Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Θα ήθελα την γνώμη σας....

Recommended Posts

Κορίτσια θα ήθελα την γνώμη σας... έχω μπερδευτεί και αγχωθεί...

Τον Αύγουστο που ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς έκανα τα χαρτιά για τον μικρό (3 ετών)και δεν τον πήραν πουθενά.

Έτσι μετά απο ψάξιμο κλπ, ξεκινήσαμε σε ένα δημιουργικο εργαστήρι που λειτουργεί σαν παιδικός σταθμός. Οι συνθήκες είναι οι εξής... είναι 9-1 όλες τις μέρες εκτός πέμπτης... δεν έχει φαγητό το μεσημέρι και το ενδιάμεσο το πάω εγώ... και το βασικό μείον είναι ότι είναι σε μια απόσταση που το παιδί ειδικά το μεσημέρι δεν αντέχει να την περπατήσει... πολλές φορές παίρνω ταξί για να τον γυρίσω ή μου κοιμαται στο καρότσι και ειδικά τώρα που θα χαλάσει ο καιρός θα έχουμε ένα θέμα...

Το παιδί από την πρώτη μέρα που πήγαμε δεν κάναμε καθόλου προσαρμογή. Από την πρώτη μέρα αισθάνθηκε ωραία και πάει και φεύγει με πολύ χαρά.

Παρόλα αυτά τα διαδικαστικά όμως είμαι πολύ ευχαριστημένο... το κλίμα είναι εξαιρετικό... οι γονείς που είναι εκεί είναι όλοι εξαιρετικοί και γενικά αισθάνομαι πολύ καλά που το παιδί μου πάει εκεί. Παρόλη την δική μου ταλαιπωρία στο πήγαινε έλα.

Μου είπαν λοιπόν σήμερα ότι στον Δήμο Αθηναίων θα πάρουν κι άλα παιδιά και να πάω να κάνω αίτηση συμπληρωματική.

Το οποίο είναι στην μισή απόσταση και λιγότερο... δεν ξέρω ακριβώς τι κάνουν απο παιδαγωγικής άποψης.... εσάς που τα παιδάκια σας πάνε σε δημοτικούς σταθμούς θα ξέρετε.

Έτσι λοιπόν το ερώτημα είναι τι κάνω??

Δεδομένων των συνθηκών που είπε ποιο πάνω... συν το οικονομικό που με ένα μισθό...θα κάνει μεγάλη διαφορά.

Θα το αλλάζατε το παιδάκι σας τώρα που έχει αρχίσει να γνωρίζει τα παιδάκια και να δένετε με το περιβάλλον??

Διαφημίσεις

Δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση για να γυρνάτε το μεσημέρι; πχ να σας γυρνάει με το αυτοκίνητο κάποιος γνωστός σας; ή κάποιο λεωφορείο;

Η διαφορά στα χρήματα θα είναι μεγάλη;

Αν τυχόν τα χρήματα που θα εξοικονομείς με τον δημόσιο σταθμό είναι πολλά (βάλε μεσα και τα ταξί που πληρώνεις), αν δεν υπάρχει κάποιος να σας βοηθήσει να γυρνάτε το μεσημέρι και εφόσον το παιδί δεν έχει κανένα ιδιαίτερο θέμα προσαρμογής, θα έλεγα να τον πας στον δημόσιο σταθμό. Σκέψου ότι εκεί θα τρώει κιόλας μέσα και δεν θα έχεις κάθε μέρα το άγχος να φέρνεις ταπεράκια.

Εκάβη σε ευχαριστώ για την απάντηση!!

Δεν ξέρω αν στο Δήμο Αθηναίων πληρώνουν γιατί σε κάποιους δήμους πληρώνεις αλλά σίγουρα θα είναι λιγότερα... Τώρα δίνω 240 + κανά 30 για το ταξί... πάμε στα 270. Στον δημόσιο θα είναι σίγουρα πολύ λιγότερα...υπάρχει περίπτωση και τίποτα...

Στην επιστροφή όχι δεν μπορεί κάποιος να μας γυρνάει γιατί όλοι δουλεύουν αλλά δεν είναι μωρέ μόνο τα λεφτά για το ταξί... άμα αύριο μεθαύριο ρίχνει καρέκλες ή κάνει παγωνια... θα είναι δύσκολο και το ταξί...

Απο την άλλη είναι το ψυχολογικό.... που έχουν μαζευτεί εκεί τόσο γλυκά παιδιά... ακόμα και οι γονείς είναι όλοι γλυκίτατοι... θα μου πεις στο άλλο θα είναι αντιπαθητικοί?? χαχα το ξέρω λέω βλακείες αλλά....

