χωρίς επισκληριδιο ή με καισαρικη (αν παει κατι στραβά) με ολική.

Ευ δεν είχες κόψει τις αντιπηκτικές λίγες μερες πριν απο την καισαρικη σου? προγραμματισμένη δεν ήταν?

Ολγα αν κανεις προγραμματισμένη καισαρικη κόβεις τις ενέσεις δυο μερες πριν και δεν έχεις πρόβλημα με επισκληριδιο. Ομως εγω με τις συσπασεις που είχα επι δυο μήνες συνεχεία μπορει, τωρα που κοβουμε τον ορό με το φαρμακο, να γέννησω ανά πάσα στιγμή χωρίς να έχει έρθει ακόμα η ώρα να κόψω τις αντιπηκτικές (θα ειμαι μόλις 36 εβδομάδων την Τετάρτη που κόβουμε το φάρμακο των συσπασεων και δε γινεται απο τώρα να το πάρουν με καισαρικη με το ζόρι μπας και καταφέρω να το κράτησω λίγο παραπάνω στη μήτρα). Οπότε αν με πιάσουν πόνοι απο τώρα 36 μεχρι και τις επόμενες δυο εβδομάδες (που είναι και το πιθανότερο) θα πρεπει ή να γέννησω φυσιολογικα χωρίς επισκληριδιο ή με καισαρικη (αν παει κατι στραβά) με ολική.

Ευ δεν είχες κόψει τις αντιπηκτικές λίγες μερες πριν απο την καισαρικη σου? προγραμματισμένη δεν ήταν?

Ναι, προγραμματισμένη ήταν, δεν έκανα την ένεση μόνο την μέρα που ήταν να γεννήσω. Ο αναισθησιολόγος πάντως, μου είχε πει "όχι επισκληρήδιο, μόνο ραχιαία, από τη στιγμή που τις έκανα". Τι να σου πω, βρε κορίτσι! Σου το λεω πραγματικα με ενδιαφέρον, γιατί στην περίπτωση της καισαρικής, καλύτερα να κάνεις ραχιαία παρα ολική....δεν το λέω από άποψη κινδύνου, αλλά αν μπορείς, γιατί να μην παρακολουθήσεις τη διαδικασία, αν το θες φυσικά!

Δυστυχώς δεν παίρνω yutopar, μου έκανε πολλές παρενέργειες. Παίρνω tractocil το οποιο πρεπει να κόβεται στις 36. Επίσης είναι άλλο απλώς το χάπι κι άλλο ο ορός που τρέχει όλη μερα δυο μήνες τώρα. Θεωρείται πολυ μεγάλη η δόση πλεον. Μακάρι να μπορούσα να το πάρω λίγο ακόμα και να γέννησω προγραμματισμένα.

Διαβάζω βιβλία με τεχνικές για φυσιολογικο τοκετο χωρίς επισκληριδιο, ασκήσεις χαλάρωσης, κλπ κλπ και που και που ήρεμω κι ειμαι αισιόδοξη αλλα μετα με πιάνει πανικός ότι θα γεννάω επι 5-10 ωρες χωρίς επισκληριδιο και πάθαινω πανικό! Το σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή, ότι κι αν γίνει, θα έχει τελειώσει όλο αυτο, αλλα μια βοηθάει και μια οχι. Με φρικαρει τόσο πολυ η έλλειψη επιλογής, ότι οσο φρίκη κι αν είναι οι πόνοι δε θα γινεται τίποτα για ανακούφιση...

Ελένη πόσες ωρες μετα την αναισθησια ξυπνησες τόσο ωστε να δεις το μωράκι σου? μπήκε θερμοκοιτίδα λόγω ζαχάρου- υπογλυκαιμιών κλπ?

