Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Τρείς θετικοί δείκτες! Τι κάνω?

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα σας, είμαι καινούργια στο site και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου! Είμαι στην 22εβδ+3μ και εχθές έκανα την β' επιπέδου και απο τους 7 δείκτες οι 3 βγήκαν παρών!!! Η υδρονέφρωση, η ηχογενείς εστία (στην αριστερή κοιλία) και το υπερηχογενές έντερο!! Ο γιατρός μου μίλησε για αμνιοπαρακέντιση, αλλά την φοβάμαι πολύ λόγω ποσοστού αποβολής! Η αυχενικη διαφάνεια και το papp-a είχαν βγεί πολύ καλά! Ζήτησα απο τον γιατρό μου να μου προτείνει τι να κάνω και δεν μου απαντάει τίποτα με σιγουριά! Εξαρτάται απο εμένα και είναι δικη μου απόφαση λέει! Όλη μέρα σήμερα ψάχνω στο internet για το τι μπορεί να είναι αυτοί οι 3 δείκτες και έχω τρελαθεί!!!! Μου εξήγησε ο γιατρός μου, αλλά φυσικά πάνω στον πανικό μου δεν κατάλαβα τίποτα!!!!! Έχω ραντεβού με τον γιατρό μου σε δέκα ήμέρες, μέχρι τότε όμως... άντε να ηρεμήσω!!!! Μια συμβουλή βρε κορίτσια... να κάνω αμνιοπαρακέντηση ή επαναξέταση κάπου αλλού (την έκανα στο ιασώ)? Ξέχασα να αναφέρω ότι είμαι 32 ετών και είναι το πρώτο μου παιδάκι!

Ευχαριστώ πολύ!

Διαφημίσεις

Πρώτα απόλα ηρέμησε.

Εμένα η μικρή από τα δίδυμα είχε δύο δεικτες και ο αδερφός της έναν. Επιλέξαμε να κάνουμε την αμνιοπαρακέντηση παρόλο που είναι ακόμα πιο αυξημένη η πιθανότητα επιπλοκών στα δίδυμα. Υπήρχε τότε εναλλακτική να κάνουμε αμνιοπαρακέντηση πιο αργά στην κύηση, κατά την 30η εβδομάδα, οπότε και αν κάτι δεν πήγαινε καλά θα ήταν βιώσιμα τα παιδιά. Αν φαινόταν κάποιο σοβαρό πρόβλημα, θα μπορούσαμε να πάμε σε χώρα όπου είναι νόμιμη η διακοπή!

Επέλεξα για να είμαι πιο ήρεμη να κάνουμε την αμνιοπαρακέντηση μια ώρα αρχύτερα. Πάντως ο γιατρός μου και ο υπερηχογραφιστής μας είχαν βγάλει ποσοστά 1/200 για ντάουν, επειδή η αυχενική είχε γίνει από πολύ "ψειρα" υπερηχογραφιστή και ήταν πολύ καλή, υπήρχε ρινικό οστό κτλ. Και αυτό μείωνε τις πιθανότητες να υπάρχει down.

Γενικά πάντως, οι γιατροί σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα πάρουν την απόφαση για εσένα. Θα σου λένε ποσοστά και πιθανότητες, γιατί δεν θέλουν να πάρουν την ευθύνη και καλώς ίσως. Εσύ θα ζήσεις με το όποιο αποτέλεσμα, όχι εκείνοι...

Πάντως, έχω την εντύπωση ότι όλα θα είναι καλά. Είναι μια εντύπωση όμως και μια πιθανότητα. Το μόνο σίγουρο είναι η άμνιο.

Εννοείτε οτι θα έκανα αμνιοπαρακέντηση.... Εγώ προσωπικά, για διαφορετικό λόγο βέβαια, έχω κάνει λήψη τροφοβλάστης η οποία γίνεται 11-13 εβδομάδα και είναι λίγο πιο επικίνδυνη απο την αμνιοπαρακέντηση η οποία εδώ που τα λέμε έχει ένα ποσοστό αποβολής κάτω του 1%.

Παρόλα αυτά θα ήθελα να ξέρω αν το μωράκι μου έχει κάτι ή οχι... Απο κει και πέρα οτι σου λεέι η καρδούλα σου, πάντως καλό θα ήταν αν ο γιατρός σου έχει τις αμφιβολίες του να τον ακούσεις. Η εξέταση απο μόνη της δεν είναι κάτι το δύσκολο.

