-
-
Πότε κόψατε την πάνα και πώς?
Από renik, in Προσχολική ηλικία (απο 2 ετών): Ανάπτυξη, Ψυχολογία, Συμπεριφορά
- 3.589 απαντήσεις
- 402.119 εμφανίσεις
-
- 87 απαντήσεις
- 16.562 εμφανίσεις
-
- 13 απαντήσεις
- 14.960 εμφανίσεις
-
- 3 απαντήσεις
- 113 εμφανίσεις
-
- 24 απαντήσεις
- 2.821 εμφανίσεις
-
- 24 απαντήσεις
- 26.768 εμφανίσεις
-
- 2 απαντήσεις
- 83 εμφανίσεις
-
- 12 απαντήσεις
- 32.651 εμφανίσεις
-
- 28 απαντήσεις
- 2.479 εμφανίσεις
-
- 19 απαντήσεις
- 1.520 εμφανίσεις
-
- 28 απαντήσεις
- 12.797 εμφανίσεις
-
- 109 απαντήσεις
- 26.178 εμφανίσεις
-
-
Similar Content
-
Από Βίκυ τσιμουρτου,Καλησπέρα παιδιά έχω ένα αγοράκι 5 μηνών και πραγματικά μας έχει βγάλει το λάδι με τον άντρα μου..καταλαβαίνω ότι είναι στη φάση που βγάζει δόντια και τα δοκιμάζω όλα πολύ αγκαλιά βόλτες στήθος υπομονή και όταν όλα αυτά έχουν γίνει υπάρχουν μέρες που γκρινιάζει από το πρωί μέχρι το βράδυ με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να κοιμηθεί…ποτε σταματά αυτή η φάση ρε παιδιά; Θα ναι για πολύ καιρό έτσι μέσα στη γκρίνια ;;;; Δηλαδή ήμαρτον δεν υπάρχει η γκρίνια που βγάζει αυτό το παιδί
-
Από myfavouritelullaby,το μωρό μου είναι 11 ημερών..έχουμε ψιλοθεματάκι με το φαγητό αλλά κατα τα άλλα βγήκε τελειόμηνο κ υγιέστατο.
αυτό που με προβληματίζει είνει οτι κλαίει συνέχεια κ δεν ηρεμεί πάνω μου (όχι πάντα δηλαδή) ενώ στον μπαμπά ή στις γιαγιάδες ηρεμεί!
πάντα πίστευα οτι στη μαμά ηρεμούν τα νεογέννητα!
είμαι βέβαια λίγο αγχωμένη κ ίσως το εισπράττει..καμιά ιδέα? -
Από mama tou kostantinoulh,Τις τελευταίες 3-4 μέρες έχω πρόβλημα με τον 5,5 μηνών Κωνσταντίνο. Σα να έχει ανακαλύψει τη δύναμη της φωνής του αλλά και το πεισμα του και όταν θέλει κάτι αρχίζει να κλαιει υστερικά μονο και μόνο για να τον πάρουμε αγκαλια ή να κάνουμε αυτό που θέλει. Μέχρι τώρα τέτοιο άγριο κλάμα είχαμε μόνο όταν πείναγε οπότε οκ το καταλάβαινα. Αλλά τωρα τα πράγματα έχουν αγριέψει.Μπορεί να κλαίει προσπαθώντας να με χειριστεί με τον τρόπο αυτο? Νομίζω ότι αφού τον αφήσω να κλαιει αρκετή ώρα και μετά τον πάρω αγκαλια έχει ένα ευχαριστημένο ύφος σα να λέει "περασε το δικό μου". Δεν είναι μικρός για τέτοιες αντιδράσεις? Και πως μπορώ να το χειριστώ? Σας έχει τύχει? Εδώ να πω ότι βγάζει δόντια και γενικά ειναι ανήσυχος αλλά δε νομίζω ότι είναι από τα δόντια αυτό το κλάμα. Δεν είναι γκρίνια είναι απαίτηση!!!!