Καλησπέρα! Ξύπνησα την ώρα που τελείωνε η διαδικασία, με πήγαν στο δωμάτιο της ανάνηψης όπου κ ζήτησα το μωρό μου, μου το έφερε η μαία για λίγο γιατί έπρεπε να μπει στη λάμπα να ζεσταθεί γιατί όπως μου είπε είχε βγει ταλαιπωρημένος από τις συσπάσεις (22 ώρες), ζήτησα να τον ζεστάνω εγώ αλλά μου είπε ότι δεν το επιτρέπει το πρωτόκολλο, την ενημέρωσα ότι θέλω να θηλάσω αποκλειστικά κ να μην δώσουν μπουκάλι, και κοιμήθηκα κανένα 2ωρο.... μόλις με πήγαν στο δωμάτιό μου, ζήτησα από τον άντρα μου να πάει να ζητήσει το μωρό μας κ μου το έφεραν αμέσως!!! Με ενημέρωσαν ότι οι εξετάσεις ήταν καλές, δεν είχε ούτε ζάχαρο, ούτε υπογλυκαιμία κ μου είπαν για τον λίγο ίκτερο που σήκωσε να τον έχω όσο πιο πολύ μπορώ στο στήθος... Αυτά!!! Θα πάνε όλα καλά κ μόλις κρατήσεις το μικρούλη αγκαλιά, δεν θα θυμάσαι τίποτα!!! Α! Η διπλανή μου στο δωμάτιο ήρθε στις 8μιση με διαστολή 6, αφού είχε πλύνει πιάτα και είχε σιδερώσει κ ένα πλυντήριο κ 9 κ τέταρτο γέννησε φυσιολογικά κ χωρίς επισκληρίδιο:shock: Σου εύχομαι τέτοιον τοκετό να έχεις, να μην καταλάβεις τίποτα!!!

Κορίτσια δεν γνωρίζω κάτι για το θέμα σας για να βοηθήσω, απλά είδα ότι γέννησε η Ελένη και ήθελα να της ευχηθώ. Να σου ζήσει λοιπόν και εύχομαι τα καλύτερα!!!

Σε ευχαριστώ πολύ κορίτσι μου!!! Κ σε σένα ό,τι επιθυμείς!!!

Διαφημίσεις

Ναι, προγραμματισμένη ήταν, δεν έκανα την ένεση μόνο την μέρα που ήταν να γεννήσω. Ο αναισθησιολόγος πάντως, μου είχε πει "όχι επισκληρήδιο, μόνο ραχιαία, από τη στιγμή που τις έκανα". Τι να σου πω, βρε κορίτσι! Σου το λεω πραγματικα με ενδιαφέρον, γιατί στην περίπτωση της καισαρικής, καλύτερα να κάνεις ραχιαία παρα ολική....δεν το λέω από άποψη κινδύνου, αλλά αν μπορείς, γιατί να μην παρακολουθήσεις τη διαδικασία, αν το θες φυσικά!

Ολγάκι παρα πολυ θα ήθελα να κάνω επισκληριδιο σε περίπτωση καισαρικής και να το δώ αμέσως το μπεμπάκι και να το κράτησω. Δυστυχώς θα εξαρτηθεί απο το αν θα γέννησω ξαφνικά λόγω συσπασεων ή αν θα προλάβω να το κάνω προγραμματισμενα και να κόψω την ένεση λίγο πριν. Μπορει όμως και να γέννησω φυσιολογικά χωρίς επισκληριδιο κι ολα να πανε καλα έτσι. Βρε κορίτσια, λέω πως μετα απο τόση ταλαιπωρία που φάγαμε σε αυτη την εγκυμοσύνη, δε μπορει, ίσως να μας έρθει στο τελος, σα δώρο, ένας όμορφος κι ευκολος τοκετος που να μας ανταμείψει