Καλή επιτυχία οτι κ αν αποφασίσεις και με το καλό να έρθει το μωράκι σου!

foxfoxsvi20130319_2_My+child+is.png

Βρήκα αυτό

http://www.perinatology.com/calculators/Down%20Syndromee%20Revised%20Risk.htm

Αν βάλεις τα στοιχεία βγάζει πιθανότητες. Δεν ειναι τρομερά υψηλές, αλλά ειναι σημαντικές...:-(

Τι να πω... Προσπάθησε να είσαι ήρεμη. Με το να αναστατώνεσαι, δεν βγαίνει τίποτα

Α... και τα ποσοστά να μην πάει κάτι καλά με την άμνιο εξαρτώνται αρκετά απο την εμπειρία αυτού που την κάνει. Σε κάποιους είναι πολύ καλύτερα απο τα γενικά ποσοστά.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πολύ κορίτσια για τις άμεσες απαντήσεις, με βοηθάτε πάρα πολύ!! Γνωρίζεται μήπως εάν την άλλη εβδομάδα που θα πάω στον γιατρό μου ενδέχεται κάτι απο αυτά να έχει απορροφηθεί (τι ρωτάω τώρα!!!), βέβαια θα έχουν περάσει τρείς ημέρες μόνο απο την β' επιπέδου!

Δεν έχεις και πολύ περιθώριο να αποφασίσεις για άμνιο. Λίγες μέρες. Μπορεί και να μη βρεις εντελώς άμεσα ραντεβού σε καλό γιατρό. Θέλει και λίγες μέρες για τα αποτελέσματα. 2-3 για τα πρώτα και 2 εβδομάδες (νομίζω) για τα οριστικά. Νομίζω όμως ότι και με τα πρώτα είσαι συνήθως ΟΚ. Η ουσία είναι ότι αν έχεις σκοπό να κάνεις κάτι στην Ελλάδα για την κύηση έχεις μέχρι τις 24 εβδομάδες περίπου.

Αλλιώς πας στο σενάριο να γίνει άμνιο αργά στην εγκυμοσύνη ή να μη γίνει καθόλου. Οι δείκτες δεν έχει πολλή σημασία αν δεν θα εμφανίζονται αργότερα. Είτε εμφανίζονται είτε δεν εμφανίζονται αυτό που συμβαίνει μέσα σου αποφασίστηκε στη σύλληψη και η διαφορά είναι πότε θα μάθεις τι συμβαίνει ακριβώς (αν δεν συμβαίνει τίποτα ή αν συμβαίνει κάτι) και αν μπορείς/θέλεις να κάνεις κάτι για αυτό. Εσύ και ο σύντροφος.

Αν έκανες την εξέταση σε καλό υπερηχογραφιστή, μετράνε ως δείκτες στατιστικά.

Για το σενάριο με το εξωτερικό, έγραψα τι μας είπαν τότε, αλλά επειδή δεν το έχω ακούσει σχεδόν καθόλου από τότε θα σε συμβούλευα να δεις αν έχει αλλάξει κάτι. Στην πραγματικότητα νομίζω δεν υπάρχουν πολλοί γιατροί εδώ που θα αναλάβουν να έχουν τις επαφές με τη συγκεκριμένη ξένη χώρα, αν ο μη γένοιτο χρειαστεί. Νομίζω ότι εξακολουθεί να είναι νόμιμο το ταξίδι και τα περαιτέρω εκεί.

Να την κανεις την αμνιο. Κι εμάς κατι βγήκε στη Β κι ήταν να την κάνουμε και άρχισα συσπασεις και μπήκα στο νοσοκομειο χωρίς να την έχω κάνει. Ηταν παρα πολυ δύσκολες οι βδομάδες να μην ξέρουμε τι συμβαίνει κι αν το μωρο που περιμένουμε έχει κατι η οχι. Τελικα την κάναμε στις 33! γιατι ως τότε είμασταν σε δημόσιο που απαγορεύεται η αμνιο μετα τις 25. Οι πιθανότητες αποβολής με καλο γιατρο είναι 0,5 %. Η ανακούφιση όμως που παίρνεις όταν ολα βγουν καλα είναι παρα πολυ σημαντική και σου επιτρέπει να συνεχίσεις την εγκυμοσύνη σου πιο ήσυχα και να συνδεθεις και με το μωράκι σου πιο γλυκά χωρίς την αγωνία ότι κατι μπορει να έχει.