-
Από vasilist,Καλημερα σας και καλως σας βρηκα.
Εχω μια κορουλα 19 μηνων και το προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι το εξης: συχνα πυκνα οταν ξυπναει ειτε για πρωι ειτε για μεσημερι κλαιει και παραπονιεται εντονα αλλα δεν μπορω να πω οτι ειναι κατι τοσο ανησυχητικο.
Το θεμα αρχιζει και γινεται περιπλοκο οταν μπουμε στο δωματιο της και προσπαθησουμε να την ηρεμησουμε.Τοτε αρχιζει μια απεριγραπτη γκρινια - κλαμα ειλικρινα δεν αναγνωριζω το παιδι μου.Οτι και να της πουμε οτι και να της δωσουμε το παιδι σπαρταραει στην κυριολεξια και δεν δεχεται ουτε την αγκαλια της μανας του.Μετα απο καποιο διαστημα 30 λεπτων περιπου επανερχεται σε φυσιολογικη κατασταση και ολα ειναι καλα.
Ο κοινωνικος μας περιγυρος,ο παιδιατρος αλλα και στον παιδικο μας εχουν λενε οτι το παιδι ειναι πιο μπροστα νοητικα για την ηλικια του.
Ειναι πολυ κοινωνικη,κανει αστεια,γελαει,παιζει,χορευει με καποια παιδικα τραγουδακια καιεχει την ικανοτητα αν της δειξεις τις εικονες σε ενα παραμυθι να αναγνωριζει τι ειναι τι.
Ηδη εχει πανω απο 15 λεξεις στο λεξιλογιο της,καποιες φορες μας ειδοποιει για κακα κτλ.
Ισως να μην εκανα ποτε αυτο το ποστ αλλα καπου διαβασα οτι αυτη η συμπεριφορα με το κλαμα ισως να ειναι σημαδι αυτισμου και ανησυχω...
Οποια βοηθεια - γνωμη δεκτη... -
Από Efi Germany,Καλησπέρα σε όλη τη παρέα.Πριν 8 βδομαδες αποκτήσαμε την πρώτη μας κόρη.Η εγκυμοσύνη ήταν μια χαρά χωρίς πρόβλημα αλλά η γεννα δύσκολη με τεχνητούς πόνους.Το μωρό μας κλαίει ασταμάτητα λοιπόν εδώ και καιρό.Η παιδίατρος μας αποφαίνεται ότι σωματικά είναι μια χαρά.Δειχνει να μην είναι ευχαριστημένη με τίποτα.Δεν θέλει αγκαλιά και γενικά δεν δεν!Η αλήθεια είναι ότι έχουμε και εγώ και ο άντρας μου απελπίστει καθώς εδώ κι σχεδόν δυο μήνες δεν έχουμε ευχαριστηθεί τη κόρη μας.Η σκέψη μας πάει στο ότι έχει άγχος η κάποιες φοβίες που της προήλθαν πολύ πιθανό από την δύσκολη γεννα.Το μωρό τρώει και λερώνει της πάνες της κανονικά.Απλα αυτό που μας πονάει είναι ότι κλαίει συνέχεια και δεν μπορούμε να την ησυχάσουμε.Ευτυχως τα βραδιά κοιμάται αρκετά!Θελω τη γνώμη σας και τη συμπαράσταση σας παιδιά.Καθε σκέψη δέχτη!
-
Από Maonoki,Καλησπέρα σας, ελπίζω να μην υπάρχει αντίστοιχο θέμα στο forum..Απ΄ ότι βλέπω για τα μωράκια που έχω δει απορίες με το θέμα ύπνου είναι λίγο μεγαλύτερα (10 μηνών και πάνω).
Εγώ γέννησα πριν 2 βδομάδες και θα ήθελα τη γνώμη σας...Ο μπέμπης μου κοιμάται μια χαρά όλη μέρα, ξυπνάει ανά 1,5 - 2,5 ώρες για να θηλάσει και μετά πάλι ύπνος...