Καλησπέρα! Ξύπνησα την ώρα που τελείωνε η διαδικασία, με πήγαν στο δωμάτιο της ανάνηψης όπου κ ζήτησα το μωρό μου, μου το έφερε η μαία για λίγο γιατί έπρεπε να μπει στη λάμπα να ζεσταθεί γιατί όπως μου είπε είχε βγει ταλαιπωρημένος από τις συσπάσεις (22 ώρες), ζήτησα να τον ζεστάνω εγώ αλλά μου είπε ότι δεν το επιτρέπει το πρωτόκολλο, την ενημέρωσα ότι θέλω να θηλάσω αποκλειστικά κ να μην δώσουν μπουκάλι, και κοιμήθηκα κανένα 2ωρο.... μόλις με πήγαν στο δωμάτιό μου, ζήτησα από τον άντρα μου να πάει να ζητήσει το μωρό μας κ μου το έφεραν αμέσως!!! Με ενημέρωσαν ότι οι εξετάσεις ήταν καλές, δεν είχε ούτε ζάχαρο, ούτε υπογλυκαιμία κ μου είπαν για τον λίγο ίκτερο που σήκωσε να τον έχω όσο πιο πολύ μπορώ στο στήθος... Αυτά!!! Θα πάνε όλα καλά κ μόλις κρατήσεις το μικρούλη αγκαλιά, δεν θα θυμάσαι τίποτα!!! Α! Η διπλανή μου στο δωμάτιο ήρθε στις 8μιση με διαστολή 6, αφού είχε πλύνει πιάτα και είχε σιδερώσει κ ένα πλυντήριο κ 9 κ τέταρτο γέννησε φυσιολογικά κ χωρίς επισκληρίδιο:shock: Σου εύχομαι τέτοιον τοκετό να έχεις, να μην καταλάβεις τίποτα!!!

Ελένη στο Βόλο γεννησες, σωστά? εγω θα γέννησω ή στο Ιασω ή στο Ελενα - φαίνεται οτι ο γυναικολογος μου ο κανονικός που είναι στο Ιασω θα λείπει σε συνέδριο τις επόμενες 9 μερες οπότε, παρα να με ξεγεννησει κάποιος αντικατάστατης του λέμε μήπως πάμε στο Ελενα που είχα περάσει και 2 εβδομάδες με συσπασεις και μου άρεσε και ο εκει γιατρός μου για να νιώθω πιο οικεία. Το θέμα είναι ότι νομίζω πως στο Ιασω είναι πιο "ιατρικοι" -μου είπαν ότι κρατάνε το μωρο οι παιδιατροι μια-δυο μερες για να μην κάνει υπογλυκαιμιες και υποασβεστο-κάτι και φοβάμαι ότι μπορει να το κρατήσουν ανεξαρτήτως του αν δείχνουν ολα καλα ή οχι. Θα το ψάξω αυτο

Αν χρειαστεί να κάνεις καισαρική, γιατί να σου γίνει ολική νάρκωση? Κι εγώ αντιπικτηκές ενέσεις έκανα, λόγω θρομβοφιλίας, ο αναισθησιολόγος μου είπε όχι επισκληρήδιο στην καισαρική και τελικά έκανα ραχιαία και όλα μια χαρά (με τη ραχιαία σε ναρκώνουν από τη μέση και κάτω). Συζητησέ το με το γιατρό σου να δεις τί θα σου πει.

Α! Τώρα κατάλαβα τι έλεγες! Η ραχιαία είναι άλλο απο την επισκληριδιο ε? κι αυτη δε γινεται παλι στη σπονδυλική στήλη όμως? Αν κατάλαβα καλα αυτο που απαγορευεται με τις αντιπηκτικές είναι να γίνει ένεση στο σπονδυλική στήλη για να μη δημιουργηθεί αιματωμα- οχι?

Στη πρώτη μου εγκυμοσύνη σπάσανε τα νερά 35 εβδομάδων και ευτυχώς δεν είχα προλάβει για 10 λεπτά να κάνω την ηπαρίνη, στην ώρα που την έκανα ημερησίως. Διαφορετικά μου είπε ο γιατρός ότι θα έπρεπε να με κρατήσει 10 ώρες για να περάσει η δράση της ηπαρίνης για να μου κάνει επισκληρίδιο. Οπότε έκανα κανονικά επισκληρίδιο.

