Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Μήκος τραχήλου στην 18η εβδομάδα και συσπάσεις

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια,

μετά από δύο αποβολές,αμέτρητες εξετάσεις, πόνο και ψυχική ταλαιπωρία , είμαι έγκυος και σήμερα μπήκα στην 19 εβδομάδα!!! Θέλω τη γνώμη σας για το μήκος που πρέπει να έχει ο τράχηλος την 18 εβδομάδα. Βλέπετε πριν 3 εβδομάδες που πήγα στον γυναικολόγο ήταν 4.3cm και πριν μια βδομάδα που ξαναπήγα είχε πάει 3.3cm. Όταν τον ρώτησα αν είναι φυσιολογικό που μειώθηκε τόσο πολύ σε δύο εβδομάδες μου είπε απλά πως το μήκος του είναι φυσιολογικό. Εγώ βέβαια είμαι πολύ αγχωμένη γιατί μετά τις δύο αποβολές αυτή η εγκυμοσύνη δεν είναι ανέμελη... Τις γνώμες σας παρακαλώ υπάρχει περίπτωση για ανεπάρκεια τραχήλου; Αν και από ότι διαβάζω δεν μπορεί να προβλέψει ο γιατρός από πριν.. Ακόμα κάτι, από τις 11 Οκτωβρίου (3 μέρες μετά την αυχενική που βγήκε πολύ καλή) είμαι στο κρεβάτι αφού είχα πόνους και σφιξίματα στην κοιλιά. Παίρνω το χάπι Medolin 4mg (δεν ξέρω αν είναι σε άλλη ονομασία στην Ελλάδα αφού είμαι από Κύπρο) , είναι για τις συσπάσεις,μισό κάθε 8 ώρες. Γράφει διάφορα πάνω ότι αν έχεις πιθανότητα αποβολής τους πρώτους 6 μήνες της εγκυμοσύνης να μην το πάρεις. Ο γιατρός μου είπε πως εφόσον έχω ενδείξεις συσπάσεων πρέπει να το πάρω και να μην ανησυχώ. Υπάρχει κάποια κοπέλα που το έπαιρνε για μεγάλο χρονικό διάστημα και από τόσο νωρίς;

V5vWp2.png

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια,

μετά από δύο αποβολές,αμέτρητες εξετάσεις, πόνο και ψυχική ταλαιπωρία , είμαι έγκυος και σήμερα μπήκα στην 19 εβδομάδα!!! Θέλω τη γνώμη σας για το μήκος που πρέπει να έχει ο τράχηλος την 18 εβδομάδα. Βλέπετε πριν 3 εβδομάδες που πήγα στον γυναικολόγο ήταν 4.3cm και πριν μια βδομάδα που ξαναπήγα είχε πάει 3.3cm. Όταν τον ρώτησα αν είναι φυσιολογικό που μειώθηκε τόσο πολύ σε δύο εβδομάδες μου είπε απλά πως το μήκος του είναι φυσιολογικό. Εγώ βέβαια είμαι πολύ αγχωμένη γιατί μετά τις δύο αποβολές αυτή η εγκυμοσύνη δεν είναι ανέμελη... Τις γνώμες σας παρακαλώ υπάρχει περίπτωση για ανεπάρκεια τραχήλου; Αν και από ότι διαβάζω δεν μπορεί να προβλέψει ο γιατρός από πριν.. Ακόμα κάτι, από τις 11 Οκτωβρίου (3 μέρες μετά την αυχενική που βγήκε πολύ καλή) είμαι στο κρεβάτι αφού είχα πόνους και σφιξίματα στην κοιλιά. Παίρνω το χάπι Medolin 4mg (δεν ξέρω αν είναι σε άλλη ονομασία στην Ελλάδα αφού είμαι από Κύπρο) , είναι για τις συσπάσεις,μισό κάθε 8 ώρες. Γράφει διάφορα πάνω ότι αν έχεις πιθανότητα αποβολής τους πρώτους 6 μήνες της εγκυμοσύνης να μην το πάρεις. Ο γιατρός μου είπε πως εφόσον έχω ενδείξεις συσπάσεων πρέπει να το πάρω και να μην ανησυχώ. Υπάρχει κάποια κοπέλα που το έπαιρνε για μεγάλο χρονικό διάστημα και από τόσο νωρίς;

μην αγχωνεσαι αυτο ειναι το βασικο. ειχα παρομοια εμπειρια μονο που δεν τα καταφερα εχασα το μωρο μου απο ανεπαρκεια τραχηλου οταν εμπαινα στον 6 μηνα αλλα εγω δεν προλαβα ειχα μηκος 4mm απλα πρεπει να σε βλεπει ο γιατρος καθε 2 εβδομαδες σιγουρα. εγω επαιρνα προγεστερονη αλλα δεν ειχα συσπασεις. τις δυο αποβολες απο τι τις επαθες?αν θες μου λες ή μου στελνεις πμ ολα καλα θα πανε!μην αγχωνεσαι!