Διαφημίσεις

αν ειχα σκοπο να διακοψω την κυηση σε περιπτωση προβληματος του μωρου θα την εκανα....Αν κρατουσα το μωρο ετσι και αλλιως δεν θα την εκανα.

Καλη επιτυχια να εχεις και καλα αποτελεσματα

Πριν λίγες μέρες μου ανέφερε ο γιατρός μου για αμνιοπαρακέντηση...ευτυχώς δεν χρειάστηκε να μπω σ αυτή τη διαδικασία αν και είχα αποφασήσει ότι δεν θα την έκανα μιας και η πιθανότητα να συμβεί κάτι ήταν μεγαλύτερη απ το να έχει πρόβλημα το μωρό.Εύχομαι να είναι όλα καλά και σε λίγες μέρες να μας ανακοινώσεις τα ευχάριστα αποτελέσματα!!

Την έκανα και τελείωσα!!!! Όλα πήγαν καλά! Δεν πόνεσα καθόλου κατά την διάρκεια, μόνο στην επιστροφή για το σπίτι μέσα στο αυτοκίνητο! Μου χορηγήσαν αντιβίωση και ένα χάπι κατά των συσπάσεων το οποίο θα πέρνω για μια εβδομάδα! Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα πολύ τις δύο πρώτες ημέρες γιατί είχα συσπάσεις, πράγμα που δεν το είχα στην εγκυμοσύνη μου μέχρι τώρα! Τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα, έχουν μειωθεί κατά πολύ, εώς ςξαφανιστεί! Περιμένω τα αποτελέσματα την Δευτέρα με αγωνία!!!!

Διαφημίσεις

Την έκανα και τελείωσα!!!! Όλα πήγαν καλά! Δεν πόνεσα καθόλου κατά την διάρκεια, μόνο στην επιστροφή για το σπίτι μέσα στο αυτοκίνητο! Μου χορηγήσαν αντιβίωση και ένα χάπι κατά των συσπάσεων το οποίο θα πέρνω για μια εβδομάδα! Η αλήθεια είναι ότι φοβήθηκα πολύ τις δύο πρώτες ημέρες γιατί είχα συσπάσεις, πράγμα που δεν το είχα στην εγκυμοσύνη μου μέχρι τώρα! Τώρα είναι καλύτερα τα πράγματα, έχουν μειωθεί κατά πολύ, εώς ςξαφανιστεί! Περιμένω τα αποτελέσματα την Δευτέρα με αγωνία!!!!

Μέσα από την καρδιά μου σου εύχομαι καλά αποτελέσματα!

Σε καταλαβαίνω γιατί και εμένα στην β' επιπέδου βρήκαν 2 θετικούς ελάσσονες δείκτες, αλλά ο γιατρός μου δεν μου είπε για αμνιοπαρακέντηση!Είναι αρνητικός, λέγοντας πως δεν είναι τίποτα!Εμένα όμως με έχουν ζώσει τα φίδια και ψάχνομαι!

Ενημέρωσε μας για τα αποτελέσματα σας!Και πάλι καλά αποτελέσματα!

c3uigj8l12ghbm4e.png

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κορίτσια για τις ευχές και την συμπαράστασή σας!! Περιμένω με ανυπομονησία την Δευτέρα!

Vassoulaki μην ανησυχείς καθόλου, αφού σε συμβούλεψε ο γιατρός σου να μην κάνεις, τότε δεν είναι τίποτα!!!! Δεν θα έπαιρνε τέτοιο ρίσκο σε καμία περίπτωση!!!!!

Βγήκαν τα πρώτα αποτελέσματα και όλα είναι μια χαρά!!!! Δεν υπάρχει καμία ανωμαλία και το κοριτσάκι μας αναπτύσετε μια χαρά!!!!! Τώρα περιμένουμε μόνο τα αποτελέσματα για την ινοκυστική νόσο! Ελπίζω και εκεί να πάνε όλλα καλά!!!

• 2 weeks later...
Βγήκαν και τα τελευταία αποτελέσματα και είναι όλα καλά!!!!!! Συνεχίζουμε χωρίς άγχος τώρα πια το όμορφο ταξίδι μας!!!!!!!]

Μπραβο σας!Αντε με το καλο να υποδεχτειτε το μπεμπεκι σας!:D

q3pIp3.png

7QYNp3.png