Στη δεύτερη εγκυμοσύνη πήγα με προγραμματισμένη καισαρική και 24 ώρες πριν δεν είχα κάνει την ένεση και έκανα κανονικά επισκληρίδιο.

Α! Τώρα κατάλαβα τι έλεγες! Η ραχιαία είναι άλλο απο την επισκληριδιο ε? κι αυτη δε γινεται παλι στη σπονδυλική στήλη όμως? Αν κατάλαβα καλα αυτο που απαγορευεται με τις αντιπηκτικές είναι να γίνει ένεση στο σπονδυλική στήλη για να μη δημιουργηθεί αιματωμα- οχι?

Ναι, στην σπονδυλική στήλη γίνεται κι αυτή, αλλά περνάει από άλλη..."δίοδο", ας το πούμε έτσι, δεν ξέρω ακριβώς την ορολογία και δεν σου δημιουργεί πρόβλημα. Δεν ξέρω αν δημιουργείται αιμάτωμα, ο αναισθησιολόγος μου είχε πει απλά ότι η επισκληρήδιος δεν είναι συμβατή με την θρομβοφιλία που έχω εγώ...ωχ, τώρα που το σκέφτομαι, λες να εννοούσε την θρομβοφιλία και κατα επέκταση τις αντιπηκτικές? Εσύ αν επιτρέπεται γιατί τις κάνεις? Μήπως το δικό σου πρόβλημα είναι άσχετο με το δικό μου και δεν έχεις θέμα τελικά.

Ελένη στο Βόλο γεννησες, σωστά? εγω θα γέννησω ή στο Ιασω ή στο Ελενα - φαίνεται οτι ο γυναικολογος μου ο κανονικός που είναι στο Ιασω θα λείπει σε συνέδριο τις επόμενες 9 μερες οπότε, παρα να με ξεγεννησει κάποιος αντικατάστατης του λέμε μήπως πάμε στο Ελενα που είχα περάσει και 2 εβδομάδες με συσπασεις και μου άρεσε και ο εκει γιατρός μου για να νιώθω πιο οικεία. Το θέμα είναι ότι νομίζω πως στο Ιασω είναι πιο "ιατρικοι" -μου είπαν ότι κρατάνε το μωρο οι παιδιατροι μια-δυο μερες για να μην κάνει υπογλυκαιμιες και υποασβεστο-κάτι και φοβάμαι ότι μπορει να το κρατήσουν ανεξαρτήτως του αν δείχνουν ολα καλα ή οχι. Θα το ψάξω αυτο

Ναι στο Βόλο, στο νοσοκομείο... Φυσικά κ να το ψάξεις και να το συζητήσεις μαζί τους.... Αν δεν είναι απαραίτητο γιατί προληπτικά να μην έχεις το μωράκι σου για 2 μέρες?

Lydia μου,σου γραφω γιατι έχω να σου παραθέσω την εμπειρία μου απο φυσιολογικό τοκετό χωρίς επισκληρίδιο ...Γέννησα στο Έλενα.Πριν καν μεινω έγκυος για ενα πραγμα ήμουν αποφασισμένη, ότι θα γεννούσα χωρις επισκληρίδιο, ήθελα να μην παρέμβω στο έργο της φύσης, ήθελα να δω τι πόνος μπορει να ειναι αυτός που χιλιάδες χρόνια γυναίκες τον υπέμεναν,ειχε και κάποιο συγγενικό πρόσωπο κακή εμπειρια απο επισκληριδιο και γενικά να μη σου επιχειρηματολογήσω άλλο γιατί ειναι προσωπικές μου απόψεις όλα αυτά.Δεν σου κρύβω όμως ότι περίπου 2 εβδομάδες πριν άρχισα να φοβάμαι, μήπως πονάω πολύ ,αν δεν αντέξω,κ.α. το συζήτησα με τον γιατρό μου ο οποιος με καθησύχασε πως ολα θα πηγαιναν υπέροχα ...Δεν πηγαν υπέροχα..αλλά τέλεια,φανταστικά...ακόμη και τώρα που τα σκέφτομαι μου έρχονται δάκρυα...η διαδικασία του τοκετου (με πρόκληση) ξεκίνησε 7 το πρωι με πολύ καλή ψυχολογία,γελια και κακο στη διαδρομη για το μαιευτήριο και γέννησα 1 παρα δεκα το μεσημέρι,6 ωρες χονδρικά...όλες αυτές τις ώρες όμως δεν πονάς πονάς,εμένα οι δυνατοι πόνοι ξεκίνησαν στις 11κ30. Αν όμως κάνεις τις αναπνοές θα είναι όλα πολύ ευκολότερα .