Το πρόβλημα είναι τη νύχτα: τη νύχτα λοιπόν, έχει το μάτι ¨γαρίδα" (!) δεν θέλει να κοιμηθεί, σαν κάτι να το φοβίζει, τεντώνεται, σφίγγεται, είναι ανήσυχο πολύ. Ο μόνος τρόπος να κοιμηθεί είναι πάνω μου και ενώ το θηλάζω στο ειδικό μαξιλάρι. (προσπαθώ γι΄ αποκλειστικό θηλασμό). Τότε αποκοιμιέται, αλλά όταν πάω να το βάλω στην καλαθούνα, μετά από μερικά λεπτά ξυπνάει.
Ίσως πάλι είναι πολύ νωρίς και προσπαθεί να προσαρμοστεί. όμως σκέφτομαι μήπως μάθει να κοιμάται μόνο στην αγκαλιά μου.
Δεν ξέρω αν πρέπει να προσπαθήσω με νανούρισμα γιατί φοβάμαι ότι επίσης θα συνηθίσει με αυτό τον τρόπο και δε θα μπορεί έπειτα αλλιώς.
Έχω ακούσει για την εκμάθηση συνηθειών ύπνου, έχω πάρει και το βιβλίο "ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ" αλλά είναι λίγο νωρίς θεωρώ για να τις εφαρμόσω...
Επίσης ο ΛΕΥΚΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ δε φαίνεται να βοηθάει και πολύ, μάλλον το ταράζει περισσότερο.
Εσείς πώς προσπαθείτε με το μωράκι σας να κοιμηθεί το βράδυ, έχετε εφαρμόσει κάτι που να πιάνει?
Το κάθε μωράκι είναι μοναδικό, γι αυτό όσα περισσότερα ακούμε, τόσο το καλύτερο!
-
Από natasavagelis,καλησπερα....εχω ενα κοριτσακι 20 ημερων....αρχισα να στενοχωριεμαι γιατι κοιμαται το νινακι και μεσα στον υπνο του σφιγγεται,κουνιεται,μαζευει τα ποδαρακια της,σηκωνει τα χερακια της και βογκαει...ειναι σαν να τεντωνεται ενας ενηλικασ...αυτο το κανει ολο το βραδυ...και μετα την ξανα παιρνει τις περισσοτερεσ φορες ο υπνοσ.με ανησυχει πολυ αυτο το θεμα γιατι παρατηρησα πως σημερα το εκανε και που την ειχα αγκαλια γιατι στην αρχη ειπα μηπωσ νιωθει μοναξια στην κουνια της..αλλα μαλλον οχι....εχει καποια αναλογη εμπειρια με το μωρακι της?θα μου ειναι χρησιμες οι συμβουλες σας!!!!!!!!
-
Από revythaki,Μανούλες θέλω να ακούσω τις εμπειρίες σας(σίγουρα υπάρχει παρόμοιο θέμα αλλά δεν αντέχω να ψάξω αγχώθηκα πολύυυ!)
Η μικρή μου μόλις μπήκε στον 6ο και σήμερα απο το πρωί έχει 38 πυρετό.Υποψιάζομαι πως βγάζει δοντακια γιατί τρέχουν σάλια,τρώει τα χέρια της κ χτυπιέται.Ο γιατρός απέκλεισε την πιθανότητα ίωσης κ τώρα περιμένω τα αποτελέσματα της ουροκαλλιέργειας για να δούμε μήπως και τυχόν έχει ουρολοίμωξη
Θέλω να ρωτήσω είναι φυσιολογικό να έχει τόσο πυρετό απο τα δοντάκια?Πως να την ανακουφίσω?κλαίει ολη μέρα,δεν τρώει,δεν κοιμάται και έκανε κ τρεις φορές κακα ενώ ειναι δυσκοίλια κ κάνει συνήθως μερα παρα μέρα με το ζόρι.
Παρόμοιες εμπειρίες?
-