εμενα απο τη 18η βδομαδα ειχαν ξεκινησει οι συσπασεις με αποτελεσμα να μικρυνει ο τραχηλος. Απο 3,8 εφτασε σ ενα βραδυ 2,7 και εμεινα στο κρεβατι μεχρι που γεννησα και επαιρνα χαπια για συσπασεις. Στη θεση σου θα προσεχα παρα πολυ και καλα θα ειναι να σε βλεπει συχνα. Θελει ηρεμια και ξεκουραση και ολα καλα θα πανε

Εγω έπαιρνα φάρμακα για συσπασεις τους δυο τελευταίους μήνες, αλλά σε ορό στο νοσοκομειο. Μια καλή φίλη όμως, έπαιρνε yutopar επι πέντε μήνες στην εγκυμοσύνη της λόγω συσπασεων κι ολα πήγαν μια χαρα. Είναι πολυ σημαντικό το φάρμακο για τις συσπασεις γιατι οι συσπασεις κονταινουν τον τραχηλο, οπότε πρεπει να είναι ελεγχόμενες. Αν ο γιατρός σου επιμένει τότε θα θεωρει ότι το όφελος θα είναι μεγαλύτερο απο τον όποιο κίνδυνο και νομίζω καλο είναι να το κανεις. Υπομονή, φαντάζομαι ποσο δύσκολο είναι να βρίσκεις αντοχές μετα απο δυο αποβολές, όμως αυτο δε σημαίνει ότι αυτη η εγκυμοσύνη δε θα παει καλα.

Είχα κι εγω μια πολυ δύσκολη εγκυμοσύνη με πολλές και μεγάλες αγωνίες και σε καταλαβαίνω. Ομως γινεται να πανε ολα καλα στο τελος, εγω ειμαι επιτέλους 36+ και δε μπορούμε να το πιστέψουμε ότι τα καταφέραμε.

Καλή δύναμη και επιμονή :)

• 3 weeks later...

καλημέρα κορίτσια και σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Τα νέα μου είναι πως στο επόμενο ραντεβού δεν άλλαξε καθόλου το μήκος του τραχήλου αλλά στο μεθεπόμενο ραντεβου δεν τον μέτρησε. Κάναμε και την β επιπέδου και όλα ευτυχώς είναι πολύ καλά.. Συνεχίζω τα χάπια για τις συσπάσεις και ξάπλα τις περισσότερες ώρες και κάνω την προσευχή μου να έρθει η ευλογημένη ώρα της γέννας και να κρατήσω στην αγκαλιά μου την μπεμπούλα μου...

Νίβι μου λυπάμαι πολύ για ότι σου συνέβει,είναι πολύ τραγικό... Σού εύχομαι ολόψυχα πολύ σύντομα εγκυούλα και να κρατήσεις στην αγκαλιά σου το μωράκι σου καλή μου... Τις δύο αποβολές δεν μαθαμε ποτέ γιατί τις πάθαμε,κάναμε όλες τις εξετάσεις που υπάρχουν(μέχρι και αθήνα ήρθαμε για να κάνουμε υστεροσκόπηση στο ιατρείο αφού στην κύπρο την κάνουν μόνο σε χειρουργείο και στοιχίζει τα εφταπλάσια από ότι μου στοιχισε στην ελλάδα). Το μόνο που βρέθηκε είναι ελαφρα θρομβοφιλία που από τους 5 γιατρούς που πήγα για γνώμη όλοι επιμένουν πως δεν φταίνε για τις αποβολές μου ( τις έπαθα στην 7-8 εβδομάδα) Βέβαια ο γιατρός που διάλεξα να με παρακολουθεί μου έδωσε αγωγή με ορμόνες, κορτιζόνη(τώρα τα σταμάτησα αυτά) και ηπαρίνες(τις οποίες θα παίρνω και μετά την γέννα). Τώρα απλά προσεύχομαι στον Θεό,στην Παναγία και στην Αγ.Μαρίνα να πάνε όλα καλά.

Λυδία σου εύχομαι καλή ελευθερία και καλή γέννα καλή μου

χχχχχχχχ

V5vWp2.png

Διαφημίσεις

βρε κοριτσια να ρωτησω κατι?

μπηκα στην 21η εβδομαδα.

εχω καποιες στιγμες της ημερας πονακια στην κοιλια χαμηλα και καποιες φορες το εχω συνδυασει οτι τα νιωθω μετα απο κινηση του μωρου.

η απορια μου ειναι η εξης:οι συσπασεις πως περιγραφονται περιπου?

ειναι πολυ εντονοι οι πονοι η σαν κραμπα περιοδου ας πουμε?

Καλημέρα mammytobe,

εμένα στην πολύ αρχή(12 εβδομάδα) ήταν πόνοι περιόδου συνεχόμενοι για πολλές ώρες. Τώρα πια είναι σαν να σφίγγεται η κοιλιά σου-πετρώνει, και όταν την αγγίζεις είναι σφιχτή και δεν πάει μέσα έστω και λίγο. Το νιώθεις για λίγα δευτερόλεπτα και μετά χαλαρώνει. Εμένα μου πε ο γιατρός πως αν δεν ξεπερνούν τις 10 ημερησίως είμαστε οκ,βέβαια πίνω και χάπι ,αν τις ξεπεράσω θα μου αυξήσει την δόση. Σε συμβουλεύω αν νιώθεις κάτι παρόμοιο ή το υποψιάζεσαι να μιλήσεις το συντομότερο με τον γιατρό σου,δεν παίζουν με αυτά. Εγώ είμαι ξάπλα από την 12 εβδομάδα και παίρνω όπως σου είπα χάπι. Ο γιατρός μου λέει καλύτερα περισσότερη προσοχή παρά λιγότερη,βέβαια έχω και ιστορικό 2 αποβολών 1 τριμήνου. Σου εύχομαι τα καλύτερα!!! Αλήθεια τι περιμένεις αγοράκι ή κοριτσάκι? Εγώ περιμένω μπεμπούλα :)))))))

V5vWp2.png