Παρακολούθησα τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού (στα οποία οφείλω όλη την ψυχραιμία που επέδειξα καθόλη τη διάρκεια γιατί έμαθα τι συνέβαινε στο σώμα μου και δεν φοβήθηκα λεπτό) με τον σύζυγό μου ο οποίος ηταν μαζί μου σε οοολη τη γέννα και δενξέρω αν θα ηταν το ίδιο χωρίς εκεινον διπλα μου... εχω γραψει την εμπειρία μου αναλυτικά στο αρθρο εμπειρια απο τον τοκετό, αν θέλεις μπορεις να ρίξεις μια ματιά και υπάρχουν και άλλες κοπέλες που έχουν γεννήσει χωρίς επισκληρήδιο..

συμβουλή μου...

Να κάνεις ΜΟΝΟ καλές σκέψεις...

Παρακολούθησε αν μπορεις μαθήματα ανώδυνου τοκετού ή ζήτησε από μια μαια να σου δειξει τις 2 αναπνοες και ΕΞΑΣΚΗΣΟΥ σε αυτες ...

και θα σου πω και κάτι που μου ειπε μια μαια λιγο καιρό πριν γεννήσω και με συγκλόνισε...

Σκέψου πως εισαι σε εναν ζεστό άνετο χώρο που αγαπάςκαι νιώθεις ασφάλεια...ξαφνικά σε στριμώχνουν ,σε ζουλάνε, σε χωνουν κάπου οπου ειναι πολύ στενά και σχεδόν αδύνατο να βγεις απο την μικρή έξοδο που υπάρχει...και όμως εξακολουθούν να σε διώχνουν ΕΞΩ από αυτό που είναι το σπίτι σου με τον πιο βιαιο τρόπο χωρις να καταλαβαίνεις το γιατί....αυτά νιώθει την ωρα του τοκετού το μωρό σου...συναισθήματα 1000 φορές πιο έντονα απο τα δικά σου...χωράνε κουβέντες λοιπόν για το εαν εσύ μπορείς???

Δεν νομίζω....

Σου εύχομαι όλα να πανε κατ'έυχήν κοπέλα μου...

[

Effiiii να είσαι καλα :) Σκέφτομαι κι εγω ότι μπορει αυτη η εμπειρία να είναι όμορφη και να είναι το ακριβώς αντίθετο απο αυτη την αγωνία που ζήσαμε τα νοσοκομεία τους τελευταίους μήνες. Σ ευχαριστω παρα πολυ που μου εγγραφές και θα διαβάσω και το άρθρο σου!

Eleni προς το παρόν δε γέννησα ακομη, παρόλο το κομμένο φάρμακο, αν και εώς πολλεεεεεεες συσπασεις και δεν ξέρω τι θα γίνει σημερα. Ο γιατρός είπε ότι αν θέλω μπορω να ξαναπάρε φάρμακο μεχρι τις 38 εβδομάδες ωστε τότε πια να γέννησω "κανονισμένα" και να κόψω τις αντιπηκτικές αλλά δε θέλω άλλο φάρμακο.

• 2 months later...