Κοίτα, πέρα από τα χρήματα, το καθημερινό "πήγαινε-έλα" σίγουρα θα σας κουράσει πολύ κάποια στιγμή. Το να δίνεις καθημερινά λεφτά για ταξί το βρίσκω πολύ περιττό. Ακόμα και να σου περισσεύουν αυτά τα χρήματα, καλύτερα να τα διαθέσεις αλλού.

Θα πρότεινα να πας μια βόλτα από τον παιδικό σταθμό του Δήμου, δες τον χώρο και τις νηπιαγωγούς, κάνε και την αιτησούλα σου και ΑΝ σας πάρουν το ξανασκέφτεσαι τότε.

Πάντως τα λεφτά που δίνεις στο εργαστήρι είναι πολλά. Είναι για 4 μέρες, μόνο 4 ώρες, χωρίς φαγητό και σε περιοχή που δεν σε βολεύει. Αν υπάρχει λοιπόν εναλλακτική γιατί να μην τη δοκιμάσεις;

Το οικονομικό είναι σίγουρα ένα θέμα. Από την ανακοίνωση του δικού μας παιδικού είδα ότι το μεγαλύτερο ποσό που πληρώνεις είναι 160 ευρώ και τρώνε 3 γεύματα. Η απόσταση η αλήθεια είναι ότι θα σε ταλαιπωρήσει πολύ! Γνώμη είναι να κάνεις αίτηση και αν σε πάρουν, πας, ελέγχεις και αποφασίζεις. Πάντως αν το παιδί σου προσαρμόστηκε τόσο γρήγορα να μην σε αγχώνει. Όλα θα πάνε καλά.

Διαφημίσεις

Εγω τον αλλαξα τον μικρο αμεσως μολις τον πειραν στο δημοσιο 9ξεκινησε σεπτεμβρη και στο δημοσιο πηγε μεσα γεναρη). Εμας δεν δυσκολευτικε να προσαρμοστει στον παιδικο - εκλαψε μονο την πρωτη μερα και μετα στο καινουργιο σχολειο πηγε μια χαρα χωρις να διαμρτυρηθει.

Προσαρμοστκε πιο ευκολα απο τον μεγαλο που ξεκινησε κανονικα την χρονια, Δεν ξερω αν επαιξε ρολο και η πλυση εγκεφαλου οτι εκει πανε τα μεγαλα παιδια οπως ο αδελφος σου..

με τόσα χρήματα που δίνεις, μπορείς να απευθυνθείς και σε κάποιο ιδιωτικό παιδικό σταθμό. αν θέλεις να κρατάνε το παιδί τόσο λίγες ώρες, λογικά θα σου κάνουν άλλη τιμή... ψάξτο λιγάκι, μήπως βρεις κάτι πιο κοντά στο σπίτι σου!

Σχετικά με τους προβληματισμούς σου στο θέμα της προσαρμογής. Δούλευα για αρκετά χρόνια σε ξενόγλωσσο σχολείο όπου τα παιδάκια ήταν κατά βάση παιδιά είτε υπαλλήλων σε πρεσβέιες/εταιρίες του εξωτερικού είτε αθλητών. Κάθε χρονιά είχαμε παιδάκια που ερχόντουσαν καθ'όλη διάρκεια του σχολικού έτους (ακόμα και τον Μάιο ενώ τελειώναμε τον Ιούνιο:rolleyes:). Η ηλικία τους στο δικό μας τμήμα ήταν 2,5-3.

Σκέψου ότι παρόλο που αλλάζανε όχι μόνο σχολείο, αλλά σπίτι, χώρα, τρόπο ζωής και στην ουσία αποκόπτονταν από κάθετι γνώριμο ποτέ δεν είχαμε προβλήματα προσαρμογής τουλάχιστον όχι διαφορετικά από αυτά που αντιμετωπίζει οποιοδήποτε παιδάκι που αλλάζει σχολείο.

Λαμβάνοντας αυτά υπ'όψην σου, το γεγονός ότι ο μικρούλης προσαρμόστηκε αμέσως όταν ξεκίνησε καθώς και το κόστος και την ταλαιπωρία που αντιμετωπίζετε τώρα (και που όσο χειμωνιάζει λογικά θα χειροτερεύει) εγώ θα έλεγα να δώσεις μία ευκαιρία στον δημόσιο παιδικό σταθμό. Καλή συνέχεια σε ότι αποφασίσεις!

S02fp3.png

LnVyp3.png

Διαφημίσεις